UPDATE Augustus: hoe staat het met mijn goede voornemens voor 2017?

door Explorista

Als je even niet oplet is zó het halve jaar voorbij. Jeetje! Tijd om dus eens lekker terug te kijken op het afgelopen half jaar, en te zien hoe we er voorstaan met de goede voornemens die ik in januari ambitieus opstelde. Ik had er een hele hoop, dus ik kan je alvast verklappen dat ze zeker niet allemaal uit zijn gekomen. Kijk je mee?

Benieuwd naar het artikel over mijn oorspronkelijke goede voornemens? Die lees je hier. Let’s dive in!

Screen Shot 2017-06-21 at 13.53.03

TRAVEL

 • Bezoek 40 landen
 • Bezoek Zuid-Amerika

Het eerste doel was dit jaar de veertig landen aan te tikken. In januari zat ik nog op 32, maar daar kwamen diezelfde maand meteen al weer twee nieuwe landen bij: Finland & Estland. Vervolgens nam meneer me spontaan nog mee naar Praag, en kon ik dus ook Tsjechië afstrepen. Verder bezocht ik eigenlijk alleen nog landen waar ik al geweest was; zo begon ik het jaar in Parijs, en ben ik ook al weer een week in Londen en Spanje geweest. Verder heb ik het de afgelopen maanden even rustig aan gedaan. Ik had even rust nodig, had eindelijk de tijd om alle posts te schrijven die ik per se nog wilde schrijven over mijn reizen, en kon even in alle rust mijn leven op een rijtje zetten en aanpassingen maken waar nodig. Op dit moment zit ik dus op 35 landen, precies op de helft van mijn doel! Het tweede half jaar lijkt ook een mooi half jaar te worden, waarin ik sowieso twee, maar hopelijk zelfs drie nieuwe landen ga aandoen (waarover binnenkort meer!). De veertig ga ik vermoedelijk niet halen, maar dat is ook niet het ultieme doel: het doel was om vaker te kiezen voor landen waar ik nog niet eerder geweest was. Het voornemen was eigenlijk ook best wel heel erg ambitieus: negen landen in één jaar *kuche*. Maar hee: ik ben best een ambitieus type, haha! Ik hou mijn aantal landen bij via deze app.

Zuid-Amerika gaat het ook niet worden dit jaar. Maar ook daar was het doel vooral ook om eens lekker iets origineels te kiezen, en buiten mijn comfort zone (Europa & Amerika) te treden. Dit jaar lijkt het er wel op dat ik terugkeer naar Azië! En dat is toch best wel een tikje buiten mijn comfortzone. Dus dat vind ik toch best wel geslaagd!

Screen Shot 2017-06-21 at 14.18.19

WORK

 • Meer nuttige content
 • 1 video per week op Youtube
 • Instagram groeien

Nou, dat eerste doel is denk ik wel gelukt. Ik ben steeds uitgebreidere blogposts gaan schrijven, met meer research er in, en ook meer praktische informatie (over bezoektijden enzo). De laatste paar maanden heb ik echt blogposts afgeleverd waar ik blij mee ben. Een aantal hebben jullie al kunnen lezen (over Rome en Andalusië), een aantal komen er nog aan op het moment van schrijven (Indonesië). Ik heb eindelijk alles weggewerkt waar ik echt nog over móést schrijven en dat geeft rust. En die stagiaire? Die heeft hier vijf maanden geholpen en mijn site geholpen stukken beter te maken (ook achter de schermen!). Wat een geschenk was (en is) zij :) Wat vinden jullie eigenlijk van mijn blogposts tegenwoordig?

Oeps, Youtube is niet helemaal gelukt, haha. Maar grappig genoeg ben ik hier de laatste tijd wel iets meer mee bezig, en heb ik onlangs een blog opgenomen. Ik wil graag jullie een beetje achter de schermen van mijn bedrijf laten zien, en ook voor mijzelf wil ik graag vastleggen waar ik mee bezig ben. Ik heb hem in het Engels opgenomen, omdat ik vind dat er niet zoveel vrouwelijke ondernemers zijn die videos maken, dus wie weet kan ik daar wat toevoegen. Het is zeker niet zo’n heel goede vlog, het is nog een enorm experiment, maar het was leuk om te doen!

 

Mijn Instagram-kanaal is zeker gegroeid sinds januari, maar niet zo veel als ik hoopte. Maar goed. Ik schreef onlangs al dat ik me niet meer bezig hou met nummers. Want het leuke is: ik heb wel gigantisch goede engagement in de vorm van veel likes en comments. Dat houdt in dat ik misschien wel niet een heel grote groep volgers heb, maar wel een heel gezellige betrokken groep en dat vind ik uiteindelijk het belangrijkste!

Screen Shot 2017-06-21 at 13.55.30

BODY

 • 3x per week actief bezig zijn
 • Kook minimaal 1x per week

Oké, officieel ben ik niet geslaagd voor beide punten, maar ik vind eigenlijk dat ik honderd procent geslaagd ben voor dit goede voornemen: hoewel ik namelijk nog niet echt sport, heb ik de laatste weken mijn levensstijl omgegooid. Ik leef nu veel gezonder, en ben er zelfs al een kilo of twee/drie mee kwijt (dat is een gok, ik weeg mezelf niet). En hoewel dat langzaam gaat, is het wel iets wat ik redelijk makkelijk kan volhouden, en dus op lange termijn betere resultaten gaat opleveren. Mijn doel is zeker om in de komende weken ook langzaam wat meer te gaan sporten, als ik eenmaal gesetteld ben in de nieuwe levensstijl. Ik vind het echt belangrijk om dit op een stabiele, houdbare manier te doen, zodat het geen fixatie of een race wordt voor mezelf, maar een gezondere, volwassenere levensstijl voor mezelf.

Koken doe ik nog steeds niet zo veel (telt soep op het vuur zetten? :-)), maar mijn vriend kookt regelmatig voor ons, en dat zijn nu ook wel gezondere opties. Daarnaast laten we veel minder eten bezorgen: goed voor ons lijf en onze portemonnee. Maar ja, ik moet toch nog wel iets vaker koken hoor, ik heb er gewoon het geduld niet voor ;-).

Screen Shot 2017-06-21 at 13.48.46

MIND

 • Ontwikkel een fijne dagelijkse routine
 • Laat je niet leiden door angst of twijfel

Mijn dagelijkse routine is zeker verbeterd! Dat heb je hier boven al even kunnen lezen. Ik neem ook wat meer vrij, zodat ik niet altijd meer aan het werk ben. Dat het nu zomer is, en dus rustiger in mijn werk, speelt daar zeker in mee. Maar ik heb echt een betere werk-privébalans ontwikkeld dus dat is fijn. Ik kan zeker nog verbeteren door eerder naar bed te gaan, maar doordat ik nu gezonder eet, merk ik dat ik me sowieso wel fitter voel en beter kan concentreren.

Dit is het puntje waar ik met vlag en wimpel in geslaagd ben. En daar ben ik trots op. Ik heb het afgelopen jaar met heel wat dingen geworsteld, en daar ben ik nu voor het overgrote deel doorheen. Ik heb zowel in werk als in privé eindelijk eens grote besluiten gemaakt en dat heeft er voor gezorgd dat ik me eindelijk niet meer tegen laat houden door angst, en niet langer alles overdenk. Het is waanzinnig wat dat voor mijn leven betekent: ineens lijkt alles weer makkelijk te gaan, en is er geen weerstand meer. Natuurlijk is mijn leven nu niet één grote polonaise (al mag ik niet klagen!), maar door mezelf niet langer tegen te houden heb ik echt een gigantische blokkade opgelost. Het is eigenlijk net een beetje als vroeger in de glijbaan, toen je een expres een opstopping veroorzaakte: dat koste best veel kracht om al dat water tegen te houden, en te zorgen dat je niet weggleed tegen die gladde wanden en met al die druk. Als je dan eindelijk lost laat, ga je lekker met de stroom mee naar beneden zonder dat het je kracht kost. En dat is fijn. Ik laat meer ruimte voor mijn intuïtie.

Screen Shot 2017-06-21 at 13.46.17

SOUL

 • Lees 25 boeken
 • Beoefen hobby’s: kalligrafie of breien

Dit gaat best goed! Ik heb nu 12 boeken gelezen. Ik lig dus wel iets achter op het schema, maar who cares: ik heb wel maar mooi al 12 boeken gelezen dit jaar! Ik ben wel in meer boeken begonnen, maar die heb ik na een half boek opgegeven omdat ik het eigenlijk maar een stom of slecht geschreven boek vond. Andere vlieg ik juist weer doorheen. Ik lees best wel veel Liane Moriarty en Jojo Moyes op dit moment, en dat bevalt me prííííma. Het is een heerlijke manier om nog even te ontspannen voor het slapengaan.

Wat betreft hobby’s: tja, ik ben gewoon niet een heel groot hobby-type. Mijn hobby is lekker schrijven voor mijn blog. En reizen. En dat is toevallig ook soort van mijn werk, dus what are you going to do? Ik heb dus wel een redelijke werk-privébalans gevonden, gelukkig, en ik ontspan nu meer van mijn werk door ’s avonds lekker Sims te spelen (mijn jeugdliefde!), een boek te lezen, een serie of film te kijken op Netflix, or ’s middags even een uurtje Tour de France te kijken (mijn zomerliefde!). Ook hartstikke goed lijkt me!

Al met al gaat het dus eigenlijk hartstikke goed: ik heb een goede richting in mijn werk gevonden, en meer balans met mijn privéleven. Het afgelopen half jaar heeft heel erg in het teken gestaan van persoonlijke groei en ontwikkeling en dat was eigenlijk ook het overkoepelende thema wat ik mezelf dit jaar voorgenomen had. Dat is dus goed om te zien. Door een stapje terug te zetten en niet meer zo te vechten voor dingen die niet meant to be zijn, heb ik meer rust kunnen vinden. Het gaat op dit moment erg goed met me, en ik heb zin om in de tweede helft van het jaar weer een stapje erbij te zetten!

Screen Shot 2017-06-21 at 14.38.43

Hoe gaat het met jullie goede voornemens voor 2017?

Misschien vind je dit ook interessant

10 reacties

Shirley 6 augustus, 2017 - 11:00

Mijn enige vastgelegde goede voornemen is eenmalig een schoonmaalster inhuren voor de klusjes in huis die ik vreselijk vind. Daarna kan ik het dan zelf weer makkelijk bijhouden. Maar zelfs dat heb ik nog niet waargemaakt, haha. Jij daarentegen hebt goede stappen vooruit gemaakt als ik dat zo lees. Fijn dat werk en privé nu ook meer in balans zijn. Keep up the good work :-)

Plaats een reactie
Explorista 7 augustus, 2017 - 14:08

Haha hup, snel die schoonmaakster zoeken. En die kan ik ook wel gebruiken zeg ;-)

Plaats een reactie
Loes 6 augustus, 2017 - 14:51

Leuk om eens terug te blikken op je goede voornemens! Ik vind 35 landen al heel veel, tof dat er nog meer bij gaan komen. Mijn nr 1 voornemen was om meer creatief te zijn: wat ik heb voltooid door mijn blog te beginnen. En het halen van mijn propedeuse was er ook eentje, wat ook gelukt is!

Plaats een reactie
Explorista 7 augustus, 2017 - 14:07

Hee wat goed! Gefeliciteerd met allebei :)!

Plaats een reactie
Sabine 6 augustus, 2017 - 18:04

Fijne terugblik op je voornemens! IK heb nooit zoveel goede voornemens eigenlijk. Ook geen slechte hoor haha :P Het enige was dat ik wilde afvallen voor mijn bruiloft en dat is ruimschoots helemaal 100% gelukt :D Helaas is het lastig dat dan ook vast te houden dus ik moet eigenlijk weer aan het werk om op gewicht te blijven. Waarom is dat toch altijd zo moeilijk? Ohja en in oktober willen we een schoonmaakster in huis nemen. Dat wordt nog een uitdaging want ik ben dat zo niet gewend, dat ik er een beetje tegenop zie. Maar waarschijnlijk is het uiteindelijk alleen maar super fijn :)

Plaats een reactie
Explorista 7 augustus, 2017 - 14:08

Ik vind die schoonmaakster echt een goede tip! Die kunnen wij ook wel gebruiken, haha. En ja dat is lastig als je (net als ik) van eten houdt :). Gefeliciteerd met je bruiloft!

Plaats een reactie
Jessica 8 augustus, 2017 - 19:46

Haha het jaar vliegt inderdaad zo voorbij, met sommige voornemens gaat het erg goed maar sommige zijn ook een beetje op de achtergrond verdwenen (zoals meer video’s maken voor Corners haha). Maar gelukkig hebben we nog een aantal maanden hè! ;)

Plaats een reactie
Explorista 10 augustus, 2017 - 13:00

Precies, we kunnen nog eventjes :)

Plaats een reactie
Marjolein 9 augustus, 2017 - 14:52

Dat ziet er goed uit! Soms is het ook goed om na een half jaar te reflecteren of bepaalde dingen wel werken voor jou. Zo stond yoga op mijn lijstje, maar daar ben ik toch wat minder geschikt voor. Met mijn lezen gaat het overigens prima, ik geloof dat ik tegen de 20 boeken zit. Normaal lees ik nooit zoveel, maar ik maak er nu meer een prioriteit van.

Plaats een reactie
Explorista 10 augustus, 2017 - 13:00

Ja daar heb je helemaal gelijk in! Ik ben misschien gewoon niet de grootste crea Bea, en ontspan op andere manieren :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter