3 redenen om GEEN reisverzekering te nemen

80303021_2a24833f70_z

Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die er plezier in hebben een goede reisverzekering voor zichzelf uit te zoeken (verzekeringsadviseurs: What’s wrong with you?). En in plaats van op een rijtje zetten waarom zo’n verzekering belangrijk is, ga ik je vertellen waarom je er juist géén moet nemen. Ik ben immers je moeder niet.

Advertorial.

1. Je gloednieuwe camera staat beter bij die vreemdeling in een steegje in Bangkok

Ja, hij was duur die camera. En gloednieuw. En hij maakte prachtige foto’s van die olifanten die je mocht aaien in een opvangpark. Maar als je eerlijk bent, matcht die donkere camera echt stukken beter met de donkere bivakmuts bij die enge man met een mes die hem zojuist van je heeft afgenomen en omgehangen. Die keuze tussen foto’s maken en dus een nieuwe camera kopen, of een maand door Azië reizen is dan ook snel gemaakt.

Dye_pack

Nee, dit is geen bloed. Dit is rode verf, die automatisch de biljetten onbruikbaar maakt als een bank beroofd wordt.

2. Je wilt graag zelf de kosten van je ticket betalen als een familielid ziek wordt

Alsof je nog niet voldoende hebt om je druk over te maken. Je presteert het beste onder stress. En daarom zoek je graag alles zélf uit mocht één van je familieleden ernstig ziek worden of zelfs overlijden. (Ik hoop het niet voor je!). Niets prettigers dan zelf alle maatschappijen afbellen of ze niet toch nog voor vandaag een vliegtuigstoeltje voor je hebben.

3. Om een wedstrijdje ‘Wie heeft de meeste medische kosten’ te winnen van je vrienden

De Verenigde Staten. Ahhh… Het almachtige land der medische kosten. Waar je met een een griepprik zo duizenden euro’s schuld hebt. Een wedstrijdje ‘Wie kan de meeste medische kosten vergaren in de VS’ is dan ook een toffe toevoeging aan je reis door Amerika. Om zo snel mogelijk te winnen raad ik je een aantal dingen aan: jezelf insmeren met honing en naakt rondjes door Yosemite rennen (beren!), paragliden met een scherm met gaten, of door de gangs van Los Angeles wandelen met je gloednieuwe camera (zie punt 1). Succes!

060426-N-5174T-001
Als je na deze overtuigende argumenten (al zeg ik het zelf..) tóch nog een reisverzekering wilt, kan ik je natuurlijk niet tegenhouden. Verzekeraar Zelf biedt al een doorlopende (wereld)reisverzekering vanaf ruim drie euro per maand. De basisverzekering dekt je camera en laptop, je tandheelkundige- en medische kosten, en je zonnebril of lenzen. Ik kwam zelf bij het berekenen van het tarief voor een verzekering die bij mij zou passen uit op ongeveer €80 per jaar, nog geen zeven euro per maand , en daarbij waren ongevallen gedekt, en had ik een annuleringsverzekering.

Natuurlijk zijn er ook opties voor alleen Europa, voor mensen die geen behoefte hebben grote stukken oceaan over te steken in een vliegend stuk metaal. Props overigens voor het fijne en hippe design van de website. Let wel op dat de maximale aaneengesloten reisduur 60 dagen is, dus als je langer weggaat, moet je even verder zoeken.

Wanneer was jij blij dat je een reisverzekering had?

Foto’s: Pointnshoot, Colin Brown, Shane Tuck

13 comments

 1. Petra

  Mijn vader heeft een doorlopende reisverzekering waar ik ook bij verzekerd ben. Max is 30 dagen reizen, dus op dit moment is dat nog oke. Ik realiseer me nu dat ik daar waarschijnlijk gebruik van had kunnen maken toen ik mijn paspoort kwijt was in China en ik een noodpaspoort en nieuwe visa moest hebben. Hmm.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Oh, inderdaad. Wat een stress moet dat zijn geweest: je paspoort kwijt in China!

   Beantwoorden

 2. Wesley Pechler

  Hahaha, geniaal artikel. Ben gelukkig doorlopend verzekerd, al heb ik geen ideeee waar. Volgende week the Downside of DELA? Veel plezier in de VS! Hoop dat je wel een paar stukjes in de wachtrij hebt staan om te publiceren als je weg bent?

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Zoals je ziet! U vraagt.. wij draaien. U wordt de hele maand voorzien van nieuwe pareltjes terwijl ik me een hartinfarct eet aan fastfood *ik ben goed op weg!*

   Beantwoorden

 3. Lars Sang Mo Boom

  Doe maar die van ANWB. Fijn om de mensen van de Alarmcentrale te spreken in geval van nood.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   HAHA als ik iemand noooooit meer wil spreken in geval van nood, wat een drama was dat.. ;-)

   Beantwoorden

 4. Karbonkel

  Haha leuk! Goede argumenten, ik ben overtuigd. Als ik op reis ga neem ik dus geen verzekering, bedankt voor je tip! :)

  Beantwoorden

 5. Nanda

  Haha! Geweldig! Jarenlang verkocht, die reisverzekeringen. Dan zie je toch vaak dingen voorbij komen dat je denkt ‘toch fijn, zo’n verzekering…’

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Haha ja toch een prettig idee he?

   Beantwoorden

 6. Sandra

  Toevallig deze vakantie…. Mijn telefoonscherm knalde uit elkaar. Nu moet ik zeggen dat ik het nog niet heb laten repareren, want mijn verzekeringsmaatschappij vindt dat ik het eerst moet laten repareren en dan bekijken ze daarna of ze het vergoeden (180 euro)… say what? Ik ben dus nog even in discussie zoals je begrijpt.

  Beantwoorden

 7. Marcella

  Wij werden tijdens onze maand in Amerika beroofd ter waarde van €1.500 Maar beroven uit het zijraam mag kennelijk niet, dus we kregen niets vergoed. We kregen wel netjes een andere huurauto dankzij onze uitgebreide verzekering, maar naar mijn camera, smartphone en onze bankpassen konden we fluiten. Een goede leer: leg alle waardevolle zaken achterin onder de hoedenplank.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Oh bah, wat naar! Ja daar zijn ze streng in.. mijn vriend zei het ook al!

   Beantwoorden

 8. Anne

  Haha leuk! Een reisverzekering is zeker geen overbodige luxe.. Zo ook niet toen ik afgelopen juni eventjes €200 lichter was na een partijtje zakkenrollen in Florence. Na 2 weken was het bedrag door de verzekering weer bijgeschreven! Weer een zorg minder.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *