Reizen met Groupon: hoe is dat?

IMG 1082.JPG - Reizen met Groupon: hoe is dat?

Vorige week was ik een kort weekendje in Krakau met Groupon. Een tijdje terug benaderden ze mij met de vraag of ik voor mijn website eens één van hun reizen wilde uitproberen, en dat wilde ik natuurlijk wel. Ik had Groupon nog nooit echt gebruikt, maar wel héél vaak verlekkerd naar hun reisaanbod gekeken, mezelf afvragend of dat nou wat was, zo’n reis met Groupon. Op mijn spoedtripje naar Krakau ben ik achter het antwoord gekomen…

Hoe het werkt:
Groupon heeft op zijn site een deel waar het reizen aanbied. Zo kun je onder andere kiezen uit stedentrips, reizen met vervoer, familievakanties, en meer. Ik koos de reis naar Krakau. Voor €119 per persoon boek je een reis van drie dagen en twee nachten. Hierbij zit inbegrepen een retourvlucht met handbagage en twee overnachtingen met ontbijt. Je kunt er optioneel ook een excursie naar Auschwitz bijboeken, iets wat ik en vriendinnetje Sofie graag wilden. So far, so good. Na het bezorgen krijg je netjes alle bevestigingen, informatie over je reis en foldertjes over de stad, zowel in je mailbox als thuisgestuurd. Heel netjes.

Voor de prijs is dit natuurlijk een heel goede deal! Het enige wat ik meteen al een grote domper vond was de slechte vliegtijden. Van die drie dagen dat we zogenaamd in Krakau zouden zijn, kwamen we de eerste dag pas rond vijf uur aan op het vliegveld van Krakau (zonder enige vertraging overigens), en moesten we op de laatste dag alweer om half één vliegen. We hadden dus effectief één avond en één volle dag in Krakau. Die dan weer op ging aan onze excursie. Als ik van te voren had geweten dat de vluchttijden zo matig waren, dan had ik liever een extra nacht bijgeboekt voor twintig euro extra. Maar de vluchttijden staan van te voren nergens vermeld.

img_1080-jpg

De reis wordt overigens aangeboden door een reisbureau. In ons geval was dat Simonse Tours. Na het aankopen van de voucher, mail je je reisinformatie naar het reisbureau, die je reis dan vervolgens inboekt voor de gekozen data. De specialiteit van Simonse ligt in reizen naar Polen en de Baltische Staten, dus dat zit wel goed!

Krakau zelf is een fantastische stad. Ons hotel (Kazimierz) was echt heel erg fijn. Het personeel was super vriendelijk, de kamer heel erg ruim, en het ontbijt uitgebreid. Mocht je houden van augurk bij je ontbijt, dan kun je helemaal je plezier niet op :-). De wifi was ook erg goed, wat als blogger toch gezegd moet worden. Het was ook erg dicht bij het centrum, wat heel fijn was, want je stond in minder dan een kwartiertje lopen vol in het oude centrum. Zeker als je weinig tijd hebt, is dat echt fijn.

img_1087-jpg

img_1079-jpg

De tour naar Auschwitz was in principe strak geregeld. We werden met een netjes busje opgehaald en thuisgebracht, en tussendoor werden we rondgeleid door een gids die ons alles vertelde over de verschrikkelijke geschiedenis van het complex. De kaartjes waren ook al geregeld, dus we hoefden niet meer in de rij te wachten. Het enige was…. dat de tour helemaal niet op kwam dagen. Wij zaten netjes om negen uur ochtends in onze winterjas te wachten in de lobby van het hotel en…. niets. Om kwart over negen… nog niets. Om half tien werden we toch maar eens ongerust, en belden we het bedrijf dat de excursies aanbiedt en die zegt dat we geen reservering hebben, en ook zeker niet meer meekunnen. Dus wij bellen vervolgens het reisbureau, waar we vervolgens doodleuk een antwoordapparaat krijgen omdat iedereen op vakantie is, zonder vermelding van een noodnummer. Daar sta je dan…

Na een paniekerige tweet richting Groupon, en wat heen en weer gebel van onze Poolse receptionist en het excursiebedrijf komt de belofte dat we tóch nog mee kunnen: op de tour van twaalf uur. We besluiten onze paraplu’s te trekken, en de stad te ontdekken, een geluk bij een ongeluk: daar zouden we anders weinig tijd voor hebben gehad. Nu hebben we toch maar mooi anderhalf uur om de stad te bezoeken. Na tien minuten zijn mijn sokken en schoenen doorweekt, maar dat mag de pret niet drukken.

img_1081-jpg

Want wat is Krakau móói! Ik weet dat ik er maar heel even geweest ben, en dus maar een klein beetje sfeer heb kunnen snuiven, maar er zijn maar weinig steden waarbij ik zelfs in de stromende regen nog verliefd wordt. En Krakau lukte dat wel. Het centrum is vrij compact en superschattig, vol mooie gekleurde huizen en indrukwekkende kerken. De stad leek wel stil te hebben gestaan in de tijd. En nog iets wat me opviel: Poolse mensen zijn echt super vriendelijk!

Tegen het einde van onze wandeling zag ik dat ik een gemiste oproep had, en had ik een smsje. Van Simons Tours, met heel veel excuses, de belofte dat dit “nog nooit eerder is gebeurd” en als goedmakertje niet alleen een etentje ’s avonds, maar ook een airport transfer de volgende ochtend. Dat maakt onze reis inderdaad helemaal goed, wat een nette oplossing.

Na de excursie naar Auschwitz worden we in restaurant Ariël verwacht voor een Joods diner met klezmer concert. Ik ben van te voren een beetje sceptisch: ik vind het niet per se leuk om tijdens het kletsen met mijn tafelgenoot gestoord te worden. Als de band aankondigt dat we allemaal stil moeten zijn, rol ik dan ook een beetje met mijn ogen. Maar dan…. hoor ik ineens echt prachtige klanken. De muziek heeft Joodse invloeden, maar ook invloeden vanuit de Balkan, wat ik herken van mijn reis vorig jaar. En wat is het mooi. De bandleden spelen zo goed op elkaar in…. de hele sfeer is magisch, en ik zit met een volle glimlach op mijn gezicht te genieten. Wat ontzettend fijn dat ik dit mag meemaken in mijn leven. Dat ik op een willekeurige vrijdagavond naar livemuziek zit te luisteren in de Joodse buurt van Krakow. Heel speciaal.

img_1083-jpg

De volgende dag worden we afgezet op het vliegveld waar onze vlucht ons terugbrengt naar Nederland. En hoewel het een kort tripje was, met nodige gebreken, heb ik het echt enorm naar mijn zin gehad. Het fijne hotel, de sfeervolle stad, de interessante en verdrietige excursie, en het heerlijke diner met magische livemuziek én het gezelschap van een leuke vriendin maakten dat ik echt een superleuk weekendje heb gehad. Het is jammer dat we pech hebben gehad met een miscommunicatie over de excursie en de tegenvallende vliegtijden, maar al met al heb ik het heerlijk gehad. Het had alleen best wat langer mogen duren, dus mocht je er over nadenken om deze reis te boeken: kies dan voor drie nachten.

De deal van Groupon kun je HIER boeken, mocht je interesse hebben. Ik was op uitnodiging van Groupon in Krakau, maar zoals altijd zijn alle meningen van mijzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 reacties

 1. Ik dacht er al een tijdje over om via Groupon te boeken , maar twijfel omdat ik een beetje huiverig was voor de vliegtijden. Maar daarmee rekening houdend is het dus best een goed idee. Dank voor het delen!

  | Reageer op deze reactie
 2. Ik waardeer je open en eerlijke mening met deze reis. Ik ben altijd een beetje huiverig voor dit soort reizen maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog nooit zo heb gedaan. Jammer van de vliegtijden, een goede tip om het aan te passen ;) Klinkt alsof je toch nog een hele leuke reis hebt gehad.

  | Reageer op deze reactie
 3. Fijn je eerlijke mening te horen! Ik ben ook altijd een beetje huiverig voor dit soort dingen. Een etentje of hotelovernachting zou ik wel boeken met Groupon (ook eens gedaan trouwens), maar een reisje weet ik niet hoor… Krakau is inderdaad een heel fijne stad, ben er jaren geleden geweest omdat ik naar Auschwitz wilde. Heel indrukwekkend!

  | Reageer op deze reactie
 4. Helder inzicht hoe Groupon zijn reizen aanbiedt. Jammer dat er inderdaad wat schimmig wordt gedaan over de vluchttijden. Daar kan je toch gewoon open over zijn lijkt me toch.
  Maar ik mis het hele verhaal over Auschwitz…. wat vond je daar van?

  | Reageer op deze reactie
 5. Wat leuk, ik was net iets eerder (half oktober) een lang weekend in Krakau. Drie nachten is inderdaad perfect.

  | Reageer op deze reactie
 6. Het is inderdaad jammer dat je van tevoren niet weet wat de vliegtijden zijn, maar voor de rest klinkt het eigenlijk hartstikke goed! Al zou ik inderdaad als ik de mogelijkheid heb misschien sowieso een dag extra boeken, just to be sure. Maar daar moet je natuurlijk wel de tijd voor hebben.. Kazimierz is trouwens een leuke wijk om in te verblijven hè! :)

  | Reageer op deze reactie
 7. Ook ik twijfel al een tijdje om bij Groupon een vakantie te boeken. Fijn artikel dus!
  Jammer van de vliegtijden, dan maar voor de zekerheid een extra nachtje bijboeken. En wat een mooie foto’s

  | Reageer op deze reactie
 8. Jolanda

  Leuk maar zoals ik een beetje door de regels heen leest zit het Airport transfer ook al niet inbegrepen en er zitten vaak met zulke reizen kleine addertjes onder zoals de vliegtijden maar dat is meestal wel te checken als je weet welke maatschappij je vliegt ik ben er niet zo van om zo te boeken zelfs als je een reis van 8 dagen boekt 1e en laatste dag kwijt laat aankomen vroeg terug en reisbureaus weten de tijden wel maar vermelden het niet

  | Reageer op deze reactie
  1. Hi Jolanda, je hoeft niet door de regeltjes heen te lezen hoor. De airport transfer zit er inderdaad niet bij, en dat staat ook netjes aangegeven op de website.

   | Reageer op deze reactie
 9. Dian

  Hoi,

  Ik heb toevallig dezelfde reis geboekt alleen 1 dag langer, dus bedankt voor je artikel! :D Ik ga gelijk dat restaurant even opzoeken.
  Nu begrijp ik dus dat je bij je aankomst wel zelf vanaf het vliegveld naar het hotel bent gegaan, was dit ver reizen en ben je bijv. met de taxi gegaan? Wij kunnen de transfer extra bij boeken maar als het niet zo ver is kunnen we het net zo goed zelf regelen. :)

  | Reageer op deze reactie
  1. Hi Diana! Als ik het me goed herinner heb ik een trein genomen naar het centrum, en dat was heel makkelijk en goedkoop :).

   | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring