UPDATE: 2016 reisplannen, Londen + nieuwe site!

Harz10 - UPDATE: 2016 reisplannen, Londen + nieuwe site!

Harz10Happy new year! Ik dacht: het begin van het jaar is wel een mooi moment om even een update te geven over hoe het leven er nu zo voor staat. Want er is de laatse tijd veel gebeurd, en in january staat nóg meer te gebeuren (ja, ik weet ook niet precies waarom ‘geduld’ niet in mijn woordenboek staat). Tijd voor een update!

Allereerst: mijn verhuizing naar Londen. Hoe staat dat ermee? Nou, goed. Die is bijna volledig afgerond. Als het goed is heb ik vanaf komende week een Engelse bankrekening en een Engels telefoonnummer, en dan is het nog een kwestie van een Engelse huis- en tandarts zoeken, en dan ben ik helemaal klaar. O ja, en nog een lampje hier en daar op mijn kamer. Maar dat is het wel. Ik woon er nu meer dan een maand, waarvan ik ook nog een aantal dagen in Nederland ben geweest, maar het bevalt me enorm goed. Ik hou van de buurt waar ik woon, ga er regelmatig op uit om leuke dingen te doen, en heb voorlopig echt nog geen genoeg van de stad! Dit jaar heb ik ook Oud & Nieuw gevierd, in een appartement met prachtig uitzicht over de Londen Eye en het vuurwerk (niet het mijne hoor, I wish).

Qua reisplannen staat er nog niet bijzonder veel op de planning: ik ga eind januari een paar dagen door Zuid-Engeland roadtrippen (de planning ligt nog niets vast maar waarschijnlijk wordt het op zijn minst Oxford, Stonehenge en de Cotswolds). In februari neem ik Meneer mee naar Budapest voor zijn verjaardag  (hij was vorige week jarig). In maart ga ik mogelijk een paar dagen met mijn moeder naar Marrakech. In juli ga ik waarschijnlijk naar Stockholm, en in het voorjaar een keer naar Luxemburg. Verder heb ik heel veel wensen, maar nog niets vastgelegd. Een deel van mijn wensen voor 2016? IJsland, Zuid-Afrika, Japan, New York, Brazilië, India, Zuid-Oost Azië… je begrijpt: dat gaat niet allemaal lukken :-). Maar zo’n open agenda is wel leuk… wie weet wat er nog allemaal op komt.

Verder leuk nieuws: deze site krijgt een compleet nieuwe lay out. En sneller dan je denkt: ergens in de komende dagen wordt mijn site overgezet op het nieuwe design (met een geüpdatet logo.. maar wees niet bang: lady flamingo blijft :)). Spannend!

DeathtoStock_Desk5

Nóg spannender is: deze maand lanceer ik Explorista.net, de internationale versie van deze site. In het Engels dus :-). De site zal zich net als deze site op budget travel richten, maar ook een grote focus hebben op online ondernemen (je moet dat geld ook op een manier verdienen toch?), omdat ik merk dat ik veel vragen krijg over hoe ik dat nou heb gedaan, een bedrijf opzetten en geld verdienen als freelancer. En gelukkig vind ik niets leuker dan lekker kletsen en andere mensen lastig vallen met al mijn tips en advies ;-). Mocht je het leuk vinden dan kun je je hier alvast inschrijven op de nieuwsbrief!

Dat was het zo’n beetje! Op alle andere vlakken (relatie en bedrijf) gaat het allemaal zijn gangetje. Ik sla hoogst waarschijnlijk de Vakantiebeurs over dit jaar. Ik ben simpelweg te druk met nieuwe klanten voor mijn bedrijf voor wie in januari de werkzaamheden starten, het opzetten van mijn nieuwe blog, én het redesign van de oude blog. Ik heb amper tijd om adem te halen, haha. Maar ik ben echt onwaarschijnlijk benieuwd wat jullie van het nieuwe design gaan vinden, dus stay tuned!

Waar gaan jullie komend jaar heen op reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

29 reacties

 1. Al een aantal mooie tripjes in het vooruitzicht! Ik ga zelf deze maand naar Portugal, daarna naar Brugge en in april mijn (sort of) droomreis maken naar Japan! Jij heel veel succes met alle werkzaamheden komende tijd :)!

  | Reageer op deze reactie
 2. Goed bezig Milou, en mooie plannen! Hier nog helemaal geen vaststaande reisplannen en dus een lege reiskalender. Ik zie wel wat er op mijn pad komt dit jaar :)

  | Reageer op deze reactie
 3. Wow er staan toch al heel wat mooie tripjes op de planning, leuk! Ben benieuwd naar je ervaringen. En ik ben óók heel benieuwd naar Explorista.net. ^^ Liefs, Charelle

  | Reageer op deze reactie
 4. Eva - eighty7

  Wat fijn dat je bijna helemaal gesetteld bent, leuk, zo’n nieuw avontuur! Ik ga dit jaar sowieso naar Barcelona, Ierland en Peru. Verder zie ik wel wat er op mijn pad komt :) Succes met je nieuwe site en redesign!

  | Reageer op deze reactie
 5. Wat heerlijk allemaal! Echt fijn dat je verhuizing zo’n beetje afgerond is. Die laatste puntjes op de ‘i’ kunnen best even duren :) En spannend dat er een nieuwe lay-out komt! ben benieuwd! Jouw jaar wordt volgens mij helemaal leuk met al die nieuwe dingen en leuke reisjes die je vast heel veel gaat maken! Ik heb geen idee waarnaar ik op reis ga. Hopelijk snel naar New York…

  | Reageer op deze reactie
 6. Fijn dat je gesettled bent in Londen! En wat heb jij het druk en tof dat je het allemaal voor elkaar bokst zeg! Respect :) Leuke tripjes op de planning heb je staan! Ik ga citytrippen met moeders naar Rome en 4 weken met de backpack naar Cuba. Verder wil ik ook gewoon centen gaan sparen voor na de studie. Veel succes in 2016!

  | Reageer op deze reactie
 7. Wat een mooie plannen Milou! Ben heel benieuwd naar je nieuwe site én naar waar je het komende jaar uiteindelijk allemaal gaat zijn.

  Mijn eerste trip staat gepland voor februari en ik ben er érg excited over. Verder ga ik in elk geval 1x naar Nederland (trouwen!! :D), maar waarschijnlijk wel twee.
  En hopelijk weer een paar keer weg in ‘eigen land’, maar dat hangt af van een toekomstige baan en het inkomen wat daarbij hoort, lol.

  Veel succes en plezier in 2016!

  | Reageer op deze reactie
 8. Yvonne

  Gave plannen en heerlijk om het nog open te houden. Wij gaan in september waarschijnlijk een roadtrip door Scandinavie doen en verder staan er nog wat dag-/weekendtripjes naar Berlijn en andere mooie steden op het lijstje!

  Ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief, maar hij lijkt het mailadres niet te verzenden :(

  | Reageer op deze reactie
 9. Zo die planning ziet er goed uit! Ik heb Stockholm en Tallinn voor dit jaar staan, hopelijk wordt dat nog meer.

  | Reageer op deze reactie
 10. Fijn dat Londen je goed bevalt! Ik vind het heel knap wat je allemaal aan het doen bent en hoe je alles voor elkaar krijgt.
  Ben heel benieuwd naar je nieuwe layout!

  | Reageer op deze reactie
 11. Linda

  Super plannen zeg! ben benieuwd naar je nieuwe design en site! Je tripjes op de planning klinken al super!

  Ik ga zelf dit jaar in februari / maart naar Boedapest voor een paar dagen (ik werd drie jaar terug al verliefd op die stad en kan nu eindelijk terug). En in juli / augustus ga ik zes weken backpacken in Maleisië en Singapore! Super veel zin in. Stiekem praten we al over plannen rondom de kerstvakantie volgend jaar.. Maar dat is nog ver

  | Reageer op deze reactie
 12. Iza

  Ah super dat Londen zo bevalt! Mijn reisplannen weet ik nog niet helemaal… Ik denk een weekendje Brussel en misschien naar Duitsland.

  | Reageer op deze reactie
 13. Niets bijzonders gepland? Stop mij maar in je koffer ;) Wat fijn om te horen dat het zo goed gaat en wat een mooie plannen heb je. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe site! Succes en veel plezier met al dit leuks.

  | Reageer op deze reactie
 14. Kim

  Ik volg je nog niet zo lang, maar je nieuwe site is echt prachtig :)! Sowieso ben ik stiekem een beetje verliefd op je logo, haha. Maar mijn doel is ook om meer te gaan reizen, al ben ik nog student en heb ik niet zo veel geld, dus mij zal je zeker vaker terugvinden op je blog. Succes!

  | Reageer op deze reactie
 15. daphne

  Hi Milou,

  ik vind je nieuwe site mooi maar ik kan nu heel moeilijk zien wat de nieuwe artikelen zijn, zo miste ik bijvoorbeeld het souvenir artikel en kwam ik dat pas tegen toen ik ergens doorklikte. is het mogelijk ergens nog een kopte recente posts te doen op volgorde en niet op thema?

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring