Curacao: de 9 leukste plekjes om een drankje te drinken op het eiland

door Explorista

Curaçao kent natuurlijk véél meer dan 9 mooie plekjes om een drankje te drinken. Curacao is namelijk een heerlijk vakantie-eiland vol leuke barretjes en restaurants om uit te kiezen. Het is lastig om een selectie te maken, maar in dit artikel vind je er één gebaseerd op de jaren dat we er woonden. Elke keer als we terugkomen, keren we ook bij deze plekjes terug. De bars en cafés zijn gekozen om verschillende redenen, zoals: de mooiste zonsondergang, de meest lokale plek, het beste uitzicht en meer. Proost!


*) Voor de oplettende lezer: Curaçao schrijf je met een ç. Omdat de meeste mensen op Google een gewone “c” gebruiken, wisselen we het hier af.

Door: Wendy

De 9 mooiste plekjes om een drankje te drinken op Curaçao

1: Aan de Handelskade een cocktail blue Curacao drinken

Dat is genieten! Strijk bijvoorbeeld neer bij het Iguana Café. Uiteraard hebben ze ook koud bier of alcoholvrije cocktails. Maar als je dan toch in Curaçao bent moet je natuurlijk wel de klassieke drank proberen. Snacks zijn prima, maar van het eten moet dit café het minder hebben.

De handelskade in Punda wordt getekend door de kleurrijke panden. Wanneer je aan de kade bij het Iguana Café gaat zitten, ervaar je niet alleen de sfeer van de stad. Je kunt ook volop genieten van de mensen op de pontjesbrug, het open en dichtgaan van deze brug met alle bijhorende geluiden en bedrijvigheid. De schepen die binnenkomen en uitvaren zijn soms enorm en indrukwekkend.

Het vernevelde terras biedt verkoeling zelf op het heetst van de dag en de service is echt supervriendelijk en prettig.

Must’ vanwege: de sfeer, lokale bedrijvigheid, stadsleven

2: Saint Tropez Ocean club: mooiste plekje om bubbels te drinken

Wil je een dag(deel) genieten van Ibiza-club vibes? Dan is dit jouw plek. Saint Tropez Ocean Club ligt centraal tegen Punda aan, in de hippe en trendy wijk Pietermaai.

Pietermaai ligt in de Curaçaose hoofdstad Willemstad. Vanaf 1990 is deze wijk gerestaureerd en is steeds meer gaan leven. Het wordt vanwege het hippe Nederlandse karakter wel vergeleken met SoHo in New York of het Quartier Latin in Parijs.

Het zwembad van St. Tropez Ocean club kijkt uit over zee, de heerlijkste drankjes worden aan het zwembad, bij je bedje of aan de bar geserveerd. Je kunt hier ook heerlijk eten of zelfs verblijven in het bijbehorende boetiekhotel. Voor het eten is het in drukkere perioden slim om te reserveren.

‘Must’ vanwege: de luxe, ‘look’, trendy.

3. Fort Nassau: de mooiste plek voor een tropische cocktail met zonsondergang

Fort Nassau is een geweldig oud fort uit de 18e eeuw met uitzicht op de Julianabrug, die Punta en Otrobanda met elkaar verbindt. Vanaf iedere plek op het terras heb je een schitterend uitzicht.

De kanonnen langs de muren van het fort, de voormalige gevangenis en het primitieve toilet van de soldaten zijn de levende bewijzen van een tijd toen het fort nog in dienst was om het eiland Curaçao te beschermen.

De drankjes en het eten zijn van prima kwaliteit. Het is volop genieten, nippend aan je cocktail of wijn als de zon ondergaat. Daarna verzorgen de duizenden lichtjes op zee en in de stad voor een spectaculair uitzicht.

‘Must’ vanwege: de geschiedenis, het uitzicht en de zonsondergang.

4. Playa Grandi: de beste plek voor schildpadden en een koud biertje in Curacao

Toen we voor het eerst op Playa Grandi kwamen was het strand, de vissers, de sfeer nog erg lokaal. Rommelig, vriendelijk, rustig. Het was geweldig om in de ochtend te gaan, wanneer de vissers net terugkwamen in hun bootjes met vers gevangen vis. Aan de kant werden de vissen direct schoongemaakt. Het afval werd in zee gegooid, waar de mooiste schildpadden op afkwamen.

Er was weinig schaduw, dus na het zwemmen met de schildpadden zochten we de verkoeling op van een lekker koud Polar-bier die we kochten aan een klein truki pan-achtige barretje. We kletsen wat met de vissers en de mensen van het dorp. In een woord: geweldig.

In de drie jaren dat we in Curacao woonden, hebben het wel zien veranderen. Het is aan de ene kant georganiseerder geworden met meer bedjes en met parasols. Aan de andere kant is het drukker en toeristischer geworden, wat wel wat van de charme heeft weg gehaald.

Toch blijft het een mooie plek om naar toe te gaan en onder het genot van een koud biertje de schildpadden te bewonderen vanaf de steiger.

‘Must’ vanwege: Schildpadden, lokale vissers, koud biertje aan de truki-pan

5: Williwood: perfect voor een koud biertje of hapje onderweg naar of terug van de stranden

Een bezoek aan Curaçao is niet compleet zonder een bezoek aan Toko Williwood. Het heeft een zeer rustieke Caribische sfeer en de mensen zijn supervriendelijk.

Het is gelegen aan de Weg naar Westpunt of Coral Estate, afhankelijk van waar je vandaan komt. Langs de weg Naar Willibrordus. Je hebt zicht op de flamingo’s. En, als de het namiddag wordt heb je vaak kans op lokale live muziek.

Mocht je nog wat missen in je appartement of hotel? Ze hebben ook een kleine supermarkt die een vrij volledig assortiment heeft.

Qua eten: De geitenburger is berucht en beroemd, maar niet voor iedereen :-)

‘Must’ vanwege: lokale sfeer, lokale live muziek, zicht op de Flamingo’s.

6. Kokomo: dé perfecte zonsondergang en Instagram foto

Wij hadden het geluk dat we om de hoek van Kokomo woonden. Het is een schitterend strand aan de Vaersenbaai. Fotogeniek. Wat een heerlijk plek om te genieten van een drankje, de iguana’s van heel dichtbij te bewonderen en rustig te zwemmen.

Het restaurant/ beach bar is overdekt en open. De mooiste plekjes kijken uit over de baai. Achterin is de voederplek van de iguana’s waar met regelmaat sla en ander groenteafval wordt neergelegd.

Ook is er de inmiddels bekende Instagram-schommel in de zee, die zorgt voor hilarische taferelen als mensen er op hun charmantst op willen klimmen en gefotografeerd willen worden. Wij hebben tijdens onze tijd in Curacao hier verreweg de mooiste zonsondergangen gefotografeerd.

‘Must’ vanwege: zonsondergang, fotogeniek

7. Karakter: een unieke strandervaring met de beste service op Curacao

De eerste keer dat wij op Karakter kwamen, waren we enorm verrast! Wat een leuk concept! De foto’s vertellen meer dan woorden. De sfeer is relaxed. Je kunt de hele dag blijven met een zeer goede service op het strand. Je betaalt niet voor bedjes, parasols of zitzakken, maar voor je drankjes en eventueel eten.

De wijnen, biertjes en cocktails zijn aanraders en ook het eten is van een hele goede kwaliteit. We gingen hier extra graag heen omdat onze zoon glutenallergie heeft en onze dochter vegetariër en beide was totaal geen probleem voor de keuken.

‘Must’ vanwege: Rust/ relaxte sfeer, fotogeniek, superservice

8. Tug Boat Beach: voor een bijzondere onderwaterwereld

Tugboat Beach is een van de meest bezochte snorkel- en duikplekken van Curaçao. Wat ons naast het duiken en snorkelen zo aanspreekt aan Tug Boat Beach is de totaal lokale ‘get-a-way’ in de meest relaxte sfeer. Lokaler aan het strand zijn, kan bijna niet. De mannen die aan een wankele tafel domino spelen, de whiskey die rijkelijk vloeit, de ouders met kinderen die op de wat gammele, maar perfect opgestelde bedjes genieten van het uitzicht en de duikers die op en af komen en gaan.

Het tentje is een rijke verzameling van allerlei rariteiten en uiteraard zaken uit zee. Vanaf het moment dat je het water in gaat zie je direct vissen, of je nu snorkelt of duikt. Na ongeveer 50 meter zwemmen vanaf de kust kom je aan bij het wrak. Dat ligt daar al ruim 30 jaar lang op de bodem. Hierdoor is het bedekt met prachtig koraal en zwemmen hier veel vissen. Een mooie beleving. Vergeet niet je onderwatercamera mee te nemen.

‘Must’ vanwege: Nog steeds heerlijk lokaal, rommelig, vriendelijk, dominee

9. Pop’s place: voor een koud biertje en een lokale vissoep

Lokaal restaurant Pop’s place ligt aan de Caracasbaai. Het kijkt uit over het water en het lokale strand. In het weekeinde geven de vele families met hun icejugs en BBQ’s een extra feestelijke Caribische sfeer aan de plek. Als je naar links kijkt, kun je het geluk hebben dat je mensen met paarden ziet zwemmen. Het restaurant is simpel, lekker en van een goede kwaliteit. Voor wie van vis houdt, is de vissoep een aanrader. Wij vonden het ook een prima plek om gewoon te genieten van een koud biertje.

De Caracasbaai is een baai die grenst aan de wijk van Jan Thiel. De baai ligt tussen de Jan Thielbaai in het westen en de Spaansebaai in het oosten. De Caracasbaai heeft langs de noordelijke en de oostelijke kant een smal en langgerekt strand.

‘Must’ vanwege: Lokaal restaurant, sfeer op het lokale strand, vissoep


Meer tips voor je vakantie naar Curacao? Lees ook deze artikelen:


Over de auteur:

Buenos días, mijn naam is Wendy en ik woon met ons gezin in de Dominicaanse Republiek. We hebben eerder in Aruba, Spanje, Nederland en Curaçao gewoond dankzij het werk van mijn man en mijn online bedrijf. Zelf ben ik namelijk leerkracht en oprichter van Dutch for Children, een online school die Nederlands geeft aan kinderen overal ter wereld. Onze eigen kinderen zijn inmiddels 19 en 15 jaar en zijn meertalig opgevoed. Curaçao kent de mooiste plekjes en heeft altijd een speciale plek in ons hart. We kunnen er vanuit hier gelukkig makkelijk naar toe reizen.

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter