Welkom op de vernieuwde Explorista.nl! (maar nu écht :-))

door Explorista

Hey allemaal! Welkom op de vernieuwde Explorista.nl. Aaaahhhh, het is zo leuk om dit eindelijk te kunnen delen. Je wilt niet wéten hoe blij ik ben met dit nieuwe design, en met het feit dat jullie een kijkje komen nemen. Dankjewel!!! Ik ben stiekem al máánden achter de schermen bezig met het nieuwe design van deze website. Want daar ging me toch een hoop werk in zitten :-). Lees meer als je meer wilt weten over alle nieuwe features!

 

Het zal je misschien opgevallen zijn dat deze site helemaal op mijn smaak is gemaakt. En niet alleen dat: er is ook een nieuw logo, een kleurenpalet, schattige icoontjes en heel wat andere nieuwe features die speciaal voor Explorista ontwikkeld zijn.

 

Ik zat al een tijdlang in mijn maag met het oude design van mijn blog. Tot nu toe heb ik de meeste designs zelf gemaakt, en meestal ging dat prima… maar ik ben helemaal geen professionele designer en het was daardoor ook nogal een beetje dertien-in-een-dozijn. Het leek op zo’n beetje elke andere blog ooit. Nu mijn site inmiddels mijn fulltime werk is, mag hij best een beetje opvallen, dus het was eindelijk eens tijd voor iets anders!

 

En dus ging ik aan de slag met mijn designer Naomi. Met een moodboard vol inspiratie ging ze aan de slag en wist ze mijn jaren vijftig Palms Springs-inspiratie om te zetten in een prachtig design vol vintage kleuren, lieve icoontjes en handige features. Ze moet inmiddels haar hoofd tegen de muur willen slaan als ze weer een mailtje van me binnen ziet komen met vragen of kleine aanpassingen, haha, maar ik kan haar echt enórm aanraden. Ze is zo getalenteerd, zo geduldig, en súper professioneel. Ik ben haar onwijs dankbaar.

 

De lancering stond eigenlijk gepland voor begin Augustus, maar zoals ik al in mijn maandelijkse blogpost van Juli liet vallen, liepen we tegen een aantal problemen aan. Zo raakte mijn stagiaire door overmacht een hele hoop werk kwijt, kostte het technische werk achter de schermen me een stuk langer dan ik verwacht had, en kregen we allemaal een collectieve hartverzakking toen we een keertje inlogden en AL HET WERK weg was, haha.Gelukkig was het allemaal ook weer snel opgelost (altijd back ups maken!), maar er zijn meerdere keren tijdens dit proces geweest waar ik gewoon in bed wilde gaan liggen en het maar allemaal wilde laten zitten. (Gisteren kwam deze blogpost ook per ongeluk al online… dat geeft al wel een beetje aan hoe dit hele proces is verlopen, haha!)

 

Maar daar zijn we dan… het is af! Het werkt! En ik ben er zó blij mee. Ik hoop dat jullie de site net zo mooi en handig vinden als ik. Ik ben super benieuwd naar jullie mening, en laat het me vooral weten als jullie iets tegenkomen wat niet goed werkt of niet handig is.

 
Gebruiksvriendelijkheid staat voorop
 

Behalve het saaie design, was er nóg een reden dat ik graag een nieuwe layout wilde: Ik vond mijn reisblog al een tijdje niet zo heel erg gebruiksvriendelijk. Soms moest ik eeuwen zoeken naar sommige blogposts waarvan ik wíst dat ze bestonden maar…. waar dan?!?! En dat bij mij al het geval is (ik ken zo’n beetje alle 500 blogposts uit mijn hoofd), hoe moet een willekeurige lezer dan vinden wat hij zoekt op mijn site?

 

Daarom heb ik de afgelopen weken hard gewerkt aan een nieuwe vormgeving en zoekervaring op mijn site. Dat hield in dat ik alle blogposts heb moeten doorlopen en nieuwe labels heb moeten geven, tientallen nieuwe pagina’s heb moeten aanmaken, en vooral heel veel heb moeten nadenken over wat nou wel en niet handig zou zijn :-). Alles met als doel dat jij als lezer heel makkelijk kunt vinden wat je zoekt.

 
 
Dit zijn alle nieuwe features:
 

De homepagina: Hier vind je de grootste verandering. In plaats van een lijst met nieuwe blogpost, is mijn homepagina nu een statische plek, waar je alles kunt vinden wat je zoekt. De woonkamer van mijn website, zeg maar. Het begin natuurlijk met een kleine welkomstboodschap van mij, waaronder je een sign up box vind voor mijn nieuwsbrief. Als je je daarvoor aanmeld, zul je mijn beste blogposts  ontvangen die je helpen met het plannen van je volgende reis.

 

Daaronder heb ik mijn blogposts per thema opgedeeld. Zoek je inspiratie voor een leuke stedentripbestemming? Dan kom je via dat icoontje op een pagina waar je mijn beste stedentrip tips ziet. En dat geldt zo precies hetzelfde voor verre reizen, wintersport, reisroutes, budget tips, digital nomad worden, mijn persoonlijke verhalen of de allerleukste hotels die ik gereviewed heb.

 

Ben je juist op zoek naar mijn tips over een specifieke bestemming? Die kun je vinden via mijn wereldkaart. Klik simpelweg op het land waar je interesse in hebt, en je komt op de pagina met al mijn tips. Daaronder zie je een paar leuke icoontjes met feitjes over mij en de website.

 

Daaronder zie je de meest recente blogposts. Als je liever álle blogposts wilt zien, dan kun je op de button ‘ga naar de blog’ klikken. En als laatste zie je onderaan mijn nieuwste Instagram-foto’s. Als je het leuk vindt, kun je me daar ook volgen en een kijkje achter de schermen van de website krijgen. Rechts bovenin zie je trouwens een vergrootglas, daarmee kun je zoeken op de website als je iets specifieks zoekt.

 

De about pagina: Natuurlijk was het ook wel weer tijd voor een nieuwe About-pagina, waarop je iets meer over mij komt te weten. Leuk als je benieuwd bent naar hoe de website ontstaan is, wat grappige feitjes over mij wilt weten, of mijn favoriete quote wilt zien ;-).

 
 

De accommodatie pagina: Het was tijd voor meer overzicht op de accommodatiepagina. Waar ik vroeger over zo’n beetje elk hotel of hostel een review schreef, is dat de afgelopen jaren veel minder geworden, en schrijf ik nu alleen nog maar over de écht speciale hotels die ik aan mijn vrienden familie zou aanraden.

 

Ik heb de pagina onderverdeeld in de vier categorieën hotels die je op mijn site kunt terugvinden. Tegenwoordig schrijf ik alleen nog maar over de speciale hotels: boetiek hotels & luxe hotels. Soms maak ik een lijstje met hippe budget hotels in een leuke bestemming, en vroeger schreef ik nog wel eens over hostels, dus die categorieën kun je ook op de pagina vinden. Het is dus de ultieme pagina als je specifiek op zoek bent naar een leuk hotel. Zoek je naar een hotel op een bepaalde bestemming? Dan kun je beter de bestemmingspagina checken, daar kun je de artikelen vinden die ik over een bepaalde plek heb geschreven, inclusief mijn hotelreviews.

 

De bestemmingspagina’s: Weet je nog hoe onoverzichtelijk mijn bestemmingspagina’s waren? Als je geluk had, had je een pagina als Estland, waar ik bijna niets over geschreven had. Maar als je pech had, en op zoek was naar informatie over bijvoorbeeld Spanje, dan kreeg je me toch een brij aan blogposts. Eindeloos en totaal onoverzichtelijk! Dat is nu helemaal anders (en dat was me toch een werk, haha!).

 

Als je nu naar een bestemmingspagina gaat dan zie je alles wat je moet weten over die bestemming. Je vindt er wat inspiratie, wat handige reisinformatie, en natuurlijk al mijn blogposts: allereerst onderverdeeld per bestemming (stad of regio), en daarna een blok met álle blogposts over dat land.

 

Je kunt op die pagina bovendien meteen je reis regelen. Wel zo handig! Ik link de website die ik altijd gebruik om hotels te boeken, mijn favoriete website om vluchten te boeken, mijn favoriete autoverhuurder, en een partij waarmee ik samenwerk voor het regelen van visa’s. Allemaal partijen die ik zelf ook gebruik op mijn reizen.

 

De blogposts: Aan de blogposts zelf is en wordt niet veel veranderd. Je kunt nog steeds dezelfde uitgebreide en informatieve blogposts van mij verwachten, al heb ik alles wel iets overzichtelijker gemaakt door een legenda bovenaan de blogpost te plaatsen. Dat maakt het een stuk makkelijker om precies te vinden wat je zoekt. Ben je alleen geïnteresseerd in restaurants? Dan klik je gewoon op dat kopje in de inhoudsopgave, en ga je daar automatisch naartoe.

 

Reisgidsjes: Ik schrijf over het algemeen heeeeeel lange en uitgebreide blogposts, en hoe handig zou het zijn als je die gewoon uit kunt printen of op je iPad of telefoon als PDF’je mee op reis kunt nemen? Nou, dat kan nu! Voor een kleine bijdrage kun je de blogpost als reisgids downloaden en meenemen op reis. Zo heb je alle bezienswaardigheden, adressen, leuke restaurants én een handig online kaartje gewoon altijd bij de hand. En met je bijdrage steun je mij in het onderhouden van de website :-)

 

Je vindt de reisgidsjes nog niet bij elk artikel, want het kost namelijk veel tijd om ze te maken. Er zijn op dit moment zo’n stuk op tien verschillende reisgidsjes beschikbaar, en als jullie het handig vinden dan maak ik er misschien wel meer! Ik heb gewoon mijn eigen reisgidsjes die je mee kunt nemen op reis?! HOE LEUK!?

 

Nieuwsbrief: Ik denk al een tijdje na hoe ik jou het beste op de hoogte kan houden van nieuwe blogposts, en andere zaken rondom de website (leuke aanbiedingen, updates). En ik denk dat het handigste een nieuwsbrief is! Ik ben echt niet goed in het bijhouden van een nieuwsbrief, dat zal ik meteen toegeven. Maar ik ben wel van plan in de komende weken hier meer mee aan de slag te gaan. Mocht je dus graag op de hoogte willen worden gehouden, meld je dan op de homepagina even aan!

 

Ik denk echt dat een nieuwsbrief een goede toevoeging kan zijn, aangezien andere kanalen om op de hoogte te blijven van Explorista steeds moeilijker worden. Facebook zorgt ervoor dat mijn nieuwe blogposts door steeds minder mensen gezien worden, en tenzij je een heel aantal volgers hebt op Instagram, kun je mensen niet makkelijk naar nieuwe blogposts verwijzen. Dus mocht je nog niet aangemeld zijn voor de nieuwsbrief, dan raad ik je aan dat te doen :-)

 
 
Wat kun je verder op de site verwachten?
 

Ik zal er niet al te diep op ingaan, maar Explorista.nl bestaat inmiddels bijna vijf jaar! In die vijf jaar ben ik opgegroeid van 22-jarig meisje tot (bijna) 27-jarige vrouw. Mijn leven en mijn reisstijl zijn in die tijd veranderd, en de site is daarom meegegroeid. Dat is allemaal geleidelijk gegaan en daar zul je misschien niet veel van gemerkt hebben. Inmiddels ben ik super comfortabel met mezelf, met mijn leven én met waar mijn website voor staat.

 

Er zal dan ook qua artikelen helemaal niet zo veel veranderen. Ik schrijf over reizen voor mensen die graag vaker en leuker willen reizen. Ik deel mijn leukste stedentrip tips, praktische informatie over verre reizen, en persoonlijke blogposts en fotodagboekjes die je een intiemer inkijkje geven in mijn leven en reizen. Ik heb een grote voorkeur voor hotels met prachtig design, of die nu duur of budgetvriendelijk zijn en restaurants die bovenal lékker zijn (of ze nu hip zijn of niet). Alles met als doel jouw vakanties of weekendjes weg leuker én makkelijker te maken.

 

De grootste verandering in de afgelopen vijf jaar is dat deze website mijn fulltime werk is geworden. Dat betekent dat ik ook een fulltime inkomen haal uit de website. Dat doe ik op een manier waar ik me prettig bij voel: open, eerlijk en creatief. Ik raad (bijna) alleen producten en diensten aan die ik zelf ook gebruik en die ik aan mijn familie en vrienden ook aan zou raden. Want zo voelen mijn lezers voor mij een beetje: als vrienden en familie :-)

 

De komende tijd zul je nog wel wat meer lezen over hoe je de website kunt steunen, mijn terugblik op de afgelopen vijf jaar reisbloggen… en verder natuurlijk gewoon heel veel reisartikelen! Maar eerst wilde ik je introduceren met het nieuwe design! Stay tuned :-)

 

Ik hoop dat je de nieuwe lay out net zo mooi vind als ik, en als je vragen hebt, opmerkingen over dingen die niet goed werken of een onderwerp wat je graag als artikel zou willen lezen, deel het dan in de comments! Ik ben sowieso echt súper dankbaar voor iedereen die mijn site leest, dus enorm bedankt!

 

Misschien vind je dit ook interessant

10 reacties

Petra 23 augustus, 2018 - 10:05

Ik vind je lay-out prachtig! Mooie kleuren en heel overzichtelijk. Ik ga nog even verder snuffelen!

(Ik zag wel dat op de homepage je link naar ‘ik wil digital nomad worden’ teruglinkt naar je homepage, trouwens.)

Plaats een reactie
Explorista 23 augustus, 2018 - 11:14

Ohh zie je, kleine dingetjes! Dankjewel, ga ik aanpassen. En leuk dat je hem zo mooi vind <3

Plaats een reactie
Jacob 23 augustus, 2018 - 10:09

Super mooi, erg mooi design, Naomi ga ik onthouden. En 500 artikelen al geschreven? Wo, respect.

Plaats een reactie
Explorista 23 augustus, 2018 - 11:13

Naomi is super goed, raad haar 100% aan! En ja, momenteel 484 gepubliceerde blogposts :-) (en dan staan er ook nog een heleboel in de planning). Dankjewel!

Plaats een reactie
Lenneke 23 augustus, 2018 - 16:51

Love it! Vooral het gebruik met de landkaart!!

Plaats een reactie
Explorista 23 augustus, 2018 - 21:56

Ah wat leuk om te horen! De landkaart had ik al wel op mijn bestemmingenpagina, maar niet op de homepage :)

Plaats een reactie
Lisa 25 augustus, 2018 - 17:32

Heel eerlijk? Ik vind ‘m qua design zeker gelukt, daar heeft Naomi echt goed werk verricht. Maar het is wel erg bedrijfsachtig geworden, het ziet er niet meer uit als een persoonlijke blog, en dat zou mij als nieuwe bezoeker wel doen afhaken. Het komt een beetje over als een bedrijf dat vooral eigen diensten wil pushen en daartoe een blog heeft, niet als een persoonlijke blogs. (Ook al klopt dat misschien inhoudelijk helemaal niet.) Begrijp me niet verkeerd, een blog kan ook een bedrijf zijn. Maar voor mij is er wel een verschil tussen ‘dit is een zakelijke website en er is een blog om nieuwe content te genereren en te zorgen dat mensen naar de site komen en uiteindelijk iets kopen’ en ‘dit is een persoonlijke blog met persoonlijke tips’. De laatste variant kan inhoudelijk net zo zakelijk zijn en wat mij betreft zelfs meer opleveren, omdat ik als lezer eerder zou klikken op affiliate links in een blog die echt persoonlijk overkomt. Het kan goed zijn dat mensen die lezen dat gevoel alsnog hebben, maar puur op basis van het design heb ik dat gevoel dus niet.

Plaats een reactie
Explorista 29 augustus, 2018 - 11:49

Hi Lisa! Dankjewel voor je uitgebreide feedback, dat waardeer ik zeer. Ik ben zelf erg blij met de layout, en ik ben blij dat mensen makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Je zult heel blij zijn om te horen dat er aan de content helemaal niets verandert. Die blijft dus net zo persoonlijk als altijd :) Als je trouwens de homepage niet zo leuk vindt, kun je op de blogpagina (bovenin het menu) alle blogs gewoon onder elkaar zien, net als op het vorige design. Hopelijk blijf je gezellig lezen! Groetjes, Milou

Plaats een reactie
Robin 27 augustus, 2018 - 11:36

Wauw wat is het mooi geworden! Ziet er allemaal heel praktisch uit. Ik vind je home page super tof!

Plaats een reactie
Explorista 29 augustus, 2018 - 11:50

Dankjewel Robin!!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter