3 road trips waar ik over droom

FL_12_00 [Omgezet]

Als ik mag kiezen, vallen spontaan alle vliegtuigen uit de lucht, vliegen de fietsen in brand, en verdwijnen de treinen in het niets. Ik zou namelijk iedere dag van de week een road trip verkiezen boven die andere reisstijlen. Niet zo gek dus dat ik komende zomer een maand ga road trippen door West Amerika.

De wereld is gigantisch, en er zijn nog genoeg wegen die ik nooit bereden heb. Ik zou een boekwerk aan droom-road trips op kunnen noemen, maar ik hou het er bij drie. Stap in het vliegtuig, huur een auto, maak een playlist, sla snacks in alsof het je laatste dag op aarde is, en baby, let’s drive!

Florida

Florida2

Orlando – Rainbow Springs State Park – Saint Augustine – Fort Lauderdale – Miami – South Beach – Everglades – Key West.

Droomtrip 1 start ik in Orlando, waar ik een dag of twee de stad verken, bijkom van mijn jetlag, en een dag in Walt Disney World doorbreng (want ik ben een kind vanbinnen). Daarna vertrek ik naar Rainbow Springs State Park, een natuurpark vol azuurblauwe waters en watervallen die al tienduizend jaar gebruikt worden. Met mijn hoofd in de geschiedenis bezoek ik het oudste dorpje van de Verenigde Staten: Saint Augustine. Een lange reis volgt waarbij ik afzak naar Fort Lauderdale: ookwel het ‘Venetië van de VS’ genoemd, vanwege de vele kanalen. Een dag of drie breng ik door in Miami, voornamelijk genietend van de latijnse invloeden. De bedoeling is met een buik vol met Cubaans en Mexicaans eten te feesten in South Beach. Mijn kater vergeet ik snel als ik de alligators zie in de Everglades. En bijkomen doe ik op de paradijselijke Key West, waar ik, met een beetje geluk, zelf flamingo’s spot.

Florida1

IJsland

Map_Of_Iceland_clip_art_hight

Reykjavik – Blue Lagoon – Gullfoss – Vik – Jökulsárlón

Ingepakt in een fleecevest en met drieenzestig kilo aan film- en fotoapparatuur in de kofferbak (universele wetten schrijven voor dat elke seconde in IJsland gefotografeerd dient te worden), vertrekken we na een paar dagen uit Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, die bekend staat om een relaxte sfeer. Op naar Blue Lagoon, een geothermisch bad in het zuidwesten van het eiland om even te bubbelen en te helen (het water schijnt een helende werking te hebben, vooral bij huidziekten). Omdat water een centrale rol in deze trip heeft, bekijken we meteen maar even Gullfoss, één van de mooiste en bekendste watervallen van IJsland. Onze korte trip vervolgt naar Vik, waar de stranden zwart kleuren (dat het ook de plek is met de meeste neerslag van het land vergeten we voor het gemak even). Ik hoop ook wat papegaaiduikers te treffen, en de vulkaan Katla te zien. Een bezoekje aan de gletsjer in de buurt wordt niet overgeslagen. Als laatste bezoek ik jökulsárlón, het grootste gletsjermeer van IJsland, waar je ronddrijvende ijsbergen spot.

Ijsland1

Ijsland2

Marokko

Exploristamarokko

Agadir – Ouarzazate – Marrakesh – Essaouira – Casablanca – Rabat – Fez – Tanger

Mijn reis start in Agadir, de grootste toeristische badplaats van Marokko, met meer dan 300 zondagen per jaar (als in: gloeiende bal in de lucht, niet weekend). Daar ga ik dus eerst maar eens van genieten. En ik hoop nog wat gebouwen te treffen van voor de alles verwoestende aardbeving in 1960. Dan trek ik naar Ouarzazate, het plaatsje van de blauwe huisjes. De plek huist ook één van de grootste filmstudio’s ter wereld en is door zijn ligging een uitvalsbasis voor tochten door de Sahara. Dan is Marrakesh aan de beurt, de stad die al maanden onder mijn huid zit. Ik wil een dag of vier alle 1001-nachten ervaringen opdoen die ik kan. Ik trek naar Essaouira, met een geschiedenis die terugloopt tot de vijfde eeuw voor Christus. De tocht vervolgt zich naar Casablanca, de grootste stad van Marokko, waar ik witte huisjes ga tellen en tegen beter weten in op zoek ga naar Humphrey Bogart. In Rabat bezoek ik de kasbah (burcht) uit de twaalfde eeuw. In Fez mag het oude centrum, een UNESCO-werelderfgoed, niet overgeslagen worden. En in Tanger speur ik naar het internationale spionageverleden, terwijl ik zwaai naar Spanje.

Marokko1

Marokko2

Wat is de road trip van jouw dromen?

Dit artikel is een advertorial.

 

28 comments

 1. Reismeisje

  Ik heb die van IJsland voor 80% gedaan :-). Moooooi!!!!! Love IJsland! Mijn droom roadtrip is toch wel de route die Floortje vorig jaar maakte; van Amsterdam door Centraal Azie naar Beijing. Lijkt me superbijzonder!

  Beantwoorden

 2. Annick

  Waaauw, IJsland lijkt me super om te doen!

  Beantwoorden

 3. Sarah

  Ik zou graag een moto road trip maken door de “Stans” en eindigen in Mongolië. Ijsland lijkt me anders ook wel leuk!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Wat origineel! Je zou eens moeten kijken naar de Mongol Rally, die gaat van Londen naar Ulaanbataar!

   Beantwoorden

 4. Marieke

  Ah, ik kan echt niet kiezen! Ze staan alledrie op mijn reislijstje! Ik wil héél graag nog een keer roadtrippen door de VS, maar ook Zuid-Amerika en Azië staan hoog op de lijst. IJsland lijkt me ge-wel-dig, maar dan wil ik wel een husky tocht doen én het noorderlicht zien!! Marokko is fantastisch! Daar heb ik al een trip doorheen gemaakt, maar helaas niet met Geert, dus – hè, vervelend nou – moeten we nog een keer naar Marokko, vind ik.

  Super leuk artikel! :)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Natuurlijk moet je terug, dat lijkt me duidelijk. Haha.

   Beantwoorden

 5. Annebelle

  Wat geweldig, ik kan hier echt bij wegdromen. Ik ben wel een keer op roadtrip geweest in Amerika, inclusief camper en alles :)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Wat leuk! Ik ben ook al twee keer in de VS op roadtrip geweest. Welk deel was je :-)?

   Beantwoorden

 6. Felia

  Ik ga in september voor 18 dagen op Roadtrip naar Florida :-)

  Beantwoorden

 7. Deborah

  Supergaaf! Amerika (dus onder andere Florida) stond al een poosje op mijn lijstje en daarbij is sinds kort ook IJsland bijgekomen, het lijkt me echt een prachtig land, en die meren lijken me echt geweldig! Marokko lijkt me trouwens ook heel mooi, verder wil ik ook graag nog een keer naar Israël en Zuid-Afrika of Kenia, of allebei :)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Zuid Afrika stond ook op mijn lijstje, maar ik wilde er maar drie kiezen. Die was dus net afgevallen. Kenia wil ik ook graag nog eens zien :-)

   Beantwoorden

 8. Melissa

  Waarschijnlijk kom je me tegen in je dromen, ik droom alvast mee!

  Beantwoorden

 9. Marcella

  Wat een prachtige reizen, wat leuk om ze zo zorgvuldig te beschrijven ook. Ik heb door Florida gereist en het is er heel tof. IJsland lijkte ook werkelijk prachtig, dat land staat absoluut nog hoog op m’n lijst. Maar nu ik zo dichtbij Australië was, staat dat land op de absolute nummer 1!

  Beantwoorden

 10. Martine

  Mooie trips!
  Marokko is fantastisch. Kleine correctie: ourzazate is niet de plaats van de blauwe huisjes, dat is Chefchouen, op een uur reizen van Fez.
  In Ourzazate zijn de bekende filmstudio’s.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Hee dat wist ik eigenlijk wel, wat maf dat ik dat verkeerd heb opgeschreven :-p.

   Beantwoorden

 11. Linda

  Zo leuk om te lezen dit! Voor IJsland zou ik ook willen bezoeken. De andere twee eigenlijk ook gewoon

  Beantwoorden

  1. Linda

   Oja, maar mijn grootste droom is een roadtrip door Noorwegen :) En Azië lijkt me ook super vet

   Beantwoorden

   1. Explorista

    Haha! Zo gaat het bij mij ook altijd: dit wil ik nog wel. En dit ook. En dit ook. Azië ik ook, maar dat zou ik niet via roadtrip doen denk ik :-)

    Beantwoorden

    1. Linda

     Nee dat zou ik ook niet via roadtrip doen. Ik wil echt naar duizenden dingen :’)

     Beantwoorden

 12. Yvon

  Toffe reizen! Ik heb afgelopen zomer een stukje van jouw route door Florida gedaan. We reden naar Saint Augustine en deden een roadtrip naar Miami en de Keys was leuk!

  En de roadtrip door Marokko ziet er erg gaaf uit zeg! Kan ik die op mijn lijstje zetten? ;)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Zet maar op je lijstje! :-) Mag ik mee?

   Beantwoorden

 13. Maaike

  Erg gave routes. Ik zou wel graag naar Marokko en IJsland willen gaan! Leuke manier om de routes te laten zien!

  Beantwoorden

 14. kim

  Die eerste roadtrip heb ik voor 80% gedaan (everglades en key west zijn zekerr een aanrader!!! zo mooi!) en die andere zou ik nog heel graag eens doen. Vooral marocco staat op mijn bucketlist!

  Beantwoorden

 15. Justine

  Super gaaf! Alle drie de roadtrips lijken me super. Zelf zou ik ook Australië – Nieuw-Zeeland ook nog willen zien dmv een roadtrip.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Lijkt me ook super mooi!

   Beantwoorden

 16. ilonka

  Zeker florida! Ik heb 2 jaar geleden een gelijke reis gemaakt en dat was echt een top reis! Key west vond ik helemaal geweldig, zo andere sfeer dan de rest van florida. Veel losser en vrijer. Echt een hele mooie belevenis! :)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *