Travel gifts: boeken voor reisfanaten

B O O K S

Kerst staat voor de deur. En aangezien ik ongeveer de slechtste persoon op aarde ben in het uitzoeken van cadeaus, besloot ik jullie te helpen. Ik maak namelijk zelf de komende paar weken elke maandag een lijstje van spullen die iedere reisliefhebber wel zou willen krijgen. Dat maakt het samenstellen van je verlanglijstje iets makkelijker, non? Vandaag: boeken!

Alle linkjes hieronder leiden naar óf de Engelstalige versie op Bookdepository. Dit is een website die ik zelf bijna altijd gebruik voor het bestellen van mijn boeken, aangezien ik het niet erg vind om Engelse boeken te lezen, ze er erg goedkoop zijn, geen verzendkosten rekenen en altijd netjes binnen de gestelde termijn leveren. De Nederlandse links gaan naar Bol.com. Bestellen via deze links kost je niets extra’s, en helpt mij de site draaiende te houden. Bedankt!

Untitled design

1. On the Road

The ultimate classic amongst travel books. A real American classic (this sounds like a pizza-commercial) from 1951, written in just three weeks, that gave a great insight to the Beat-generation. A tale of two men crossing the US.  English or Nederlands.

2. The Motorcycle Diaries

In 1952 two young guys get on a bike and discover South-America. One of them is Che Guevara. This diary stems from eight years before the Cuban revolution. Together the two trek trough Venezuela, Argentine, Chile and Peru. English or English on Bol.com.

3. Into the Wild

The diary of the twentysomething Chris McCandless that in 1992 decided to follow his sense of adventure into the wildernis of Alaska to live there. The book is about why he made this choice and abandoned a capitalist society, and chose the solitude of nature. English or Nederlands.

Untitled design-2

4. The Good Girls Guide to Getting Lost

One of the most entertaining travel books I’ve read last year, was the one above. Slightly recognizable too… I’ve always been/was a good girl. One with good grades, that followed all the rules, and lead a life as you’re expected to (school, moving in, work, etc.) Rachel mostly surprises herself when she decided to book a one way ticket to Ireland, where she befriends a crazy Australian chick, who she proceeds to travel the world with. English or English on Bol.com.

5. How to Travel the World on 50 dollars a day

Probably my favorite travelblogger, and favorite travel book as it’s filled to the brim with practical travel advice. Matt tells you exactly what tools to use, where to score the best plane ticket, what companies are recommended to use, and how to travel on a budget, all split up per continent. Recommended! English or English on Bol.com.

6. 1000 places to see before you die

The ultimate flip-trough-book, to get inspired for your next trip. It’s divided per country. Also fun is to count how much you’ve seen. English or Nederlands.

Untitled design-3

7. Backpacken voor dummies

Taking off for your first backpacking trip? Then you can’t miss this DUTCH book. It’s just as useful as ‘How to Travel’, and contains loads of great practical tips. And because it’s written by a Dutchman, all of the resources can be used for us Dutchies. Yay! Only in Nederlands.

8. The Beach

Loads of backpacking trips trough Asia started after watching this film. Main character Richard goes in search of paradise on earth: a deserted beach in Thailand. English or Nederlands

9. Eat, pray, love

One of my favorite travelbooks is possibly ‘Eat, pray, love’. I remember how I fell in love with it, and practically wished for a divorce myself, just to have such a beautiful trip myself, where I would be able to find myself. Beside that it was a very funny book that takes you to Italy, India and Indonesia. English or Nederlands.

What’s your favorite travel book?

19 comments

 1. Sabine

  Ah ja, heerlijk van die boeken waar je even helemaal in weg kunt zinken. Ik vond Eat, Pray, Love ook echt fantastisch en las hem heel snel uit toen ik in Thailand woonde voor stage.

  Ik neem tegenwoordig echt te weinig tijd om te lezen, zonde eigenlijk. Zeker omdat er echte pareltjes tussen zitten.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ik heb hetzelfde. Moet écht weer meer lezen.. maarja.. zoveel leuke dingen om te doen. Stilzitten is lastig.

   Beantwoorden

 2. Rosanne

  Leuk, ga ik onthouden! Ik vond Let Me Stay For A Day van Ramon Stoppelenburg ook een fijn boekje. Inspirerend om te lezen dat in principe alles gewoon mogelijk is.

  Beantwoorden

 3. Nanda

  Mijn favo reisboek; de atlas, al jaren. Ooit wil ik nog eens zo’n hele dikke Times atlas hebben. Telt dat?

  Beantwoorden

 4. Marieke

  ‘Miss Yellow Hair, Hello’ van Iris Hannema is absoluut mijn favoriet. Lachen, gieren, brullen met haar reisverhalen. Eat, Pray, Love vond ik ook mooi, maar soms wel langdradig.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Oh, die wil ik ook nog eens lezen!

   Beantwoorden

 5. Annebelle

  Leuk, vooral ‘How to travel the world for 50 bucks’ spreek me aan ;)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ja, die is super. Zou ik zeker een keer lezen :)

   Beantwoorden

 6. Jelly

  Whaa, boeken<3 Miss yellow hair, hello! van Iris Hannema en Te gek! van Remco Dijkstra zijn op zich ook wel leuke boeken in het genre reizen.
  (Hier meldt zich trouwens een stille lezer die jouw blog erg leuk vindt, haha :D )

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Wat een superleuke reactie. Welkom in de spotlights, stille lezer. Leuk dat je je meldt! :-D ;-)

   Beantwoorden

 7. Angélica

  Ik vond Wild van Cheryl Strayed ook heel tof, is ook een aanrader!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Oh, die staat ook op mijn wishlist :-)

   Beantwoorden

 8. Nancy

  Ik ben dol op boeken die je meenemen naar een plek waardoor je zelf het idee hebt dat je er bent of juist het gevoel krijgt: Ik wil daar ook zijn! Helaas had ik dat niet met Eat Pray Love. Ik vond het persoonlijk (en ik geloof dat ik zo’n beetje de enige ben) een langdradig boek en haar een enorme zeikerd. Misschien kwam het boek op het verkeerde moment in mijn leven, dat is ook mogelijk.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Er zijn heel veel mensen die dat met Eat, Pray, Love hebben hoor! Ik vond het wel een leuk boek. Is er een boek dat jij echt fantastisch vond :)?

   Beantwoorden

 9. Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Leuk overzichtje! En inderdaad, ook ik vond Eat Pray Love helemaal niets, maar haar boek ‘Mannen van staal’ vond ik dan wél weer echt een aanrader!

  Beantwoorden

 10. Tikva

  Mijn favoriete reisboeken zijn die van Peter Moore. Oke als naslagwerk misschien wat gedateerd maar voor de humor en sfeerbeschrijving nog steeds geweldig. Mijn favoriete zijn de echte lange reis boeken. The long way home (van hier naar daar) over een reis overland van Engeland naar Australië, Montzuma’s revanche (met net nieuwe vriendin door centraal america) en swahili voor de brokenhearted (alleen door afrika nadat de relatie mislukt is). Een ander geweldig mooi boek dat je meeneemt door India is Shantaram. Als je een boek wil lezen dat echt alles heeft, liefde, reizen, afgunst, haat en je wereld op zijn kop zet dan die.
  Miss yellow hair vond ik dan weer enorm tegenvallen, te veel wannebe stoer gedrag, drinken, drugs, sex nou daarvoor kan je ook gewoon in Nederland blijven.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Haha kun je mij even vertellen waar ik die drank/sex/drugs in Nederland kan vinden Tikva? Nee grapje ;-) Wat een ontzettend goede tips, daar ga ik zeker naar kijken!

   Beantwoorden

 11. Ilse

  1000 Places To See Before You Die en How To Travel The World On 50 Dollars A Dat lijken me leuk. En Eat, Pray, Love natuurlijk. :-)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Zijn allemaal erg leuk. De eerste is niet echt een leesboek, meer een bladerboek. De tweede is echt heel handig en leuk. De derde is een roman, waarover de meningen verdeeld zijn, maar ik vind ‘m tof!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *