Travel Wardrobe: Antwerpen | WINTER

featured image - Travel Wardrobe: Antwerpen | WINTER

Antwerpen3

Ik heb eindelijk geloof ik een weg gevonden in mijn Travel Wardrobe rubriek, die ik een paar weken terug begon met foto’s uit Newcastle. Ik maak het gewoon leuke korte inspiratieposts, waarbij je inspiratie op kunt doen uit de dingen die ik draag op bepaalde trips. Ik vertel je mijn must have pieces in een reisgarderobe, wat ik draag als het vriest (dit), en waar ik alles scoor.

Antwerpen3

I’ve finally found a way to handle this Travel Wardrobe feature, that I started a few weeks back with pictures from Newcastle. These posts are meant as fun short fashion inspiration posts, that will hopefully provide you with inspiration for what to wear on specific trips. I will share my must have pieces in a travel wardrobe, what I wear when it freezes (this), and where I buy everything.

Antwerpen5 Antwerpen4
City trip

In city trip in een Europese stad is makkelijk: het weer is bijna altijd vergelijkbaar met ons klimaat thuis, en dus kun je ook gewoon aan wat je thuis draagt. Waar je mij in uit kunt tekenen: basiskleuren die goed met elkaar combineren, zoals wit, grijs en zwart. Ik heb bijna altijd nette zwarte broeken aan. Dan kan ik gewoon lekker gympen aan zonder er meteen super casual uit te zien. Bovendien kun je die broeken ook aan ’s avonds naar een fancy etentje. Zo waanzinnig handig. Je begrijpt; ik heb gewoon geleerd hoe ik zo comfortabel en lui mogelijk kan zijn in zo’n stijlvol mogelijke manier.

Inpakken voor één nachtje in een andere stad is ook zo simpel. Behalve een schone onderbroek, schone sokken en wat toiletspullen heb je niets nodig. Gewoon in je handtas/rugzak dus. Ik draag overigens altijd gympen op city trip. Ain’t nobody got time voor gebroken engels en brandende voetzolen vanwege je mooie Louboutins.

Antwerpen8 Antwerpen2 Antwerpen9

Winter

Aahhh. Wat was het KOUD in Antwerpen. Je begrijpt dat ik deze dikke winterjas ook niet open droeg, dat was alleen voor de foto’s. Deze dikke winterjas is mijn beste aankoop OOIT geweest. En dat overdrijf ik niet. Vroeger droeg ik altijd mooie getailleerde trenchcoats. Alles voor de stijl. Maar twee jaar terug dacht ik: dikke doei. In de winter wil ik gewoon vooral lekker warm zijn. En dan zie ik er maar vijf kilo dikker uit.

In de winter draag ik vooral veel laagjes. Topje, shirt met lange mouwen, eventueel een vest of blazer, dan een dikke jas. En natuurlijk een sjaal, handschoenen en iets op mijn hoofd. In dit geval een hoed, maar een lekkere warme muts was net zo fijn geweest.

Antwerpen7 Antwerpen6 Antwerpen1

Where to get it?

Mijn schoenen zijn van New Balance (top investering, ik draag ze op alle reizen). De rest van mijn kleding en hoed is allemaal afkomstig van de H&M. Ik kan er altijd slagen. Mijn sjaal heb ik overigens zelf gebreid. Ja, echt!

Wat dragen jullie op een winterse citytrip?

 

 

Antwerpen5Antwerpen4City trip

A city trip in a European city is easy: the weather is always somewhat comparable to what we have at home, and so you can pretty much wear what you’d wear at home. My typical outfit: basic colors that match with anything like black, white and grey. I nearly always wear fancy black trousers.  It allows you to wear comfy sneakers without looking too casual. Plus they can be worn at night too, to fancy dinners. So incredibly easy. The truth is: I’ve just taught myself how to be as comfortable and lazy as possible in the most fashionable way.

Packing for one night away from home is bliss. All you need is clean underpants, socks and some toiletries. Throw ‘em in your handbag or backpack and you’re good to go. I always wear sneakers when I travel, by the way. Ain’t nobody got time for broken ankles and burning sole of you feet because of your pretty Louboutins.

Antwerpen8Antwerpen2Antwerpen9

Winter

Aahhh. It was COLD in Antwerp. Obviously I only wore this coat open for the pictures. Also this coat is probably my best buy EVER, and I’m not lying. I used to always wear fancy fitted trenchcoats in wintertime. But two year ago I though: yeah. NO. I just want to be warm in winter. I don’t care if I look five kg heavier than I actually am.

In winter time I tend to wear loads of layers. Tops, shirts with sleeves, maybe a vest or a blazer, and then a big chunky coat. And don’t forget the scarfs, gloves and something on my head. In this case it’s a hat, but a warm wooly hat would’ve done fine too.

Antwerpen7Antwerpen6Antwerpen1

Where to get it?

My shoes are New Balance (great investment, I wear them on all my trips). The rest of my clothes and hat are H&M. I always find something nice there. I knitted my scarf myself. Yes, really!

What do you wear on a winter citytrip?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties

 1. Mooi! Ik ben erg fan van je broek! En die man op die fiets kijkt echt hilarisch naar jou en de camera :D

  | Reageer op deze reactie
 2. Aah, gotta get myself some new sneakers! Wandelde dit weekend op een paar Quicks door Kilkenny, ook lekker lopen.

  | Reageer op deze reactie
 3. Leuk, zo’n wardrobe post ertussendoor! Leuke foto’s. Liefde voor sneakers inderdaad. Ik liep vroeger altijd op hakken maar ben sinds een tijd echt sneakerfan, draag bijna niks anders meer.

  | Reageer op deze reactie
  1. Hier precies hetzelfde; ik heb nog wel minimaal twintig paar hakken in de kast, maar ik draag ze nooit meer…

   | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring