USA Roadtrip X: mijn favoriete plekjes in Los Angeles

LosAngeles16 - USA Roadtrip X: mijn favoriete plekjes in Los Angeles

Los Angeles: hate it or love it. De eerste keer dat ik er kwam was ik less than impressed, maar toen ik afgelopen zomer mijn rentree maakte, werd ik halsoverkop verliefd op de metropolitan. Het geheim? Je verwachtingspatroon. Het is een beetje net zoals ik wanneer ik in mijn ondergoed in het pashokje van H&M sta: als je niets verwacht, dan kan het ook alleen maar meevallen.

Maar Los Angeles was dus echt een heel fijn plekje. Een stad met daarin allemaal ministadjes, met zijn eigen sfeer, gemeenschap en hotspots. Ben je op je volgende trip in Los Angeles? Dan mag je deze tips niet overslaan.

LosAngeles17 LosAngeles13 LosAngeles12 LosAngeles14

Venice Beach

Mijn absolute hoogtepunt van Los Angeles was de dag die ik doorbracht rondom Venice Beach. Samen met Silver Lake het leukste gebied van Los Angeles, vind ik. Het zonnetje scheen op mijn blote huid, terwijl ik over de boulevard struinde. Sommige stukken hebben vrij veel last van zwervers en junkies, maar als jij ze met rust laat, dan laten ze jou ook met rust.

Het grootste deel van de dag brachten wij door in een skatepark, waar een groep skaters de gaafste stunts uitvoerden. Er hing zo’n relaxte sfeer, met skaters die gewoon met iedereen optrokken, dat ik meteen wilde leren skaten. En in Venice Beach wonen, maar dat is dan weer een ander verhaal.

LosAngeles1 LosAngeles3 LosAngeles4 LosAngeles5

Walk of Fame

Zo fout als het maar wordt: de Walk of Fame. Één en al vergane glorie, maar daarom júíst leuk om te zien, vond ik. Meneer was diep teleurgesteld in zijn glamourdromen, ha.

LosAngeles6 LosAngeles7 LosAngeles8

Roadtrip Sunset Boulevard

Goed, de kust bereikten we niet helemaal, maar een leuke rit was dit wel. We startten op Sunset Boulevard in China Town en reden hem (bijna helemaal) af richting de kust. Je komt door Silver Lake, Hollywood, Beverly Hills en eindigt uiteindelijk in Santa Monica. Kort gezegd zie je de stad van arm naar rijk veranderen. Wij hebben Santa Monica nooit gehaald, want in Beverly Hills werden we zo melig dat we superdure auto’s gingen achtervolgen om te kijken of er misschien een beroemdheid in zat. En daarna gingen we rondjes rijden langs de dure villa’s. Ik heb me een ongeluk gelachen.

LosAngeles21

Griffith Observatory

Al je oude Hollywood dromen komen uit bij het Griffith Observatory, hoog op een bergwand boven Los Angeles geplakt. Ik was er ’s avonds, wat erg indrukwekkend was, omdat onder je een zee van lichtjes verschijnt. Ineens valt je op hoe rechtlijnig het wegenplan van Los Angeles eigenlijk is. Het mooiste uitzicht van LA.

2014-07-01 09.36.18

2014-07-01 11.05.33

2014-07-01 14.57.48

Universal Studios

Een dagje pretpark moest natuurlijk ingepland worden in onze epische roadtrip. Disney en Knotts Berry Farm had ik al eens gehad, en hoewel ik Meneer liet kiezen, koos hij (als videomaker) natuurlijk meteen voor Universal Studios. En daar hadden we echt een topdag. We renden van attractie naar attractie en waar we compleet nat gesplash werden in de Indiana Jones (en dan ook ECHT doorweekt), waren we na een half uur in de zon weer helemaal droog. De meeste achtbanen waren overigens gewoon 3D-bril achtbanen, wat dus echt superleuk was.

LosAngeles18 LosAngeles19 LosAngeles20

Santa Monica pier

Het échte Californië gevoel zoals in de films? Dan moet je op de pier van Santa Monica zijn (pro tip: maak dit je eindpunt van de Santa Monica Boulevard-rit). Op de pier vind je en ware Amerikaanse kermis. Heel leuk om te zien. En als dat niet je ding is, dan kun je gewoon lekker uitwaaien op de pier, en naar locale muzikanten luisteren die daar hun optreden verzorgen.

Restaurant tip: Jitlada

Via de host van ons Airbnb-appartementje kwamen we terecht bij Jitlada, een Thais restaurant midden in de wijk waar wij overnachten; Thai Town. Je verzint het niet hè? Natuurlijk compleet onvoorbereid, belandden we bij het van buiten beetje shabby uitziende restaurant. Blijkt het van binnen super populair, en meermaals verkozen tot het beste Thaise restaurant van de VS. HA. Wat een service en wat een lekker eten. Niet bijzonder goedkoop, maar echt elke cent waard.

Ik wil echt waanzinnig graag terug naar LA, en langere tijd in de stad rondstruinen om de beste hotspots te ontdekken van de stad. Helaas had ik dit keer maar twee volle dagen, en wilde ik ook een beetje ontspannen. Maar hee.. geen straf om terug te moeten!

LosAngeles10 LosAngeles15 LosAngeles11

Wat zijn jouw beste tips voor LA?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 reacties

 1. Tessa

  Leuk! LA staat voor dit jaar op de planning en hoewel ik er 5 jaar geleden een tijdje zat, is het leuk het weer eens vanuit een andere hoek te bekijken. Thanks!

  | Reageer op deze reactie
 2. Dat uitzicht ziet er echt heel mooi uit! Ik zoek in een stad ook altijd naar een plek met het mooiste uitzicht. Vooral ’s avonds met die lichtjes, lijkt me heel speciaal. :)

  | Reageer op deze reactie
 3. marjolein

  Ohh wat gaaf al deze foto’s!! Ik wil zo graag naar Los Angeles. Al helemaal als ik deze foto’s zie x

  | Reageer op deze reactie
 4. Debby

  Bij mij is het alweer 9 jaar geleden dat ik er was, maar nog steeds betoverd door de charme en de zon van deze prachtige stad, wow! Ik vond het strand zo fijn. En gewoon rondrijden. En het uitzicht bij het Hollywood sign. En en en, Hollywood zelf <3

  | Reageer op deze reactie
 5. Lenneke

  Zag je gisteren bij Man bijt hond, leuk!!
  Ik wil al zo lang naar LA, nu alleen maar meer nu ik dit heb gezien.

  | Reageer op deze reactie
 6. Ziet er echt leuk uit! Ik wil heel graag naar Los Angeles! Ik heb mijn jongste zusje beloofd dat we samen daar heen gaan, want zij is helemaal into Los Angeles!

  | Reageer op deze reactie
 7. Super gaaf! Ik was zelf ook helemaal doorweekt geworden in Universal Studios. De piranha van de Efteling is er niets bij :p

  | Reageer op deze reactie
 8. Jelly

  Aaah, als ik al die foto’s zie, zou ik echt een keer naar LA willen! Maar dat uitzicht is nog wel het mooist, wauw<3

  | Reageer op deze reactie
 9. Ik vond LA wat te groot en te druk. Voor mijn gevoel hebben we er bijna alleen maar in de file gestaan. Ik vond Santa Monica wel heerlijk, een heel relaxte plek. Bij Venice Beach hebben we gefietst, ook zeer gaaf. En ja, Griffith Observatory. Daar aten we onze pizza’s terwijl de zon onder ging. Magisch!

  | Reageer op deze reactie
 10. Rianne

  Die foto’s <3 Ik wil altijd al een keer graag naar LA en dit bevestigt dat alleen maar haha!

  | Reageer op deze reactie
 11. Leana || Dutch On The Move

  Leuk om te lezen! Wil dolgraag in mei naar Los Angeles en Venice en Santa Monica lijken me heerlijke plekken om lekker rond te struinen. Als liefhebster van de Thaise keuken zal ik Jitlada dan ook uitproberen. Thanks alvast voor de tip ;)

  | Reageer op deze reactie
 12. Melissa

  Super leuke tips en foto’s!
  Wat was de naam van het airbenb huisje?

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring