Volg me in Lauwersmeer! #BELM15

featured image - Volg me in Lauwersmeer! #BELM15

Lauwersmeer

Komend weekend doe ik eens iets nieuws: ik ga een weekendje weg in Nederland. Ja, je weet niet wat je hoort. Alsof je water ziet branden, enzo. Nationaal Park Lauwersmeer ligt in Noordoost-Nederland. Het ligt op de grens van Groningen en Friesland, waar ik allebei veel te weinig kom. Ik ga samen met een andere groep bloggers om dit gebied te ontdekken, en ik heb er super veel zin in, want het wordt een heel actief en druk weekendje! Volg je mij in #BELM15?

Wat ga ik doen?

Het programma is lekker druk met afwisselende activiteiten: ik begin met een workshop zeewierpesto maken (!?), waarna een diner volgt bij ’t Ailand in Lauwersoog. Daarna gaan we met WadOp naar de Engelsmanplaat. Oftewel: wadlopen. Aahhh!!

De tweede dag wandelen we met de boswachter van Staatsbosbeheer uit Nationaal Park Lauwersmeer en fotograaf Marcel van Kammen van Moments of Nature door Lauwersmeer zelf. Lunch hebben we vervolgens bij Kunstcafe De Dream in Engwierum (wat?). ‘S middags ga ik kanovaren door de grachten van Dokkum, waar ik echt waanzinnig naar uitkijk. De rest van de middag zijn er brainstorms over werken met bloggers, en het nationaal park Lauwersmeer. We dineren bij De Posthoorn in Dokkum. We sluiten de avond af met een stadswandeling door Dokkum.

Op zondag wandel ik het Pieterpad (5km) van Winsum naar Garnwerd om even lekker uit te waaien. Daar pakken we lunch bij Cafe Hammingh. ‘S middags ga ik wederom wadlopen, vanaf Wadloopcentrum Pieterburen in gebied Noordpolderzijl. En na een afsluitend hapje en drankje bij De Gouden Karper in Winsum is het weer tijd om naar huis te gaan.

Kortom: een super actief weekend, waar ik erg veel zin in heb. Ik kijk een klein beetje op tegen wadlopen… is dat niet vies? of saai? of zwaar? Maar ik laat me ook wel graag verrassen, dus ik heb er toch wel zin in :).

Wat neem ik mee?

Aangezien het zo’n wisselend programma is, heb ik ook wisselende outfits nodig. Ik neem twee donkere broeken mee (voor als eentje vies of nat wordt), en twee t-shirts, om dezelfde reden. Ik moet ook zeker twee verschillende paren schoenen, waarvan één net, en één oud paar. Het oude paar moet namelijk vies mogen worden tijdens het wadlopen, en slippers en laarzen of bergschoenen zijn hiervoor niet geschikt. Ook kan het nogal koud worden op het wad, en is een jas, en mogelijk zelfs sjaal, geen overbodige luxe. Voor de zakelijke brainstorm en de etentjes kan ik mijn black jeans netter maken door er een blazertje en nettere schoenen onder te dragen.
Foto credit: Uberprutser via Wikicommons.

Volg je mij komend weekend op #BELM15?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties

 1. Veel plezier! Op brugklaskamp ben ik gaan wadlopen (15 jaar geleden :’)). Ik zag er erg tegenop, maar uiteindelijk vond ik het leuk. Het kan wel vies en nat worden, dus droge kleding kan handig zijn.

  | Reageer op deze reactie
 2. Leuk om te lezen wat je mee neemt, daar kan ik nog even mijn voordeel mee doen! ;-) Enne, gezellig om een heel weekend met je op pad te gaan, totzo! Dat wadlopen lijkt me ook wat eng, maar is vast onwijs leuk! Ben ook benieuwd naar de zeewierpesto ;-)

  | Reageer op deze reactie
 3. Daphne | LiveTheLifeYouLove

  Ik zie net dat wij precies dezelfde opties hebben gekozen voor van’t weekend ;) Leuk! En qua paklijst denken we ook redelijk hetzelfde. Ben erg benieuwd naar dit weekend Milou! Tot strakjes!

  | Reageer op deze reactie
 4. Eline

  Ik heb een keer wadgelopen en dat was een keer nooit meer haha.. Veel succes :)

  | Reageer op deze reactie
 5. Wesley Pechler

  Wat een ontzettend leuk programma! Dan heb je direct ook wel alles gezien wat er nog boven Leeuwarden en Groningen ligt (naast de waddeneilanden) en hoef je er nooit meer heen, haha. Als Grunneger fiets ik elke zomer wel een keer naar Winsum, Pieterburen & Noordpolderzijl en Dokkum ben ik vorig jaar voor het eerst geweest, is ook echt prachtig. Wadlopen probeert mijn moeder me nog steeds voor over te halen maar al dat modder zie ik niet zo zitten. Misschien dat ik er na jouw posts anders over denk! Have fun! x

  | Reageer op deze reactie
 6. Noordpolderzijl is zo mooi! Als je er bent even achterom kijken het land in. Dan zien je het dorpje waar ik vandaan kom :)

  Veel plezier

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring