De meest nuttige dingen die ik meenam tijdens het backpacken in Azië

door Explorista

Nu ik op het punt sta mijn backpack opnieuw in te pakken voor het tweede deel van ons digital nomad avontuur, vond ik het interessant om te kijken naar de spullen die het meest nutteloos bleken, en degene die juist het meest nuttig waren. Waar greep ik steeds opnieuw naar? Wat droeg ik constant? Ik hoop dat deze post jou helpt als je van plan bent te reizen in Azië!

Inpaklijst3

1: Osprey Fairview 70 Backpack

Of ik echt een backpack-meisje ben weet ik niet, ik ben toch misschien iets meer van de koffers. Maar spijt van mijn aankoop heb ik geen moment gehad. Wat is dit een fijne backpack, zeg! De Osprey Fairview 70 is ruim, en bezit over allerlei handige trucjes. Zo kun je de rugzak op de voorkant afritsen (maar ook vastklikken aan je rugzak zodat hij er niet afgehaald kan worden), kun je de schouderbanden verstoppen voor als je de rugzak moet inchecken bij vluchten, en zijn de ritsen zó dat je er makkelijk een slotje doorheen doet. En je kunt hem gewoon openritsen, in plaats van langs boven vullen. Ik heb veel research gedaan voordat ik er eentje kocht, en denk niet dat er een betere rugzak bestaat dan deze.

Kijk naar de kleinere 55L versie, die voldoet voor gewone backpackers. Of als digital nomad, kijk dan naar de ruime 70L versie die ik heb.

Inpaklijst10

2: Crocs Sexi Flip (oftewel: sandaaltjes)

Ik had in totaal vier paar schoenen meegenomen naar Azië. Een paar New Balance gympen voor wandelingen, een paar zwarte flatjes voor sjieke etentjes, en twee paar sandaaltjes. De zwarte flatjes heb ik nul keer gedragen en de gympen inderdaad alleen voor wandelingen. De twee paar sandaaltjes heb ik regelmatig aangehad, met deze sandalen als ultieme winnaars. Ze zijn net alleen heel vrouwelijk en stijlvol, ze zitten ook nog eens superlekker. Je schiet ze makkelijk aan, en vanwege de cappuccino bruine kleur kun je ze bij heel veel dingen aan. Ze zijn van rubber-achtig materiaal, waardoor je er ook mee kunt douchen als je wilt. Op de foto zijn ze inmiddels een beetje vies, maar ik heb ze dan ook al vier jaar. Als je heel goed kijkt zie je dat nu het bandje aan de rechterschoen langzaam begint te scheuren dus ze zijn toe aan vervanging! Ze zijn alleen nog niet zo makkelijk te vinden in Nederland.

Inpaklijst14

3: Zonnebrand & Muggenspray

Je zou het misschien niet zeggen op de foto maar het rechtse flesje is muggenspray, haha. Ik weet niet wat er precies met het labeltje gebeurd is, maar ja, zo gaat dat op reis. Twee dingen die ik élke dag droeg waren zonnebrand en muggenspray. Qua zonnebrand draag ik altijd factor 50, en het liefste deze van Coppertone. Helaas is die alleen in Amerika te koop. Muggenspray kochten we gewoon steeds waar we waren. Het liefst met DEET erin, maar in India werd dat niet echt verkocht. In India gebruikten we het merk Odomos, wat echt heel lekker rook, en volgens mij werkte het net zo goed.

Inpaklijst15

4: Waszakken

Één van de handigste dingen om onze vuile was te scheiden van de schone was, waren waszakken. Inmiddels zijn we er wel eentje kwijtgeraakt, toen we onze was hebben laten doen in India. De bovenste zijn van Kruidvat, maar ik moet nog even nieuwe kopen.

Inpaklijst16

5: Packing cubes

Ik hoorde iedereen altijd het gospel verkondigen van de packing cubes. Maar aangezien ik altijd al netjes mijn kleding oprol, en best goed ben in inpakken, dacht ik: het zal allemaal wel. Pas toen ik mijn backpack kocht, bedacht ik me dat het wel eens handig zou kunnen zijn om packing cubes te hebben, zodat alles per categorie verpakt was, en niet door elkaar schoof. Broeken, bij de broeken. Jurkjes bij elkaar. Etcetera. Je weet altijd precies waar je moet zijn. En echt: ik kan niet meer zonder. Dit systeem is zó handig.

Ik heb deze packing cubes.

Inpaklijst17

6: Microfiber handdoek

We hebben allebei één microfiber handdoek meegenomen, in het formaat badhandoek. Ik reis als een luxe nomad, dus dat houdt in dat ik vooral in appartementen en hotels verblijf en daar zijn altijd handdoeken. Dat wist ik van te voren al. Maar toch leek het me wel handig om één badhanddoek te hebben. Want als je aan het zwembad gaat liggen moet je toch een handdoek meenemen. En ik heb de handdoek dan ook regelmatig gebruikt, exact daarvoor. Vanwege de stof droogt hij heel snel op, en dat is heel handig.

Deze microfiber handdoek lijkt op degene die ik heb.

Inpaklijst18

7: Kleinere tasjes

Een paar kleinere tasjes komen ook altijd van pas. Ik had er eentje die ik altijd meenam als ik ’s avonds nog een hapje ging eten. En de andere kun je heel klein opvouwen (en dus ook groter uitvouwen), die ik kon gebruiken als strandtas of voor een boodschapje. Super handig. Volgens mij komt het kleine opvouwbare tasje van de Hema.

Inpaklijst19

8: Een sjaal

Ik ga nooit ergens naartoe zonder sjaal. Wat een handig kledingstuk om bij je te hebben. Lekker om om je heen te slaan als het koud is (en de airconditioning staat soms héél koud in Azië). En handig om bij je te hebben als je bijvoorbeeld een tempel bezoekt en je moet bedekken. Ook kan het je beschermen tegen de zonnestralen, of tegen starende blikken naar je decolleté. (Geloof me: als je grote borsten hebt, maakt het niet uit wat voor neklijn je draagt, maar met een sjaal voel je je in ieder geval beschermd). De prachtige sjaal hierboven kocht ik in India en die is gemaakt van baby camel hair & zijde.

IMG_6566

9: Hoed

Mijn geheim voor stijlvolle reisoutfits? Een leuke hoed. Bedekt vet haar (of gewoon lelijk haar dat altijd pluist en stom zit, zoals het mijne), en beschermt je tegen een zonnesteek. Ik ga letterlijk de deur niet uit zonder hoed, en als je me ooit bent tegengekomen dan is er een grote kans dat je me met hoed tegen het lijf bent gelopen.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog wel meer dingen die ik veel gebruikte. Bepaalde kleding die ik veel droeg (maxi jurken, baggy broeken met t-shirts), zonnebrillen, en dergelijke. Maar binnenkort zal ik mijn inpaklijst publiceren, en dan heb je meteen alles bij de hand!

Dat was het dan: mijn meest nuttige dingen die ik meenam op reis naar Azië. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben bij het kopen van jullie eigen spullen voor je Azië reis. Als je via mijn links een aankoop doet op Bol.com ontvang ik daarover een kleine vergoeding, maar dit zijn dus echt alleen spullen die ik zelf dagelijks gebruik en aanraad.

Wat waren jouw meest nuttige dingen die je meenam naar Azië?

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Rianne 17 januari, 2018 - 15:24

Óók een heel handig artikel, haha. Vooral die packing cubes ga ik even onthouden!

Plaats een reactie
Explorista 17 januari, 2018 - 16:41

Jaaa, dit was mijn eerste keer dat ik ze gebruikte en nu ben ik verslaafd haha!

Plaats een reactie
Linda van My Wanderlust Diary 7 februari, 2018 - 14:36

Nooit gedacht dat Crocs ook sexy producten maakte. Ze zien er echt superleuk uit. Ik denk dat die wel passen bij mijn duurzame minimalistische reisstijl als je ze inmiddels al 4 jaar hebt. Heb je uiteindelijk een adres gevonden waar je ze kunt kopen? Zou je die willen delen?

Plaats een reactie
Explorista 8 februari, 2018 - 04:00

Nog niet helaas :-( Ik blijf kijken!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter