Wereldreis maand 8: Zweden, Finland & Nederland | Mei 2018

door Explorista

Jeetje, wat heb ik een leuke maand gehad! Ik mag dan wel niet in één of andere tropische bestemming zijn geweest, ik ben op een aantal heel toffe plekken geweest, heb persoonlijke overwinningen behaald en werd omringd door vrienden! Kijk mee naar het overzicht van deze maand :-)

Mijn maand begon met een snel tripje naar Zweden, en dan specifiek Stockholm. Ik wilde al heel lang naar Stockholm, niet alleen omdat het me een heel leuke stad leek, maar ook omdat ik nog nooit naar Zweden geweest was. En toen ik tegen vriendinnetje Veera zei dat ik naar Stockholm wilde, zei ze dat ze wel mee wilde. Ze heeft er een tijdje gewoond, en het is één van haar favoriete steden. De perfecte gids voor mijn tripje dus! We hebben het lekker rustig aan gedaan: veel restaurantjes bezocht, een paar musea en ook nog wat werk gedaan. Ik heb bij lange na nog niet zo veel gezien als ik wil, dus ik ga zeker nog eens terug.

Met Annemarie & met mijn zusje.

Bij terugkomst was het tijd voor een hippe nieuwe conferentie: PING Helsinki. Weet je nog dat ik vorig jaar in Januari in Finland was voor een conferentie waar ik zou spreken? Deze (andere) conferentie is georganiseerd door dezelfde mensen, al hoefde ik dit keer niet te spreken. En wat een leuke conferentie. PING is een content marketing conferentie, vol inspirerende sessies, toffe events en vooral heel veel glitter. Mijn favoriete sessies waren die van Nick Westergaard over ‘How to Stand Out in a Crowded World’ en John Schoolcraft, de creative director van Oatly, over ‘Building a Cult to Change the World’. Ik vond het fascinerend om te horen hoe Oatly zijn suffe imago achter zich heeft gelaten, en een super hip lifestyle merk is geworden, die mensen inspireert om een groener leven te leiden met minder impact op de planeet. Hoe zij met branding omgaan, vind ik echt heel inspirerend.

Na de conferentie was het tijd voor een persreis die er aan vast zat. Super leuk, want ik vind Finland dus echt een tof land om doorheen te reizen. Het is zo heerlijk rustig, zo groen, zo mooi. Het voelt altijd als een heel gezond land. Dit keer startte mijn reis met een vlucht in een propellor-vliegtuigje (mijn eerste keer!) naar een stad in het oosten van het land: Joensuu. Weer een uurtje ten noorden van die stad lag onze bestemming: natuurpark Koli. Een wonderschoon plaatje, dat bekend staat vanwege zijn prachtige uitzicht over het door naaldbomen omringde meer. Tijdens ons weekend hebben we veel gewandeld, yoga gedaan, genoten van de spa en het lekkere eten: oftewel, echt een perfect wellness weekendje.

Photo 31-05-2018, 14 12 33

Stuffing my face met pizza, starring: Sofie, Amar & Roobens.

Na mijn terugkeer uit Finland, heb ik een paar dagen thuisgewerkt, voordat het tijd was voor de kick off van een event waar ik al heel lang naar uitkeek: Traverse. Ik ga al jaren naar dit bloggersevent, en dit jaar vond het eindelijk plaats in Rotterdam! Op maandag was het openingsfeest en ontmoette ik al veel nieuwe mensen. Donderdag was er een event met verse vis (zó lekker) en cocktails in het Marriott, waar ik weer heel veel oude vrienden zag. En vrijdag was dan de officiële kick off. Na een gezellige lunch met mijn zusje, was het tijd voor een etentje met een aantal sprekers, en daarna het openingsfeest!

Het openingsfeest was in The Student Hotel, wat een heel toffe locatie is. Zo leuk om iedereen weer te zien. En zo grappig om zowel mijn Nederlandse blogvrienden als mijn Engelse blogvrienden in één ruimte te zien. Ik haastte me op tijd naar huis om nog even de finishing touches aan mijn presentatie te leggen, want de volgende dag was het: SHOWTIME. Op zaterdagochtend kwam ik aan bij de venue, en kwam ik er ineens achter dat ik niet in een gezellig klein zaaltje stond te presenteren, maar op de main stage haha. Met een podium en een microfoon en alles. Oeps. Toen sloegen de zenuwen wel even toe. Ik heb wel eens vaker gepresenteerd, maar niet voor zó veel mensen.

Photo 27-05-2018, 19 13 45

Voor het eindpanel!

Ik was na de lunch aan de beurt, en ik was best wel nerveus. Ik had zelf het idee dat ik nogal aan het babbelen was, maar ik hoorde uit de zaal dat dat heel erg meeviel uiteindelijk. Ik kreeg heel lieve comments, en ik was echt enorm verbaasd dat er maar liefst zo’n 150 bloggers in de zaal zaten. Veruit de grootste sessie die ik ooit gedaan heb! En toen mocht ik op zondag ineens nog een keer. Ik werd gevraagd voor het closing panel, en zonder na te denken zei ik ‘ja’. Ik had het nog nooit gedaan, en ik was natuurlijk wéér super nerveus. Maar ik heb een regel voor mezelf, en dat is dat als ik iets eng vind, maar wél wil ervaren, dan doe ik het. F*ck die angst, de enige manier waarop je verder komt is door over die angst heen te gaan. En in het begin ging het helemaal niet zo goed, maar toen ik er in kwam, toen ging het gewoon goed. Ik voelde me comfortabel, kon goede antwoorden geven en voelde mezelf ontspannen.

Ik heb natuurlijk zelf ook een hoop sessies bijgewoond, en jeetje: wat was het niveau van de sessies hoog! Ik vond dit jaar echt dat ik bij elke sessie wel iets leerde, en dat alle sprekers enorm vrijgevig waren met hun kennis. De beste reisbloggersconferentie waar ik tot nu toe geweest ben. Op zondagavond had ik nog een superleuke avond in Club Vibes. Op de dansvloer werd pizza geserveerd, dus ik liep lekker al pizza etend te dansen, en te kletsen met nieuwe vrienden. Het was uiteindelijk zo’n leuke avond dat ik pas om half vier in bed lag, nog helemaal hyper van alle indrukken en het overwinnen van mijn angsten.

Photo 02-05-2018, 16 34 14

Super excited vanwege mijn bezoekje aan het Abba museum!

En nu… nu ben ik weer even een paar dagen thuis. Ben wat werk aan het wegwerken, en me langzaamaan aan het voorbereiden want dinsdag vertrek ik naar Roemenië. We hebben een Airbnb gehuurd in Boekarest waar we bijna een maand zullen wonen. Het plan is om verder wat kleinere tripjes door het land te maken om zo meer van het land te zien. I can’t wait! Sowieso heel leuk om weer met Joris op stap te zijn, dat is nu al bijna twee maanden geleden. Tijd voor een nieuw avontuur dus :-).

Statistieken Mei 2018:

Landen bezocht: 3

Zweden, Finland & Nederland

Waarvan nieuw: 1

Ik was nog nooit in Zweden geweest! Mijn totale aantal bezochte landen is nu 41.

Plekken bezocht: 4

Stockholm, Helsinki, Koli, Rotterdam

Aantal vluchten: 5

Ik vloog met Norwegian Air naar Stockholm en terug. Ik vloog met Finnair naar Joensuu en terug, en uiteindelijk ook met Finnair naar Amsterdam.

Photo 25-05-2018, 16 00 23

Aantal nachten in een hotel: 15

Ik verbleef in Finland en Zweden in hotels, en ook in Rotterdam had ik drie nachten een hotelkamer. Verder heb ik ook acht nachten op de vloer geslapen bij Veera, haha, en die tel ik voor het gemak ook mee omdat ik niet thuis sliep ;-). In Rotterdam kreeg ik trouwens een kamer gesponsord in Premier Suites Plus aangezien ik een spreker was, en wat zijn dat prachtige suites zeg! Met een keukentje, een zithoek, en een geweldig bed en uitzicht.

Best gelezen blogpost: Wereldreis maand 7: Nederland | April 2018

Haha, wat grappig om te zien dat dit soort blogposts jullie favoriet zijn. Toch een makkelijke manier om even snel op de hoogte te zijn van alles wat ik meemaak of niet? Een andere blogpost die populair was was ‘Kosten Bali: zoveel kost reizen en wonen in Bali (ons uitgavensboekje!)’. Een superleuke blogpost om te schrijven, want ik hou zoveel van die plek. En volgens mij houden jullie wel van gluren naar geldzaken ;-).

CameronHighlands32

Mijn favoriete blogpost: De ultieme reisgids voor de Cameron Highlands 

Zelf ben ik echt heel erg trots op deze blogpost. Ik vind mijn foto’s zo mooi geworden, en bovendien zit de blogpost echt vol supernuttige informatie. Mag je best zeggen van  je eigen werk toch? Dat je er tevreden mee bent. Het duurt me altijd echt lang om zulke blogposts te schrijven, dus ik hoop dat iemand die er binnenkort naar toe reist, er iets aan heeft.

Hoogtepunten van de maand:

  • Koli NP: natuurlijk was PING Helsinki leuk, en Stockholm, maar mijn échte hoogtepunt was denk ik Koli National Park. Het was er zo mooi, de natuur, en zo rustgevend. Ik vond het heerlijk. Ook omdat het zo anders is dan Nederland, denk ik. Ik voelde me echt weer even op reis en dat vond ik een heerlijk gevoel. Ook tof: ik heb voor het eerst accupunctuur geprobeerd en het wérkte gewoon.
  • Traverse 18: mijn absolute hoogtepunt van de maand was natuurlijk Traverse. Eindelijk was mijn favoriete bloggersconferentie in Nederland! Mijn leukste herinnering is natuurlijk het feit dat ik zo lang heb gewerkt aan mijn presentatie en dat het gewoon goed ging. Dat is het beste wat ik kon hopen :-).
  • Blogvrienden: één van de leukste dingen deze maand was het feit dat ik zoveel oude vrienden weer zag, waaronder mijn beste vriendinnetje, en mijn Nederlandse & Engelse blog-vrienden. Maar ik heb ook een hele hoop nieuwe mensen ontmoet die ik zeker weten nog wel vaker tegen ga komen. Ik heb deze maand echt veel gelachen, en veel met andere mensen doorgebracht en dat is altijd goed voor me.

Dieptepunten van de maand:

  • Mijn terugreis uit Rotterdam duurde twee uur, in plaats van veertig minuten haha. Mijn trein werd gecanceld, vervolgens was het onduidelijk welke trein ik dan moest nemen. Toen pakte ik een trein, en zat ik totaal niet op te letten waardoor ik mijn stop mistte. Haha, het was nogal een reis uiteindelijk. En aangezien ik de nacht ervoor zo’n 4.5 uur geslapen had, was ik vooral erg moe en niet in de mood voor een wereldreis.

Favoriete boek van de maand

9780735214149-480x600

Profit First

Ik probeer tegenwoordig meer boeken over ondernemen te lezen, want ze inspireren me zo! Grappig genoeg dacht ik altijd dat het me meer moeite zou kosten om business boeken te lezen dan fictie, maar dat valt wel mee. Ik merk dat ik eigenlijk vaker naar de boeken grijp die me inspireren. Profit First is zo’n boek. Het klinkt heel saai, want het is namelijk een strategie waarmee je inbakt dat er winst in elke verkoop zit, en dat je die winst vervolgens meteen aan jezelf uitgeeft. Ik vond het een heel tof boek, met wat interessante sommetjes die ik op mijn eigen bedrijf heb losgelaten. Ik heb er veel van geleerd, en zou het je zeker aanraden als je ondernemer bent!

Favourite film of serie van de maand

MV5BMjAxOTA2Mjc3MF5BMl5BanBnXkFtZTgwMTMxMzIxNDM@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_

The Crown

De afgelopen maanden keken Joris en ik The Crown. Ik moest hem eerst echt flink overhalen om de serie überhaupt te kijken, want hij zat niet zo op een kostuumdrama over het Engelse koninklijk huis te wachten. Maar ik hoorde goede dingen over The Crown, dus we zijn toch gaan kijken. En jeee…. wát een serie. Zo goed gemaakt, niet normaal. We hebben nu zowel seizoen 1 als 2 gekeken dus het is wachten op het volgende seizoen (met nieuwe acteurs!). Ik heb ook veel dingen geleerd over het koninklijk huis die ik daarvoor nooit wist.

Favoriete aankoop van de maand

Skinscare van Jetske Ultee

Okee.. volgens mij heb ik de producten vorige maand gekocht, maar ik ga ze toch meerekenen want ik zie nu echt resultaat. Ik heb afgezien van een verdwaalde moisturizer nooit moeite gedaan voor mijn huid. Ik ben relatief gezegend met een goede huis: weinig puistjes, en andere oneffenheden. Maar laatst begon ik toch steeds vaker rimpeltjes te zien die niet helemaal weggaan. En dus vond ik het tijd om eens een serieuze skincare routine op te bouwen en goed voor mijn huid te zorgen. Na een paar dagen gebruik moest ik echter al weer op reis naar Finland, en ik schrok ervan hoe vermoeid mijn huid eruitzag aan het einde van die reis (vanwege al het reizen, vliegen, weinige slapen). Na een dag of twee thuis met een goede routine straalde mijn huid ineens weer en was ik écht verbaasd. Blijkbaar kan goede skinscare dit voor je huid doen? Inmiddels ben ik overtuigd, niet alleen van het nut van skincare, maar ook van de kwaliteit van Jetske Ultee’s producten. Mijn huid ziet er gezond, vol en stralend uit.

Photo 28-05-2018, 21 09 33

Lees al mijn blogposts uit Mei:

Wat heb jij gedaan in Mei? Ben je nog ergens heen geweest?

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Eleni 3 juni, 2018 - 09:39

Zo leuk om je wereldreis te volgen. Nog 3 weekjes en dan begint de mijne eindelijk. Mede door jouw post over de Cameron Highlights hebben we besloten na Singapore eerst naar Kuala Lumpur (en CH) te vliegen voordat we een paar weekjes naar Bali gaan <3

Plaats een reactie
Explorista 3 juni, 2018 - 12:49

Dankjewel lieve Eleni! Wat leuk, alledrie die plekken zijn geweldig. Leuk dat ik je heb kunnen inspireren <3 Geniet!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter