Wereldreis maand 3: Engeland & Nederland | December 2017

door Explorista

De laatste maand van het jaar is werkelijk voorbijgevlogen, is het niet? Voor mij zat de maand vol met leuke afspraakjes met vrienden, een bezoekje aan Londen, en natuurlijk lekker de feestdagen vieren met mijn ouders. Een kort en snel overzicht, en dan kunnen we weer volle kracht vooruit met het nieuwe jaar!

December is altijd één van mijn favoriete maanden van het jaar. Ik hou helemaal niet zo van kou en sneeuw, maar in December mag het allemaal. Dan zet ik de verwarming hoog, trek ik de gordijnen dicht en blijf ik met alle liefde lekker binnen. Lekker truffelpepernoten eten, Kerstmuziek luisteren, en genieten van de feestelijke sfeer die overal hangt. Alsof iedereen er even meer zin in heeft. Dat gecombineerd met een rustigere werkmaand, en een paar dagen vrij rond de feestdagen maakt dat ik er enorm van geniet.

Sinds vier december ben ik weer terug in Nederland, om de feestdagen door te brengen. En op 14 januari vertrekken we weer, naar Bali dit keer, voor het volgende deel van onze digital nomadlifestyle. We zijn dan dus iets meer dan een maand in Nederland geweest. Maar niet getreurd: in de tussentijd ben ik ook nog snel even naar Londen ontsnapt, waar ik vier nachtjes doorbracht. Het gebruikelijke riedeltje: vooral vrienden bezoeken, en natuurlijk even de Kerstsfeer opsnuiven. Want als er ergens een stad goed is in de kerstsfeer, dan is het wel Londen met zijn prachtige versieringen.

We hebben deze maand ons ook bezig gehouden met de voorbereidingen van deel II van de reis, en na enig overleg waren we er al snel uit dat we naar Bali wilden. Ik heb er altijd al eens heen gewild, en aangezien het eiland volgens mij vol zit met andere digital nomads, is er ook veel infrastructuur om prettig te werken (goed internet, fijne werkplekken, andere inspirerende ondernemers om mee te sparren!). Combineer dat met een prettig prijsniveau en een (afgaand op foto’s) prachtig eiland, en ik ben verkocht. Ik weet dat we midden in het regenseizoen zitten dus dat is iets minder, maar we gaan gewoon kijken hoe het bevalt. In principe hebben we onze accommodatie maar voor één maand geregeld, dus we kunnen altijd weer verder als het niet bevalt.

Photo 01-12-2017, 11 04 50

Joris moet begin Maart weer even terug naar Nederland voor een filmopdracht, en moet daarna in Europa blijven voor wat andere filmklussen in het buitenland. Dus ik weet nog niet precies wat ik dan doe. In principe heb ik al een ticket gekocht naar een volgende bestemming, maar of ik daar maar een paar dagen blijf en dan naar Europa ga (een warm land hoor – ik ga niet in koud en regenachtig Nederland zitten in Maart!), of dat ik een maand solo ga reizen, moet ik nog even zien. Op dit moment neigt mijn hart naar het soloreizen, maar misschien ben ik na twee maanden Bali wel weer even toe aan Europa. We zullen zien.

Oh! Ik begon de eerste drie dagen van December overigens met lekker lui aan het zwembad liggen en cocktails drinken en verse vis eten in Goa. Helemáál geen straf. Zo moet ik in Bali ook maar een keer een weekendje inplannen ;-).

Statistieken December 2017:

Landen bezocht: 3

India, Engeland & Nederland.

Waarvan nieuw: 0

Ik blijf steken op 38 landen. Ook volgende maand komt er nog geen nieuw land bij want in Indonesië ben ik al eens geweest :-(.

Plekken bezocht: 4

Goa, Etten-Leur, Zaltbommel & Londen. Grappige mix van steden, haha. Maar dit zijn de enige plekken waar ik meerdere dagen heb doorgebracht.

Aantal vluchten: 4

Goa naar Helsinki en Helsinki naar Amsterdam met Finnair*. En heen en terug naar Londen Stansted met Easyjet.**

* = Finnair vond ik een heel prettige maatschappij, ook voor long haul vliegen (ik had al eens naar Helsinki en terug gevlogen met ze). Aardig personeel, fijne vliegtuigen, maar dat eten dat ze serveren was écht smerig. En dat vond ik raar want Fins eten is juist erg lekker.

** = Ik heb een pesthekel aan vliegen met Easyjet en vermijd het zoveel mogelijk. Maar rond de feestdagen was het zo duur dat ik wel moest.

Aantal nachten in een hotel: 7

De eerste drie nachten spendeerden we in alle luxe in Goa in het Grand Hyatt in Goa. Wát een genot, en iedere cent waard. De meest exotische en fijne bestemming waar ik tot nu toe echt vakantie heb gevierd. Check hier de meest recente prijzen voor een verblijf in Grand Hyatt Goa.

In Londen verbleef ik de eerste nacht in het goedkope Pembridge Palace Hotel. Daarna sliep ik een nacht bij vrienden, en de laatste twee nachten sliep ik nog in een ander hotel (Belvedere), maar dat vond ik niet zo goed, dus dat zou ik niet aanraden. Pembridge vond ik echter wel goed qua prijs-kwaliteitverhouding. Het was een simpel hotel, maar echt heel voordelig, met ontbijt en een centrale locatie. Check hier de meest recente prijzen voor een verblijf in Pembridge Palace Hotel.

Milou-colour-178

Best gelezen blogpost: De voor- en nadelen van Digital Nomad zijn: het beste of slechtste van twee werelden?

Wat grappig om te zien dat jullie zo geïnteresseerd zijn in hoe het is om digital nomad te zijn. Het lijkt namelijk nogal een droombestaan maar al na twee maanden kwam ik er achter dat het ook zeker zijn nadelen heeft. Daarom schreef ik heel eerlijk over de voor- en nadelen van zo’n nomadisch bestaan. Ik beschrijf ook hoe ik de toekomst voor me zie. Zal ik vaker over zulke dingen schrijven? Zo ja, wat zou jij dan graag lezen?

Mijn favoriete blogpost: 14 reisjes in 2017 & hoe staat het met mijn goede voornemens?

Mijn favoriete blogposts van deze maand waren mijn terugkijk-blogposts, waarin ik terugblik op alle reisjes van het afgelopen jaar. Het is zo leuk om even lekker herinneringen op te halen. Maf hoe veel je weer vergeet! Daarnaast vond ik het ook leuk om te zien hoe het nu gaat met mijn goede voornemens, en verassend om te zien hoe mijn goede voornemens dit jaar veranderd zijn. Eigenlijk was die blogpost over de voor- en nadelen van digital nomad zijn ook mijn favoriete blogpost om te schrijven hoor, hij kwam helemaal uit het hart, en dat kwam denk ik wel over op papier. Maar ik wilde toch ook wat andere blogposts highlighten!

IMG_6630

 

Hoogtepunt van de maand:

  • Londen: het merendeel van mijn vrienden woont in Londen, dus voor mij is een bezoekje aan de stad ook een kans om mijn vrienden weer te zien, die ik maar twee of drie keer per jaar zie. Dit keer ben ik onder andere een avondje ouderwets wezen stappen.
  • Feestdagen: Ik vind het altijd zo fijn en warm om de feestdagen met familie door te brengen. Dit keer was wel anders dan andere jaren, aangezien de broer van Joris dit jaar geëmigreerd is. Dus het was een stuk rustiger bij zijn familie, zo zonder de neefjes en nichtjes die het huis afbraken! Bij mij thuis waren er juist meer mensen: mijn tante en oom waren er ook (wat normaal niet zo is).
  • Vriendschappen: December was echt de maand van vriendschappen. Ik spendeerde onder andere tijd met Henriëtte (we gingen een hapje eten, na elkaar maanden niet gezien te hebben!). Ook verdiepte ik mijn vriendschappen met andere vriendinnen. Één van de mooiste dingen die ik dit jaar heb gekregen zijn waardevollere vriendschappen die dieper gaan dan voorheen. Het is zo speciaal om vrienden te hebben op wie je kunt steunen als je ergens mee zit, en die je niet veroordelen.
  • Mediteren: afgelopen maand ontdekte ik na lang aandringen van allerlei vrienden de app ‘Headspace’. Ik probéér nu elke dag een paar minuten te mediteren (ik vergeet het wel eens), en ik voel me daarna altijd een stuk rustiger. Ga ik proberen vol te houden.

Dieptepunt van de maand:

Telt het om te zeggen dat ik die niet echt had? Er speelden wel wat dingetjes in mijn hoofd, maar goed, dat is allemaal weer over (en ga ik ook niet delen). Mijn grootste dieptepunt is eigenlijk dat ik tegenwoordig Crazy Ex Girlfriend kijk, en aan het begin van seizoen twee mijn lievelingskarakter uit de serie verdwijnt.

Ik ben er nog steeds niet overheen. Wie weet waar ik het over heb? :’-(

Favoriet boek van de maand:

9200000026018697

Lean In

Sheryl Sandberg

Grappig genoeg heb ik Lean In heel lang vermeden. Ik ben een trotse feminist (mijn bedrijf bestaat alleen uit vrouwen), en ik lees regelmatig over de onderwerpen carrière en feminisme, maar toch dacht ik dat een heel boek wel heel veel van het goede zou zijn. Ik lees vooral ter ontspanning en wilde niet teveel huiswerk.

Maar het boek viel me dus 100% mee. Leuk geschreven, met veel anekdotes uit Sheryls leven, en helemaal geen betweterige stem. Juist alles wat ze zegt ondersteunt ze met argumenten en feiten. Een aantal feiten waren voor mij echt eyeopeners. Neem bijvoorbeeld de uitkomst van dit onderzoek. Een groep wetenschappers nam het waargebeurde verhaal van een succesvolle vrouwelijke ondernemer en gaf dit verhaal aan twee testgroepen. In het ene verhaal had de onderneemster haar eigen naam. In de andere versie was de ondernemer mannelijk. Het verhaal was verder exact hetzelfde. Dezelfde opleiding, achtergrond, successen. Alles. De testgroepen beoordeelden dingen als ‘competentie’ hetzelfde (logisch, want de opleiding is natuurlijk in beiden verhalen precies gelijk), maar mannelijke ondernemer John werd als een veel prettigere collega gezien dan de vrouw. Dit deed me inzien dat wat een vrouw ook doet, onze maatschappij erop ingesteld is vrouwen negatief te beoordelen.

Dit boek is echt een mustread voor zowel vrouwen als mannen. Je zult geheid nadenken over de maatschappij en hoe je zelf naar bijvoorbeeld vrouwelijke leidinggevenden of collega’s kijkt.

Koop het boek hier.

Favoriete film/serie van de maand:

Murder on the Orient Express

Geef mij een goede whodunnit, en de jaren twintig, en ik ben al snel tevreden. Maar om het dan ook nog i een luxueuze reissetting te plaatsen, met een wereldcast en geweldige cinematografie: ja, dan heb je een topper te pakken. Ik heb erg genoten van de film, en het is zeker een kijkje waard mocht je hem nog niet gezien hebben.

Andere tips van deze maand:

  • Mindhunter: we keken deze maand de serie Mindhunter en die hebben we in drie dagen helemaal gebingewatched. De serie gaat over hoe FBI-agenten in de jaren ’70 met de term seriemoordenaar kwamen, door onderzoek te doen naar het gedrag van serial killers.
  • How the Grinch stole Christmas: ik weet dat jullie allemaal dol zijn op Home Alone (en ik ook wel hoor), maar voor mij is er maar één echte kerstfilm en dat is deze. Jeugdsentiment. “6.30pm: dinner with me. Can’t cancel that again.” 

Favoriete aankoop van de maand:

9200000050662120

Maybelline Lash Sensational Mascara

Ik liep al weken met een uitgedroogde mascara te kloten, dus na Kerst was het toch maar eens tijd dan eindelijk een nieuwe mascara te kopen. Aangezien ik nogal een minimalist ben, doe ik altijd eerst goed research voordat ik iets aankoop, want anders zit ik er maanden mee opgescheept (weggooien vind ik zonde, en een tweede mascara neemt alleen maar ruimte in). Beautybloggers waren allemaal superenthousiast over deze mascara, dus ik kopen natuurlijk. Maar hee, ik vind het ook een superfijne mascara. Je moet het kwastje wel goed afdoen, anders zie je er uit als een panda, maar over het algemeen vind ik het effect van lange, volle wimpers erg fijn. Tipje, mocht je dus nog een nieuwe mascara zoeken.

Koop de mascara hier.

Lees al mijn blogposts uit December 2017:

Hoe was jouw December 2017? Heb je iets leuks gedaan?

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

jelle 5 januari, 2018 - 19:30

???????????? Gelukkig nieuwjaar Milou!!

Plaats een reactie
Explorista 6 januari, 2018 - 14:03

Jij ook Jelle!

Plaats een reactie
Eva 5 januari, 2018 - 19:49

Gave tijd gewenst op Bali, benieuwd hoe dat gaat bevallen! En Headspace is fijn he? Moet me er altijd even toe zetten, maar ben daarna altijd zó relaxed.. :)

Plaats een reactie
Explorista 6 januari, 2018 - 14:03

Ik heb hetzelfde, moet altijd even een drempel over om het te doen, maar daarna voelt het echt fijn :) Die man heeft ook zo’n chille stem!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter