Welkom op de vernieuwde Explorista.nl!

featured image - Welkom op de vernieuwde Explorista.nl!

OutfitNewcastle5

Vorige week blies Explorista.nl één kaarsje uit op de verjaardagstaart. Één! Kleine blogjes worden groot! In een jaar kan veel veranderen. Vandaar dat het tijd was voor een nieuwe lay out, een nieuw logo, en een nieuwe slogan! Ik vertel je hieronder meer!

OutfitNewcastle5

Last week Explorista.nl blew out one candle on her birthday cake. One! Little blogs become big blogs! A lot can change in a year. That’s why it was time for a new lay out, a new logo and a new slogan! I’ll tell you all about it after the break!

Explorista.nl – The Broke Girls Guide to Life & Travel! Vanwaar de verandering? Ik geef het toe, het is vrij subtiel, maar de vorige slogan (leuker & goedkoper reizen) paste niet helemaal meer. Wel met het beginidee, namelijk: een budgetreisblog, maar het voelde na een tijdje een klein beetje beklemmend. Ik wilde over iets meer kunnen schrijven dan puur en alleen hoe je zo goedkoop mogelijk op een locatie kon komen en verblijven. Dus trok ik het iets breder, zodat ik dat kon blijven doen, maar ook meer.

Op de vernieuwde Explorista.nl –  ‘The Broke Girls Guide to Life & Travel’, wil ik verder met mijn ultieme doel: vrouwen inspireren om alles uit hun leven te halen, in welke geldsituatie ze dan ook zitten. F*ck de media die je het gevoel geven waardeloos te zijn als je niet elke week cocktails kunt drinken, een designertas bezit of in de duurste designhotels verblijft. Jouw waarde hangt niet af van je banksaldo. En op ieder budget kun je je dromen waarmaken. Daar geloof ik heilig in. Explorista.nl gaat dus over wat je wél kunt doen met het budget dat je hebt. Hoeveel mooie dingen van de wereld je kunt zien. En over hoe je elke dag wakker wordt met een gevoel de wereld aan te kunnen. Ook als je even geen werk hebt, of een baan hebt onder je niveau. Dát is waar ik over wil schrijven, en dat komt dus naast de artikelen die ik al schreef.

Newcastle19
Ik blijf dus ook gewoon schrijven over reizen (wat zeg ik? Nog meer zelfs!). Ik ben vorige week zoals je zag begonnen met een derde artikel per week. Maandag is een wisseldag: daarop doe ik iedere week een andere rubriek. Deze week wordt die vervangen door dit artikel, maar komende week staat een geweldige nieuwe rubriek te wachten, waarvan ik zeker weet dat jullie ‘m leuk gaan vinden! Vanaf deze maand kun je dus drie keer per week terecht op Explorista.nl voor inspiratie voor bad ass leven en reizen op een budget.

Dan op een persoonlijke noot: Ik sta versteld van wat er allemaal gebeurd is in dat ene jaar sinds ik mijn blog online zette. Als ik kijk naar mijn leven een jaar geleden, en mijn leven nu, dan kan ik alleen maar heel dankbaar en heel erg gelukkig zijn. Een groot deel daarvan is te danken aan mijn blog. Niet omdat ik er bakken met geld mee verdien (zeker niet), of omdat ik nu regelmatig op persreis ga (leuk, maar niet de sleutel tot een gelukkig leven). Maar omdat het mij een eigen platform biedt. Eentje waarop ik al mijn creatieve energie kwijt kan. Waar ik terecht kan voor een bonk positieve energie van jullie (mijn lezers!). Eentje waardoor ik nieuwe vrienden heb gevonden, en met hen een connectie heb die ik niet altijd heb gehad.

foto 3-23

Ik heb al eens eerder geschreven over de moeilijke periode die ik vorig jaar meemaakte. Mijn blog heeft me daar eigenhandig doorheen geholpen. Het gaf me iets om aan te bouwen. Iets voor mezelf op te zetten. Bezig te zijn met iets wat me blij maakt. Iets waar ik tastbaar resultaat van zie (namelijk: blogposts en foto’s waar ik trots op kan zijn). Ik ben niet bang om dit met jullie te delen. Ik ben wie ik ben. Ik heb een stem gekregen, en ik heb me vorig jaar voorgenomen om die te gebruiken. Hoe mooi is dat?

Bij deze wil ik jullie dus heel erg bedanken dat jullie mijn blog lezen. Bij elk berichtje dat ik van jullie krijg moet ik glimlachen. Binnenkort zal ik jullie op een grotere manier bedanken, maar dat moet nog heel even op zich laten wachten. It’ll be good, dat beloof ik. Ik hoop dat jullie me nog een jaar blijven volgen, en wens jullie veel plezier met de nieuwe lay out :).

Heel veel liefs,
Milou

Announcing: Explorista.nl – The Broke Girls Guide to Life & Travel! Why the change? I’ll admit it’s subtle, but the last slogan (fun & frugal travel) didn’t quite fit anymore. It fit the original idea, which was a budget travelblog, but after a while that became a bit narrow. I wanted to write about a bit more than just traveling as cheap as possible. And so I expanded my brand a bit, so I could continue to do what I love and more.

On the renewed Explorista.nl – ‘The Broke Girls Guide to Life & Travel’ I want to continue with my ultimate goal: to inspire women to make the most of their life, no matter their money situation. F*ck the media that make you feel worthless if you can’t have cocktails every week, don’t own a designer bag or stay in the most luxurious hotels. Your worth doesn’t depend on your the number in your bankaccount. You can achieve your dreams and live a fabulous life on any budget. I believe in that with all of my heart. Explorista.nl is about what you CAN do with your budget. How many beautiful spots in the world can be seen. About waking up everyday ready to take on the world. Even if you’re unemployed, or underemployed. THAT is what I want to write about, and what I will write about along with the articles I already write.

Newcastle19
So I’ll continue to write about travel (what? I’ll write more!). Last week I started a third article a week, as you can see. Monday is my rotating day, which means I’ll be rotating features. This week his article takes it’s place, but next week there will be a very exciting new feature planned, of which I’m sure you’ll LOVE it. From this month on you’ll be able to check on Explorista.nl three times a week for inspiration for bad ass life & travel on a budget.

Then on a more personal note: I’m astounded by what has happened in the past year since I’ve hit ‘publish’ on my blog. When I look at my life a year ago, and my life now, then I can only be very thankful and happy. A big part of that is thanks to my blog. Not because I make shit tons of money (I don’t), or because I get to go on press trips (they’re fun but not the key to a happy life). But because my blog has given me my own platform. One that allows me to share my creative energy. One that gives me a lot of positive energy from you, my readers! One that has allowed me to make new friends, to share a connection I haven’t always had before.

foto 3-23
I’ve mentioned before the hard time I had last year. My blog has helped me trough that. It gave me some structure, something to build. Something I could create for myself. A place to work on that made me happy. And something that gave me an actual result (blogposts and pictures I’m happy with). I’m not afraid to share that with you. This is who I am. I have a voice, and last year I chose to use it. How good is that?

So I would very much like to thank you for reading my blog. Every message from you puts a smile on my face. Soon I will be able to thank you in bigger ways, but that will have to wait a bit. It’ll be good, I promise. I hope you’ll follow me for another year, and wish you lots of fun with the new lay out! :)

Lots of love,
Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

95 reacties

 1. Hurray, ziet er goed uit! Mooi hoe een blog je inderdaad zoveel kan brengen, ben er zelf ook nog steeds verbaasd over :) Keep on blogging!

  | Reageer op deze reactie
 2. De hele ochtend refreshen was dus overduidelijk ergens goed voor :P Moooooi geworden! Ik houd van je nieuwe logo en de kant die je opgaat met je blog. Ik herken mezelf heel erg in het verhaal dat je vertelt over het ‘beklemmende’ gevoel, voor mij ook de reden geweest om in augustus van dit jaar het roer om te gooien.

  Geeft niets, zo’n semi frisse start, zorgt waarschijnlijk voor nog meer plezier en inspiratie.

  Yaay you!

  | Reageer op deze reactie
 3. Marijke

  Wat leuk, wat mooi! Ook een toffe slogan trouwens. Echt knap om te zien waar je blog na 1 jaar staat!

  | Reageer op deze reactie
 4. Wesley Pechler

  Hele mooie foto en +100 voor de flamingo wearing a straw hat. Leuk! :)

  | Reageer op deze reactie
 5. Mooooooi! Het is echt heel vrolijk geworden! Past precies bij jou! Je mag trots zijn op jezelf :)

  | Reageer op deze reactie
 6. Sandra

  Erg gaaf geworden Milou! Je mag trots zijn op wat je hebt bereikt en je hebt helemaal gelijk wat betreft deuren die open gaan, dingen ontdekken en nieuwe mensen leren kennen. Ook ik vind het leuk dat ik je heb leren kennen en helaas zien we elkaar toch echt te weinig haha! Ik moet wat meer naar de persdagen komen… ;-)! Ik kijk uit naar je nieuwe rubriek!

  | Reageer op deze reactie
 7. Annika

  Super Milou! En die slogan past ook veel beter bij het beeld wat ik al had van jouw blog.

  | Reageer op deze reactie
 8. Tanya

  Hee! Ik volg Explorista al een tijdje passief maar nu ik in deze post veel foto’s van jou zie kom je me ineens heel bekend voor, in combinatie met je naam. Heb je journalistiek gestudeerd in Tilburg? Zo ja, dan zat ik volgens mij bij jou in het eerste jaar haha. Zo nee, dan is er een Milou die heel veel op je lijkt haha. PS: de blog ziet er tof uit!

  | Reageer op deze reactie
 9. Wauwie, ik vind je lay out echt heel leuk en vrolijk! Ben benieuwd wat er allemaal komen gaat :-)

  | Reageer op deze reactie
 10. Gaaf Milou, je site ziet er echt heel vrolijk en fris uit! En zo fijn wat je site je jouw brengt, ben blij voor dat het je zo goed doet! Ik word daar ook heel gelukkig van, al levert het mij nog vrij weinig op in verhouding. Ik moet eens wat meer tijd maken voor fijne events, goed voornemen ;-)

  | Reageer op deze reactie
 11. Wauw, ziet er supertof uit, Milou! Ik ben trouwe volger (maar niet zo trouw met reageren, daar moet ik aan werken)! ;) Begrijpelijk ook dat je iets wilde veranderen aan je slogan, ik heb mezelf daarmee ook in de vingers gesneden. Ben benieuwd naar je nieuwe rubriek!

  | Reageer op deze reactie
  1. Dankjewel! Ach, ik ken het! Ik lees ook veel meer dan ik reageer :) En een slogan is denk ik vaak een soort belofte aan onszelf, om het makkelijker te maken… maar ja.. dan groei je door!

   | Reageer op deze reactie
 12. Te gek, Milou :) Het ziet er prachtig uit hier en ik hoop dat je blog je net zoveel gaat blijven brengen, of nog meer. Veel geluk!

  | Reageer op deze reactie
 13. Ik ben fan van je nieuwe design, really love it! En ook de nieuwe slogan past bij je. Nice. Lekker zo door gaan!!

  | Reageer op deze reactie
 14. Mandy

  Yaaaay awesome Milou! Toffe slogan, en de site is helemaal jij zo. Goed gedaan!

  | Reageer op deze reactie
 15. Lisan

  Mooi geworden! Ik vind je schrijfstijl ook erg leuk. Door jou wil ik naar Edinburgh!

  | Reageer op deze reactie
 16. Jeeeej! Zo leuk Milou!
  Heerlijk logo, en ik snap helemaal wat je zegt met dat “iets opbouwen” met je blog.
  You go girl!:D

  | Reageer op deze reactie
 17. Myrthe

  you go, girl! Je site ziet er mooi uit en je blog-idee is super! :)

  | Reageer op deze reactie
 18. Super leuk! Gefeliciteerd! Knap ook om te zien wat je in dat jaar allemaal al bereikt hebt met Explorista! :)

  | Reageer op deze reactie
 19. Maire

  Heel mooi geworden, lekker vrolijk! En die flamingo is echt geniaal. :D

  | Reageer op deze reactie
 20. Elke

  Leuk! Ik hou vooral van je nieuwe logo, echt super!
  Vanuit bloggersstandpunt ben ik benieuwd wat de Engelse zijde van je blog je zal brengen :)

  | Reageer op deze reactie
  1. Hi Elke! Dankjewel!! Ik heb de Engelstalige kant van mijn blog om twee redenen: 1) 10% van mijn lezers zijn Engelstalig, en die wil ik langer op mijn site houden. 2) Ik wil dat het beschikbaar is voor de mensen die er behoefte aan hebben. Ik ben niet echt aan het markeren voor de engelse markt ofzo :)

   | Reageer op deze reactie
 21. Van harte met je eerste verjaardag! En gefeliciteerd met de nieuwe coole lay-out met dito slogan. Je moet je inderdaad niet beperken, internet is groot, jij mag groot denken en blijven uitbreiden en groter groeien. Dat is alleen maar leuk. Ik wens je er heel veel plezier en succes mee :) En ik blijf gewoon net zo fijn alles van je lezen, ben benieuwd naar je nieuwe artikelen!

  | Reageer op deze reactie
 22. Ik ga even overdreven enthousiast doen: JE NIEUWE LAY-OUT IS ECHT SUPERLEUK! Echt superfleurig en helemaal jou (hoe ik je via je blog ken dan haha)

  | Reageer op deze reactie
 23. Iris

  Wauw, je nieuwe lay-out ziet er fantastisch uit, en je manier van schrijven past er helemaal bij! Fris, grappig en interessant. Ik kijk zeker uit naar je nieuwe verhalen!

  | Reageer op deze reactie
 24. Wauw, wat ziet je blog er mooi en goed uit! Ik ben helemaal blij voor je! :D
  En wat een fijn stukje is dit. Dat je geniet van het bloggen knalt echt uit je tekst :) Ik kijk echt uit naar alles wat je nog gaat schrijven en creëren! Ik blijf je zeker volgen.

  | Reageer op deze reactie
 25. Je blog nog maar net ontdekt, shame on me, maar na het lezen van deze blog, het zien van je nieuwe lay-out en het feit dat je óók uit Utrecht komt, kom ik heel snel weer terug. Leuk je (blog) te leren kennen!

  | Reageer op deze reactie
 26. Wat ziet de site er tof uit en ik ben echt helemaal weg van je roze flamingo! Heel veel succes en plezier met alles wat nog komen gaat!

  | Reageer op deze reactie
 27. Ik ben weer even weg en FLOP er is een flamingo! Hoe leuk! Gefeliciteerd met je nieuwe site, ziet er leuk uit!

  | Reageer op deze reactie
 28. Wat is hij gaaf geworden! Enne “F*ck de media die je het gevoel geven waardeloos te zijn als je niet elke week cocktails kunt drinken, een designertas bezit of in de duurste designhotels verblijft. Jouw waarde hangt niet af van je banksaldo. En op ieder budget kun je je dromen waarmaken. ” AMEN!!

  | Reageer op deze reactie
 29. Proost op alle mooie dingen die het bloggen heeft gebracht en zal gaan brengen! Inclusief onze kennismaking! ♡

  | Reageer op deze reactie
 30. Whoooa! Wat een reacties! Te gek zeg. Hoewel ik niet altijd kan meelezen, vind ik alles wat ik lees ontzettend leuk en moet ik altijd een beetje lachen. Je hebt er goed over nagedacht en ik vind het heerlijk dat je altijd zo eerlijk bent!

  | Reageer op deze reactie
  1. Wat een heerlijk compliment. Echt super fijn om te horen! Ik vind het altijd leuk om je te zien tussen de comments :D

   | Reageer op deze reactie
 31. Gefeliciteerd met 1 jaar en 1 week! Ik zag dit blogje na allerlei doorkliks en dacht ‘ach wat leuk, een hele oude blog van haar, hoe zou het toen geweest zijn’…. Echt, nooit gedacht dat jij pas (of dus eigenlijk: al!) een jaar bezig bent! Je hebt een supermooie blog, enorm professioneel, je wordt door zoveel mensen gewaardeerd; wat een prestatie! Ik ben plaatsvervangend trots! Heel veel succes en dat er nog maar veel mooie blogs mogen volgen

  | Reageer op deze reactie
 32. Woohooo congrats, Explorista! Ik besef me dat ik je leerde kennen toen je dus nog helemaal niet zo lang bezig was! Hoe dan ook: keep up the good work. En app me als de sodemieter eens even voor onze langverwachte date tussen al die awesome tripjes van je door ;)

  x

  | Reageer op deze reactie
  1. HAHA will do, babe! Klopt, pas een paar maanden. Ik heb gewoon even géén nieuwe tripjes gepland (bijkomen), dus ik heb de tijd!

   | Reageer op deze reactie
© 2013-2018 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring