Review op reis: Honor 6 smartphone

featured image - Review op reis: Honor 6 smartphone

Honor3

Mijn telefoon is mijn grootste vriend op reis: mijn vraagbaak, tourgids, fotograaf en vermaak in één. Maar er zijn een aantal dingen waar een telefoon op reis aan moet voldoen, en mijn oude kapotte iPhone 4 begon me steeds meer in de steek te laten. Tijd voor een nieuwe telefoon dus. En toen kreeg ik het aanbod de Honor 6 te testen. Ik nam hem mee naar Londen, en onderwierp de goedkope smartphone aan een aantal tests, want: Hoe geschikt is de Honor 6 op reis?

Huh… Honor?

Honor is een op zichzelf staand smartphonemerk van Huawei, de Chinese smartphoneproducent, dat pas sinds een paar maanden in Nederland verkocht wordt. Honor gebruikt software van het moederbedrijf, en opereert op een Android-systeem, even wennen voor een ios-adept als ik, dus. Honor onderscheidt zich door het bieden van high end smartphones voor een lage prijs. De Honor 6 is €300, een heel betaalbare prijs gezien wat je er allemaal voor krijgt.

Honor1

Batterijduur

Één van de vervelendste dingen op reis is als je telefoon binnen een paar uur leeg is. Sta je dan, klaar voor een selfie met de Big Ben, en geeft je telefoon aan dat je niet voldoende batterij hebt voor je epic selfie-moment. Of sta je in the middle of nowhere omdat je telefoon leeg is, en je het adres van je hostel niet meer op kan zoeken. Mijn oude telefoon was vaak al rond lunchtijd leeg, mijn nieuwe gaat de hele dag mee, mits ik niet fulltime er op aan het klooien ben. Soms hoef ik hem niet eens iedere dag op te laden.

Camera

De telefoon heeft twee camera’s, met 13 en 5 megapixels. Kort gezegd maken die dus heel goede, scherpe foto’s. Het 5-inch scherm met 1080 pixels (Vertaling: gróót. schérp) maakt dat alles er nog net een tikje mooier uitziet. Ik heb twee foto’s bijgevoegd, onbewerkt, zodat je kunt zien hoe goed de camera werkt.

IMG_20150326_144016 IMG_20150412_191146

Breekbaarheid

De voor en achterkant van de telefoon zijn van glas (vlek-alert!), maar de zijkanten van plastic. Ik heb natuurlijk in de naam van research (kuche, kuche) mijn telefoon een paar keer laten vallen, en hij ziet er nog gloednieuw uit.

Geheugen

De telefoon heeft 3GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslag, en ondersteuning voor 4G+ internet (whoo!). De opslag is overigens nog uit te breiden met een extra SD-kaartje. Ik ben nog niet tegen het probleem aangelopen dat mijn telefoon vol zit, dus ik ben een blij ei.

Honor2

Handzaamheid

De telefoon is eerlijk gezegd best groot voor mijn handen. Hij past niet zomaar in mijn jaszak en ook in mijn broekzak is het soms een uitdaging. Maar daarvoor krijg je wel weer de ervaring dat al je foto’s er indrukwekkender uitzien (want: GROOT en SCHERP). Op straat ben je echter wel iets opvallender met je telefoon.

Android vs ios

Ik moest even wennen om weer terug te schakelen op Android, nadat ik twee jaar aan Apple vergroeid was. Maar het went eigenlijk best snel. Mijn ervaring is wisselend. Ik vind ios nog steeds intuïtiever aanvoelen, maar Android is weer makkelijker met het aanpassen van dingen. Jammer vind ik wel dat niet alle apps die ik op mijn Apple-telefoon zaten, beschikbaar zijn voor Android, of dat ze niet helemaal goed werken.

Honor4

Prijs

De Honor 6 is alleen online te kopen, zoals op Bol.com, in het wit en zwart, en kost €299.

Al met al ben ik erg tevreden over de telefoon. Hij is mooi, snel, niet duur, de batterij gaat lang mee en hij maakt mooie foto’s. Sinds ik hem heb, heb ik hem niet meer losgelaten. Ik zou hem zeker aanraden als je een betaalbare, maar goede vervanger zoekt voor je oude smartphone! Dus #BeBrave en kies voor een Honor smartphone :).

Kende jij Honor al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 reacties

 1. Avatar for Joanne Joanne

  Ik hoorde er al heel veel goede verhalen over. Het is leuk om te zien dat er nu wat andere grote spelers op de markt komen i.p.v. Samsung en Apple, al ben ik nog wel een beetje verknocht aan mijn iPhone. Voor de volgende keer misschien toch maar even verder kijken.

  | Reageer op deze reactie
 2. Honor had ik echt nog nooit van gehoord. huawei wel natuurlijk, maar ik ben wel erg verknocht aan mijn nieuwe iPhone 6 hoor… Ook mooi en groot en scherp…:)

  | Reageer op deze reactie
 3. Ik vind dit er allemaal verrassingwekkend goed uitzien en klinken :D Maar stiekem maakt m’n iPhone natuurlijk véél betere foto’s, en dat vind ik wel belangrijk eigenlijk. Totaal niet vergelijkbaar in prijs natuurlijk.

  | Reageer op deze reactie
  1. Ik heb het even opgezocht maar waar iPhone 6 camera’s heeft met 8 en 1,2 megapixel, heeft Honor 13 en 5 megapixel: heel veel stukken hoger dus :).

   | Reageer op deze reactie
   1. Gelukkig maakt het aantal megapixels niet zo heel erg uit of de kwaliteit van de foto ook goed is. Van de iPhone is over het algemeen bekend dat zij erg goede foto’s maken (net als de vlaggenschepen van Samsung overigens). Desalniettemin spreekt de prijs van de Honor smartphone iedereen waarschijnlijk erg aan, en voldoet de camera ook meer dan voldoende!

    | Reageer op deze reactie
 4. Ik kende Honor al inderdaad! Tof dat je hem mocht testen, dat is niet duur! Ik ben alleen echt helemaal afgestapt van Huawei, zo’n slechte ervaring met de ascend p6.. heb nu toch maar gekozen voor een Samsung :).

  | Reageer op deze reactie
  1. O, jammer! Ik had vroeger twee keer Samsung, maar die vond ik toen niet prettig meer. Ik denk dat het allemaal zo snel wisselt, en zo persoonlijk is ook :)

   | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring