8 redenen waarom Singapore veel leuker is dan verwacht

door Explorista

Singapore: ik wist er eigenlijk niet zo heel erg veel van voordat het als één van de goedkoopste vliegtickets op mijn scherm verscheen. Het enige wat ik van Singapore wist is dat het een stad vol skyscrapers en rooftop bars was, en dat het één van de duurste steden van de wereld. Dus natúúrlijk sprak dat me meteen aan. HA. Nee, om eerlijk te zijn leek het me wel een relaxte plek om onze eerste week op wereldreis te besteden. Best wel westers, dus niet een te grote cultuurschock. En dat klopte! Maar Singapore heeft denk ik best een steriel imago, en de stad is verre van steriel. Dit zijn 8 redenen waarom Singapore een superleuke bestemming is!

LittleIndiaSingapore8

1. Veel cultuur

Singapore is dus helemáál niet steriel. Ja, in het (zakelijke) centrum waar heel veel hotels staan, lijkt het net een Amerikaanse stad met alleen maar hoogbouw en Starbucks.  Maar als je even buiten die bubbel komt, dan kom je in wijken die juist barsten met cultuur, zoals Little India en Chinatown. Wij verbleven het merendeel van de week in de wijk Geylang, een lokale wijk met vrijwel alleen maar Chinese winkeltjes en restaurants. En dan zijn er ook nog eens regelmatig festivals, zoals het Autumn Moon Festival, waarbij hier in de wijk optredens gehouden worden.

2. Er is iets voor iedereen

Singapore doet me ook sommige momenten echt denken aan Londen, en ik kon niet zo heel goed begrijpen waarom. Maar ik denk dat het de sfeer is. Er hangt hier zo’n zelfde vibe dat alles mogelijk is: er is iets voor iedereen. Of je nu wilt shoppen, tempels wilt bezoeken, naar een botanische tuin of een tropisch strand wilt: je kunt echt alles hier. En die energie, daar word ik heel erg blij van.

Zie hier al mijn tips voor de tofste bezienswaardigheden in Singapore!

LittleIndiaSingapore11

3. Lekker eten

Singapore is een bestemming waar je héél lekker kunt eten. Wij hebben al heel wat smakelijke gerechten op: van Westers eten tot vegan Chinees – ja, echt. Traditioneel gezien zijn Hainan Chicken Rice en Chili Crab de toppers van Singapore, maar de laatste hebben wij vanwege de prijs even aan ons laten schieten. De mengelmoes van culturen brengt ook een mengelmoes aan keukens met zich mee. Kijk gewoon waar het druk is met locals, en ga daar eten.

4. Fijn klimaat

Wij zijn eind september/begin Oktober in Singapore geweest en de meeste dagen was het echt heel prettig vertoeven qua weer. De temperatuur is elke dag rond de dertig graden, en hoewel het elke dag regent, hebben we daar niet heel veel van gemerkt want het is vooral ’s ochtends en ’s nachts. Overdag is het na een paar minuten weer klaar.

GardensbytheBaySingapore4

5. Natuur is een onderdeel van de stad

Op mijn eerste ochtend in Singapore keek ik vanuit de hotelkamer naar buiten en zag ik niet alleen veel skyscrapers, ik zag ook héél veel groen. Overal waren wel bomen, parken, en tuinen bovenop gebouwen. Bij sommige hotels groeide de klimop naar beneden (op zo’n stijlvolle manier, niet zo’n overwoekerende vervallen parkeergarage manier). Singapore maakt echt een prioriteit van natuur, en dat vind ik heel tof.

6. Het land is heel veilig

Singapore is super veilig. Daar staat het om bekend, maar het is ook zo. Je voelt je er geen moment onveilig, zelfs niet in onze wijk (die bekend zou staan als Red Light District). Locals zijn trots op de veiligheid. Je hebt ook niet het gevoel ergens afgezet te worden, want dat is gewoon hartstikke illegaal. Taxi’s gaan op de meter, en er wordt over niets onderhandeld: alles ligt vast. Er zijn erg hoge straffen in Singapore en dat blijkt dus te werken. Het is hierdoor vind ik ook een perfecte plek om aan Azië te wennen: je hoeft je niet druk te maken over of je afgezet wordt, je hoeft niet heel paniekerig op je spullen te letten, en je wordt niet constant aangesproken om dingen te verkopen. Heel fijn!

MSocialSingapore5

7. Singapore is niet zo duur als je denkt

Nee, Singapore is niet goedkoop. Zeker niet in vergelijking met andere delen van Azië. De prijzen zijn heel erg vergelijkbaar met Nederland, en soms met Londen. Maar er zijn ook dingen die heel erg meevallen. Taxi’s zijn bijvoorbeeld niet duur, en als je een beetje lokaal gaat eten dan kun je met zijn tweeën voor minder dan tien euro dineren. Daarentegen is verblijf wel weer erg duur, en kan (westers) eten op toeristische plekken duurder zijn dan in Nederland. Ook alcohol is relatief duur.

8. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt

Dat gezegd hebbende, is Singapore ook zo’n bestemming die heerlijke Westerse luxe kent, zodat je echt in een bubbeltje kunt kruipen. Het kent een aantal waanzínnige hotels, maar je kunt ook in een hostel verblijven. Je kunt lokaal eten, maar je kunt ook op sterrenniveau dineren. Singapore heeft zo’n beetje alles, en kan je echt de trip geven waar jij behoefte aan hebt. Wij verbleven in het midden van dat segment, in het hippe M Social hotel. De kamers zijn niet groot, maar wel érg comfortabel, er zit een hip restaurant bij, een zwembad en gym, en het personeel is super vriendelijk. Als je je reis met een beetje betaalbare luxe wilt beginnen, dan kan ik dit hotel enorm aanraden.

Ben jij wel eens in Singapore geweest?

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Janet 24 oktober, 2017 - 17:21

Fijn om te lezen! Ik ben inmiddels ook al twee keer in Singapore geweest en vind het dus ook echt té leuk!

Plaats een reactie
Explorista 25 oktober, 2017 - 10:32

Leuke stad he??

Plaats een reactie

Laat een reactie achter