Wereldreis maand 7: Nederland | April 2018

door Explorista

Een maand die ik bijna volledig in Nederland doorbracht, die zijn tegenwoordig zeldzaam :-). Het was daardoor ook niet de meest indrukwekkende maand, dus ik zal het redelijk kort en bondig houden in plaats van de spraakwaterval die ik normaal gesproken ben. Hoe vind ik het om een maand lang weer in Nederland te zijn? En waar ben ik op dit moment? (Niet in Nederland!).

Ps: Hierboven ben ik met mijn ouders :-)

April was een rustige maand. Ik moest in Nederland zijn voor een bruiloft, en aan het eind van de maand zou ik weer naar een andere Europese bestemming vertrekken, dus ik besloot even een maandje rustig aan te doen en lekker te werken. Tijdens de weken dat ik terug was, sprak ik af met vriendinnen voor sushi, woonde ik de genoemde bruiloft bij en deed ik werk.

Ik zal eerlijk zijn: ik vond het écht heel moeilijk om weer terug te zijn in Nederland. Ik had het zo geweldig naar mijn zin in Maleisië en natuurlijk ook in Bali de eerste twee maanden, dat ik het lastig vond om weer terug te zijn in de plaats waar ik opgegroeid ben. Met het treurige grijze Nederlandse weer. Het heeft twee weken geduurd voordat ik weer een beetje begon te wennen aan Nederland, en ik Azië minder begon te missen.

De eerste paar dagen miste ik Azië zo erg. Het heerlijke klimaat. Het eten. Het vrije, rustige bestaan waar je lekker op je scootertje over een eiland kunt rijden. De prachtige natuur. Het feit dat ik in de weekenden de tofste dingen kon bezoeken. Hier in Nederland heb ik geen idee hoe ik mijn weekenden door moet brengen. Ik ken niemand meer in de plaats waar ik opgegroeid ben, dus daardoor kan het soms ook een beetje eenzaam zijn in vergelijking tot het drukke sociale leven dat ik er op nahoud als ik reis.

Ik deed veel praktische dingen: een nieuwe garderobekast bouwen en met Coco knuffelen bijvoorbeeld.

Ik heb wel gerealiseerd dat Nederland het op dit moment gewoon niet voor mij is. Dus mijn korte bezoekjes terug van maximaal een maand zijn in dat geval prima. Dan kan ik mooi even alle praktische zaken doen (huisarts, tandarts, IKEA kastjes bouwen, etc.), wat vrienden en lieve familie zien, en even lekker focussen op werk en dan weer lekker weg. Op reis ben ik toch echt het gelukkigst, hoe fijn het ook is om lekker veel tijd met familie door te brengen.

Ik denk dat de aftertravel-dip ook mijn werklust aantastte. Ik ben echt niet heel productief geweest afgelopen maand, ondanks het feit dat ik alle tijd en ruimte had om te werken (end dat heb ik ook gedaan, maar er kwam niet zoveel uit mijn vingers). Natuurlijk heb ik ook wel heel nuttige dingen gedaan: zo had ik een stageinterview met Marilyne, die vanaf Mei stage loopt bij Explorista. Dat is keileuk :). En ik had ook een leuk gesprek met Naomi van Delicae Design, die aan de slag gaat met een prachtig redesign van Explorista. Exciting stuff!

En waar ben ik op dit moment? Nou, ik typ dit momenteel vanuit het vliegtuig van Helsinki naar Stockholm. Ik verbleef de afgelopen twee dagen in Helsinki waar ik de dertigste verjaardag van vriendinnetje Veera vierde. Nu gaan we samen drie dagen naar Stockholm (mijn eerste keer!), waarna ik weer een week in Helsinki ben. Daarna heb ik nog een kort persreisje naar een natuurpark in Finland, wat erg mooi schijnt te zijn. Mei wordt dus wel een exciting maand!

Snapshot van de bruiloft

Statistieken April 2018:

Landen bezocht: 2

Nederland & Finland

Waarvan nieuw: 0

Ik was al eens in Finland geweest!

Plekken bezocht: 3

Etten-Leur, Den Bosch, Helsinki

Aantal vluchten: 1

Ik vloog aan het eind van de maand met Finnair naar Helsinki vanaf Amsterdam.

Aantal nachten in een hotel: 0

Alleen maar in Hotel Papa & Mama ;-).
Photo 27-04-2018, 22 55 22

Koningsdag!

Best gelezen blogpost & mijn favoriete blogpost:

Normaal gesproken zijn de best gelezen blogpost en mijn eigen favoriete blogpost twee verschillende artikelen. Maar dit keer komt het helemaal overeen. Het meest gelezen artikel van de maand was: Dit zijn de domste dingen die ik ooit op reis heb gedaan. Ik vind het altijd superleuk om persoonlijkere artikelen te schrijven, dus dit beviel me wel. En het verbaasde me ook niet dat jullie wel allemaal lekker wilden meegluren met mijn ongeluk ;-).

De verjaardag van Veera was gezellig, leuk om weer mijn Finse vrienden te zien. Ik won trouwens ook de prijs. voor beste verjaardagskaart ;-)

Hoogtepunten van de maand:

– Koningsdag: Ik ben afgelopen maand eigenlijk niet heel erg vaak buiten de deur geweest. De leukste dag buiten de deur was Koningsdag toen ik naar een festival in Den Bosch ging met Joris en zijn vrienden. Dat was gezellig.

– Bruiloft: Een andere mooie dag was de bruiloft van vrienden van Joris in een prachtig kasteel. De hele dag was erg mooi en emotioneel.

– Vrienden zien: Een van de leukste dingen aan terug zijn in Nederland is dat je weer al je vrienden kunt zien! Ik ging lekker uit eten met vriendinnen, en zag een heel aantal van mijn reisblog-vrienden op een persevent.

– Duolingo Frans oppakken: Ik heb jarenlang Franse les gehad, en ik vind het zo jammer dat ik het niet bijgehouden heb! Nu is het natuurlijk voor een groot deel weggezakt omdat ik niet oefen. En toen ik in Maleisië twee van mijn nieuwe vrienden Frans met elkaar hoorde praten en ik er maar flarden van verstond dacht ik ineens: ik wil ook weer Frans kunnen spreken, merde! Ik heb immers de basis wel, en als ik oefen denk ik dat ik best snel weer een redelijk niveautje zou hebben.

En dus heb ik Duolingo gedownload. Ik oefen sindsdien elke dag mijn Frans en ik vind het (in tegenstelling tot Duits), oprecht leuk om te doen. Ooit wil ik een tijdje in Parijs wonen en een intensieve Franse taalcursus volgen!

– Helsinki: De dag na Koningsdag vloog ik na Helsinki, waar ik de rest van de maand April doorbracht. Ik vind het echt héérlijk om weer onderweg te zijn.

Dieptepunten van de maand:

– Mijn eigen gemoedstoestand: Je kent me, dus ik weet dat ik het altijd moeilijk vind om dieptepunten. te verzinnen haha. Maar deze maand was mijn gemoedstoestand eigenlijk mijn grootste minpunt. Ik had het twee weken lang echt moeilijk om weer te aarden in Nederland, en de mengeling van me niet helemaal thuisvoelen en eenzaamheid was ook niet heel goed voor mijn productiviteit. En mijn productiviteit hangt dan vaak weer samen met hoe goed ik me voel over mezelf. Dus dat was niet de meest gezonde cirkel. Maar gelukkig kwam ik er op een gegeven moment wel weer overheen.

– Mijn administratie: Het andere minpuntje was dat ik vorige week ineens een melding kreeg dat ik mijn administratiesoftware-pakket moest upgraden naar een duurder pakket. Dat was zo onnodig voor mijn werksituatie dat ik ben geswitcht naar een ander werksysteem. Maar dat betekent wel handmatig opnieuw allerlei facturen invoeren en bonnetjes invoeren en WIE HEEFT DAAR TIJD VOOR IK NIET.

Favoriete boek van de maand:

Oeps! Ik heb afgelopen maand geen enkel boek uitgelezen. Aandachtspuntje voor komende maand!

Favoriete film/serie van de maand:

1002004011972146

The Office US

Ik ben wel aan een nieuwe serie begonnen die ik al heel erg lang eens wilde kijken, en jongens – ik ben verslaafd. Ik zag al jarenlang GIFjes en memes van The Office waardoor ik het idee had dat ik dat wel eens heel grappig kon gaan vinden. Maar de UK-versie vond ik eigenlijk niet zo leuk, dus dat hield me een hele tijd tegen om de Amerikaanse versie te kijken. Ik ben uiteindelijk deze maand begonnen en ik zit nu al in seizoen 3, haha! Zo leuk!

Favoriete aankoop van de maand:

9200000015177695

L’Anza Thickening Shampoo & Conditioner

Afgelopen maand heb ik maar eens besloten dat nu ik in de tweede helft van mijn twenties ben, ik maar eens moet investeren in mezelf. Als allereerste op de to do-list was een goede shampoo kopen om te kijken of die wat kon doen aan mijn dunne haar. En tot nu toe ben ik écht heel blij met de L’Anza Thickening Shampoo & Conditioner. Mijn haar ziet er dikker, voller en gezonder uit en ik kreeg in Finland complimenten van iemand die zei dat mijn haar zo mooi was <3.

Lees al mijn blogposts uit April:

Ben jij nog op reis geweest in April? Waarheen?

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

Shirley 2 mei, 2018 - 15:20

Ik ben zelf niet weg uit Nederland, maar kan me wel voorstellen dat je je ontheemd kunt voelen als je een tijdje uit Nederland bent weggeweest. Ik ben dit jaar begonnen met een cursus Frans. Ik vind de app WRTS best handig. Je kunt daar heel makkelijk een lesmethode selecteren en woordjes oefenen. Het enige wat niet/omslachtig werkt is de woorden snel aan een eigen lijst toevoegen. Bij DuoLingo werd ik na een tijdje gek van ‘de aap eet een rode appel’-achtige zinnetjes. Veel plezier in Zweden en Finland!

Plaats een reactie
Explorista 2 mei, 2018 - 21:24

Haha de aap eet de rode appel, ja kan ik me goed voorstellen dat je daar gek van wordt. Ik heb de hoop dat het na een tijdje wat diverser wordt! Dankjewel!

Plaats een reactie
Mirthe 2 mei, 2018 - 18:27

Dit klinkt misschien stom (en mosterd na de maaltijd) maar kun je Nederland niet meer proberen te zien als een reisbestemming en je leuke levensstijl van op reis hier toepassen? Dus erop uitgaan en als een toerist in eigen land leven? Ik kan me voorstellen dat het niet kan tippen aan wonen op Bali, maar met het mooie weer dat we hebben gehad zijn dagjes Veluwe / Wadden / Amsterdam / leuke kleine stadjes / idj misschien wel een aanrader en dan heb je wellicht minder het ‘zwarte gat’ gevoel waarvan ik me kan voorstellen dat je het nu ervaren hebt?

Plaats een reactie
Explorista 2 mei, 2018 - 21:25

Nee hoor, ik vind het heel lief dat je dit advies geeft! Ik moet dat inderdaad ook wel vaker doen. Ik had er de eerste twee weken ook geen zin in, haha. We reden op een gegeven moment door het Nederlandse landschap en ik dacht: “waarom zou iemand hier willen wonen?”. Terwijl het natuurlijk een geweldig land is. Ik had er gewoon niets mee, totdat ik eindelijk weer een beetje landde! Dan zijn dagjes uit wel weer leuk :)

Plaats een reactie
Linda 3 mei, 2018 - 10:57

Ik kan me inderdaad goed voorstellen dat die verjaardagskaart de hit van het feestje was haha! Waar heb je die gekocht/laten maken?
Ik wil er ook wel eentje voor een vriendin bestellen…

Plaats een reactie
Explorista 3 mei, 2018 - 10:59

Hij komt van Etsy! Als je daar even zoekt met de juiste zoekterm dan vind je hem meteen :-)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter