Van vliegveld Reus naar Barcelona: hoe werkt het?

door Explorista

Mijn hart maakte een dansje. Ik was zojuist uit het vliegtuig gestapt en stond in Spanje. Om me heen ruig gebergte, een strak blauwe lucht, en in mijn hoofd dansten woorden in een taal die ik niet sprak. Ik was op Reus Airport. Nu moest ik een bus zien te regelen die me naar Barcelona zou brengen, en ik twijfelde of dit wel zo makkelijk zou zijn, aangezien ik op internet nergens artikelen vond van mensen die dat daadwerkelijk gedaan hadden. Ik nu wel, en ik vertel je alles over hoe je per bus vanaf airport Reus naar Barcelona komt.

Kaartje kopen

Het bedrijf dat bustransfers van Reus naar Barcelona verzorgt heet Hispano Igualadina en heeft een kantoor op de luchthaven van Reus. Deze luchthaven is zo klein dat je het kantoor niet kan missen (bovendien staat er met koeienletters Bus Barcelona boven). Daar kun je je kaartjes kopen voor je retourtje (of enkeltje?) Barcelona. Het schijnt dat dit ook kan bij de buschauffeur, maar dat heb ik zelf niet geprobeerd. Toen op één van de tussenliggende haltes een vrouw in wilde stappen, betaalde ze wel gewoon bij de chauffeur dus ik vermoed dat het wel kan. Barcelona40
Eenmaal een kaartje gekocht, loop je naar het platform (vraag even achter de balie welke je precies moet hebben) en zie je een rij bussen staan. Ik vroeg simpelweg aan de buschauffeur of ik de goede bus had (hij had geen logo van het bedrijf) en dat was het geval. Na het laten zien van onze tickets mochten we mee. Onze koffer ging in het ruim. Let op: veel plek voor handbagage is er niet in de bus zelf. Wel is het heerlijk koel door de airconditioning. Zorg dat je op tijd bent, want de bus vertrekt echt redelijk stipt!

Tussenstop

In de bus viel ik even in slaap. Ik werd wakker toen de bus stopte op een kleine bushalte in een uitgestorven deel van een stadje. Ik raakte in paniek. Ik wist niet dat er meer stops waren. Was dit niet gewoon een buitenwijk van Barcelona? Niemand stapte uit en op goed geluk bleven we ook zitten. Even later flitste het stadsbordje Villafranca voorbij. Het was nog een flink stukje naar ons einddoel. Bij binnenkomst van de stad bleek meteen dat je Barcelona niet kunt missen. Wat een metropool. Meezingend met de Shakira-cd van de chauffeur parkeerden we naast treinstation Sants, en kon ik op zoek naar het huis waar we verbleven. Een kwartiertje later stond ik in de woonkamer van ‘ons’ appartement. Ideaal!

Barcelona50

Terug op zondag?

Voor de terugreis zagen we op het schema dat we pech hadden. We vlogen op zondag, en dan rijden er maar twee bussen. Dit betekende dat we maar liefst 5 (!) uur moesten overbruggen op vliegveld Reus. En geloof me, mijn woonkamer is nog groter dan dat vliegveld. Er is letterlijk NIETS te doen. De stopcontacten doen het niet, en de wifi is betaald (duizend euro per kwartier, min of meer). Grappig genoeg is het na de douane nog gezelliger dan ervoor. Vlieg je dus op zondag? Check even of er wel een goede aansluiting met de bus is, want vijf uur wachten op Reus is niet de ideale manier om een dag in Barcelona door te brengen. Al kon ik er wel lekker blogposts schrijven. En daarvan heb jij nu weer plezier.

Vraag bij het kantoortje op het vliegveld om een schema met vertrektijden. Het is vrij duidelijk. Links zie je op welke dagen en tijdstippen de bussen rijden, en rechts zie je voor welke vlucht dit van toepassing is. De tijden staan er voor zowel Barcelona als voor Reus op. Vertrek is overigens vanaf dezelfde plek als je aankomst op het treinstation van Barcelona. Het is allemaal vrij simpel en prima geregeld! De kosten zijn €13,50 per persoon voor een enkeltje, een rit die ongeveer 1,5 uur duurt. Een retourtje Barcelona kost je dus €26. Let wel op dat je bij het kantoortje zelf contant moet betalen, maar pinnen kan op het vliegveld.

Ben jij wel eens op vliegveld Reus gevlogen? Nam je toen de bus?

Misschien vind je dit ook interessant

8 reacties

DeniseM 8 november, 2013 - 16:39

Leuk hoe je beschrijft hoe je alles aanpakt. Hoe je de lezer letterlijk ‘bij de hand neemt’. Originele invalshoek en anders dan andere reisbloggers het doen.

Plaats een reactie
Explorista 9 november, 2013 - 13:11

Dankjewel. Wat een lief complimentje!

Plaats een reactie
Sharmaine 3 januari, 2016 - 21:21

Hoi! wij gaan binnenkort naar Barcelona. Nu landen wij ook op REUS (op een zondag).
Kan je ons wat meer informatie geven welke bus we moeten nemen? Welke lijn dat is? En waar we kunnen zien hoe we er komen?

Groetjes Sharmaine

Plaats een reactie
Explorista 4 januari, 2016 - 09:54

Ha Sharmaine,

Alle informatie die ik heb staat in dit artikel. Je zult voor de rest helaas bij de busmaatschappij moeten zijn; ik ben er meer dan twee jaar geleden geweest en heb dus verder geen actuele informatie. Met even rondvragen op het vliegveld zul je er snel achter zijn :) Zo’n busmaatschappij wil geld verdienen, ook op zondag, dus die stand op het vliegveld zal wel open zijn :) Succes!

Plaats een reactie
Peter tLH 14 juli, 2016 - 10:54

Hallo Milou,
Ik ben in april naar Barcelona geweest met mijn zoon (12 jaar). We vlogen van Eindhoven naar Reus en terug. Op de terugweg hebben we de trein gepakt van Barcelona naar Reus. Een aanrader!
Heen ben ik op vliegveld Reus met twee andere vaders en zoons in een taxibusje gestapt. Met files in en om Barcelona duurde het zo’n twee uur van deur tot deur. Dit kostte me 60 euro voor ons tweetjes.
Terug namen we de trein. Van Passeig de Gracia (Barcelona) in ongeveer anderhalf uur naar Reus. Super ontspannen en met een mooi stuk langs de kust. En goedkoper: een tientje p.p. ongeveer. Het stukje van station Reus naar het vliegveld hebben we met nog twee Nederlanders een taxi gedeeld. Mocht ik weer op Reus vliegen dan pak ik de volgende keer zeker weer de trein.
Hartelijke groeten,
Peter, Utrecht

Plaats een reactie
Explorista 17 juli, 2016 - 17:48

Handige toevoeging! De kust is prachtig daar he??

Plaats een reactie

Laat een reactie achter

Adblock gedetecteerd

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker-extensie uit uw browsers voor onze website uit te schakelen.