De 4 tofste roadtrips van Europa (+ 15% korting op Budget autohuur)

11533326155_f5cb79dc33_z

Er gaat voor mij geen manier van reizen boven roadtrips. Het gevoel van vrijheid, de natuur en omgeving om je heen zien veranderen, de ruimte om hardop te zingen en onbeschaamd te snacken en de gigantische hoeveelheid opties voor avonturen (als we nu eens daarheen gaan? of daar afslaan?) zijn voor mij onovertroffen.

Daarom is het hoog tijd voor een lijstje van de gaafste roadtrips van Europa. En nog beter: ik mag in deze post mijn nieuwe sponsor Budget car rental Nederland aankondigen! En die bied Explorista-lezers een exclusieve korting van 15% op je autohuur wereldwijd! (wat?! JA ECHT. 15%!!!) Zodat jij ook deze waanzinnig toffe roadtrips kunt gaan maken. Lees snel verder!

photo-1445098423048-e8f110b01a00

1. Ierland

Route: Dublin – Kilkenny – Cork – Ring of Kerry – Cliffs of Moher – Galway – Kylemore Abbey & Connemara National Park – Giants Causeway – Belfast – Cooley Peninsula – Dublin

Waarom: Ierland is een prachtig land vol heuvels, ruwe kustlijnen, schapen en verlaten stukken natuur. Het lijkt me een soort Harry Potter-sprookje om daar rond te reizen. En daarnaast zijn de Ieren ook nog eens de leukste mensen die ik ooit heb ontmoet. Check hier onze video van Dublin.

photo-1443890484047-5eaa67d1d630

2. Noorwegen

Route: Bergen – Lysefjorden – Trolltunga – Sognefjord – Loen – Alesund – Atlantische weg – Kristiansund – Trondheim – Lillehammer – Oslo

Waarom: Noorwegen is zo’n uitgestrekt land dat je wel keuzes moet maken. Maar aangezien de meeste mensen naar Noorwegen trekken voor de prachtige fjorden, kun je het beste in de omgeving van Bergen blijven, en vervolgens langs de kust omhoog trekken. Jawdropping moments gegarandeerd.

photo-1417086958796-c69f2affd4c1

3. Italië

Route: Milaan – Bergamo – Gardameer – Verona – Venetië – Bologna – Firenze – Lucca – Pisa – Cinque Terre – Parma – Milaan

Waarom: Nog zo’n bestemming waar een keuze voor een route moeilijk is. Ik zou nog wel zes roadtrip-routes kunnen opstellen voor Italië. Maar dit is één van mijn persoonlijke favorieten: de ultieme Noord-Italiaanse roadtrip. Zelf ben ik in zeven van de bestemmingen geweest, en de anderen staan hoog op mijn lijstje. Milaan is niet direct mijn favoriet, maar wel een handige startplek vanwege de goedkope vluchten op de stad! (En de Duomo is toch echt wel prachtig)

6vNFvbfRFLm7shS1JYAV_IMG_20130507_153337

4. Portugal

Route: Braga – Porto – Coimbra – Leira – Obidos – Sintra – Lissabon – Evora – Aljezur – Sagres – Lagos – Faro

Waarom: Ik ben zelf alleen in de Algarve geweest (en daar MOET EN ZAL ik in 2016 verandering in brengen), maar mijn ouders hebben twee jaar geleden een uitgebreide roadtrip door noord en midden Portugal gemaakt, en ze waren enorm onder de indruk van de natuur, cultuur, het eten, het prijsniveau en de mensen. Dus ik geloof ze meteen op hun woord :)

Explorista’s nieuwe sponsor: Budget car rental Nederland!

Explorista.nl heeft een nieuwe sponsor: een tijdje terug werd ik benaderd door Budget autoverhuur of het me leuk leek om een samenwerking aan te gaan, waarbij ik zo nu en dan met hun auto’s op reis kan. Nou, dat leek me wel wat! Maar om Explorista-lezers mee te laten profiteren van deze actie heb ik samen met Budget car rental een exclusieve kortingscode geregeld van maar liefst 15% die wereldwijd geldig is voor autohuur van Budget. WOW. Echt puur en alleen voor jullie dus! (Je mag Budget natuurlijk zeker bedanken op hun Facebookpagina!)

J458501

De code is alleen op de Nederlandse website Budget.nl te gebruiken, maar wel voor wereldwijde boekingen!

Bron foto’s: Unsplash.com

4 comments

 1. Lotte - scratchingmymap

  Hoera, wat een leuke samenwerking seg! (en laten we eerlijk zijn ZO fijn dat je een korting aan je lezers mag geven). En goede inspiratie: ik heb zelf een interrail gedaan door Portugal enkele jaren geleden maar sinds mijn zomerse roadtrip in de regio van Kroatië ben ik helemaal om :-)

  Beantwoorden

 2. Marloes ❤ Budgetproof.nl

  Wat een leuk nieuws! Well done :D en yay voor roadtrips!

  Beantwoorden

 3. Marcel

  Dank voor de inspiratie. We hebben al een aantal keer Portugal aangedaan, maar voor de verandering zou Noorwegen ook super tof zijn.

  Beantwoorden

 4. Vetexbart

  Heel leuke samenwerking! Ook leuk dat je ons laat meegenieten van de korting! Veel plezier alvast tijdens je trips :-)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *