Vijf redenen waarom je nú België moet bezoeken

featured image - Vijf redenen waarom je nú België moet bezoeken

MarktBrugge2

Natuurlijk, je hebt vakantiegeld en zoekt een epische plek om je trip door te brengen. België is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt. Maar dat is onterecht. België is perfect voor een weekendje of dagje weg, omdat je er zo bent, het er daardoor goedkoop is, en de steden zijn sfeervolle pareltjes.

Ik heb mijn hele leven vlak aan de Vlaamse grens gewoond en kwam er dus een paar keer per jaar. Ik ben echt dol op onze zuidenburen. En nu is het tijd mijn affectie met onze kleine zuiderzusje (?) met jullie te delen. Want België is meer dan de McDonalds bij Hazeldonk en de pokdalige snelweg. Vijf redenen om nú te gaan.BoottochtBrugge

1. Steden

Als je bij België alleen treurige grijze plattelandsdorpjes met megafabrieken voor je ziet: think again. Onze buurtjes kennen niet alleen heerlijke natuur (ik MOET echt nog eens naar de Ardennen), maar ook een heel aantal leuke steden. Ik bracht heel vaak dagjes door in Antwerpen, bezocht al eens Gent, spendeerde een weekend in een vijfsterrenhotel in Brussel en was afgelopen zomer nog een weekend in Brugge. Ik kan je vertellen: De Belgische steden zijn leuk. Soms heel Nederlands, soms net Frankrijk (Brussel!), er hangt vrijwel altijd een relaxte sfeer en er is veel te zien.

VismarktBrugge

2.  Je spreekt de taal

Ik geef toe. Een weekendje Antwerpen klinkt allicht een stuk minder sexy dan een weekendje Lissabon. Maar ondanks mijn voorliefde voor talen, kan ik wel een dansje doen als ik in België ben. EIN-DE-LIJK kan ik moeiteloos naar de route vragen, en hoef ik niet moeilijk te doen met Franse vervoegingen (hoewel.. Wallonië..) of Duitse naamvallen. Dat ik een talenknobbel heb heeft hier niets mee te maken. We willen allemaal wel eens makkelijk doen.

MolenBrugge

3. Het is dichtbij (goedkoop!)

I know the feeling: als het aan mij lag reisde ik elke dag de wereld rond. Maar het budget doet daar ondanks mijn ninja-budget-technieken meestal niet aan mee. Daarom is België ook al een top optie. Je rijdt vaak op één tank heen en terug, en hoeft niet eens overal te overnachten, waardoor je meer geld overhoudt voor punt vier. En daarnaast hou je door de korte reistijd ook nog eens meer tijd over op je vakantie.

instabrugge25 - Vijf redenen waarom je nú België moet bezoeken

4. Één woord: voedsel

Als steden je niets kunnen schelen, je liever doodvalt dan in de Ardennen teruggevonden te worden, en absoluut NIETS hebt met heel België, dan heb ik nog één sterk argument voor je: Goddelijk Eten. De Vlamingen houden, als echte Bourgondiërs wel van een lekker hapje. Van Vlaamse friet tot Belgische bonbons, en van Luikse Wafels tot ’n goeie pint, alleen het voedsel is al een dagje zuiderburen waard.

MarktBrugge4
5. Het accent

Oké, zonder grap: het Vlaamse accent is voor mij al genoeg om naar België te gaan. Alles voelt er net even zachter, vrolijker en optimistischer. Zo nu en dan zet ik gewoon even het Vlaamse journaal aan, en dan is de wereld weer een stukje beter. Bovendien: obers die achter elke zin ‘alsjeblieft’ zeggen, ook al is het compleet nutteloos, die verdienen toch een standbeeld? (“Heeft u uw keuze kunnen maken, alsjeblieft?” “Hell yeah!”). België is een warme deken. Mijn comfortzone. Mijn donzige wolkje van geluk.

Waarom bezoek jij België graag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 reacties

 1. Debby

  Ik woon ook een half uurtje van België af en kom er supervaak. LOVE IT. Een van mijn beste vrienden is ook een Vlaming <3

  | Reageer op deze reactie
 2. Hihi, heel leuk geschreven!
  Zelf kom ik uit Belgiê en ik kan inderdaad alleen maar aanraden om eens Gent, Brugge of Antwerpen te bezoeken, superleuke steden

  Liefs, Liese

  | Reageer op deze reactie
 3. België is zeker hartstikke leuk!
  Ik woon op een niet al te grote afstand van de Belgische grens en heb dan ook al vele geniale, leuke stap avondjes doorgebracht in België. Omdat het accent zo leuk is en omdat je er drank per fles of per kratje bestel hihi
  Ook ga ik graag naar Antwerpen. Ik reis ook graag de hele wereld over maar Antwerpen blijft iets speciaals hebben!
  Gent en Brugge wil ik graag ook nog eens aandoen met een city trip. En de Ardenne is ook prachtig.

  En nog een reden om nu naar Brussel te gaan.. Omdat de onwijs romantische kerstmarkt er nu staat :D

  | Reageer op deze reactie
  1. Ik ben afgelopen zomer een weekendje in Brugge geweest, kan het je echt aanraden! Lees er meer over: https://explorista.nl/tag/brugge.

   En ik ben helemaal met je eens dat Brussel en Antwerpen iets speciaals hebben :) Misschien snel nog een weekendje Brussel erin proppen, deze maand!

   | Reageer op deze reactie
 4. iliveoncoffee

  Ik ben laatst in Brugge en Antwerpen geweest, was zeeeker de moeite waard!

  | Reageer op deze reactie
 5. Leuke blog! Ik wil heel graag naar Gent en Brugge en ook in de Ardennen ben ik nog niet geweest. En Antwerpen blijft een toffe stad. Het is dat ik bovenin Nederland woon, anders kwam ik zeker vaker in België. Tof land!

  | Reageer op deze reactie
 6. Nog een reden: er zijn een aantal hele mooie saunacomplexen in België, waar bovendien het eten erg goed is en lekkere wijn geschonken wordt :-)

  | Reageer op deze reactie
 7. lotte

  zo fantastisch om dit te lezen als belg, en Brugge is zeker een aanrader !

  | Reageer op deze reactie
 8. Ik woon zelf in Gent, ik hou echt van mijn stad :D leuk om te horen dat mensen uit andere landen het er ook leuk vinden!

  | Reageer op deze reactie
 9. Ik ben dol op België en dan vooral Antwerpen en Gent.

  Een dagje rondstruinen in die steden en je hebt het idee dat je op vakantie bent.

  | Reageer op deze reactie
 10. HAHA geweldig! Gek dat wij Belgen juist vinden dat jullie vrolijker en optimistischer overkomen… :-)

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2018 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring