Wereldreis maand 5: Indonesië & Australië | Februari 2018

door Explorista

Zo’n korte maand als februari komt helemaal niet handig uit, als je toevallig net de laatste dagen bij familie bent, haha! Ik heb de afgelopen dagen weinig achter de computer gezeten, en in plaats daarvan heb ik de zuidkust van Australië ontdekt! Februari was een heerlijke maand voor me, laten we snel in het maandoverzicht duiken!

Afgelopen maand heb ik het grootste deel in Indonesië doorgebracht, nog steeds in dezelfde villa in Bali. Echt geen straf. Ik heb lekker veel gewerkt, restaurantjes bezocht, leren surfen, en drie andere eilanden bezocht! Sinds ik een eigen scooter heb leren rijden, heb ik bovendien meer vrijheid gehad en kon ik lekker zelf met vriendinnen afspreken in cafeetjes. Er is echt niets fijner dan lekker rondscooteren tussen de rijstvelden, met de wind in je haren (nou ja… ik droeg wel een helm natuurlijk), en een ondergaande zon op de achtergrond. Toen ik eenmaal geleerd had scooter rijden ging dat hartstikke goed en voelde ik me totaal op mijn gemak.

Surfen ging iets minder goed, haha. Maar ik vond het wél leuk. Ik heb in totaal drie lessen gehad. Daarna ben ik echt gruwelijk verbrand op mijn benen en kon ik dus een week de zee niet meer in. En daarna was het alweer bijna tijd om te vertrekken dus sindsdien heb ik jammer genoeg niet meer geoefend. Maar ik heb wel een paar keer gestaan op mijn surfboard, dus dat was tof.

Photo 28-02-2018, 23 29 51

We hebben niet alleen maar rondgehangen op Bali. Samen met twee vrienden zijn we een dagje naar Nusa Penida gegaan, een prachtig tropisch eiland met steile kliffen, helderblauw water en prachtige snorkelplekken. Een paar dagen later nam Joris me mee op een Valentijnsweekendje naar Nusa Lembongan waar we een heerlijk hotel aan het strand hadden, en we op één van de dagen gesnorkeld hebben met manta rays! Dat was echt zo’n beetje het tofste van de maand: zo’n grote manta ray die heel nieuwsgierig bij je komt zwemmen. Echt gaaf!

Een week geleden zijn we naar Australië vertrokken, om daar anderhalve week met familie door te brengen. Joris’ broer is met zijn gezin verhuisd naar Australië afgelopen Augustus dus het was een mooie kans om hen weer te zien, en hun Australische huis te bewonderen. Samen zijn we op een aantal uitstapjes geweest, waarbij we kangoeroes en koala’s hebben gezien! Heel erg tof. We hebben ook een deel van de Great Ocean Road gereden, én we zijn Melbourne ingedoken.

Over een paar dagen vliegen we alweer naar Bali voor nog lekker drie dagen relaxen op ons favoriete eiland, voordat Joris naar huis vliegt, en ik mijn vlucht pak naar Kuala Lumpur. Ik ben al twee keer op het vliegveld geweest, maar ik ben nog nooit in Maleisië zelf geweest, dus tijd om daar eens verschil in te brengen. Ik weet nog niet precies wat ik in Maleisië ga doen, maar ik ben in ieder geval van plan om een week door te brengen in Kuala Lumpur. Dat zal me genoeg tijd geven om te werken en om bezienswaardigheden te ontdekken. Of ik daarna in Maleisië blijf of ergens anders heenvlieg, weet ik nog niet.

Halverwege April moet ik weer even naar huis voor een bruiloft, en in Mei ben ik sowieso ook ergens in Europa (dat vertel ik nog wel!), dus ik heb ongeveer een maand waarin ik solo rondreis in Azië, voordat ik me weer bij Joris voeg. Die moet in Nederland zijn voor een opdracht voor zijn filmbedrijf. Wel gek hoor, we hebben de afgelopen maanden zo’n beetje elke seconde van de dag samen doorgebracht dus het zal heel gek zijn om hem een tijdje niet te zien!

Photo 26-02-2018, 20 27 08

Statistieken Februari 2018:

Landen bezocht: 2

Indonesië & Australië

Waarvan nieuw: 1

Dat brengt het totaal aantal landen dat ik bezocht heb op 39!

Plekken bezocht: 5

Canggu, Nusa Penida, Nusa Lembongan, Melbourne (en omgeving).

Aantal vluchten: 1

We vlogen met Jetstar vanuit Denpasar naar Melbourne. Dat beviel me eigenlijk wel goed, afgezien van het feit dat je bij de gate je flesjes water moet weggooien die je achter de security zelf gekocht hebt?! Verder was de vlucht comfortabel, de stoelen prima en het feit dat je moet betalen voor films aan boord niet zo’n probleem. Dat ging makkelijk genoeg!

Aantal nachten in een hotel: 2

Op Nusa Lembongan hebben we twee nachtjes in een hotel geslapen, maar de rest van de tijd spendeerden we óf in onze Balinese villa óf op een luchtbed in de woonkamer van familie. Verschil moet er zijn, haha.

Photo 18-02-2018, 10 37 51

Best gelezen blogpost: Waarom Sint-Petersburg dé nieuwe romantische stedentripbestemming is

Heel erg grappig dat deze post het zo goed deed! Hij ging zelfs een beetje viral, en dat vond ik superleuk om te zien. Blijkbaar vinden jullie Sint-Petersburg wel een interessante bestemming, en dat doet me goed, want mij lijkt het ook een fantastische citytrip locatie!

Mijn favoriete blogpost: Wat te doen in Gent: 9 tips & bezienswaardigheden die je niet mag missen

Dit is misschien een heel klein beetje valsspelen, want deze blogpost heb ik oorspronkelijk al in 2014 geschreven. Maar deze maand besloot ik hem een goede update te geven. Ik heb alle verouderde informatie eruitgehaald, en hem helemaal uitgebreid met nieuwe tips. Daardoor ben ik er eigenlijk best wel trots op! Verder ben ik overigens ook heel trots op de artikel-reeks over goedkope hotels in bepaalde steden. Die wilde ik al heel lang schrijven, dus ik ben bij dat ik er nu een aantal heb!

Photo 02-03-2018, 10 55 33

Hoogtepunt van de maand:

  • Manta Rays

Mijn absolute hoogtepunt van afgelopen maand was toch wel het snorkelen met Manta Rays. Ik vond het in eerste instantie best wel eng… ik hou niet echt van een grote open zee (wie weet wat er allemaal rondzwemt!). Daarnaast waren er best wel wat golven, en drie boten met overenthousiaste kapiteins die allemaal riepen dat we er in moesten springen. Joris was al een stukje verder weg, en toen ik er twee minuutjes later in besloot te springen, moest ik echt kalmeren. In mijn eentje in die grote zee, met een snorkel (waardoor je heel anders moet ademhalen), zorgde ervoor dat ik bijna ging hyperventileren. Maar toen Joris naar me toe kwam, kalmeerde ik en hebben we samen rond gezwommen.

Op een gegeven moment kwamen we bij een groep van drie manta rays uit, die super nieuwsgierig waren en echt dichtbij ons zwommen. Wat zijn die grote beesten prachtig! Ze zweven sierlijk door het water, en zijn totaal niet bang. Ze zijn trouwens ook ongevaarlijk, maar ze zijn nog best wel eng om van zo dichtbij te zien als ze met open mond recht op je af zwemmen! Op een bepaald moment zei iemand “er zit er eentje recht achter je” en toen ik naar beneden keek zag ik ineens een grote zwarte vlek een meter onder mijn voeten vandaan en had ik zo’n beetje een hartaanval! Haha, ik spartelde heen en weer van de schrik. Wel super mooi om zo’n manta ray van dichtbij te zien. Echt een once in a lifetime ervaring, en ik wil het graag nog eens doen!

Photo 26-02-2018, 20 04 03

  • Australian wildlife

Er is nogal een thema in mijn hoogtepunten, haha, en dat is dieren. Het tofste tot nu toe aan Australië? Het zien van een hele groep kangoeroes (eentje met baby!), en koala’s, op slechts zo’n twee or drie meter van ons vandaan. Kan het Australischer dan dat? Gelukkig niet gezien: dodelijke spinnen en slangen.

  • Familie zien

Het andere hoogtepunt van Australië is natuurlijk het zien van familie. Het is natuurlijk niet niets als familie ineens naar de andere kant van de wereld verhuist, en zeker met twee kleine kinderen is dat best een stap. Een paar dagen met mijn kleine aapjes doorbrengen is vermoeiend, maar super leuk.

Photo 18-02-2018, 12 56 47

Dieptepunt van de maand:

  • Verbranden

Ik heb het hierboven al even vermeld, maar ik ben écht erg verbrand tijdens het surfen. Mijn hele rug en achterkant van mijn benen waren verbrand. Het was zo erg dat ik moest huilen toen ik de trap opliep, de eerste avond. Ik heb met pijnstillers moeten slapen. Het heeft nog dagen geduurd voordat ik weer een beetje normaal kon lopen (ik kon mijn knieën niet buigen), en zelfs de nieuwe huid op mijn benen is gevoeliger dan mijn vorige huid.

  • Afscheid nemen van Bali

Dit klinkt dramatischer dan het is, want we gaan komende week nog drie dagen terug, maar ik vind het toch wel jammer om Bali gedag te zeggen. Ik voel me er enorm thuis, en heel erg gelukkig. De natuur, het eten, de mensen, het weer…. het heeft echt alles. De vrijheid van ons leven betekent dat we overal heen kunnen, dus we kunnen ook makkelijk weer terug, maar er zijn nog zoveel plekken die we willen bezoeken! Ik hoop wel echt later dit jaar nog even terug te keren, want Bali past me wel.

Favoriete boek van de maand:

9200000074408713

Ego is the enemy

Ryan Holiday

Ik probeer de laatste tijd iets meer boeken op self development vlak te lezen, en na mijn positieve ervaring met “The Obstacle is the Way” besloot ik ook het vervolgboek “Ego is the Enemy” te lezen van Ryan Holiday. En dat vond ik echt een heel krachtig boek. Het dwong me onder ogen te zien hoe ik sommige kansen in mijn leven heb verspeeld door mijn eigen ego, en hoe ik soms nog te vaak voor snel gewin wil kiezen, terwijl je liever met de lange termijn bezig kunt zijn. Ego is een fascinerend iets, en in het begin voel je heel veel weerstand door te denken dat je er eigenlijk niet zo toedoet, en je missie groter is dan jij. Maar als je dat eenmaal accepteert is het een heel bevrijdende gedachte. Ik denk nu bijna elke dag aan de woorden: ego is the enemy, als mijn ego even opspeelt en ik me verongelijkt of entitled wil gaan gedragen. Dikke, dikke aanrader!

Check hier de Paperback.

Check hier het Ebook. 

Favoriete film/serie van de maand:

MV5BMjQ3OTgzMzY4NF5BMl5BanBnXkFtZTgwOTc4OTQyMzI@._V1_SY1000_CR0,0,675,1000_AL_

Kingsman 2: The Golden Circle

Het was zeker geen heel goede film vanuit een kritisch oogpunt, maar sommige films moeten gewoon vooral léúk zijn. Ik ben echt fan van de eerste Kingsman film, hoewel ik eigenlijk helemaal niet van actiefilms ben. De Britse stijl, de humor, de geweldige acteurs en de waanzinnige vechtscènes maakten me groot fan. Het tweede deel is zeker zo vermakelijk, al is het verhaal nogal een hectisch mengelmoesje. Ik keek hem in het vliegtuig en het was echt de perfecte film voor in de lucht.

Favoriete aankoop van de maand:

Photo 24-02-2018, 19 59 09

Mijn nieuwe zonnebril

Ik heb niet echt een goed hoofd voor zonnebrillen, dus als ik er eentje vind waar ik dol op ben, dan wil ik er ook meteen een standbeeld voor oprichten. Op mijn laatste dag in Bali ging ik shoppen voor nieuwe sandaaltjes (mijn oude vallen uit elkaar), en kwam ik deze zonnebril tegen. Volgens mij is hij totaal merkloos (hij werd verkocht bij Mimpi Mannis), want ik kan hem ook op de website niet terugvinden.

Lees al mijn blogposts uit Februari:

Wat heb jij gedaan in Februari? Heb jij nog leuke reisjes gemaakt?

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

Marieke 4 maart, 2018 - 09:57

Oeh wat een heerlijke blog weer! Ik vind het super leuk om zo met jullie mee te lezen. Wat leuk dat je helemaal verliefd bent geworden op Bali! Ik snap helemaal dat het dan best wel stom is om ‘afscheid’ te nemen. Maar ik kan me voorstellen dat het ook wel heel leuk is om naar Australië te gaan! Wat een droombestemming!

Plaats een reactie
Milou 5 maart, 2018 - 01:57

Australië is een fantastische bestemming! Ik denk dat je het heel mooi zou vinden als je Amerika ook tof vond :).

Plaats een reactie
Sophie 5 maart, 2018 - 12:21

Wat een fijne blog! Zo bijzonder die manta rays en kangoeroes. Heel leuk om te lezen :-)

Plaats een reactie
travelwithmel 5 maart, 2018 - 19:45

Oeehh wat gaaf dat je hebt gezwommen met Manta Rays!!! Ik hoop dat deze zomer te gaan doen in Hawaii, dus kan niet wachten. Echt een leuke blogpost!

Plaats een reactie
Daphne de Vries 5 maart, 2018 - 23:14

Goed te lezen dat je je heel goed vermaakt in Melbourne en omgeving! En had willen blijven? Of toch heel graag weer terug naar Azië? :)

Plaats een reactie
Linda | travellersoftheworld 6 maart, 2018 - 17:28

Wat leuk om weer een update te lezen! bali klinkt wel echt heerlijk, dus logisch dat het afscheid nemen best even lastig is. Maleisië is leuk! Vooral borneo is echt een aanrader :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter