Travel Wardrobe: Newcastle

featured image - Travel Wardrobe: Newcastle

OutfitNewcastle3_1

Dus… dit is een experiment. Er is me nu een aantal keer gevraagd wat vaker over mode te schrijven, in combinatie met reizen. En tot nu toe heb ik iedere keer lekker mijn vingers in mijn oren gestoken, en ben ik heel hard een liedje gaan zingen, want ik heb weinig verstand van mode (vind ik zelf).

Maar ik vind het wel een leuk onderwerp, en het is bovendien iets waar ik over nagedacht heb. Vorig jaar heb ik mijn hele garderobe aangepast omdat ik zoveel reis. Ik maakte een schema, besloot precies hoeveel kledingstukken ik in welke kleuren ik wilde kopen, zodat alles bij elkaar zou passen. Ik wilde een garderobe waarmee ik er stijlvol uit zou zien, die comfortabel en simpel was, en waar ik mee zou kunnen backpacken door bijvoorbeeld Azië, maar ook naar formelere dingen kon in New York. Dus eigenlijk heb ik er wel degelijk iets over te vertellen.OutfitNewcastle3_1

So… this is an experiment. I’ve been asked multiple times now to write more about the combination of travel and fashion. And each time I’ve put my hands over my ears and started singing a song, because I don’t feel like I’m very knowledgeable about fashion.

But I do enjoy the subject, and it IS something I’ve thought a lot about. Last year I switched up my whole wardrobe because I travel so much (and plan to). I put together a schedule, and decided how many pieces of clothing I wanted to buy and in which color. I wanted a wardrobe that would make it easy to just pull out random things in the morning and look stylish, but also be comfortable and simple. A wardrobe that would allow for backpacking trough Asia, as well as more formal things in New York. So, as you see, I do have stuff to tell you.

Daarom besloot ik in september, toen het nog zonnig was, foto’s the maken van een outfit die ik droeg in Newcastle. Dan kunnen jullie zien wat ik normaal draag op een tripje, en waarom! Als jullie willen kan ik nog wel een uitgebreidere post samenstellen over kleding, of een reisgarderobe. Anyway.. het is allemaal up to you. U vraagt, wij draaien.

OutfitNewcastle OutfitNewcastle2 OutfitNewcastle4 OutfitNewcastle5_1

En nu weet ik dus niet precies wat ik moet vertellen. HOE DOEN MODEBLOGGERS DIT? Mijn hele garderobe bestaat voor grote delen uit wit, grijs en zwart, omdat die kleuren allemaal bij elkaar passen. In de herfst en lente kun je dit nog aan met een vestje en panty, en een jasje. Deze outfit is perfect voor een dagje sightseeing. Het is comfortabel, en eindelijk schuren mijn dijen eens geen gat in mijn broek. (Hiep hoi!)

Zoals je ziet draag ik rustig gympen onder een rokje (of jurkje). Thank god dat dat tegenwoordig hip is. Je wilt niet de heuvels van Newcastle opwandelen met een reistas, en iets anders aan je voeten dan gympen, trust me. Investeer dus in een goed paar. Deze waren zo’n €80, maar ik neem ze op iedere reis mee, en heb er nog geen seconde spijt van gehad.

Tot zover mijn gefaalde poging een modeblogger te zijn. Maar er is om gevraagd! Laat me vooral weten wat jullie graag zien. Vaker een outfit? Zonder uitleg?  Nooit meer iets zoals dit? Zelf vind ik het altijd wel leuk om over mode en reizen te lezen, maar ik kan me voorstellen dat ik dit zo glashard vern*kt heb dat jullie nooit meer zoiets voor jullie oogballen willen zien. Anyway, shoot!

Hoe ziet jouw standaard reisoutfit eruit?

That’s why I decided to take pictures in september, when I hadn’t yet forgotten what the sun looked like, in Newcastle. It allows you to see what I normally wear when traveling, and why. If you want I could make a more comprehensive post on clothes or a travel wardrobe. Anyway… it’s up to you. U ask, I deliver.

OutfitNewcastleOutfitNewcastle2OutfitNewcastle4OutfitNewcastle5_1

And now I’m not sure what to tell you. HOW DO FASHIONBLOGGERS DO THIS? My wardrobe consists mostly of black, white and grey, because they all go together. In spring or fall you can still rock this outfit, but with a vest and a panty, and probably a jacket. This outfit definitely is perfect for sightseeing as it is comfortable and finally my thighs aren’t grinding wholes in my jeans. (Hooray!)

As you can tell I give zero f*cks about wearing sneakers under a skirt or dress. Thank god it’s fashionable. You do NOT want to climb up the hills of Newcastle with a travel bag and something on your feet other than sneakers, trust me. Invest in a good pair. These were about €80, but I bring them with me on every trip, and haven’t regretting buying them for a single second.

So far my failed attempt at being a fashionblogger. But you’ve asked for it! Let me know what you’d like to see.. more outfits? Less explanation? Never something like this again? I personally like reading posts about travel and fashion, but I could imagine having effed this up so hard you never want to see something like this in front of your eyeballs again. Anyway: shoot!

What does your standard traveloutfit look like?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 reacties

 1. Avatar for Esther Marieke Esther Marieke

  Haha je hebt het in ieder geval leuk vormgegeven! Ik vind het inderdaad zeker wel interessant om tips te krijgen over reiskleding. En dan boeit het mij opzich niet zo waar je je shirtje gekocht heb en hoeveel het kostte, maar meer: welke kleding moet er in je backpack? Wat is het meest comfortabel voor op reis? Of in het vliegtuig? Haha, veel succes ermee!

  | Reageer op deze reactie
 2. Avatar for Liese Liese

  Super leuk om te lezen :) Ziet er heel classy maar toch comfy uit! Ik doe op reis meestal aan wat ik anders aan doe (jurkje of shirtje+rok), maar inderdaad met sneakers of soms ook sandalen onder :)

  | Reageer op deze reactie
 3. Ik ben verliefd op je sneakers. Héél fijn! Goeie tip ook, dat ik naar Newcastle dus GYMPEN mee moet nemen. Maar… ik draag sowieso alleen maar gympen. Of sneakers. Of lage laarsjes. Komt goed! :D

  | Reageer op deze reactie
 4. Sneakers all the way!
  Ik zou nogal een saaie modeblogster zijn denk ik. Mijn koffer is meestal gevuld met zwart, al probeer ik nu toch wat vaker kleurige stukken mee te nemen.
  Comfort op de eerste plaats, stijl pas daarna. Ideaal als je beide kan combineren:)

  | Reageer op deze reactie
 5. Hihihi, leuk gedaan, je hebt me weer aan het lachen gemaakt. Wat betreft bloggen over mode, dat is niet aan mij besteed. De tijd dat ik elke week aan shoppen was heb ik ver achter me gelaten. Liever lees ik over mooie plekken op onze aardbol! Shoppen voor vliegtickets is veel leuker (ook op de lange termijn).

  | Reageer op deze reactie
 6. Hahaha, ik moest hardop lachen om je artikel. Maar zo erg heb je het helemaal niet vern*kt, hoor! ;) Ik vind het ook wel leuk om wat meer over mode te lezen. Gewoon artikeltjes zoals deze zijn prima voor mij. Af en toe een artikel met foto’s over wat je op een bepaald moment op een bepaalde plaats droeg. Niet meer en niet minder.

  | Reageer op deze reactie
 7. Ik vind dit juist leuk!

  Heb zelf jarenlang outfit foto’s gemaakt, en heb ook een ‘Travel in Style’ categorie. Moet ‘m weer even goed oppakken. Alleen maar leuk!

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring