Tempels in Bangkok bezoeken: Wat Pho & Wat Arun

door Explorista

Ik moest echt even wennen aan Bangkok. Het is er warm, druk, en als je niet oplet trap je zo in een scam. Maar wat me dus wél meteen in positieve zin opviel waren de waanzinnige tempels, die door het oude centrum verspreid staan. De prachtige glimmende pagoda’s, en felle kleuren springen meteen in het oog. Op onze eerste dagen in Bangkok hebben we veel gewerkt, en dus binnen gezeten, maar we besloten wel af en toe naar buiten te gaan op ontdekkingstocht. Onze eerste ontdekkingstochten leidden ons naar twee van de mooiste tempels in Bangkok: Wat Pho & Wat Arun. Beter bekend als: de tempel van de liggende Buddha & de tempel van de dageraad.

Wat Pho tempel

Vlakbij ons hotel ligt Wat Pho (overigens ook naast de Grand Palace, maar die was dicht toen wij er waren vanwege de begrafenis van de koning). Het is een boeddhistische tempel in het Phra Nakhon District. Er zijn zes tempels in Thailand die geclassificeerd zijn als first class royal tempels, en dit is er één van. De tempel werd gebouwd door koning Rama I in 1788, en huist de grootste collectie Buddha-afbeeldingen van Thailand. Het hoogtepunt is natuurlijk de glanzende 46 meter lange liggende Buddha. De tempel zou ook nog eens de geboorteplek van de Thaise massage zijn. Je kunt overigens nog steeds Thaise massages krijgen in de tempel.

Wat Pho staat zeker in het rijtje van meest bijzondere tempels die ik ooit bezocht heb, vlak naast Gedong Songo, Borobudur en Prambanan. Bij binnenkomst lijkt het alleen om de tempel te gaan met de liggende Buddha, maar als je even verder loopt zie je ineens dat er er nog een veel groter gedeelte is, met allemaal verschillende tempels en hoekjes die je kunt ontdekken. Je blijft echt maar van ruimte naar ruimte dwalen, en ik kan je het gevoel niet omschrijven toen ik daar liep en dacht ik ben in Tháíland, mensen.

Bangkok11

Bangkok6

Echt een magische tempel en zeker een bezoekje waard. Ik voelde me heel nederig toen ik daar tussen al die tempels liep. Let trouwens wel op dat je iets van een sjaal bij je hebt, je mag namelijk niet te bloot gekleed zijn in tempels in Bangkok. Je kunt wel jassen en doeken lenen overigens, maar ik vind het toch fijner mijn eigen spullen bij te hebben.

Bezoekersinformatie Wat Pho:

Adres: 2 Sanamchai Road, Grand Palace Subdistrict, Pranakorn District, Bangkok 10200

Openingstijden: 08:00 – 17:00 (voor zover ik weet is de tempel niet gesloten “omdat monniken moeten bidden”, een veel gehoorde scam om je vervolgens mee te nemen naar tempels en winkels)

Entreeprijs: 100 baht (en daar krijg je een flesje water bij)

Bangkok12

Wat Arun tempel

De boeddhistische tempel van Wat Arun ligt aan de overkant van de rivier, vlak aan het water. De naam van de tempel komt van de hindoeïstische godin Aruna, die vaak wordt verbeeld als een opkomende zon. Dat de tempel deze naam draagt is niet zo vreemd, aangezien de tempel op zijn mooist is in de vroege ochtend, als de zonnestralen op het gouden dak schijnen en het net lijkt of de tempel straalt. De tempel stamt uit de zeventiende eeuw.

Bangkok20

Bangkok23

Het mooiste onderdeel van de tempel is de prang, een toren die bedekt is een kleurrijk porselein, en die je ten delen ook kunt beklimmen. Toen wij er waren waren ze de toren aan het schoonmaken. Met een kwastje. In de brandende zon. Respect! Ook de Ordination Hall is erg mooi om te zien.

De leukste manier om bij de tempel te komen is met een shuttlebootje, vanaf de pier aan de overkant (volgens mij pier 8). Dit kost 4 baht voor een enkele reis, en de reis duurt dan ook zo kort dat als je even knippert met je ogen, dat hij alweer over is: misschien 1 minuut? Let ook hier weer op je kleren, ze zijn hier zelfs nog iets strenger dan bij de andere tempel.

Bangkok25

Bezoekersinformatie

Adres: 158 Thanon Wang Doem, Khwaeng Wat Arun, Khet Bangkok Yai, Krung Thep Maha Nakhon 10600

Openingstijden: 08:00-17:30

Entreeprijs: 50 baht

RivaArunHotel1

Mocht je in de buurt van deze tempels willen verblijven, dan kan ik je echt een verblijf in Riva Arun Hotel aanraden. Vanuit de slaapkamers heb je uitzicht op de omliggende tempels, en het hotel is zooooo comfortabel. Één van de fijnste boetiekhotels waar ik verbleven ben!

Wat is jouw favoriete tempel in Bangkok?

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Kees Bikker 16 november, 2017 - 21:44

124+ Euro voor dat hotel, de zaken gaan goed merk ik ;)

Plaats een reactie
Explorista 20 november, 2017 - 07:07

Interessant dat jij je druk maakt om waar ik mijn zelf verdiende geld aan uitgeef. :-) Prachtig hotel, heb van mijn verblijf genoten. En ik mag niet klagen over de zaken, hopelijk gaat alles bij jou ook goed.

Plaats een reactie
Linda | travellersoftheworld 20 november, 2017 - 13:53

Wat een prachtige foto’s! Bangkok lijkt me een leuke stad, voornamelijk door de tempels. Ik ben niet zo’n fan van Aziatische steden, maar Beijing vond ik ook heel leuk, omdat je daar wel oude dingen vindt

Plaats een reactie
Explorista 21 november, 2017 - 06:34

Ben heel benieuwd naar Beijing. Geen idee hoe ik China zou vinden, maar ik zou er graag eens naar toe gaan!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter