; Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu

Wil jij deze website steunen? Super! Dat kan door te boeken via onze partners op deze pagina!

Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu

featured image - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu

Arantzazu41 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu

Dit is het klooster van Arantzazu, en het ligt bij het plaatsje Oñati in de kleinste provincie Gipuzkoa in het Baskenland van Spanje. Nooit van gehoord hè?

Told you so.

Ik kende het namelijk ook niet, maar toen ik er stond, moest ik na ongeveer vijf minuten mijn kaak van de grond rapen. Want waarom is dit uitzicht niet bekender? Kijk verder voor nog meer jaloersmakende foto’s.

Het klooster van Arantzazu ligt tussen de heuvels/bergen van het Baskenland, weggestopt aan het einde van een bochtig bergweggetje. En waar je op zo’n afgelegen plek een dramatische oude kerk verwacht, val je om van verbazing als je de strakke en moderne vormgeving van de ‘Church of our Lady’ ziet.

De kerk is namelijk pas in de jaren vijftig gebouwd, en natuurlijk bracht het ontwerp van de architecten ook kritiek met zich mee. Persoonlijk vind ik het fantastisch. Het mag dan geen standaardkerk zijn, dat is júíst wat het zijn charme geeft. In de kelder vind je een ruimte vol kunst, waar bijeenkomsten gehouden worden.

Arantzazu22 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu

Arantzazu31 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu

Arantzazu71 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu

De kerk staat op de plek waar volgens de legende de maagd Maria van Arantzazu aan schaapsherder Rodrigo de Balanzategui zou zijn verschenen in 1468. Ze zou tijdens de verschijning in een rozenstruik met doornen hebben gezeten (waarom weet niemand) en daar komt de naam Arantzazu dan ook vandaan. Het betekent iets als: jij, in de doornenstruik?

Op dit moment wonen er nonnen, en zijn er een aantal hotels gevestigd. Één daarvan is bed & breakfast: Goiko Venta. Een schattig, klein hotel, met slechts een paar kamers, waar de architect van de befaamde kerk ook lange tijd woonde. Als je geen zin hebt om op de locatie te overnachten (waarom begrijp ik niet, met zo’n heerlijke stilte en waanzinnig uitzicht), dan kun je er ook fan-tas-tisch lunchen.

Arantzazu110 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: ArantzazuArantzazu51 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu Arantzazu61 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu Arantzazu81 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu Arantzazu91 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu Arantzazu101 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu Arantzazu111 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu Arantzazu122 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu Arantzazu142 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu Arantzazu15 11 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu Arantzazu172 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu Arantzazu182 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu Arantzazu202 - Het mooiste uitzicht dat je niet kende: Arantzazu

Had jij wel eens van deze plek gehoord?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 reacties

 1. Oh wauw! Wat een prachtig uitzicht! Ik kende het plekje, zoals verwacht, niet, maar lijkt me erg leuk om eens een bezoekje aan te brengen

  | Reageer op deze reactie
 2. Maire

  Nog nooit van gehoord inderdaad, maar ziet er erg mooi uit! Hele mooie foto’s ook!

  | Reageer op deze reactie
 3. Super gaaf vooral die toren. Ik had er ook echt nog nooit van gehoord of er eerder een foto van gezien. Aangezien ik achterlijk veel reisboeken heb gelezen is dat echt een applausje waard.

  | Reageer op deze reactie
 4. Nee, ik had er nog niet van gehoord. En hoewel je al weken over Gipuzkoa schrijft, weet ik nooit zeker of ik het a) kan uitspreken en nog goed ook b) goed schrijf en c) waar het precies ligt. Elke keer denk ik weer ohja, Baskenland. Maar je schrijft er zo heerlijk over, dat ik er heus nog wel eens kom in Gipuz Gapuz. Gazpach… Gipuzkoa

  | Reageer op deze reactie
  1. Hahaha. Je spreekt het uit als: Gie-poez-koa. Het ligt noord-westelijk, tegen de grens met Frankrijk en aan de kust. Het heeft bij mij heel lang geduurd voordat ik het goed opschreef, haha.

   | Reageer op deze reactie
 5. Jon

  I haven’t seen this post! It’s amazing! Congrats Milou!! Actually we’re going to have lunch with a friend next week to Goiko Benta! I will repeat the eggplant! Thanks for the post! ;)

  | Reageer op deze reactie
 6. Laura

  Really nice place and pictures. At this moment there ar franciscan monks living threre. ,-)

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2022 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring