Accommodatie: Wake Up Copenhagen

WakeupcopenhagenDe laatste jaren verblijf ik niet meer zo heel vaak in hotels. Zo tref je me eerder in uitgestrekt op een hostelbed, in een ongemakkelijke positie in een nachttrein, op de bank bij een wildvreemde of (dan liever) in het logeerbed van een vriend of familie. Wel zo voordelig, immers. Maar zo nu en dan verblijf ik in een hotel dat niet alleen hip is (iets waar ik een vrij slechte radar voor heb), maar ook comfortabel en betaalbaar.

Laat ik nu net twee nachten in Wake Up Copenhagen hebben doorgebracht, en het mag gezegd worden: ik ben impressed. 

WakeupCopenhagen2

WakeupCopenhagen3

Bij het binnentreden van het gebouw valt meteen de architectuur op: het is heel licht, strak (I love!), en geeft je vooral het gevoel van ruimte, iets wat ik altijd erg prettig vind. Ik ben wel van het minimalistische. De kamers zijn aan de kleine kant, maar dat vind ik niet erg als ik alleen ben. Ik reis licht, neem weinig mee, en heb dus weinig ruimte nodig. Maar voor een stel dat veel spullen meeneemt lijken de kamers me krap. Er is geen kast, maar wel lades onder het bed. Ik vind de inrichting van de kamers, vrij strak en modern, erg leuk.

De klapper van de kamer, naast het uitzicht over Kopenhagen natuurlijk, is de badkamer. De plexiglaswand geeft je het idee van ruimte, terwijl je tegelijkertijd wel in een aparte ruimte bent. De douche was fantastisch, met de twee schuifdeuren die in een halve maan-vorm sluiten. Ik voelde me echt rijk. Beetje jammer van de gigantische spiegels voor de douche, maar er zijn vast mensen die daar wel van genieten (of ik moet gewoon iets doen aan mijn zelfvertrouwen, dat kan ook). De kamers hebben gratis wifi (YES), en het ontbijtbuffet is prima en biedt voldoende variatie.

WakeupCopenhagen4

WakeupCopenhagen5

Wat ik vooral erg leuk vind aan Wake Up Copenhagen is het feit dat het boeken zo flexibel is. Zo kost het meer om een flexibel verblijf te boeken dan een vast verblijf en betaal je meer als je een beter uitzicht wilt. Ik sliep zelf op de achtste verdieping en kan je dat uitzicht zeker aanrader. Er gaat niets boven wakker worden in een vreemd bed, uit het raam kijken en een (on)bekende stad zich voor je te zien uitstrekken. Kamers zijn er al vanaf zo’n €55.

De locatie vond ik wel een minpuntje. Het hotel ligt redelijk centraal, op zo’n zevenhonderd meter van het station. Maar dat vertekent, want je moet helemaal om het station heen lopen, waardoor je toch zeker twintig minuten aan het wandelen bent (door een industriële omgeving..) op weg naar het centrum. De Meat Packing District (het hipste deel van Kopenhagen) is wel vrij makkelijk te bereiken, via de brug die over het spoor loopt. Daar tref je overigens Pathe Pathe, een loeihip restaurant in een voormalige pathéfabriek, waar ik at vlakbij een Deense celebrity (dat heb ik dan weer van horen zeggen). Het restaurant wordt gezien als één van de beste hotspots van Kopenhagen, en ik kan je het eten zeker aanraden. Niet helemaal budgetproof, maar wel goddelijk!

Dat minpuntje van de locatie van Wake Up Copenhahen wordt goedgemaakt door de algemene indruk van het hotel. Erg prettig, met een geweldig uitzicht (vooral aan de voorkant natuurlijk), leuk design, comfortabele inrichting en een on-scandinavische prijs. Tip!

WakeupCopenhagen6

WakeupCopenhagen7

Wat is jouw favoriete hotel in Kopenhagen?

 

Ik verbleef in dit hotel op een persreis. Ik ben echter nooit verplicht te schrijven over een locatie, en deel altijd mijn eerlijke mening. Ik weiger samenwerkingen die dit niet toestaan.

10 comments

 1. Marjolein

  Wow, ziet er gaaf uit! Ik wil ook nog zo graag een keer naar Copenhagen, staat zeker op m’n to do list.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Kopenhagen is super leuk! Maar je moet wel gaan als het een beetje lekker weer is, dus in het voorjaar of de zomer :-)

   Beantwoorden

 2. Ilse

  Wat een leuk concept! Nooit van gehoord maar lekker makkelijk en toch modern. I like.
  Ik hoop dit jaar nog naar Kopenhagen te gaan. Misschien wel een leuke optie :)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ja, volgende week nog een leuke optie :-)!

   Beantwoorden

 3. Sas

  Och dat ziet er erg leuk uit. Ik wil ook eens naar Kopenhagen!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Doen! Tickets zijn vrij goedkoop via bijvoorbeeld Transavia, en het vliegveld is maar een kwartiertje met de trein vanaf het centrum :-)

   Beantwoorden

 4. Debbie

  Johhh, het station heeft meerdere ingangen! Je kan er vanaf de ‘hotel-kant’ zo inlopen :)

  X

  Beantwoorden

  1. Explorista

   I know, maar je moet wel die straat uitlopen en om dat grote gebouw heen. Ik vond het qua locatie niet ideaal, maar ook niet slecht hoor! Beterschap trouwens <3

   Beantwoorden

 5. Marcella

  Tof hotel! Doet me aan CitizenM denken, daar sliep ik eens in Rotterdam. Ik slaap wel graag in een hotel of appartement, maar betaal er nooit de hoofdprijs voor. Toch heb ik wel een voorliefde voor dit soort plekken, die overigens ook prima een stuk duurder kunnen zijn. Goeie prijs!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ja, vind het zeker de prijs waard :-)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *