Dit zijn mijn reisplannen voor de tweede helft van 2019!

door Explorista

Ik deel eigenlijk nooit heel lang van te voren mijn reisplannen, omdat ik echt een last minute boeker ben. Ik heb nogal een fear of commitment, wat inhoudt dat ik meestal pas een paar weken van te voren weet dat ik ergens naartoe ga. Maar dat vind ik wel jammer, want ik vind deze blogposts altijd heel leuk om bij andere mensen te lezen!

Ik wil wat meer moeite doen om mijn reizen wat verder vooruit te plannen. Op zich krijg ik uitslag van nu al weten wat ik over een half jaar doe, maar het geeft ook wel rust. Ik heb dan meer tijd om mijn reizen voor te bereiden, en hoef niet meer last minute met hartkloppingen zowel mijn werk af te ronden, als mijn trip voor te bereiden, terwijl alle leuke betaalbare hotels al volgeboekt zijn omdat ik weer eens tot het allerlaatste moment gewacht heb.

Dus dit is eigenlijk een soort belofte aan mezelf. Om wat sneller knopen door te hakken, en durven te kiezen voor dingen. Een work in progress. Dit zijn mijn voorlopige reisplannen voor de tweede helft van 2019.

Augustus: Tallinn & Riga

De allereerste reis die op de planning staat is er eentje met mijn zusje. We gaan namelijk samen naar de Baltische Staten. Nou, ja… twee van de drie dan. In Tallinn ben ik al eens geweest, en dat vond ik echt een heel leuke stad.

Na twee dagen in Tallinn nemen we een bus naar Riga, die ons langs bezienswaardigheden op het platteland brengt. Dat vond ik wel leuk, om ook eens wat buiten de steden te zien. In Riga spenderen we vervolgens nog een dag of drie, voordat we weer naar huis vliegen. Lekker rustig dus!

Bron

September: Londen en Ravenna

Begin September is het dan alweer tijd voor mijn allerlievelingste lievelingsstad: Londen. Ik ga er vijf dagen naartoe omdat ik één van de sprekers ben op het BorderlessLive festival, een nieuw festival over reizen in Londen. Ik praat daar over leven als Digital Nomad, wat ik anderhalf jaar gedaan heb. Daarna vier ik alvast mijn verjaardag met mijn vrienden, voordat ik weer terug naar huis ga (waar ik mijn echte verjaardag vier, haha).

Niet veel later is het tijd voor mijn tweede conferentie van de maand: STS in Ravenna. Deze conferentie is The Social Travel Summit, en die vindt normaal gesproken altijd op of rond mijn verjaardag plaats, dus ik ben er nog nooit geweest. Als het goed is ga ik, behalve Ravenna natuurlijk, ook wat van de omgeving zien, misschien Bologna, Rimini of San Marino, dus dat zou heel tof zijn. Mijn tweede keer Italië dit jaar!

Oktober: ???

Daarna wordt het dus al snel een stuk vager wat betreft mijn plannen, haha. Dat komt eigenlijk omdat ik bijvoorbeeld nog in gesprek ben voor samenwerkingen in die periode, en als die niet doorgaan, dat ik dan misschien nog wel zelf wegga, of gewoon thuisblijf. Ik had bijvoorbeeld best een leuke uitnodiging staan, maar die is eergisteren vooruitgeschoven naar mogelijk later in het jaar, haha.

November: Londen

In November ga ik terug naar Londen voor World Travel Market. Dat is de Engelse versie van de Vakantiebeurs. Ik ben er al twee jaar niet geweest, en dat vind ik jammer, want ik vind het altijd één van de gezelligste weken van het jaar. Dit jaar heb ik me voorgenomen om dus sowieso te gaan.

December: ???

Aan het eind van het jaar willen we een langere vakantie doen, van een week of 3/4. Waarschijnlijk zo vanaf half november tot half december. Maar we kunnen het nog niet helemaal eens worden over waar we heen willen, haha.

Mijn vriend wil naar Midden-Amerika, en ik zou wel terug willen naar Azië. Dus daar moeten we even verder over discussiëren. We willen in ieder geval een betaalbare plek waar we dingen kunnen zien, maar ook écht vakantie kunnen vieren. Toen ik de vraag stelde op mijn Instagram Stories kreeg ik súper veel suggesties. Nicaragua en Mexico waren het populairst in Midden-Amerika en Cambodia en de Filipijnen waren het meest populair in Azië. En we hebben zelf ook al getwijfeld over Costa Rica.

Aaaaahhh, ik wil overal wel heen!

Wat zijn jouw reisplannen voor de tweede helft van 2019?

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

Marcella 21 augustus, 2019 - 10:18

Mooie plannen Milou! Wij hebben na Finland in september niets meer staan. Omdat Australië vanaf eind februari nog heeeeel lang duurt, wil ik eind november/begin december graag nog een paar dagen vrij plannen met een mooi uitje. Dus daar ben ik nu mee bezig :-)

Plaats een reactie
Explorista 27 augustus, 2019 - 11:36

Wat leuk! Ben heel benieuwd waar je uiteindelijk terechtkomt :)

Plaats een reactie
Sharon 21 augustus, 2019 - 20:09

Ik ga waarschijnlijk voor de eerste keer naar WTM. Alleen vind ik het best spannend door het hele brexit verhaal.
Maar eerst nog Canada in september. Voor in november zoeken we nog een bestemming om onze verjaardag te vieren ! Tips zijn welkom ;)

Plaats een reactie
Explorista 27 augustus, 2019 - 11:36

Ik ben ook heel benieuwd wat er met Brexit gaat gebeuren. Maar ja, ik maak me er maar niet te druk om, en we zien het wel :-). Wat voor iets lijkt je leuk? Een stad? Een zonnige bestemming :)?

Plaats een reactie
Sanne 22 augustus, 2019 - 21:30

Wat een fijne plannen weer! Ben ook heel benieuwd waar de vraagtekentjes nog mee ingevuld gaan worden.

Plaats een reactie

Laat een reactie achter