; Een fotoverslag van ons bezoekje aan Ranakpur

Wil jij deze website steunen? Super! Dat kan door te boeken via onze partners op deze pagina!

Een fotoverslag van ons bezoekje aan Ranakpur

Ranakpur16 - Een fotoverslag van ons bezoekje aan Ranakpur

Ranakpur was voor ons een korte tussenstop op de route van Jodhpur naar Udaipur. De belangrijkste reden voor de tussenstop was een bezoekje aan de grote tempel die simpelweg: Ranakpur Jain Temple heet. Het is één van de belangrijkste tempels voor de Jain-religie, en echt één van de mooiste tempels die ik tot nu toe gezien heb. Wat het zo mooi maakt is het detaillistische snijwerk in het witte marmer. De tempel wordt ondersteund door 1444 pilaren waarvan er niet één hetzelfde is. Kijk mee!

De tempel stamt uit de 15e eeuw. Bezoeken was nog even chaotisch, want je moet dus je tas in een kluisje doen, en betalen voor iedere camera of telefoon die je meeneemt. Mannen en vrouwen moeten apart in de rij, en je wordt dus ook echt gefouilleerd op zoek naar verborgen telefoons. Beetje vreemd allemaal. Als je dat nou gewoon in de ticketprijs stopt ben je meteen van al het gezeur af, maar goed, dat is misschien te logisch. Wel goed voor de veiligheid, zo.

Meer heb ik eigenlijk ook niet over de tempel te zeggen. Het was gewoon heel mooi. Maar ik denk dat de foto’s dit beter over kunnen brengen dan mijn woorden, dus kijk maar!

Ranakpur13 - Een fotoverslag van ons bezoekje aan Ranakpur

Ranakpur8 - Een fotoverslag van ons bezoekje aan Ranakpur

Ranakpur17 - Een fotoverslag van ons bezoekje aan Ranakpur

Ranakpur6 - Een fotoverslag van ons bezoekje aan Ranakpur

Ranakpur1 - Een fotoverslag van ons bezoekje aan Ranakpur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties

© 2013-2022 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring