Vlog: Winter Efteling (+tips)

featured image - Vlog: Winter Efteling (+tips)

Geef mij een park met achtbanen en sprookjes en ik ben een gelukkig mens. Onlangs mocht ik op uitnodiging van de Efteling de Winter Efteling bezoeken. Dat sprak me wel aan, want hoewel ik er vroeger heel vaak geweest ben (ik woonde zo’n half uurtje ervandaan), kon ik me niet herinneren er in de winter te zijn geweest.

Maar als je nu zo’n fijn dagje/weekendje Winter Efteling doet, dan heb ik natuurlijk ook nog tips. (De Winter Efteling start weer op 12 november)

Give me an attraction park with roller coasters and fairy tales and I’m a happy, happy human being. Recently I was invited to visit the Winter Efteling. I quite liked that idea, because even though I’ve been to Efteling many times as a child (I grew up about 30 minutes away from it), I couldn’t remember to ever have been there in winter.

And if you do decide to visit the Winter Efteling, I obviously have my share of tips to make it the most enjoyable experience possible for you. (The Winter Efteling starts again on november 12th)

1. Er zijn maar twee attracties gesloten: de Piraña en de Vliegende Hollander. Waterattracties dus. Dat wordt ruim goedgemaakt met een fonteinshow, een schaatsbaan, langlaufbaan, kerstmarktjes en heel veel heel lekkere standjes met warme dranken en snacks.

2. Draag WARME kleren en goede schoenen.

Newsflash: de winter is koud. Ook als je denkt dat het niet koud is. Hoewel het in de Winter Efteling veel rustiger is dan in de zomer, zul je toch zo nu en dan moeten wachten in de wachtrij. En dat kan erg koud zijn als je geen sjaal en handschoenen aan hebt. Draag trouwens ook goede schoenen. Je legt op een dagje Efteling echt kilometers af.

3. Breng een paraplu mee.

Een beetje een open deur, maar het is winter. Het is eerder regel dan uitzondering dat het regent in Nederland. Mijn paraplu is overleden in de Efteling, maar ik heb er voor die tijd wel veel plezier van gehad.

4. Aquanura

Als je in de Winter Efteling bent, mag je echt de fonteinshow Aquanura niet overslaan. Wat mooi! Op bekende Eftelingnummers knallen de fonteinen omhoog in alle kleurtjes van de regenboog. Ik vond het echt een meeslepende show. Er zat zelfs vuur in. Woeee. Zeker waard om nog even tot 18:00 uur in het park te blijven.

5. Kom op zondag

Ik weet niet of dit voor alle weekenden geldt natuurlijk, maar toen ik er op zondag was was het echt stukken rustiger dan de zaterdag ervoor. Al heeft dit natuurlijk ook wel met het weer te maken.

Ben jij wel eens in de Winter Efteling geweest?

1. Only two rides are closed: the Piraña and The Flying Dutchman. Waterrides… However it’s being well compensated for with a fountainshow, an ice skating rank, cross country ski track, christmas markets and many, many stalls with hot drinks and yummy snacks.

2. Wear WARM clothes and good shoes.

Newsflash: winter is cold. Even when you think it won’t be. Even though Winter Efteling is much more quiet than summer Efteling, you will occasionally have to wait in a queue. This can be really chilly if you’re not appropriately decked out in scarfs and gloves. Make sure to wear good shoes. A day of walking in the Efteling is a good workout.

3. Bring an umbrella.

A bit of a given, but it will rain. It’s the Netherlands after all. Trust me, you will NOT regret bringing it. My umbrella found it’s final resting place in the Efteling, but I really needed it.

4. Aquanura

If you find yourself in the Winter Efteling, you must NOT miss out on the fountain show Aquanura. It’s so pretty! Fountains blast to the well known theme songs of the Efteling, in every color of the rainbow. I was definitely mesmerized. It even had fire! Wooooo. Definitely worth hanging around the park for until 18:00.

5. Visit on a sunday

I’m not sure how true this is for every weekend, but when I visited on a sunday, it was much more quiet than the day before. Of course this depends on the weather.

Have you been to the Winter Efteling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 reacties

 1. Ik woonde er ook niet zo ver vandaan als kind, ik heb er zelfs als 14jarig meisje een zomer gewerkt… Ik droomde op een gegeven moment zelfs over het Fata Morgana dreuntje ;-) Werkelijk, dat was een fantastische zomer. Nu is het alweer een lange tijd geleden dat ik er een stap heb binnengezet, maar wat een nostalgie!

  | Reageer op deze reactie
 2. Ahhhhhhh, hij is weer Zo leuk je filmpje. Vooral dat stukje waar je het sprookjesbos in huppelt. Ikwilook, ikwilook! Oh, dat was ook de bedoeling zeker? Haha!

  | Reageer op deze reactie
 3. Wesley Pechler

  Ahhh de Efteling blijft eeuwig leuk! Ben nog nooit in de Winter Efteling geweest, maar vaak genoeg in de lente waarbij het zulk typisch Nederlands koud rotweer was dat je je alsnog in januari waande. Aquanura wil ik graag zien, maar met een 4 uur lange OV reis naar Groningen voor de boeg redden we het nooit tot zes uur in het park helaas :'(

  | Reageer op deze reactie
  1. Ahhh no, dat is inderdaad een flinke reis. Keertje overnachten dan? Haha ja lente is soms een treurige teleurstelling in Nederland ;-)

   | Reageer op deze reactie
 4. Debby

  Ik moest echt keihard lachen toen je dat kindje achterna liep LOL!!! En dat gezicht van je bij de draak hahahaah, jouw humor, love it <3. En nohhh, je paraplu is overleden?! Je blauwe paraplutje moh :(.Ik ga mijn vriend hier naartoe nemen als ie er is hoor, haha! Laat 'm meteen even je video zien. Ik heb Aquanura wel in september een keer gezien, maar zonder licht dan.. Is dat hotel iets? Ik vind de Efteling zo duuurrr :(

  | Reageer op deze reactie
  1. De Efteling is inderdaad niet zo goedkoop, maar als je vergelijkt met buitenlandse parken dan valt het wel mee (serieus: ik moest bijna een nier verkopen in de Verenigde Staten voor die pretparken). Als je niet in het volle hoogseizoen gaat, kun je bovendien best wel veel doen op een dag dus haal je het er wel uit vind ik :). Haha jaaaaa mijn paraplu heeft het niet overleefd. Heb nu een rode… het is niet hetzelfde. Thanks lieve <3

   | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring