UNDER75: Senator Parque Plaza Hotel | Valencia

HotelValencia

Dit was mijn laatste ingeplande post: bear with me, vanaf volgende week komt de eerste Balkan-post! :)

Dit wordt een korte review, want ik ben een klein beetje vergeten veel foto’s te maken van dit hotel. Ik heb alleen maar foto’s van de kamers! Maar ik vond het toch zo’n prettig hotel, dat ik er even over wilde schrijven. Dus bear with me, please. Dit is namelijk een viersterren-hotel waarvoor ik maar 35 euro per persoon per nacht betaalde. Score! Mijn verblijf in het Senator Parque Plaza Hotel in Valencia!

Het Senetor Parque Plaza hotel ligt aan de rand van de wijk Ruzafa, waar ik graag wilde verblijven omdat deze me werd aangeraden vanwege het hoge gehalte van leuke tentjes. Nu vond ik dat gehalte ernstig tegenvallen ten opzichte van andere Europese steden, maar er waren inderdaad leuke eettentjes en gezelligheid te vinden, ’s avonds laat. Vooral rondom carrer de Cuba & Sueca.

Naast het hotel staat een bushalte, dus daarvandaan is het hotel verbonden met andere bestemmingen in de stad. Valencia is een erg grote stad, dus een wandeling naar de stad duurt zeker 20/25 minuten vanaf het hotel. Ik zou je aanraden lekker een fiets te huren, dan ben je niet afhankelijk van het ov (dat prima werkt) of taxi’s (die retegoedkoop zijn).

Het hotel zelf is een tikje verouderd, zoals wel meer Spaanse hotels zijn, en de receptionistes zijn erg onvriendelijk. Maar verder is het wel allemaal schoon, en goedverzorgd. En ik ben tijdens mijn reizen toch nooit in de lobby te vinden, moet ik zeggen.

HotelValencia2

De kamers zijn heel fijn. Ruim, netjes, en geven je een gevoel van luxe. De badkamer heeft datzelfde. Een fijne douche, genoeg toiletproducten, een lekker koele ruimte. De slaapkamer is ruim genoeg om een dansfeest in te houden, met een ruimte kast, en zelfs een stoel en tafeltje, waar mijn vader zat te lezen, als ik weer eens op mijn telefoon zat.

Het ontbijtbuffet was lekker, maar zijn prijs van €12,50 absoluut niet waard. Daarvan kun je beter twee ochtenden achter elkaar bij Dulche de Leche ontbijten. Als je vraagt om een ‘stille’ kamer, dan kom je aan de achterkant van het hotelgebouw terecht, waar je een heerlijke rustige nacht beleeft. Het hotel heeft airco, gelukkig! De wifi werkt ook prima, al moet je wel steeds opnieuw inloggen. (Laat je niet afschrikken dat alleen wifi voor 24h gratis is, je mag gewoon elke 24h opnieuw inloggen – kost niets).

Al met al vond ik het een heerlijk hotel om de wijk Ruzafa te ontdekken, en om simpelweg te slapen was het heerlijk. Huur een fiets, ontbijt in de wijk, en meer heb je niet nodig voor je trip. Ennehh.. had ik al gezegd dat de kamers heel voordelig zijn? Je boekt er al eentje vanaf €55 per nacht via deze link.

Wat is jouw hoteltip voor in Valencia?

5 comments

 1. Dionne

  Super mooie kamer! Heel tof!

  Beantwoorden

 2. Sandra

  Wat een fijn hotel! De kamer ziet er mooi uit. Lijkt me ook top om in die wijk te zitten trouwens. Dit hotel sla ik even op!

  Beantwoorden

 3. Kim

  Ziet er erg netjes uit dit hotel! Thanks voor de tip :)

  Beantwoorden

 4. Eva - eighty7

  Fijn kamertje zo te zien! :)

  Beantwoorden

 5. Naomi in Wonderland

  Wauw, wat een top prijs voor zo’n mooie kamer! Echt heel erg leuk.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *