Wij gaan op wereldreis! (als digital nomads)

door Explorista

AAAH. Ik ben zo blij om dit met jullie te delen: na vier jaar bloed, zweet en tranen is de knoop doorgehakt. Wij gaan op wereldreis! Voor onbepaalde tijd. En we blijven gewoon lekker werken als normaal. Iedereen die mij een beetje kent, zal niet verbaasd opkijken; deze stap hing al héél lang in de lucht. Ik heb natuurlijk al een tijdje alleen in het buitenland gewoond. Maar na heel wat gekibbel en langzame grooming is vriendlief net zo enthousiast over het idee als ik. Toen hij dit voorjaar aangaf eigenlijk liever gisteren dan vandaag nog in het vliegtuig te stappen en met zijn laptop de wereld rond te reizen, sprong ik bijna een gat in de lucht. Lees snel verder wat de stap inhoudt, hoe ons schema er uit ziet, en hoe we uiteindelijk de knoop doorhakten.

De beslissing

Ruim vier jaar geleden kwam ik voor het eerst aan met het idee om als digital nomad de wereld rond te reizen. Op dat moment was ik nog niet lang afgestudeerd, en verdiende ik weinig geld. In ons huis in Utrecht was ik niet erg gelukkig, dus waarom zouden we niet gewoon onze laptops inpakken en de wereld rondreizen? In Zuid-Oost Azië is het leven goedkoop, dus we zouden met weinig geld toekunnen en ook nog eens leuke dingen beleven. Het idee werd echter snel afgeschoten door Meneer: “Wat moet ik daar dan doen?”. Hij zag het niet zitten, en ik voelde me afgewezen. Er gingen zo’n vier jaar voorbij waarin we allebei op verschillende momenten wel iets zagen in het plan, maar dan kwam het weer net niet uit voor de ander. We zijn allebei ondernemers, en verslaafd aan ons werk. Toen mijn bedrijf ineens beter ging lopen, en ik voor mijn werk en blog lekker veel op reis was, schoof het idee nog iets verder naar de achtergrond.

Maar weg ging het idee nooit. Hoewel we een prachtig appartement hebben in Utrecht, heb ik me er nooit echt thuis gevoeld. De wens om langere tijd in het buitenland te verblijven (en het liefst zelfs wonen) bleef ook maar aan me knagen. En dus greep ik de kans om naar Londen te gaan, voor ruim een half jaar. Meneer wilde (en kon) niet mee. Maar zoals dat vaak gaat: het lot bracht hem vervolgens een klus op zijn pad waarbij hij een paar weken in Londen moest doorbrengen (hoe bestaat het?!). Dat gecombineerd met zijn reis naar Colombia dit voorjaar opende voor hem volledig de ogen voor hoe mooi het zou kunnen zijn als hij reizen en werken kon combineren. Iets wat ik al heel regelmatig deed als ik op reis was. Hoewel we altijd weer thuiskomen bij een thuisbasis.
Na vier jaar aanmodderen en wel-niet, hakten we dit voorjaar de knoop door: als we het wilden doen, moesten we er ook voor gaan. Er is niets giftigers dan ergens maar half voor gaan. Daar word je alleen maar ongelukkig van. Van uitstel komt afstel. Als ik over tachtig jaar op mijn sterfbed ga ik niet denken: had ik maar vaker achter mijn laptop gezeten in fucking Kanaleneiland. Nee, dan denk ik: wat ben ik blij dat ik de wereld rond ben gaan reizen toen ik de kans had.

En de kans heb ik.

Hoe zit dat met werk?

Wij gaan reizen als digital nomad. Wat is een digital nomad? Dat is iemand die lokatie-onafhankelijk leeft en werkt. Iemand die overal vandaan kan werken, en alleen een laptop en wifi nodig heeft. In principe noemde ik mezelf altijd al parttime digital nomad (omdat ik al zo vaak reisde en werkte), maar nu word ik dus fulltime digital nomad. Zonder eigen huis om naar terug te keren.

Ik heb al eens uitgebreid geschreven over wat ik nu precies voor werk doe, maar mijn bedrijf biedt dus de kans om overal vandaan te werken zolang ik internet heb. Ik ben de baas van mijn eigen marketing & pr bureau voor reismerken, en dat is allemaal werk dat voornamelijk over e-mail en social media plaatsvindt. Met mijn team communiceer ik via Skype, Trello of e-mail. En hetzelfde geldt voor mijn klanten. Dat betekent dat ik in principe mijn bedrijf zonder enige aanpassing door kan laten draaien (ook qua inkomsten), en mijn klanten het in veel gevallen amper zullen merken. We blijven gewoon lekker content schrijven, social strategieën opzetten en PR buzz creëeren.

Ook aan mijn websites verdien ik inmiddels een zakcentje. Zeker niet voldoende om fulltime van te leven (en dat is ook niet mijn doel), maar het is een fijne extra buffer. Als je zo’n grote stap zet is elke extra zekerheid fijn, het is allemaal al spannend genoeg. Mijn vriend is filmmaker. Voor hem is het dus iets ingewikkelder. Editten kan hij natuurlijk overal doen, maar filmen is een grotere uitdaging, want daarvoor moet hij weer nieuwe klanten vinden. Een uitdaging waar hij ontzettend veel zin in heeft. We hebben bovendien allebei een spaarpotje aangelegd, maar het doel is daar allebei geen seconde aan te komen.

Het fijne aan lokatie-onafhankelijk zijn is dat we allebei super makkelijk gewoon even terug kunnen naar Nederland, als dat voor ons werk nodig is. Je stapt in het vliegtuig en bent zo weer terug. Dat zullen we allebei dus ook regelmatig doen, voor een paar weken per keer (mijn ouders zijn zo lief dat ik hen huis als uitvalsbasis mag gebruiken).

IMG_4701

Ons reisschema

Dan nu hetgeen waar je natuurlijk voor komt, want hoe ziet onze planning er uit? Er is ruwweg een fase 1 en een fase 2. Het eerste deel gaan we zo’n 2.5 maand weg, en dan is er even een break voor de feestdagen. In januari gaan we vervolgens weer weg, maar we hebben nog niet besloten waarheen. HEERLIJK die vrijheid.

Onze reis begint op 28 september, als we naar Singapore vliegen. Daar verblijven we zo’n anderhalve week. Daarna gaan we door naar Thailand, waar we in ieder geval Bangkok bezoeken, en waarschijnlijk een tijdje in Chiang Mai verblijven. Dit is een stad in Noord Thailand die erg populair is onder digital nomads. Daar vieren we het lampionnen festival. De bedoeling is in de eerste twee bestemmingen vooral lekker veel te werken, eigenlijk onze normale routine. We zoeken gewoon een appartementje, en werken zoals normaal. Maar in de weekenden doen we in plaats van een Netflix marathon, een rainforest hike, gaan we naar een lokaal marktje, bezoeken een tempel of dobberen in een infinity pool. Daarna gaan we door naar India, waar we eerst zo’n twee weken rond gaan reizen (waarbij we denk ik vrij zullen nemen – iets wat we allebei echt NOOIT doen), om vervolgens een bruiloft bij te wonen in Mumbai. Na nog een week of twee in Goa (werken + ontspannen), vliegen we weer terug naar Nederland. Daar vieren we de feestdagen met onze familie en vrienden. Na een week of drie vertrekken we weer naar het buitenland.

2018 ligt nog helemaal open, en dat voelt ZO fantastisch. Het enige dat ik weet is dat ik komend jaar graag naar Australië zou willen, want daar gaat de broer van Joris wonen. Ook wil ik graag weer even terug naar Amerika om mijn eigen familie te zien. That’s it. De rest ligt open. We kunnen overal gaan en staan waar we willen. Kijken waar de goedkoopste vliegtickets heen gaan, en gewoon lekker boeken. Waanzinnig. Ik kan je niet vertellen hoe veel zin ik in dit avontuur heb. Ik vind het ook wel een beetje spannend: ik ben nog nooit langer dan een maand op reis geweest, en ik ben nog nooit écht in Azië geweest (afgezien van een tien dagen lange persreis op Java in November, maar daar werd alles voor me geregeld). Daarnaast is het toch best wel een dingetje om al je veiligheid op te geven. Kortom; het is allemaal heel erg spannend, maar ik heb er veel zin in.

IMG_4943

De voorbereidingen

Als je dit leest zijn de voorbereidingen goed op weg. De huur is opgezegd. Administratief gezien is alles geregeld. Alle vaccinaties zijn gehaald. De belangrijkste vluchten zijn allemaal geboekt.  Ik heb zakken vol kleding en schoenen gedoneerd bij de lokale moskee en we hebben een lijstje gemaakt van spullen die we mee willen nemen en wat we op willen slaan in een opslagbox. Een deel van onze huisraad is al naar de kringloop of vuilstort. Er moet nog een hele hoop gebeuren, en als ik daaraan denk wil ik in bed kruipen en alles afblazen, maar stapje voor stapje komen we er wel. En we hebben nog een maand. Er moet nog veel gepland worden voor de reis zelf: hotels en accommodatie boeken, uitzoeken wat we willen doen op reis. We houden het redelijk open en flexibel, maar toch. Dus als jullie tips hebben voor Singapore, Bangkok, Chiang Mai of India dan hoor ik het graag!

De echte diehard Explorista’s zullen zich misschien op hun hoofd krabben en zich afvragen waar onze poes Coco in dit verhaal past? Dit gaat voorlopig lekker bij mijn ouders wonen, waar ze ongetwijfeld enorm in de watten wordt gelegd, en ze een groter huis (en tuin!) heeft om te ontdekken. Ik ben helemaal verzot op ons beestje, en ik moet eerlijk zeggen dat ik dit het allergrootste struikelblok vond. We hebben deze poes niet genomen om haar vervolgens ‘in de steek’ te laten. Ze is echt een klein beetje mijn kindje. Maar ik wil ook niet later terugdenken dat ik zo’n mooie kans hebben laten schieten voor een kat. Bij mijn ouders komt ze goed terecht, dus dat is een geruststelling.

Hoe lang we weg gaan blijven? Geen idee. Misschien hebben we het na een half jaartje al gezien. Misschien zijn we over vijf jaar nog wel bezig. Voorlopig denk ik dat we over een paar jaar wel weer een vast plekje zullen willen, dus tot die tijd maken we er het mooiste van en zwerven we lekker afwisselend tussen Nederland en de wereld om onze dromen na te jagen. Je leeft immers maar één keer. We doen gewoon lekker waar we zin in hebben, en we zien wel waar het leven ons brengt.

Ik vind het eigenlijk hartstikke spannend om dit met jullie te delen: nu voelt het ineens zo echt! En nu het zo live staat moet het ook wel gebeuren natuurlijk (newsflash: het gáát ook gebeuren). AAAH. Hopelijk vinden jullie het net zo leuk als ik. Ik voel echt een enorme kriebel in mijn buik als ik denk aan alle vrijheid en kansen die dit met zich meebrengt.

Screen Shot 2017-06-21 at 13.46.17

Volg ons:

Mocht je het leuk vinden om op de hoogte te blijven van de reis dan kun je allereerst natuurlijk gewoon deze website blijven volgen waar ik niet alleen artikelen zal schrijven over de bestemmingen die we bezoeken, maar ook over onze voorbereidingen en ervaringen. Maar daarnaast kun je ook mijn Facebook-pagina volgen waar ik regelmatig updates zal geven, en Instagram waar ik de mooiste foto’s deel (en via Instagram Stories kun je me elke dag achter de schermen zien). Op Youtube plaats ik tegenwoordig ook video’s, dus zo kun je onze reis ook een beetje volgen.

Wie droomt er ook van een wereldreis?

Misschien vind je dit ook interessant

67 reacties

Kirsten | Travelaar.nl 30 augustus, 2017 - 08:06

Heel gaaf Milou! Zulke dromen moet je waarmaken idd en het gaat vast geweldig worden. Zelf weggegaan met het idee “we gaan waarsch max een jaar weg”, maar nu een jaar en 8 maanden later nog steeds lekker op pad. Heerlijk. Er is zoveel moois te zien! Heel veel succes en plezier met de voorbereidingen!

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 11:44

Haha wat leuk om te horen dat jullie nog steeds onder weg zijn, en fijn dat dat gewoon kan! Dankjewel, ik heb er super veel zin in!

Plaats een reactie
Lisette | Travellust.nl 30 augustus, 2017 - 08:15

Welcome to the club! Wij zijn rond begin november sowieso in Chiang Mai, dus misschien kunnen we daar meeten? ???? Enjoy!!!

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 11:44

Oh hee ik wist niet dat jullie dan ook in Chiang Mai zouden zijn. Keep me updated, lijkt me zeker leuk dan af te spreken!

Plaats een reactie
Suzanne 30 augustus, 2017 - 08:16

Als ik over tachtig jaar op mijn sterfbed ga ik niet denken: had ik maar vaker achter mijn laptop gezeten in fucking Transwijk-Noord.

Dit :-D Haha, herken ik PRECIES

Heel veel geluk babe en hopelijk tot snel ergens in de wereld!!! xx

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 11:43

Haha ja hee technisch gezien is het Transwijk-Noord, maar toch. Yessss, kom me maar snel opzoeken ;-)!

Plaats een reactie
Danique 30 augustus, 2017 - 08:26

Jaaa, toffe stap! Wij zijn nu voor een break in Nederland na 11 maanden reizen en werken. 30 september gaan wij ook weer weg en ik kan niet wachten. Het is een heerlijke levensstijl waar we de komende jaren nog lekker van willen genieten. Veel plezier alvast!

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 11:42

Leuk! Waar ga je heen eind september :) Ben super benieuwd hoe wij het gaan vinden!

Plaats een reactie
Lotte 30 augustus, 2017 - 08:34

Heerlijk dit! Geweldig dat jullie beide, vier jaar broeden op het idee, samen de beslissing genomen hebben om dit te doen. Dat is denk ik wel het voordeel als je beide ondernemer bent, het is ergens gemakkelijker (want vrijer) en ergens moeilijker (want ja, geen klus = geen geld) om deze stap dan te maken denk ik. Ik volg jullie met veel plezier. Singapore lijkt me een goede startbasis, ik was er afgelopen oud op nieuw dus heb geen echte tips. (Behalve dan dat de Gardens by the bay écht een heerlijke plek zijn en dat wijkje Tiong Bahru gezellig is boordevol leuke zaakjes). Succes met de voorbereidingen!

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 11:42

Ja je hebt zeker gelijk, je bouwt natuurlijk best wel lang aan je netwerk en je bedrijf, en dan die stap zetten kan best wel eng zijn. Dankjewel voor je comment <3

Plaats een reactie
Petra 30 augustus, 2017 - 09:01

Jaaa, wat supertof! Ik kijk er naar uit jullie te volgen! In september vertrekken 3 van mijn vrienden van hier ook naar Chiang Mai en iedereen is er zo enthousiast over dat het ineens ook ook op mijn lijstje staat… Heel veel plezier en succes met alles!

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 11:41

Haha wat grappig! Het is inderdaad een beetje een cliché, maar ik ben wel benieuwd hoe het wordt!

Plaats een reactie
Wesley Pechler 30 augustus, 2017 - 10:13

Ohhh Milou wat een ONTZETTEND toffe plannen! Lekkere itinerary ook al dit najaar <3 Inderdaad erg spannend, maar ik weet zeker dat jullie een fantastische tijd gaan hebben en kijk nu al ZO uit naar alle prachtige verhalen, foto's, en films! Safe travels xx

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 11:40

Dankjewel! Volgens mij wordt het een prachtig avontuur :)

Plaats een reactie
Marjolein 30 augustus, 2017 - 10:14

Wat een gave plannen en heerlijk dat jullie eindelijk de knoop hebben doorgehakt! Succes met alle voorbereidingen en ik blijf je zeker volgen!

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 11:40

Dankjewel! Ik heb er super veel zin in!

Plaats een reactie
Shirley 30 augustus, 2017 - 10:17

Wat een gave en stoere stap. Heel makkelijk om te zeggen dat zoiets leuk is, maar de stap nemen is een ander verhaal. Heel veel succes met de voorbereidingen! Ik ga (blijf) jullie volgen.

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 11:39

Gezellig! Het is best wel spannend, maar de mooiste dingen gebeuren buiten je comfortzone :).

Plaats een reactie
lenneke 30 augustus, 2017 - 10:41

Super gaaf!! Ik wens jullie heel veel plezier toe! Geniet ervan!!

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 11:39

Dankjewel <3!

Plaats een reactie
Tikva 30 augustus, 2017 - 12:11

Zo blijven er ook nog bloggers in Nederland?, haha.. Nee maar serieus ga ervoor, geniet ervan! Ik heb nu nog steeds plezier van onze 9 maanden wereldreis waar we over een paar dagen exact 10 jaar geleden (au, wat ben ik oud) voor vertrokken. De wereld is zo mooi. Als je het op deze manier ook nog kunt combineren met je werk dan is dat helemaal top.

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 14:55

Ik ga er enorm van genieten. En jij natuurlijk ook van je eigen avontuur :)!

Plaats een reactie
Linda | travellersoftheworld 30 augustus, 2017 - 13:37

Ja super gaaf zeg! Ik zie steeds meer bloggers dit doen en zelf is voor onbepaalde tijd op reis gaan ook echt een droom. Wij gaan waarschijnlijk volgende zomer weg, als Remco ook klaar is met zijn studie. Ik ga echter wel mijn spaargeld voor een deel gebruiken, want reizen heeft dan wel de overhand, niet het werken. Gave plannen en ik ben benieuwd naar jullie foto’s en verhalen! Ik ben in Singapore geweest, maar ben zo ongeveer de enige die deze stad 10x niks vond. Ik vond alleen China town leuk en de moeite waard.. Hopelijk heb jij een andere ervaring!

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 14:56

Haha ik ben heel erg benieuwd! Wij zijn allebei echt dol op ons werk, dus ik denk dat de combinatie heerlijk wordt :) Heel gaaf dat jullie ook gaan, waar ga je beginnen?

Plaats een reactie
Eleni 30 augustus, 2017 - 14:36

Wat gaaf! Zo ontzettend tof! Mijn vriend en ik vertrekken in januari voor onbepaalde tijd naar Zuidoost-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland en wie weet, mochten we nog niet terug willen naar Nederland, ook Zuid-Amerika. Ik kan niet wachten <3

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 14:57

Wat leuk!!! Misschien zijn we nog wel een keer op dezelfde plekken? Hoe is Bonaire? :)

Plaats een reactie
Rosanne 30 augustus, 2017 - 15:07

Jaaa, toppers! Wat een mooie beslissing. Ik ga jullie volgen en jullie gaan genieten. En helemaal terecht deze beslissing, it’s now or never in het leven :)

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 18:21

Dankjeweeeeeelll :). Lieve comment. Je hebt helemaal gelijk, en ik blijf jou net zo goed volgen natuurlijk, met jouw stoere avonturen <3

Plaats een reactie
Yvon 30 augustus, 2017 - 15:43

Wat ontzettend tof Milou!

Bij ons is het een beetje hetzelfde. Willen graag, maar onze ‘carrieres’ gaan best lekker op het moment en Beijing is nog altijd leuk.
Wij hebben 2 poezen en dat zijn ook net kindjes. Die 2 zijn echt wel het ‘struikelblok’. Kan ze vanuit hier niet even makkelijk naar mijn moeder brengen.

Chiang Mai is een mooie plek ik was er 10 (!) jaar geleden. Ben benieuwd hoe het er nu is.

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 18:23

Wow tien jaar terug, jij bent de original hipster, haha! En ja ik kan me dat heel goed voorstellen dat dat erg lastig is. Voor mij was het al een flinke stap. Zou je niet je huis kunnen onderverhuren met de katten erbij? Of een langdurige housesit? Als je een keertje een oppas nodig hebt in Beijing, laat maar weten ;-)!

Plaats een reactie
Sabine 30 augustus, 2017 - 15:44

Wat een toffe beslissing!!! Heel veel plezier, dat gaat echt SUPER genieten worden! :D Zelf droom ik niet van een wereldreis, maarja ik woon ook alweer bijna 3 jaar buiten Nederland, is al spannend genoeg haha :P Mochten jullie nog naar Colombia komen, lijkt het me leuk om te meeten!!

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 18:24

Ja lijkt me super leuk! Ik wil echt nog naar Colombia, want Joris is er al geweest en die vond het fantastisch. Heeft heel wat mooie foto’s laten zien. Ik kan me voorstellen dat wonen in Colombia inderdaad al voldoende avontuur is :) X

Plaats een reactie
Manon | reistaal.nl 30 augustus, 2017 - 17:55

Hi Milou,

Wat super! Het stomme is dat ik – wanneer ik je blog lees – zomaar aanneem dat je veel (reis)ervaring hebt en dat zo’n wereldreis helemaal geen ‘big deal’ voor je zou moeten zijn. Maar in de praktijk is niets natuurlijk minder waar. Het is een hele stap, een geweldige beslissing.

Jullie staan er dus beiden nu achter en gaan er samen voor. Wat heerlijk! M’n vriend en ik zijn nu een kleine 3 maand onderweg en krijgen eindelijk routine. De omschakeling was enorm en hebben we wellicht iets onderschat. Geeft niet, leren we van. M’n vriend werkt als Online Marketeer en nu dus ook lekker locatie-onafhankelijk. Z’n klanten vinden het interessant en geweldig.

Heel veel plezier met de voorpret en alvast een heel fijne reis gewenst! Geniet samen!

Plaats een reactie
Explorista 30 augustus, 2017 - 18:20

Wat een lieve comment! Je hebt gelijk: ik reis heel veel, maar eigenlijk voornamelijk in Europa. Dat levert zeker wel ervaring op, maar Azië is weer heel wat anders. Ik heb dat nooit vanuit huis meegekregen om naar die bestemmingen te gaan, en daarna had ik het bijvoorbeeld te druk met werk, dus dat komt eigenlijk nu pas.

Wat leuk om te horen dat jullie ook op zo’n lange reis zijn. Ik ga er echt heel open in, zonder teveel verwachtingen over hoe het gaat zijn qua overgang. Leuk om te horen wat je vriend doet. Wie weten komen we elkaar nog wel tegen on the road :)?

Plaats een reactie
Lianne 30 augustus, 2017 - 18:51

Ik vind dit echt ZO leuk voor jullie!! Ik roep het wel eens tussendoor maar ik heb echt zoveel bewondering voor hoe je alles hebt aangepakt de afgelopen jaren en dit lijkt me een fantastisch nieuw avontuur voor jou en Meneer waar je niet alleen weer veel uit kan halen voor jezelf qua werk en persoonlijke groei, maar waar je ook weer leuk over kan schrijven voor (onder andere) mij om te lezen.

VEEL PLEZIER!

Plaats een reactie
Explorista 2 september, 2017 - 14:43

Dankjewel lieve Lianne! Wat een leuke comment. Ik heb zoveel zin in deze nieuwe stap. Het is wel een beetje eng, maar het voelt eigenlijk vooral goed. Ik denk inderdaad dat het een mooie kans is om te groeien en iets leuks om op terug te kijken :) XXX

Plaats een reactie
Kim 30 augustus, 2017 - 18:52

Wow, zo ontzettend gaaf! Heel veel plezier!

Plaats een reactie
Explorista 2 september, 2017 - 14:43

Dankjewel :)!

Plaats een reactie
Marieke 30 augustus, 2017 - 19:03

WOOOOOOW wat gaaaaaaf! Ik ben heel benieuwd wat jullie allemaal gaan beleven! Ik lees héél graag mee!

Plaats een reactie
Explorista 2 september, 2017 - 14:44

Dankjewel lieve Marieke <333 Ik blijf jou ook volgen!!

Plaats een reactie
Nikki 30 augustus, 2017 - 19:11

Wat ontzettend cool! Ben erg benieuwd naar jullie ervaringen en avonturen deze komende tijd. Ik zie dit zelf ook echt helemaal zitten om ooit te doen, dus ik kijk uit naar jullie verhalen.

Plaats een reactie
Explorista 2 september, 2017 - 14:45

Dankjewel! Leuk om te horen dat jij ook zulke plannen hebt :) X

Plaats een reactie
Yalou van der Heijden 30 augustus, 2017 - 19:12

Gaaf! Héél veel plezier en geluk. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen en foto’s (:

Plaats een reactie
Explorista 2 september, 2017 - 14:45

Thanks Yalou! Gaat helemaal goedkomen (hoop ik!). :-) XX

Plaats een reactie
Kimberley Griffioen 30 augustus, 2017 - 19:33

Super gaaf Milou! Gefeliciteerd met deze beslissing en veel plezier met de voorbereidingen. Ik ben benieuwd waar jullie allemaal terecht gaan komen!

Plaats een reactie
Explorista 2 september, 2017 - 14:45

Ik ben net zo benieuwd als jij, we hebben nog niet veel vastliggen. Thanks Kimberley :)

Plaats een reactie
Inge 30 augustus, 2017 - 21:05

Hahaha, of achter de laptop in fucking Tegelen (say what??). Nope, no thanks. Top beslissing, Milou. Wat ontzettend fijn om dit samen met je partner te kunnen doen. Azië is the bomb (ja, óók India), heb er zelf drie jaar rondgezworven. Ik ga eerst nog even naar Centraal- en Zuid-Amerika, maar wie weet tot snel ergens op deze prachtige aardbol. Heel veel geluk samen!

Plaats een reactie
Explorista 2 september, 2017 - 14:46

Heel gaaf! Ik heb van alle plannen het meeste zin in India, daar wil ik al zó lang heen. Heel erg benieuwd, en hopelijk komen we elkaar inderdaad een keertje tegen <3

Plaats een reactie
Annemiek 30 augustus, 2017 - 21:15

Super plannen, ik ga heel graag meegenieten van jullie verhalen de komende maanden. Ik ben zelf ook erg reislustig, en heb nu het geluk te mogen reizen met mijn gezin (kleine kinderen) in de schoolvakanties en ik kan daarnaast enorm genieten van mooie reisverhalen… zoals de jouwe. Dus wat jullie gaan ondernemen…WAUW…dit wordt hoe dan ook een ervaring om nooit te vergeten…een prachtige ontdekkingsreis!! Singapore is een mooi beginpunt, je zou van daaruit ook heel makkelijk met de trein door Maleisië kunnen rijden op weg naar Thailand..vergeet dan ook zeker idyllisch Pulau Perhentian niet!!! Thailand is, ondanks dat het veel bezocht wordt, echt een must in Azië. .super gaaf. Ook al aan Sri Lanka gedacht misschien? Goed te doen vanuit India, erg goedkoop, paradijselijk, super vriendelijke mensen en prima Wi-Fi! Je merkt het al, ik ben aan het ratelen, gewoon enorm enthousiast over jullie plannen! Dus….. Heel veel plezier met de voorbereidingen (wat vast lukken) en ik verheug me op je blogs!

Plaats een reactie
Explorista 2 september, 2017 - 14:47

Wat een leuk berichtje Annemiek :). Het lijkt me erg mooi om je liefde voor reizen te kunnen delen met je kinderen. Dat is hoe ik mijn reisliefde heb gekregen, via de vakanties met mijn ouders :). Ik ga zeker je tips in gedachten houden! Sri Lanka staat zeker op het wensenlijstje, trouwens!

Plaats een reactie
Marijn 30 augustus, 2017 - 22:36

Heel gaaf! Mooie bestemmingen ook. Zelf begin ik 14 september aan mijn digital nomad leven! Ik ga via Gran Canaria naar Centraal-Amerika.

Heel veel plezier! Ik zal jullie met plezier volgen!

Groetjes Marijn

Plaats een reactie
Explorista 2 september, 2017 - 14:47

Wat leuk! Dan zit je op de boot met Suus en Jessica volgens mij. Heel veel plezier! :)

Plaats een reactie
Maryon 31 augustus, 2017 - 13:26

Wat een gave beslissing, tof dat jullie het nu toch beide met werk kunnen combineren! Ik blijf je zeker volgen en ben benieuwd naar alle bestemmingen en avonturen :) Succes met de laatste voorbereidingen!

Plaats een reactie
Explorista 2 september, 2017 - 14:48

Dankjewel lieve Maryon! Ik ben ook super blij. Maar uiteindelijk is het denk ik ook gewoon een keuze en in het diepe springen. Voor ons allebei is er helemaal niet zo heel veel veranderd qua werk, maar onze mindset wel :) XX

Plaats een reactie
Ine 1 september, 2017 - 12:36

Ooh zo’n leuk nieuws! Zo spannend allemaal, wel super dat je het doet. Ik denk dat dit de droom is van vele mensen, maar dat veel mensen er ook net enorm bang voor zijn en net zoals jullie blijven twijfelen en het uiteindelijk niet doen. Wat vind ik het stoer dat jullie die stap wel durven nemen! Jullie planning ziet er alvast veelbelovend uit. Ik ben benieuwd naar al je verhalen ;)
Geniet ervan!!

Plaats een reactie
Explorista 2 september, 2017 - 14:49

Thanks! Ik ben echt blij. Het levert natuurlijk wel wat stress op, maar ik heb er vooral héél veel zin in. En het is allemaal best wel te behappen, want je weet dat het over een maand allemaal klaar is met het verhuizen dus je weet waar je het voor doet. Thanks voor je lieve berichtje <3

Plaats een reactie
Jessica 1 september, 2017 - 17:06

Waaaaah meid zo gaaf! Ik ben zo happy voor je, dit past helemaal bij jou (en ook bij vriendlief blijkt nu ;p). Het enige wat ik niet zo leuk vind is dat het moeilijker gaat worden om samen een kop koffie of thee te drinken. Tenzij we gewoon meeten in het buitenland hihi :)

Plaats een reactie
Explorista 2 september, 2017 - 14:51

Haha precies, nu moeten we gewoon een exotische plek uitkiezen voor een drankje. Komt helemaal goed toch? Super lief dat je zo enthousiast bent <3

Plaats een reactie
Robin 2 september, 2017 - 09:12

Als ik dit lees wordt ik helemaal enthousiast voor jou!
Ga naar Zuid-Afrika! <3. Vliegtickets zijn wellicht wat prijzig maarin het land zelf is het goedkoop.
Ik ben echt onwijs benieuwd naar je ervaringen.

Plaats een reactie
Explorista 2 september, 2017 - 14:50

Zuid-Afrika staat zéker op de wensenlijst. We hebben zelfs een tijdje overwogen daar voor een paar maanden een appartementje te nemen, dus dat gaat misschien nog wel gebeuren! Zo lief dat je enthousiast bent voor me <3

Plaats een reactie
Ida 4 september, 2017 - 10:27

Ik lees dit artikel nu pas, maar wat leuk! Super goede keuze ;) Ik en mijn vriend zijn nu vijf maanden aan het reizen en het is een heerlijk leventje, met uiteraard haar eigen uitdagingen. Wij zitten vanaf volgende week twee maanden in India dus hopelijk kan ik je leuke tips geven! Liefs

Plaats een reactie
Explorista 4 september, 2017 - 12:54

Hee wat gaaf! Tips zijn zeker welkom! :)

Plaats een reactie
Janet 9 september, 2017 - 12:40

Wat tof! Ik wens jullie heel veel plezier en succes!

Plaats een reactie
Lotte 12 september, 2017 - 15:09

Jeetje wat een nieuws!

Dit is toch wel een droom van vele hoor! Super knap dat jullie deze stap durven te zetten! Ik hoop over een aantal jaren ook voor langere periode te kunnen reizen. Ik ben nu nog te druk met sparen, werk etc, maar ik sta ook zeker open voor veranderingen.

Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen, en zal zeker je Instagram pagina in de gate houden tijdens je reis!

Plaats een reactie
Explorista 13 september, 2017 - 12:54

Dankjewel! Super leuk dat je ons gaat volgen, en zeker doen hoor, zo’n reis! :)

Plaats een reactie
Mellisa 14 september, 2017 - 08:40

Oh man ik mis echt zoveel van iedereen haha. Wat gaaf zeg! Heel veel plezier en succes! Voor mij is dit de beste keus ooit geweest, nu alweer meer dan 7 maanden weg zonder te werken oid. Moet zeggen dat ik wel ook weer zin heb om m’n hersens te gebruiken, maar we hebben zo wel het maximale uit de maanden reizen kunnen halen :) Ik vond singapore erg leuk!

Plaats een reactie
Explorista 14 september, 2017 - 11:06

Goed om te horen dat je Singapore leuk vindt! En ik kan me je gevoel heel goed voorstellen, ik word altijd na een paar dagen weer heel onrustig met allemaal werkideetjes, dus ik ben wel blij dat ik wat dat betreft gewoon lekker mijn routine doorzet :) Gaaf dat je al zo lang weg bent!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter