Een fotoverslag van ons bezoekje aan Ranakpur

door Explorista

Ranakpur was voor ons een korte tussenstop op de route van Jodhpur naar Udaipur. De belangrijkste reden voor de tussenstop was een bezoekje aan de grote tempel die simpelweg: Ranakpur Jain Temple heet. Het is één van de belangrijkste tempels voor de Jain-religie, en echt één van de mooiste tempels die ik tot nu toe gezien heb. Wat het zo mooi maakt is het detaillistische snijwerk in het witte marmer. De tempel wordt ondersteund door 1444 pilaren waarvan er niet één hetzelfde is. Kijk mee!

De tempel stamt uit de 15e eeuw. Bezoeken was nog even chaotisch, want je moet dus je tas in een kluisje doen, en betalen voor iedere camera of telefoon die je meeneemt. Mannen en vrouwen moeten apart in de rij, en je wordt dus ook echt gefouilleerd op zoek naar verborgen telefoons. Beetje vreemd allemaal. Als je dat nou gewoon in de ticketprijs stopt ben je meteen van al het gezeur af, maar goed, dat is misschien te logisch. Wel goed voor de veiligheid, zo.

Meer heb ik eigenlijk ook niet over de tempel te zeggen. Het was gewoon heel mooi. Maar ik denk dat de foto’s dit beter over kunnen brengen dan mijn woorden, dus kijk maar!

Ranakpur13

Ranakpur8

Ranakpur17

Ranakpur6

Ranakpur1

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Ine 13 maart, 2018 - 21:29

Wow, wat een prachtige tempel!

Plaats een reactie
Laura 14 maart, 2018 - 13:59

Wauw, mooi zeg!!!

Plaats een reactie
Linda | travellersoftheworld 14 maart, 2018 - 15:24

Wauw wat een prachtige tempel! Mooie foto’s

Plaats een reactie
Robin | It’s Robin 18 maart, 2018 - 13:27

Super mooi!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter