UNDER100: Tune Hotels Liverpool St. | Londen

Tunehotels5Je hebt de hotelkamer misschien al even voorbij zien piepen in de vlog van afgelopen week, maar de reden dat ik afgelopen maand in Londen was, was omdat ik uitgenodigd was door Tune Hotels om te laten zien hoe je Londen op een budget kunt ervaren. Echte goedkope hotels telt Londen niet veel, dus ik was erg enthousiast om er eentje te kunnen proberen. Hoe beviel dat?

Locatie

De locatie van het hotel is perfect ten opzichte van het openbaar vervoer. Het hotel ligt in een klein stil zijstraatje van het superdrukke Liverpool Street, een kloppend hart wat betreft Londens openbaar vervoer. Super handig dus, want hiervandaan vertrekken veel bussen, metro’s, treinen en zelfs de bus naar Stansted airport. Bovendien ligt het op een steenworp afstand van Shoreditch, één van mijn favoriete wijken van Londen.

Tunehotels4

Hotel

Tune Hotels is er trots op dat ze kamers zonder poespas aanbieden voor een schappelijke prijs. Zonder poespas betekent dus: zonder handdoeken en douchegel, zonder wifi, zonder ontbijt, zonder tv of kluis. Ademhalen mag nog net wel. Eventueel kun je ook geld besparen door een kamer zonder raam te boeken. De kosten voor het bijboeken van dit soort zaken, vallen overigens erg mee. Wifi is dacht ik zo’n €4 per dag en daar kun je met 4 apparaten op. Ik was van te voren bang dat dit hotel heel erg op Easyhotel zou lijken (wat ik verschrikkelijk vond!), maar dat bleek enorm mee te vallen.

Tunehotels

Kamer

De kamer is hartstikke netjes. Hij wordt eens in de drie dagen schoongemaakt (of gewoon per nieuwe gast), en vaker vind ik zelf eigenlijk ook niet nodig. De kamer was schoon en comfortabel. Bovendien was hij groot genoeg om met zijn tweeën makkelijk in te verblijven. Niets op aan te merken dus.

Tunehotels2

Overig

Doordat het hotel in zo’n leuke buurt ligt, zijn er ook super veel dingen die je op budget kunt doen in de omgeving van het hotel. Denk aan een lekker dinertje bij The Breakfast Club, een wandeling door Brick Lane (waar je meteen heerlijke bagels scoort bij Beigel Bake), een gratis street art tour, of een burger bij MEATMission in Hoxton. Vergeet ook een bezoekje aan de Sky Garden niet. De mogelijkheden zijn oneindig. Binnenkort komt hier een uitgebreide post over online :)

Volgens mijn contactpersoon startten de kamers in Londen vanaf €75 per nacht (exl. wifi etc.), maar zelf vond ik eerder prijzen die een richting de honderd euro gingen, wat overigens voor Londense begrippen nog steeds een koopje is…

Ik zou Tune hotels zeker aanraden, en denk dat ik het de volgende keer zelf gewoon ga boeken als ik naar Londen ga. Ik mag dan op uitnodiging van Tune Hotels zijn verbleven, ik ga dit soort samenwerkingen alleen maar aan als ik eerlijk mag zijn, en het verblijf beviel me gelukkig erg goed. Ik heb eigenlijk niets aan te merken op het hotel (je weet van te voren dat je overal voor moet bijbetalen) ,dus zou hem je zeker aanraden.

Tunehotels3

Ben jij wel eens in Tune Hotels verbleven?

2 comments

  1. Naomi in Wonderland

    Ziet er goed uit, maar ik blijf het toch vrij duur vinden, zeker als je je bedenkt dat je zelf handdoeken, wifi etc moet (bij)betalen of meebrengen. Nu, dat is London wel, maar dan nog!

    Beantwoorden

  2. Marloes

    Je hebt ze ook best wel veel in Azië. Volgens mij van hetzelfde bedrijf als Air Asia. Heb er een enkele keer in overnacht maar prefereer zelf toch de hostels omwille van de gezelligheid.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *