Waarom ik nog niets vertelde over mijn 2015 reisplannen…

featured image - Waarom ik nog niets vertelde over mijn 2015 reisplannen...

Travelplans2015

Ik heb het drie weken uit weten te stellen, maar ook ik heb nu het idee dat ik er niet langer om heen kan draaien. Mijn reisplannen voor 2015. Ik heb het er tot nu toe op de site nog niet over gehad, ook al krijg ik bijna dagelijks wel de vraag wat er op de planning staat. Niet gek natuurlijk, als je ziet dat ik vorig jaar het drukke schema van 15 reizen in een jaar aanhield. Maar tot nu toe heb ik mijn lippen op elkaar gehouden over 2015… waarom?Travelplans2015

I’ve managed avoiding writing this post for three weeks, but now I feel I can’t avoid it any longer. My travel plans for 2015. I haven’t spoken about it at all, even though I get asked almost daily. Not that crazy, if you remember I went off on 15 trips last year. But so far I’ve kept my lips sealed on my plans for this 2015… why?

De reden daarvan is… omdat ik het zelf eigenlijk ook niet zo goed weet. Het is niets voor mij om nog niets vast te hebben liggen voor komend jaar. Maar daar zijn een paar redenen voor: 1) ik wacht nog op bevestiging van wat reizen en 2) mijn hele jaarschema ziet er wat onzeker uit.

Mijn grootste droom is om als digitale nomade over de wereld te zwerven. Maar ja, doe dat maar eens even. Je huis opgeven, je kat op straat zetten, je vriend meenemen (en zijn werk dan?) en daar moet je financiële situatie/werk ook maar even gelegenheid voor geven. Als tussenstap denk ik dus aan een tijdje (twee, drie maanden) in het buitenland te wonen, voordat de gelegenheid zich voordoet de grote gok te wagen. Maargoed, tijdelijk in het buitenland wonen dus.

GrandCanyon16-2

Dat zou ik komend jaar ook gaan doen. Grootste plannen had ik. Maar wel plannen die net zo veranderlijk waren als de wind. Wat begon met een vast idee van een paar maanden naar een bepaalde locatie, werd uiteindelijk een; maar waarom ga ik dan niet gewoon al eerder? En dan ook daar nog naartoe? Ik heb me angstvallig onthouden van het plannen van andere dingen, omdat ik simpelweg niet wist of ik op dat moment wel in Nederland zou wonen.

Maar goed… het leven loopt niet altijd zoals je plant. En nu lijk ik iets heel leuks te hebben waarvoor ik voorlopig even in Nederland wil/moet blijven. Als thuisbasis in ieder geval. Dus het Grote Plan wordt vooruitgeschoven. En óf en wanneer dat doorgaat, is dus even niet duidelijk. Eerst maar eens even wat dingetjes afwachten.

Amerikapost4

Eigenlijk is mijn leven een beetje onduidelijk nu. Freelancersbestaan + reisdromer = chaos. HA. Dus… de reden dat ik nog weinig heb verteld over mijn reisplannen is omdat ik ze even niet kón maken. Neemt niet weg dat ik nu weer druk aan het plannen ben. En er staan inmiddels al wat kleine tripjes gepland. Te noemen:

Antwerpen (eind januari), Urdaibai (begin februari – je hoort snel meer!), Londen (eind maart) en Costa Brava, Spanje (begin mei). Verder ligt het jaar nog helemaal open voor allemaal toffe reisjes… en dat is eigenlijk precies zoals ik het het liefste zie. Het belangrijkste: ik ben gelukkig. En zodra ik meer weet, dan deel ik dat natuurlijk met jou. Dan rest mij nog maar één vraag:

Waar zou jij me graag naar toe zien gaan komend jaar?

The reason for that is… because I’m not really sure either. It’s very much unlike me to not have much plans for the next year. But there’s a few good explanations for that: 1) I’m still waiting for confirmation for some trips and 2) my whole year schedule is looking shaky.

My biggest dream is to travel the world like a digital nomad. But that’s not an easy task just giving up your house, your cat, bring your boyfriend (and what about his job?)… And then your financial situation/job has to permit it. As a step in between I considered moving abroad for two or three months, waiting for the big leap of faith later on.

GrandCanyon16-2

And so I would move abroad temporarily. I had big plans. But also plans that changed more often than I change my undies. What started with a simple idea of moving to a location quickly changed into more: why wouldn’t I go earlier? And why wouldn’t I move there too? I shied away from other plans, because I simply didn’t know if I’d even be in the Netherlands by then.

But life doesn’t always go the way you plan it. And now it seems that I have a fun thing that requires me to stay in the Netherlands for a bit. And I want to too. As a home base, at least. And so the Big Plan is postponed. When and if it happens if unclear. I first have to see how things play out.

Amerikapost4

My life is quite chaotic and unclear right now. Freelancers life + travel addict = mess. HA. And so the reason I haven’t told you about my travel plans is for a little while I couldn’t actually make any. But I’ve gotten back on the travel train. And I already have some things planned too:

Antwerp (this weekend), Urdaibai, Spain (early february – I’ll soon share more!), London (late march) and Costa Brava, Spain (early may). Other than that my year is a blank slate and open for cool trips… and that’s exactly how I like it. And more importantly: I’m happy. And as soon as I know more, you will be the first to hear. Now I’m left with just one question:

Where would you like to see me travel to next year?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

35 reacties

 1. Herkenbaar! Ik zit ook in een afwachtfase. Eén week ligt vast, drie weken half en verder heel veel ideeën en opties. Ik leef steeds meer in het nu geloof ik en dat is voor iemand die altijd een controlfreak was best raar. Het wordt vast weer een mooi jaar voor je, hoe het ook loopt! Goede reis alvast.

  | Reageer op deze reactie
  1. Zo’n afwachtfase is gek he? Maar het loopt vast wel weer los. Maar voor zo’n ongeduldje als ik is dat niet makkelijk. Gelukkig ben ik niet alleen ;-)

   | Reageer op deze reactie
 2. Marijke

  Wat een spannende situatie! Hopelijk kan je je grote reis alsnog maken, maar met een volledig gerust gevoel! Goed dat je tussendoor ook al wat kleine reisjes plant en dat het niet alles of niets wordt ;-)

  | Reageer op deze reactie
 3. Debby

  Spannend! Waar zou je gaan willen wonen voor een poosje? Mmmm. Ik heb zelf ook nog niks vastliggen, behalve dat Nicaragua naar Nederland komt (ha! nee, ook dat ligt nog niet eens vast, ticket enzo). Waar ik jou graag heen zie gaan? Je dromen achterna!

  | Reageer op deze reactie
  1. Awwww. Mijn dromen ga ik zeker achterna, ik maak alleen maar keuzes waar ik zelf achtersta. En als het niet zo loopt zoals ik wil, kan ik ook alles weer omgooien. Jaaa, je vriendje naar Nederland <3

   | Reageer op deze reactie
 4. Overal waar jij heen gaat vind ik te gek! En al helemaal als daar leuke filmpjes van online komen :) Gewoon even rustig afwachten wat het universum voor jou in petto heeft. Als een oude wijven gezegde (hahaha) : Alles komt goed.

  | Reageer op deze reactie
 5. Wat leuk dat je ons op de hoogte brengt van een paar reisplannen! Ik wacht geduldig op wat nog komen gaat. Urdaibai klinkt trouwens wel erg spannend. Ben benieuwd!

  | Reageer op deze reactie
 6. Lisan

  Erg herkenbaar. Ik hoop dit jaar ook 2,3 maanden te reizen. Ik zou het liefst ook een tijd in het buitenland wonen. Ik zou je zeker Azië aanraden om te bezoeken

  | Reageer op deze reactie
 7. Voor mij word het vooral Zweden en omstreken, aangezien ik nu hier studeer voor een half jaar. Maar waarschijnlijk ook een zonnig, Grieks eiland in de zomer.

  | Reageer op deze reactie
 8. Lisette

  Spontane reizen zijn het mooist en je bent hoe dan ook nu al op weg naar de volgende bestemming :-) Veel succes met de plannen die er al liggen en de nieuwe bestemmingen zie ik graag weer voorbij komen!

  | Reageer op deze reactie
 9. Nienke

  Ik ben erg benieuwd naar Lissabon! Ook naar Madrid, Praag en Wenen! Maar dat is omdat ik zelf twijfel naar welke van die steden ik zal gaan.
  Excuus trouwens als je al eens over één van deze steden geschreven hebt. Ik zit op mijn telefoon en kan het nu niet zo snel terug vinden.

  | Reageer op deze reactie
  1. Ik ben in alledrie nog niet geweest! Ik zou zelf naar Madrid gaan, lijkt me heerlijk. En daarna naar Praag, wat echt een sprookje schijnt te zijn. Ik heb iets minder met Oostenrijkse cultuur, maar dat is persoonlijk!

   | Reageer op deze reactie
 10. Je hebt me nu wel nieuwsgierig gemaakt naar dat andere plan wat op je pad is gekomen hoor, haha :)
  Hier ligt ook nog niets vast. Ook veel onzekerheid. Het enige dat ik nu heb is een ticket in april naar Beijing, maar daar hoop ik toch echt wel eerder heen te kunnen.

  | Reageer op deze reactie
 11. Leuk om te lezen! Ik bevind me zelf met momenten ook in twijfels. Net afgestudeerd, en wat nu? Er liggen zoveel mooie uitdagingen, mogelijkheden, kansen, dat ik soms het overzicht kwijt ben. Gewoon rustig blijven zoeken en je gevoel en dromen achterna gaan. Daartoe doe ik een poging. ;-)

  | Reageer op deze reactie
  1. Goedzo! Ik ben gelukkig het punt van afstuderen al even voorbij. Dat was voor mij een heel nare periode, uiteindelijk, maar daardoor ben ik nu wel op het punt dat ik ben. Dus als je je gevoel volgt, kom je er wel :)

   | Reageer op deze reactie
 12. oooh wat had je gave plannen zeg! jammer dat ze niet doorgaan, maar dat zal vast wel een andere goede en leuke rede hebben. ben nu wel heel benieuwd wat die rede dan is..
  ik zou je wel graag naar het caribisch gebied zien gaan. om daar allerlei eilandjes te ontdekken, zodat ik weet waar ik vanaf komend jaar op vakantie moet gaan.

  | Reageer op deze reactie
 13. Spannende plannen dus, al ga je dan (nog) niet in het buitenland wonen? Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren! Mijn tip voor jou: Azië ontdekken. Vietnam, Cambodja, Thailand, Indonesië. Love it.

  | Reageer op deze reactie
 14. Grappig, ik heb juist voor het eerst ooit in januari al 4 reizen definitief gepland. Je bent lekker bezig en ik zou daar gewoon flink van genieten. Go with the flow, wij volgen wel ;)

  | Reageer op deze reactie
 15. Spannend Milou, lijkt me gaaf als het je lukt om een tijdje in het buitenland te wonen! Vooralsnog heb je mooie plannen en er komt vast nog meer gaafs op je pad. Want je reis naar Spanje staat er in dit rijtje niet tussen voor februari. Geniet van alle mooie kansen en laat ons vooral meegenieten van je reizen. Like it!

  | Reageer op deze reactie
  1. Jazeker staat hij er tussen. Het lijkt niet zo… maar het is wel zo (cryptisch he ;-)). Dankjewel lieve. Jij hebt ook een mooi jaar voor de boeg.

   | Reageer op deze reactie
 16. Lilla Kiss

  Ik ben benieuwd naar je reis naar Londen. Wanneer ga je naar Rome? ;-)

  | Reageer op deze reactie
 17. Afgelopen week kwam ik terug thuis van een reis van drie weken in Azië. Vuur het eerst heb, sinds lange tijd, geen nieuwe trips in mijn agenda staan. Een raar gevoel, maar dat heeft ook ruimte voor nieuwe ideeën. We zien wel wat er op ons pad komt, niet waar?

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring