Wereldreis maand 4: Indonesië | Januari 2018

door Explorista

Hè, hè, ik ben weer op reis! Hoewel ik het altijd super leuk vind om tijd door te brengen met mijn familie,  vind ik het toch het allerfijnst om weer op reis te zijn. Dat is immers de levensstijl die ik gekozen heb voor mezelf :-). En dus stapte ik halverwege deze maand enthousiast weer het vliegtuig in voor een lange vlucht: naar Indonesië. Bali om precies te zijn. 

Ik wilde al eeuwen naar Bali, al liet ik me wel een klein beetje tegenhouden door het feit dat iederéén naar Bali gaat. Vooral digital nomads. Is dat niet nogal cliché? Nou, ja. Maar als ik me terug laat houden door wat iedereen van me vindt, kan ik net zo goed thuis in een hoekje gaan zitten en nooit naar buiten gaan. F*ck dat. En dus gingen we lekker naar Bali, met als doel daar ongeveer twee maanden te verblijven. Even een basis, lekker rustig aan. Lekker werken. En dat bevalt super goed, om eerlijk te zijn.

Ik woon in een fantastische villa met oude vrienden en nieuwe vrienden (en Joris, natuurlijk). Ik begin eindelijk mijn resterende berg met blogposts weg te werken. Ik ga ’s avonds in de leukste restaurants eten. ‘S middags werk ik soms in superleuke cafés met andere digital nomads. En in het weekend gaan we op avontuur, en ontdekken we meer van het eiland. Dit weekend nam ik Joris mee naar Ubud, om onze anniversary te vieren. Ik verraste hem met een prachtig eco-resort tussen de rijstvelden, en we spendeerden één van onze dagen met sightseeing in de omgeving.

IMG_7241

Echt, ik ben hier zo gelukkig. Het weer is lekker, de natuur is zó mooi en groen, en de Balinese mensen zijn zo lief. Ik zou hier wel voor langere tijd kunnen wonen.

Ik kijk nu al niet uit naar het moment dat ik weer weg moet, maar dat komt eraan. Komende maand gaan we namelijk voor een weekje naar Australië! We gaan de broer van Joris opzoeken, die daar afgelopen zomer met zijn gezin is gaan wonen. Omdat Joris begin maart weer naar Nederland moet voor zijn werk, kunnen we niet langer dan een weekje blijven, maar we wilden de kans toch niet laten schieten om hen weer eventjes te zien. En Australië… hoe gaaf?

Ik ga zelf trouwens niet naar Nederland met Joris, maar ik blijf nog iets langer plakken. Wat ik precies ga doen, weet ik nog niet. Ik heb een vliegticket naar een andere plek in Azië, maar die heb ik vooral gekocht omdat ik het land uit moest vanwege mijn visum (dat hoeft nu niet meer, omdat ik na Australië weer terugkom in Bali, dus dan krijg ik een nieuw toeristenvisum). Dus… misschien blijf ik nog wel langer in Bali. Of ga ik naar die andere plek… ik weet het nog niet. Dat hoor je in het volgende maandoverzicht!

IMG_7239

Statistieken Januari 2018:

Landen bezocht: 2

Nederland & Indonesië

Waarvan nieuw: 0

Wederom geen nieuwe landen. Ik blijf steken op 38. Ik was al eens in Indonesië geweest!

Plekken bezocht: 4

Etten-Leur, Utrecht, Canggu, Ubud. Weer zo’n grappige mix.

Aantal vluchten: 2

Amsterdam naar Jakarta, en Jakarta naar Denpasar op Bali. Allebei met Garuda Indonesia. Dat was best comfortabel, alleen wat de selectie van films best wel slecht.

Aantal nachten in een hotel: 2

Okee… hoe moet ik dit nu gaan doen? Ik verblijf op dit moment niet in een hotel, maar in een villa waar we een ruime kamer huren. Tellen die nachten dan wel of niet mee? Haha.

Either way. In Ubud verbleven we in het spectaculaire Sebatu Sanctuary Eco Resort, een waanzinnig resort met designer tenten ingericht in koloniale stijl, en een infinity pool met vissen die uitkijkt over de rijstvelden. Ik kan écht niet wachten om hier over te schrijven en je meer te vertellen. Wat was dit mooi <3 Dikke tip als je in de buurt van Ubud komt!

IMG_7089

Best gelezen blogpost: De meest nutteloze dingen die ik meenam in mijn backpack naar Azië

Wat maf was dit. Ik kan echt niet geloven dat dit artikel zó massaal gelezen is, haha. Het ging echt even viral. Mensen gingen elkaar taggen, en herkenden zichzelf in het feit dat ze ook verkeerde dingen hadden meegenomen. Zo grappig. Het was echt een super snel artikeltje om te schrijven. En best leuk eerlijk gezegd. Ik had echt niet verwacht dat mensen dit zó herkenbaar zouden vinden.

Mijn favoriete blogpost: Is reizen in India eng?

Dit was een blogpost die ik heel graag wilde schrijven. Ik merk zoveel vooroordelen over India in mijn omgeving. En hoewel ik met een luxe travel agency rondreisde (met chauffeur en gidsen), en dus niet ging backpacken, wilde ik toch graag mijn ervaring delen, om de oneerlijke opvattingen recht te zetten. Ik vond India een fantastische bestemming, waar ik enorm van genoten heb. Het overtrof al mijn verwachtingen. En dat wil ik jullie ook laten ervaren <3

IMG_7062

Het is wel regenseizoen in Bali dus soms kom je in een plensbui terecht!

Hoogtepunt van de maand:

  • Bali

Ja sorry, maar Bali heeft echt zijn eigen puntje nodig. Het is hier zó mooi. En zo goedkoop. Echt paradijs. Ik kan hier wel langer wonen.

  • Scooterlessen

In Bali kun je echt niets zonder scooter. Ik ben op zich echt tegen scooterrijden, want je bent dus gewoon niet verzekerd. Maar ja… als je drie dagen na aankomst nog steeds aan het huis gekluisterd zit, omdat je in het dorp óók geen Uber mag gebruiken, dan moet je dus wel iets. Joris had al wat ervaring met scooter rijden, dus hij heeft nu een scooter. En ik ben bijna klaar met mijn scooterlessen. Hopelijk rijd ik volgende week zelfstandig op de weg. Ik vond het in het begin echt doodeng, maar het is dus helemaal niet zo moeilijk. Gisteren heb ik tijdens mijn les over onverharde wegen met gaten, en door diep zand gereden om te oefenen. Ik voel me wel echt een badass nu.

  • Bezoekerscijfers!

Januari is altijd een goede maand voor bezoekerscijfers, maar deze maand slaat echt alles. Ik tik gewoon de 40.000 lezers aan deze maand! Hoe waanzinnig is dat? Dat is een bezoekersrecord voor mij. Het is zo fijn om te zien dat de site doorgroeit en dat al mijn werk zijn vruchten afwerpt!

Dieptepunt van de maand:

Ehhhm… die had ik niet. Ik bedoel: er gebeuren altijd wel dingetjes natuurlijk, maar niets dat echt is blijven hangen. Misschien ben ik gewoon erg optimistisch of sta ik niet zo lang stil bij negatieve dingen.

Favoriete boek van de maand:

9200000021896919

The Obstacle is the Way

Ryan Holiday

Deze maand had ik wel zin in iets op het gebied van personal development, en toen ik online een geweldige schrijver tegenkwam die me echt raakte met zijn woorden, besloot ik zijn boek-aanraders op te volgen. De eerste aanrader was het boek “The Obstacle is The Way” over, je raadt het al, omgaan met tegenslag. En dan niet alleen maar loze kreten als ‘positief denken’, maar oprecht advies over hoe je een obstakel bekijkt, en wat voor positieve kant daar aan zit. Het gaat veel in op Griekse filosofie en gebruikt veel voorbeelden van hoe beroemde persoonlijkheden hun obstakels overwonnen. Ik vond het echt een fantastisch boek, en zou het iedereen aanraden. Ik las hem wel in het Engels.

Check hier de Paperback.

Check hier het Ebook. 

 

Favoriete film/serie van de maand:

MV5BOTcxMjEyMzc4NV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTQ4MjE4MjI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_

Manhunt: Unabomber

Ik hou wel van een goede spannende serie, en na Mindhunters van vorige maand, was Manhunt: Unabomber een logische opvolger. Het borduurt namelijk voort op het thema van profielen gebruiken om de dader te vinden. De serie gaat over de zoektocht naar de Unabomber, die in de jaren zeventig, tachtig en negentig bommen stuurde naar doelwitten. De eerste vijf minuten van deze serie zijn echt bloedstollend. Je wordt er meteen ingezogen, en kunt niet meer ophouden met kijken.

Te zien op Netflix.

Favoriete aankoop van de maand:

9200000086149719

Magic Make-up Remover

Ik heb wederom niet zo veel aankopen gedaan, maar als ik iets moest kiezen, dan was het wel deze Magic Make-up Remover. Ik vond het de vorige keer nogal onhandig om make-up remover mee te nemen op reis. Je zit óf met een fles vloeistof die lekt, óf met make-up remover wipes, die de hele tijd opraken. Toen zag ik deze Make-up remover doek, en dacht: hee, dat zou een oplossing zijn op reis. Je hebt alleen de doek en wat water nodig om je make-up eraf te halen, en het werkt perfect. Tussendoor maak je de doek schoon met water en zeep, en je zorgt gewoon dat je regelmatig in de wasmachine stopt. WAT. EEN. UITVINDING. Het werkt écht als het belooft op de verpakking en ik kan nu al niet zonder meer <3. Ladies, koop zo’n ding.

Check het product hier. 

Lees al mijn blogposts uit Januari:

Wat heb jij gedaan in januari? Ben je nog ergens heen gereisd?

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

Marieke 4 februari, 2018 - 10:30

Wat een leuke maand en wat ben je heerlijk enthousiast! Dat make-up ding klinkt wel echt als de uitvinding van de eeuw. Werkt dat ook met waterproof make-up?

Plaats een reactie
Milou 4 februari, 2018 - 12:48

Goede vraag! Ik heb geen waterproof make-up.. misschien even googlen? :-)

Plaats een reactie
Sophie 5 februari, 2018 - 11:51

Fijn dat je het zo naar je zin hebt! Ik zou ook graag een tijdje naar Bali gaan maar wordt inderdaad een beetje tegengehouden door het feit dat iedereen daar heen gaat. Maar als ik jouw blog zo lees hoef ik me daar geen zorgen over te maken.

Plaats een reactie
Explorista 6 februari, 2018 - 05:51

Nee joh. Sowieso moet je je in het leven niet tegen laten houden door wat andere mensen doen. Bali is zo mooi. Kom zelf een kijkje nemen en maak dan je besluit, zou ik zeggen :-)

Plaats een reactie
Linda | travellersoftheworld 4 maart, 2018 - 17:46

Wat een leuke maand en wat klinkt je tijd op Bali heerlijk! Zo’n levensstijl lijkt me wel wat! ik ben benieuwd waar je na Australië naar toe gaat

Plaats een reactie

Laat een reactie achter