office-3295561_1280

Explorista.nl zoekt webredactie stagiaire!

Lees jij reisblogs alsof het Vogue is? Is ‘Skyscanner’ jouw hobby? Tel je liever het aantal landen dat je bezocht hebt dan het aantal schoenen dat je bezit? Dan is een stage bij Explorista.nl helemaal wat je zoekt! Vanaf Mei is er een plekje op de webredactie van Explorista, één van de populairste persoonlijke reisblogs van Nederland die mensen leuker en vaker helpt reizen. Het merk Explorista bestaat uit twee websites én een portfolio van social media kanalen. Daarnaast vallen er nog een website, een grote FB-community én een content agency onder het bedrijf Explorista Media. Lees vooral verder wat deze content stage inhoudt!

Tijdens stage leer je allround medewerker te worden van een webredactie. Je bent mede-verantwoordelijk voor de groei van de Nederlandse én Engelse website. Er is ook mogelijkheid mee te snuffelen bij Explorista Media, een content agency voor reismerken. Tijdens je stage voor Explorista.nl kom je met ideeën voor content en werkt deze vervolgens van begin tot einde uit. Van research, tot schrijven, tot het zoeken en/of bewerken van beeldmateriaal én het succesvol promoten na de publicatie: je zult het allemaal doen. Je leert hoe je een community groeit en onderhoudt. Misschien edit je zelfs wel video’s voor ons Youtube-kanaal, als je wilt.

Je zult veel leren: we laten je zien hoe je zoekmachine vriendelijke content ontwikkelt, en hoe je die resultaten analyseert en rapporteert. Je leert hoe je commercieel interessante artikelen ontwikkelt, en leert de ins & outs van affiliate marketing. Je leert hoe een goed artikel in elkaar steekt, dat zowel lekker te lezen is, maar ook bárst van de nuttige informatie. Je kunt meewerken aan de ontwikkeling van online producten. Aan het einde van deze stage ben je helemaal op de hoogte van bloggen, SEO-content ontwikkelen, online marketing én social media management. Als stagiair schrijf je vrijwel dagelijks artikelen voor de website, maar heb je ook de kans op stap te gaan voor artikelen, events te bezoeken, of samenwerkingen te ontwikkelen. De stage kent veel vrijheid. Daarom is het belangrijk dat je met deze verantwoordelijkheid en deadlines om kunt gaan.

flowers-desk-office-vintage

De stage:

– Je schrijft foutloos Nederlands en Engels

– Je houdt van schrijven en bruist van de artikelideeën

– Je hebt ervaring met WordPress en het uploaden van posts

– Je weet wat “SEO” betekent en wat het ongeveer doet

– Je vindt het leuk om cijfers te analyseren en te zien wat wel en niet werkt

– Je hebt kennis van social media en gebruikt zelf platforms als Instagram, Youtube, Twitter en Facebook.

 

Over jou:

– Je leest graag reissites en bent op de hoogte van trends

– Je hebt een grote liefde voor zelfstandig reizen (een strandvakantie vind je saai…)

– Je bent pro-actief in je werk en komt zelf met ideeën

– Je bent betrouwbaar, kunt zelfstandig werken en met deadlines omgaan

– Je bezit een eigen laptop (als je toevallig photoshop of lightroom hebt, is dat een plus)

De start van de stage is in overleg: ergens eind April of begin Mei, voor minimaal drie maanden. Het gaat om drie tot vijf dagen per week. Een stagevergoeding is mogelijk. Wij zijn gevestigd in Etten-Leur, maar ik ben heel vaak in het buitenland. In de weken dat ik in Nederland ben, vind ik het leuk als je af en toe een dag meewerkt op locatie (Etten-Leur of Breda), maar verder zul je veel vanuit huis werken. Als je aantoont met die verantwoordelijkheid om te kunnen gaan, vind ik het zelfs prima als je soms ook vanuit het buitenland werkt. We zullen wel elke dag in contact staan over de planning en voortgang van je werk en deadlines.

 

Over Explorista:

Explorista is een merk voor mensen die vaker en leuker willen reizen, bestaande uit twee websites en social media kanalen. Daarnaast ben ik ook de founder van FemaleDigitalNomads.com, een platform voor vrouwelijke digital nomads (inclusief FB-community van 26.000+ leden), en Explorista Media, een content agency voor reismerken. Explorista bestaat uit een Nederlandse (.nl) en internationale site (.net), die beiden met zijn eigen mogelijkheden en uitdagingen komen. Samen trekken ze ruim 60.000 bezoekers per maand.

Word jij enthousiast van deze vacature? Stuur dan een mailtje met je CV en motivatie naar info[@]explorista.nl, en wie weet zie ik je binnenkort voor een stagegesprek!

Liefs,

Milou

4 comments

 1. Lenneke

  Super gaaf!! Helaas ben ik niet voldoende gekwalificeerd en heb ik dan al een andere stage.
  Wel super leuk dat deze stage wordt aangeboden en iemand deze kans krijgt!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ahh het zijn richtlijnen hoor, als je aan de meeste voldoet zou ik toch mailen. Maar veel succes met je stage! Leuk!

   Beantwoorden

 2. My 2016 in travel: 19 trips + living abroad!

  […] travel. What’s even more fun is that with all my busy plans I’m looking for an intern this year! (Dutch only, sorry :-)) This way I can deliver even more cool content, and structurally […]

  Beantwoorden

 3. My 2017 New Years resolutions

  […] to write more useful, inspirational articles for all of you. I could actually use the help of a nice intern (sorry, Dutch […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.