Ik belandde op een cruiseschip en was mijn kunstgebit vergeten… (+ VIDEO)

featured image - Ik belandde op een cruiseschip en was mijn kunstgebit vergeten... (+ VIDEO)

Cruise11

Maar dat was oké. Want ik danste in een nachtclub, joelde naar appetijtelijke dansers, en heb ergens ook nog met een tamboerijn naast de beat staan schudden, terwijl ik een polonaise door de nachtclub leidde. En ik belandde ook niet dobberend op een deur in de oceaan, terwijl ik drastisch probeerde niet te eindigen als de Titanic. Op zich ook een pluspunt.

Oftewel: mijn eerste keer aan boord van een cruise was heel anders dan verwacht. En stiekem eigenlijk hartstikke leuk. Ik maakte er zelfs een video van. 
Met een koffer waarin een gemiddeld gereformeerd gezin zou kunnen wonen, kwam ik aanzetten bij de werf waar het schip lag. Ik viel meteen om toen ik zag dat het niet zomaar een schip was, maar een schip ter grootte van een halve straat, en hoger dan mijn eigen flatgebouw (en ik woon op de zevende verdieping, mensen..). Het had zelfs balkons! BALKONS!

Mijn idee dat ik het cruiseschip best makkelijk eigenhandig zou kunnen laten zinken, mocht ook meteen in de prullenbak toen bleek dat ik door eenzelfde controle ging als bij een vliegtuig. Door de bodyscanner, koffer door de scanner, in de goede rij gaan staan, je ticket laten scannen, je pasje laten scannen. Of ik ziek was geweest de afgelopen dagen? Even dacht ik dat ik zo meteen naast Barack Obama in bed zou kruipen, zo streng was de controle.

cruise21Verwachting 

Eenmaal aan boord was mijn cruise een waas van OMYGOD-momenten. Ik dacht (á la oorlogschepen in 1945) in stapelbedden te slapen in kleine kamertjes, terwijl ik terecht kwam in een hotelsuite met een bed dat niet veel onderdeed voor mijn eigen bed. Aan boord kon ik kiezen uit ongeveer dertienhonderddrieenzestig restaurants of bars, en als ik daar genoeg van had kon ik nog naar een theatershow, discotheek, spa, klimwand, sportschool (as if), op een dun balkje boven een kolkende oceaan gaan staan of in het bubbelbad. Ik raakte een klein beetje overdonderd, en rende het hele weekend over het schip als een kleuter op een sugarrush van drie kilo zure matjes. Het gratis eten en cocktails droegen daar misschien iets aan bij. Misschien.

Want daar ging meteen mijn volgende idee over boord (ha!): een cruise hoeft dus niet duur te zijn. Als soloreiziger betaal je aan boord van de Norwegian Getaway geen toeslag (en ze hebben er een superschattige ontmoetingsruimte), en als je een goede sale te pakken hebt, dobber je al een weekje op de Middelandse Zee voor €200. Aan boord hoef je geen cent uit te geven, aangezien een aantal restaurants in het pakket vallen. Drankjes kosten extra, dat wel.

Cruise1

Realiteit. Kon ik meteen die gereformeerde familie kwijt…

Ik had geen idee wat ik van mijn eerste cruisetrip moest verwachten. Maar eigenlijk kan ik er wel aan wennen. Je moet het zien als een varende All Inclusive, waarbij je steeds nieuwe excursies/locaties aandoet. Een All Incruisive dus. HAHAHAHA. (Ik vind ‘m zelf nog steeds erg leuk.)

Het leek me leuk mijn vooroordelen voordat ik aan boord ging eens op een rijtje te zetten, en mijn ervaringen er tegenover te zetten.

1. Ik zou kotsmisselijk worden.

Nee. In de sjieke suites op de topverdieping rol je inderdaad van de ene kant van je bed naar de andere kant, maar op het vijfde dek, waar ik sliep, voel je bijna niets van de golven. Het schijnt overigens ook zo te zijn dat de Noordzee de ruigste zee is, en dat je normaal gesproken op de Middelandse Zee helemaal niets voelt. Misselijk ben ik geen seconde geweest.

2. Ik zou struikelen over bejaarden, en het schip is degelijk en saai.

Hier kan ik maar één ding over zeggen: als ik twee nachten achter elkaar kort sliep omdat ik in één van de bars/discotheek rondhing, dan valt het met saai wel mee. De dansshow Burn the Floor is alles behalve degelijk. Ik geloof dat ik van sommige dansers meer vlees heb gezien dan in mijn hele leven als vleeseter.

1560453_10201668388011236_993747785_nDe Cosmopolitan viel tegen, maar het staat wel leuk. (Credit: Natasja – Watzijzegt.com)

 

3. Het is één grote verkoopshow.

Niemand verplicht je iets om te kopen. Natuurlijk heb je van die fotografen die à la Disneyland je  ‘pretty lady, picture?’-foto willen nemen, om ze vervolgens voor negen dollar te verkopen, en er is een marktplaats op de boot, maar ik heb niets hóéven kopen. En mocht je dat wel willen: cosmetica, zonnebrillen, kleding -> allemaal in dollarprijzen en zonder BTW (happy times!).

4. Het eten smaakt nergens naar, want het is massaal geproduceerd.

Dit was het grootste misverstand. Ik heb één keer een All Inclusive gedaan, en daar was het eten prima, maar wel een beetje saai. Logisch als je in zulke grote hoeveelheden produceert. Nou, dan de Norwegian Getaway. Ik als professioneel eetmachine at me van de ene locatie naar de andere, en alles smaakte écht heel erg lekker. Aan boord zitten een aantal restaurants van een sterrenchef, en een aantal waar je voor bij moet betalen, waardoor het exclusiever is. Maar ook in de gewone restaurants heb ik heerlijk gegeten. Ik herhaal: gratiesj.

1184807_10201906554798943_1382257017_nMocht het met mijn schrijfcarrière niet lukken, dan word ik cruise-tamboerijnspeler. (Credit: Natasja – Watzijzegt.com)

5. Ik zou zinken. Sowieso. Just my luck. Where is Leonardo when you need him?

Ja, ik ben een beetje een doemdenker. Maar zinken in een schip (als in: vastzitten in je hut, uit het raam alleen de bodem van de oceaan zien, en je hut vol zien lopen met water terwijl je nergens heen kunt) is dan ook écht mijn engste nachtmerrie. Maargoed. We kregen een verplichte safety instructie, voeren niet vlak langs de kust om naar vrienden en vriendinnen te zwaaien (too soon?), en ik heb ook Leonardo niet gezien. Nee, ik heb het overleefd. Ik voelde me geen seconde onveilig, en had het enorm naar mijn zin.

Ik maakte een video om het te bewijzen. Een vlog. Ook dat nog. Kijk en geniet!

 

Ben jij wel eens op een cruise geweest? Wat was jouw vooroordeel?

Ik was op de inauguratie ‘Cruise to Nowhere’ van de Norwegian Getaway op uitnodiging van Cruise Travel. Ik was vrij om te schrijven en filmen wat ik wilde. Ik weiger samenwerkingen die mij dit verbieden. Komende week volgt een post over de voor- en nadelen van het schip, en nu ga ik huilen over het feit dat ik thuis niet All Inclusive kan eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 reacties

 1. Haha, goed verhaal en tof filmpje! Heb je die 107 filmpjes toch mooi weten terug te brengen tot een vlog! ;-) En ik baal ook dat ik geen honderd meter lang ontbijtbuffet in m’n huis heb, boehoe!

  | Reageer op deze reactie
 2. Avatar for Wesley Pechler Wesley Pechler

  HAHAHAHAHA ALL INCRUISIVE JEZUS, nee maar echt supernice! Een cruise staat al tijden op mijn bucketlist en na het lezen van dit verslag toch wel graag ook met dit schip haha. Ben benieuwd naar de voor- en nadelen!

  | Reageer op deze reactie
 3. Avatar for Charlotte Charlotte

  Heel leuk dat filmpje!
  Ik ben wel benieuwd waar je die mooie deals kan vinden (wel op de middellandse zee dan hé! En in de zomer!)

  Groetjes

  | Reageer op deze reactie
 4. Avatar for Kirsten Kirsten

  Ongelooflijk leuk geschreven :) heb echt met een glimlach alles gelezen en bekeken haha. En wat is het toch een mooi schip!

  | Reageer op deze reactie
 5. Milou, dank je wel! Heel leuk dat je je eigen vooroordelen over boord gooit! Kijk uit naar meer. Uh, ik bedoel zee. Nee toch meer. ;-)

  | Reageer op deze reactie
 6. Ik wil altijd nog op een cruise! Heb je ook gehoord over de huttigrutten? Die vaart ook naar het Noorderlicht :)

  | Reageer op deze reactie
 7. Wauw! Heel gaaf! Leuke video ook!

  Heb nog nooit op een cruiseschip gezeten helaas. Wel een week op een zeilboot (yogacruise), ook een super gave ervaring. Binnenkort plaats ik er een blog over.

  | Reageer op deze reactie
 8. Super blog en een heel leuk filmpje! Had eigenlijk dezelfde vooroordelen haha!

  Maar nu ik het zo lees en zie lijkt zo’n cruise mij een goed idee om er even tussen uit te gaan!

  | Reageer op deze reactie
 9. Aaah wat leuk! Zoiets lijkt mij dus echt rampzaaalig saai, maar dat hoeft het dus helemaal niet te zijn, fijn!

  | Reageer op deze reactie
 10. Avatar for Vera Vera

  Heel leuk Milou! Filmpje is echt super! (moet je vaker doen!)
  xxxx

  | Reageer op deze reactie
 11. Wat leuk zeg! Ik dacht ook dat het eten op zo’n schip rommel zou zijn, maar zoals ik in het filmpje zag, wordt het vers gemaakt… Tof zo’n weekendje!

  | Reageer op deze reactie
 12. Avatar for Laurien Laurien

  Wat heb jij toch een leuke schrijfstijl, zeg! En echt super leuk dat je een keer op een cruiseschip bent geweest, persoonlijk verwachtte ik het ook niet zo. Hoe ben jij aan zo’n koopje gekomen!? Via een speciale site oid? Ik zie namelijk alleen maar prijzige..

  Liefs!

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring