Roadtrip USA Part VI: Lake Tahoe vanuit een kayak

door Explorista

Na de avonturen in Yosemite (dat paardenfilmpje volgt nog, beloofd!) werd het tijd voor onze laatste natuurstop: Lake Tahoe. Op het moment dat we South Lake Tahoe binnenreden en ik om me heen ineens overal eettentjes en hotels op zie doemen, voelt het ineens alsof er een last van mijn schouders valt. Ik voel me ontspannen. En dan besef ik dat ik eigenlijk best een stadsmeisje ben. Ik kom helemaal tot mezelf in de natuur, maar heb toch écht een omgeving vol leuke café’tjes en winkeltjes nodig om me in mijn nopjes te voelen. KEUZES, mensen.

Lake Tahoe stond vooral in het teken van ontspannen. Een beetje aan het meer liggen, wat rondwandelen. Chillen bij het zwembad. Misschien wat kayakken. Ik heb dus helemaal géén foto’s genomen. Neemt niet weg dat ik geen tips heb. Maar die komen later.

Na een dagje aan het zwembad te hebben gelummeld, en een beetje door het dorp te zijn gewandeld (dat eigenlijk helemaal niet zo leuk bleek als dat ik in eerste instantie dacht), besloten we toch te kayakken. We reden het meer langs (GROOT) met als plan kayaks te huren in Emerald Bay. Een prachtige idylische baai. Maar dan moest je ergens langs de weg je auto parkeren, en naar beneden lopen. En alle parkeerplekken waren al vol. Dus betaalden we tien dollar om bij Baldwin Beach te parkeren, en huurden we daar een Kayak.

Schermafbeelding 2014-09-09 om 21.51.58

Vanaf daar kayakten we in minder dan een uurtje naar Emerald Bay, wat eigenlijk perfect was. Want dan had je een doel voor je tocht, en iets prachtigs om naartoe te peddelen. Het was zoals verwacht een fantastische route. Eenmaal in de baai zochten we een verlaten strandje op, meerden aan, en lagen helemaal moederziels alleen in de natuur op een prachtig stukje paradijs.

Waanzinnig.

(check de video voor een korte impressie! Aanrader!)

Schermafbeelding 2014-09-09 om 21.52.28

Eettips:

Red Hut café is de absolute topplek van Lake Tahoe, werd me verteld. In het weekend sloten we achter in de rij aan om te ontbijten tussen locals. We namen plaats aan de bar, en kozen van de ontbijtkaart een ontbijtje uit. Naast ons zaten mensen al aan burgers. Enneh: niks te retro stijl. Deze tent is een échte diner. Met dinner booths en alles. Er naast is trouwens ook een ijssalon, waar je zo’n grote sundea kunt bestellen dat je over drie jaar nog aan het eten bent. (Maar hij is de miljoen kcal wel waard..)

Goedkoop eten doe je bij Los Mexicanos, waar ik voor een paar dollar een gigantische burrito met garnalen kreeg. De burrito zat stampvol, en was zo groot dat ik er de volgende dag nog van kon lunchen. Goede deal!

Schermafbeelding 2014-09-09 om 21.53.11

Hoteltip:

Wij verbleven in Super 8, een motelketen. Het was een tikje trailer trash, met wat bijzondere types, maar alles functioneerde verder prima. Denk je zomaar zonder reservering aan te komen waaien in Lake Tahoe op een wekend? Njet. De prijzen liggen in het weekend rustig 200% hoger dan op een doordeweekse dag. Omdat het kan. En dus betaalden we daar dan ook het meeste voor een hotel wat we op de hele reis betaalden. Maar daarvoor hadden we dan wel de junior suite (voor wat dat waard is in een Super 8 keten…)

Bonustip:

De mooiste zonondergang spot je bij Boathouse on the Pier in South Lake Tahoe, een echte insiders tip, als ik de local mocht geloven die mij er op wees. Of het echt een onontdekt pareltje is weet ik niet, maar de zonsondergang was er in ieder geval prachtig, midden op het open water.

Wat is de mooiste plek waar jij kayakte?

Schermafbeelding 2014-09-09 om 21.53.51

Misschien vind je dit ook interessant

18 reacties

Marieke 16 september, 2014 - 08:00

Ziet er prachtig uit! Ik ging laatst kayakken in Kroatië. Dat was ook érg gaaf! Helemaal tussen de rotsen door :)

Plaats een reactie
Lenneke 16 september, 2014 - 08:26

Dat is toch wel in Frankrijk geweest, in Vallon Pont D’Arc. Over mini watervalletjes en door stroomversnellingen en de mooie natuur van de Ardeche. En dan onderweg picknicken.
Mijn tante woont daar in de buurt en het kayakken moesten we gewoon een keer gedaan hebben.

Plaats een reactie
Explorista 17 september, 2014 - 12:13

Daar heb ik ook gekayakt. Mooi is het daar he?!

Plaats een reactie
Stéphanie | Expeditie Aardbol 16 september, 2014 - 09:45

Leuk filmpje! Ik heb afgelopen zomer nog gekayakt in Bosnië, en stiekem wil ik er nu ook een thuis hebben, zodat ik in de Utrechtse grachten en de meren in de buurt kan kayakken ;).

Plaats een reactie
Jildou 16 september, 2014 - 10:10

Wat een leuk filmpje zeg! Wat voor camera hebben jullie daarvoor gebruikt?

Plaats een reactie
Explorista 17 september, 2014 - 12:09

Dankjewel! Een GoPro Hero 3+ Black.

Plaats een reactie
Fleur 16 september, 2014 - 11:04

Ahh wat een gaaf filmpje! Is dit ook allemaal met een go pro gefilmd toevallig?

Plaats een reactie
Explorista 17 september, 2014 - 12:08

Yes!

Plaats een reactie
Suzanne 16 september, 2014 - 11:15

Wat leuk, een filmpje!!

Plaats een reactie
Marijke 16 september, 2014 - 11:25

Clearwater Lake in Canada!

Het lijkt wel erg op jouw foto’s: ook zo’n weids zicht met bergen rond. We zijn ook na een tweetal uren aangemeerd (waar we onze tent opstelden) en hebben gewoon genoten van het meer. Het allermooiste was ook bij ons de zonsondergang over het water. Echt genieten hé?! Het kalme water in de morgen was ook echt top!

Plaats een reactie
Explorista 17 september, 2014 - 12:07

Wauw! Wat een mooie herinnering moet dat zijn :)

Plaats een reactie
Nancy 16 september, 2014 - 13:45

Wat heb je er een leuk filmpje van gemaakt zeg! Dat willen we vaker zien!!! (hint, hint) De mooiste plek waar ik ging kayakken? Hmmm… Zanzibar! ;)

Plaats een reactie
Explorista 17 september, 2014 - 12:07

Haha credits voor Meneer! Ik geef hem een schop onder zijn kontje om er meer te maken :) Oeh.. Zanzibar! Baas boven baas.

Plaats een reactie
Lisa 16 september, 2014 - 19:42

Als je dat filmpje ziet, krijg je toch echt zin om het vliegtuig op te stappen en naar de v.s. te reizen… Zo gezellig en mooi! :-)

Plaats een reactie
Explorista 17 september, 2014 - 12:06

Dankjewel! Mooi compliment :)

Plaats een reactie
Merin Veronique 16 september, 2014 - 21:34

Wat een ontzettend mooi filmpje en mooie foto’s! Ik kayakte ooit in de Franse Ardèche, ook niet gek. :)

Plaats een reactie
Explorista 17 september, 2014 - 12:06

Oh, dat heb ik ook gedaan! Was ook erg mooi :)

Plaats een reactie
Sandra 24 september, 2014 - 15:23

Jaaa ik vond Lake Tahoe ook leuk! Wij hadden ons verkeken op de volgende accommodatie dus we moesten langer blijven. Vervelend hoor! De mooiste plek waar ik kayakte was op de Colorado River richting de Hoover Dam. Zo leuk!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter