WINACTIE: 3x Marco Polo reisgidsen

Winactie1

Ik ben terug! En hoewel ik een arm zou opgeven om de rest van mijn leven lekker in Californië te mogen blijven, gaan we dat natuurlijk vieren. De komende tijd trakteer ik jullie niet alleen op heel veel blogposts over de Verenigde Staten (writing them as we speak!), we beginnen met een fijne winactie. Ik geef namelijk 3x een Marco Polo reisgids weg. En je mag zelf kiezen welke editie. Is dat nog eens fijn thuiskomen?

Uiteraard geef ik niets weg dat ik niet zelf getest heb, en dus nam ik zelf ook een Marco Polo-gidsje mee naar de Verenigde Staten: de Californië-editie, aangezien ik daar drie van de vier weken verbleef. En hoewel ik normaal gesproken erg van het gebruiken van blogs ben (no shit, Sherlock), bij het researchen van mijn trips, voelde het bij me hebben van dit boekje me een aantal keer als een geschenk uit de hemel.

Winactie2

Shocker: wifi in Amerika zuigt. Oké. Niet altijd. Laat ik het anders formuleren: Wifi in hotels in Amerika zuigt. Hoewel ik in ieder hotel gratis wifi had, werkte het eerlijk gezegd vaker niet dan wel. En als het wel werkte, duurde het rustig vijf minuten om een website te laden. Elke ochtend worstelde ik me door het uploaden van een foto op Instagram, een korte tweet op twitter en als het heel erg mee zat: een update op Facebook. Na zo nu en dan met pijn en moeite de mailbox te openen, waren we een uur verder en was ik nog niets opgeschoten met research.

En toen kwam zo’n reisgidsje me ideaal uit. In San Fransisco en Los Angeles checkte ik mijn lijstje met bezienswaardigheden die ik het boekje stonden, om te zien of ik wel alles genoteerd had. En daarnaast leerde ik meer over de achtergrond van plekken die ik op mijn trip aandeed. Wat ik erg waardeerde was de onderverdeling van hotels en restaurants in budget – moderate – expensive. En hoewel onze meningen over budget niet altijd overeenkwamen, kon ik me over het algemeen heel erg in hun kwalificatie van ‘budget’ vinden, meer dan bij andere reisgidsen/tijdschriften. Dat de gidsjes in het Engels zijn vond ik trouwens helemaal niet erg.

Winactie3

Daarnaast heeft Marco Polo een aantal leuke routes uitgestippeld, heeft het echte ‘insiders tips’ (speciaal aangegeven), en zit er in ieder boek ook een plattegrond. SUPER handig, en zeker waardevol toen vlakbij Death Valley probeerden te lokaliseren waar de dichtstbijzijnde plaats met tankstation was (je begrijpt: een leuk moment).

En nu maak jij kans op een reisgids van Marco Polo: ik geef er drie weg! Meedoen is simpeler dan ooit. Laat een reactie onder op deze blogpost en beantwoord deze vraag:

Voor welke locatie zou jij graag een reisgidsje uitzoeken? (En omdat ik zo nieuwsgierig ben: waarom?)

Winactie5

Meedoen kan tot 23:59u op 21 juli. De winnaar wordt 22 juli via de e-mail op de hoogte gebracht van de winst van een gidsje. Vergeet dus niet bij het achterlaten van je reactie ook een e-mailadres in te vullen in het daarvoor bestemde vakje. Reacties zonder e-mailadres worden niet meegenomen in de loting!

Succes!

Winactie4

52 comments

 1. Marcella

  Leuke winactie, welkom terug dame! Ik bleef hangen bij de allereerste locatie en dat zal ‘m dan ook worden: de Algarve. Die locatie staat al langggg op mijn wishlist, dus daar zal ik dan ook graag over willen lezen. De foto’s die ik zie van die regio is zo tof, dat wil ik graag zelf een bewonderen!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   De Algarve is heerlijk! Zeker een aanrader :-)

   Beantwoorden

 2. Maud

  He Milou,

  Fijn dat je er weer bent. Kan niet wachten om je avonturen te lezen! Leuke winactie ook!

  In september gaan wij een weekje naar Malaga (en omstreken), een keer totaal wat anders dan Griekenland. Meestal maken wij gebruik van de boekjes van de ANWB, dus ik ben erg benieuwd naar die van Marco Polo. Het zou dan wel fijn zijn dat het boekje van Andalusië straks op mijn deurmat valt! :-)

  Succes met de actie.

  Lieve groetjes Maud

  Beantwoorden

 3. Merin Veronique

  Gelukkig dat je terug bent, kunnen wij van alle verhalen gaan genieten? ;) Voel je je al beter? Een reisgids over Costa Rica zou gaaf zijn. Ik wil hier zo graag en al zo lang heen. Ik las ergens dat Costa Rica 4% van alle flora & fauna op de wereld heeft, het heeft mooie stranden en de mensen zijn de gelukkigste op aarde. Need I say more? Die positiviteit en al dat moois wil ik ervaren, opzuigen, ervan genieten en daar eeuwig blijven (oh, als dat toch kon..).

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Costa Rica: Staat ook zeker op mijn verlanglijstje! Ik ben nu alleen nog verkouden en niet meer helemaal ziek gelukkig. En ja: die verhalen komen er vanaf volgende week aan! :-)

   Beantwoorden

 4. Nienke

  Voor mij is het zonder twijfel ook de Californië editie. San Francisco staat enorm hoog op m’n lijstje. Na jouw tweet over Santa Barbara staat ook dat op ’t lijstje. Ik denk dat m’n hart in Amerika gebleven is toen ik naar New York ging in april. Bij iedere reisaanbieding richting de USA die ik voorbij zie komen wil ik op de ‘boek’ knop drukken. Oh well, California, one day we’ll meet. Haha!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Wat leuk om te horen! <3

   Beantwoorden

 5. Suzanne

  Makkelijk: California natuurlijk! Omdat ik maandag a.s. richting Amerika vertrek! Ben ik nog op tijd, haha?

  Back-up plan en tevens onthulling van Groot Geheim Plan: Australia! ;-)

  Beantwoorden

  1. Suzanne

   Ik zie net dat de winactie t/m 21 juli loopt. En laat ik nou net 21 juli vliegen! Maar ik mag niet klagen, mijn volgende trip staat gepland in oktober. En de reis gaat naar… Australië dus! Ook dat gidsje is dus meer dan welkom!! :-D

   Beantwoorden

   1. Explorista

    HALLO! Jij gaat even naar Amerika én Australië in één half jaar. HOE? :-P Enjoy!!

    Beantwoorden

    1. Suzanne

     Amerika is deels een familietrip en stond al een jaar gepland. Australië ga ik met twee vriendinnen heen voor een aantal maanden!! :-D En dan daar werken ook wel voor extra geld!

     Beantwoorden

 6. Victoria

  Hoi!

  California voor me please :)

  Ik ben van plan om volgend jaar die kant op te gaan en kan een reisgids goed gebruiken! Mijn ervaring in Amerika met wifi is precies wat je aangeeft. Ik ging van Starbucks tot Starbucks met een tussenstop in grote musea om op internet te kunnen.

  Sowieso vind ik papieren reisgidsen erg handig en ik print ook altijd de leukste beoordelingen uit die op Tripadvisor staan. Echter, met een reisgids die ook local tips geeft, kom je sneller in wat minder bekende plekken.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Zoveel liefde voor Californië zie ik! AWESOME. -> Aldus de Californië-ambassadeur ;-)

   Beantwoorden

   1. Victoria

    Ik heb toevallig nog een heel leuk artikel gedeeld over California, heb je deze al gezien? Het doet me alleen maar meer wegdromen :)
    bit.ly/1mRIJ8e

    Beantwoorden

    1. Explorista

     Oh, wat leuk! Ik ben bij dat resort geweest op Coronado Island. Kun je gelukkig ook gewoon gratis bezoeken. De prijzen daar zijn om van te huilen. :-P

     Beantwoorden

 7. Babette van Rumt

  Jamaica, omdat we daar na een geannuleerde vakantie wegens ziekte eindelijk dit jaar daarheen gaan! Heb er onwijs veel zin in, het duurt nog een maand maar kijk er dagelijks naar uit.

  Beantwoorden

 8. Annebelle

  Sowieso Zweden! Ik ga over een paar maanden een half jaar in Zweden studeren en ben van plan om tussen het leren door veel van het land te ontdekken/zien :D

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Wat gaaf! Wat ga je daar studeren?

   Beantwoorden

   1. Annebelle

    Ik heb nog geen idee! Wel iets communicatie-gerelateerds, maar je moet erg flexibel zijn, omdat ze nog niet weten wat voor vakken ze over een jaar geven. Erg spannend dus.

    Beantwoorden

 9. Marleen

  Oeh, ook Californië of de westkust. Ik ga in oktober dezelfde trip maken als jij, en ben druk info aan het verzamelen. Een reisgids moet ik inderdaad ook nog halen, want ik maak wel een roadbook, maar kaartjes e.d. lijken mij ook erg handig.
  Ben benieuwd naar je verslagen! Nog meer voorpret :)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Tof! Leuke tijd lijkt me dat ook: oktober. Iedereen is dan allang weer thuis, en jij zit lekker in de VS. De reisverslagen komen vanaf volgende week online! :-D

   Beantwoorden

 10. Iris

  Oeh, dan zou ik gaan voor de Marco Polo reisgids ”USA West”
  Omdat ik een reis aan het plannen ben rondom de hele wereld, waaronder de USA. En eigenlijk is dit het gebied waar ik tot nu toe het minste vanaf weet.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Gaaf! Ik kan het je zeker aanraden :-)

   Beantwoorden

 11. Bep

  Ik kies voor Noorwegen, zijn we al een keer geweest, maar in de planning om er volgend jaar weer naar toe te gaan.

  Beantwoorden

 12. Fleur

  Gave winactie! Ik zou graag een reisboekje van Bali willen winnen, omdat ik van plan ben om daar volgend jaar voor een maand heen te gaan!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Gaaf! Wat lijkt me dat heerlijk :-)

   Beantwoorden

 13. Eva

  Kan niet wachten op al je Amerika verhalen!! Momenteel ben ik aan het kijken voor volgend jaar. We willen graag een lange reis maken van 3-5 weken. Waarheen is nog de vraag; Noord/Midden/Zuid-Amerika of Azië. Het is allemaal zooooooo mooi! Misschien halen jouw verhalen me over voor een roadtrip California ;-)

  Over een maand vertrek ik 2 weken naar Italië, Toscane wel te verstaan. Ik zou daarom ook kiezen voor die gids! :D

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Oeh, Toscane. Heerlijk! Ja, waarheen ligt natuurlijk ook aan je budget: Noord-Amerika is veel duurder dan Azië :-) Maar daarom niet een reden om het niet te doen hoor!

   Beantwoorden

 14. Leonie

  Wat een heerlijke foto van het landschap. En ha, ik probeer vakantie ook wifi-loos door te brengen, maar ik ben toch te veel afhankelijk van blogs als ik ergens ben om ook daadwerkelijk leuke plekjes te vinden, haha. Ik zou graag het gidsje van Rome winnen omdat a) ik door eind deze zomer met 26 vreemden rondleidingen ga geven en verzorgen ter introductie van een studieprogramma (en vreemden zijn eng, maar Rome: hallo?!) en b) omdat, nou ja, het is altijd leuk om degene te kunnen zijn die roept: ‘JA, maar weet je waar we lekker kunnen eten? Tegen studentenprijsjes? Daar!’ ;)

  (Het leven draait toch om eten of niet dan. Grapje). Hoe dan ook: soms zijn boeken wel gewoon retehandig.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Haha het leven DRAAIT ook om eten. Als we niet eten gaan we dood. Zo simpel. En het is lekker. Als ik in Rome ben zou ik niets anders doen dan eten, vermoed ik! *kwijlt* *pizza.. pasta.. gelato..oooohhh!!*

   Beantwoorden

   1. Leonie

    Vooral gelato. Ik weet nog dat ik er met 3VWO was en dat er zo’n overheerlijke ijssalon zit in de buurt van het Pantheon met 160 smaken ijs. Het eerste wat ik zei toen ik wist dat ik naar Rome zou gaan: “Jaaa, dan kan ik daar weer heen!” In de tussentijd bereid in mij mentaal voor op de moeilijke keuze.

    Beantwoorden

 15. Corinne

  Hi! Ik ga in september ook naar de westkust van the USA, dus die reisgids zou ik graag willen!! Zo onwijs spannend. Heb nog nooit zover gevlogen, dus heb heel wat voorbereidingsmateriaal nodig, zodat ik me in het vliegtuig kan verheugen en vermaken!! Zo’n zin in :-) Groetjes, Corinne.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Gaaf! Je hebt sowieso een entertainmentsysteem aan boord, dus als je bent zoals ik dan kijk je twee films: 4-5 uur (samen). En dan heb je nog zo’n vier uurtjes waarin je waarschijnlijk even slaapt en eet en lekker kunt lezen/schrijven :-) Enjoy!

   Beantwoorden

 16. Sandra

  Oh zó herkenbaar die slechte WiFi! Ik koop altijd 2,5GB bij T-Mobile (alleen data) op mijn Amerikaanse simkaart en stop die in een WiFi hotspot. Overal internet (4G) voor maar 30 dollar. Erg fijn!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Goede tip! Kende ik niet. Best stom natuurlijk, maar ik ben ook een beetje een technofoob. Je koopt dan een Amerikaans simkaartje van T-Mobile met alleen internet?

   Beantwoorden

 17. Danielle

  Wat n gave winactie!! Florence zou dan echt goed uitkomen. Wij willen graag met de auto naar Italië en dan ook naar die streek :)
  Onze vakantie is in september. Dus dat duurt nog wel ff

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Oeh Florence. Daar wil ik nog steeds eens naar terug. Vond ik een van de mooiste steden die ik ooit gezien heb! (Drink geen cola tegenover de grote kerk: kost je 6 euro per flesje. No joke.)

   Beantwoorden

 18. Daphne

  Yay! Als voorbereiding op mijn eigen Amerikareis lees ik graag jouw aanstaande blogs en voor internet ter plaatste ga ik een Amerikaans sim-kaartje kopen. Omdat ik al jaren naar Griekenland wil en dat waarschijnlijk ook volgend jaar ga doen, lijkt mij het reisgidsje over Griekenland erg leuk ter voorbereiding. – Welcome back!!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Dankjeweeeel. Griekenland: daar ga ik in oktober heen. Ben ook wel benieuwd hoe dat is! :-D

   Beantwoorden

 19. Anita H.

  “Venice”. Sprookjesachtig mooi. Jaren geleden ben ik er geweest en het heeft voor mij een onvergetelijke indruk gemaakt. Wil graag op korte termijn nog een keer terug, nu het nog kan.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Venetië is inderdaad prachtig. Ben er één dag geweest in een bloedhete zomer, dus zou ook nog graag eens teruggaan :-)

   Beantwoorden

 20. Petra

  “de Griekse eilanden”lijkt mij fantastisch! Ik zou er graag islandhoppen. Met veerboot naar een ander eiland en genieten van de schoonheid van de natuur en de vriendelijkheid van de mensen. Lijkt mij een geweldige bestemming!

  Beantwoorden

 21. Bart N

  Southern states van den VS.
  M’n vrouwtje had altijd al willen “Sweet home Alabama” zingen in Alabama

  Beantwoorden

 22. Sharon

  oeh kan niet wachten op je Amerika verhalen! Ik zou graagd de reis gids willen voor Madrid. Ik ga hier in september voor een half jaar stage lopen bij Boeing en dan is het wel heel fijn als je alvast wat van de stad kunt ontdekken met zo’n gidsje! Heb de Marco Polo gids toevallig vorige weeek gebruikt op Kreta en het was echt super fijn! De kaart was ook echt onmisbaar tijdens onze auto rit.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Wat gaaf dat je daar stage gaat lopen. Ben zelf nooit in Madrid geweest, maar mijn ouders waren er vorig jaar en ze waren laaiend enthousiast. Fijn dat het gidsje is bevallen!

   Beantwoorden

 23. Patricia | www.patgaatoppad.nl

  Oh, heerlijke winactie! Welke editie ik graag zou willen winnen? Nou.. doe dan maar ZUID AFRIKA! Want daar ga ik over 90 (!) dagen heen, yiehaa! :)

  Beantwoorden

 24. Festen Luc

  Californië lijkt me te gek! Super voor een roadtrip!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Absoluut. Kan het je zeker aanraden!

   Beantwoorden

 25. Hanneke Baerends

  Leuke winactie.
  Ik zou graag de gids van Noorwegen winnen.
  Ik verwacht in februari een poging te ondernemen het Noorderlicht op de Lofoten te bewonderen (ben benieuwd… wordt de vierde poging om het Noorderlicht te spotten… Ooit moet het toch lukken).
  Daarnaast hoop ik in de komende jaren eens vier weken door Noorwegen te trekken.

  Jeg vil gjerne ha boka !

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Het Noorderlicht lijkt me heel gaaf! Ik heb het nog nooit mogen bewonderen helaas. En ach.. vierde keer scheepsrecht! ;-)

   Beantwoorden

 26. LenW

  Zeker Zuid-Afrika ! Het mooiste land op aarde, de Drakensbergen vooral.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *