Weekendje Brugge: Hoeveel kost dat?

door Explorista

Alle cliché’s zijn waar: op vakantie in Noord Europa is duur.  Zo ook Brugge, een stad waar ik schrok van de prijzen van de restaurants. Om je een beeld te geven van wat een weekendje Brugge kost, heb ik een lijstje bijgehouden van wat ik uitgaf in twee dagen. Als je niet op missie bent alle culinaire hoogtepuntjes van Brugge te proberen, dan kun je nog wat geld besparen, maar of je dat moet willen?

Lees hier mijn artikel met Brugge tips.

Kosten Verblijf in Brugge

€0

Geen hotelkamer voor mij, maar een appartementje met eigen keuken, woonkamer en slaapkamer. Gratis! Ik ruilde van huis met een vrouw die vlakbij het centrum in Brugge woonde, een goede deal. Ook mijn vervoerskosten in de stad zelf waren gratis, doordat Brugge klein en dus goed te lopen is. Wel een hotel? Je betaalt al snel honderd euro. Kies liever een appartementje waarbij je de kosten kunt splitten met je vrienden.

Vervoer

Benzine    55 euro
Tol            10 euro

Op één tank kun je makkelijk op en neer naar Brugge. Tank liever in België, daar is het goedkoper. Het is natuurlijk niet verplicht een tolroute naar Brugge te pakken, maar door één of andere mysterieuze plottwist deed de TomTom het niet en reden we op de borden naar Brugge. Dit betekende: tol.

GotischezaalBrugge3

Kosten eten in Brugge

Lunch op de heenreis bij La Place                €9,50
Twee kopjes koffie bij Café au Lait                   €7,50
Diner bij Bhavani                                              €46
Ontbijt van de supermarkt                             €4
Frietjes + drinken als lunch                              €7,50
Wafel met aardbeien & slagroom                     €3,60
Doosje bonbons van Sukerbuyc                       €4,40
Drankjes bij brouwerij De Halve Maen              €5,50
Gedeeld ontbijt: 1 panini bij Cafe-Cafe             €4,75
Gedeelde lunch bij Café de Verloren Hoek       €14
Vier truffels bij Moeder Babbelutte                    €3,60
Diner bij Eethuis Aubergine                               €36

Ik schrok toen ik de prijzen in restaurants zag. Een hoofdgerecht heb je bijna nergens onder de achttien euro. Gelukkig vonden we na zoeken ook goedkopere plekjes. En mijn tip om geld te besparen op eten (en ook een goede voor de lijn!): deel je eten. Zeker in een plaats als Brugge, waar je alle heerlijkheden (friet, wafels, bonbons, etc) wilt proeven, doe je er goed aan je lunch/wafel/friet gewoon te delen. Zo deelden Meneer en ik een grote friet, wat per saldo veel goedkoper was dan twee kleine frietjes. En als je echt wilt besparen, koop je je ontbijt en lunch in de supermarkt en neem je die mee de stad in. Maar Brugge heeft zoveel heerlijkheden, het zou eeuwig zonde zijn als je die misloopt.

Kosten musea in Brugge

Volkskundemuseum                                                                                 €7
Stadshuis + Brugse Vrije                                                                          €6

Ik ben geen museummeisje. Schilderijen doen me weinig. Ik ben echter idolaat van geschiedenis, en wild van cultuur. En dus bezocht ik juist die locaties. Mocht je graag meerdere musea willen bezoeken, dan is een driedaagse museumpas (€16) een goede investering. Voor mij niet rendabel, omdat de enige andere attractie die ik nog wilde bezoeken (Gruuthuuzemuseum) gesloten was, en dan bleef ik onder dat bedrag. Maar als je twee grotere musea, of een aantal kleinere bezoekt, dan haal je het geld er al uit. Let op: onder de vijfentwintig krijg je korting (jeej!).

VismarktBrugge2

Totaal budget in Brugge

Ik had geen hotelkosten, maar had ik die wel gehad dat had ik zuiniger gedaan met uit eten gaan. (Bovendien heb je dan maar één overnachting nodig: in twee dagen heb je Brugge wel gezien). Al met al vond ik Brugge een erg prijzige stad. Desondanks goed te doen voor twee dagen door de korte rijafstand. En man, o man, it’s a fairytale fucking town.*

Totaal: €222,40
Per persoon: € 111,20
Per persoon per dag: €55,60

* Bonuspunten als je deze link naar de film In Bruges snapte.

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Marcella 16 november, 2013 - 21:37

Leuk overzicht van de kosten die je maakte. Leuk om te lezen!

Plaats een reactie
Explorista 17 november, 2013 - 09:56

Dankjewel! Ik hoop dat iemand er iets aan heeft :)

Plaats een reactie
Lisette | Travellust.nl 4 april, 2014 - 11:02

Leuk! Hoe heb je die woningruil geregeld? Ik probeer wat goedkoops te vinden (hostel/b&b) maar dat wil nog niet zo lukken :’)

Plaats een reactie
Explorista 4 april, 2014 - 22:43

Via woningruil.com. Ik ga dit weekend aan de slag met een artikel erover (nu ECHT, omdat ik het al duizend keer beloofde ;-))

Plaats een reactie

Laat een reactie achter