f37rwpdmon4-patrick-tomasso

Explorista.nl zoekt webredactie stagiaire!

f37rwpdmon4-patrick-tomasso

Lees jij reisblogs alsof het Vogue is? Is ‘Skyscanner’ jouw hobby? Tel je liever het aantal landen dat je bezocht hebt dan het aantal schoenen dat je bezit? Dan is een stage bij Explorista.nl helemaal wat je zoekt! Vanaf februari is er een plekje op de webredactie van Explorista, het platform voor female millennial travellers. Het merk Explorista bestaat uit drie websites én een portfolio van social media kanalen. Lees vooral verder wat deze stage inhoudt!

Tijdens stage leer je allround medewerker te worden van een webredactie. Je bent verantwoordelijk voor de groei van de Nederlandse website. Er is ook mogelijkheid mee te snuffelen bij Explorista Media, een digital marketing agency voor reismerken. Tijdens je stage voor Explorista.nl kom je met ideeën voor content en werkt deze vervolgens van begin tot einde uit. Van research, tot schrijven, tot het zoeken en/of bewerken van beeldmateriaal én het succesvol promoten na de publicatie. Je leert hoe je een community groeit en onderhoudt. Misschien edit je zelfs wel video’s voor het Youtube-kanaal. We laten je zien hoe je zoekmachine vriendelijke content ontwikkelt, en hoe je resultaten analyseert en rapporteert. Aan het einde van deze stage ben je helemaal op de hoogte van bloggen, online content ontwikkelen en social media management. Als stagiair schrijf je vrijwel dagelijks artikelen voor de website, maar heb je ook de kans op stap te gaan voor artikelen, events te bezoeken, of samenwerkingen te ontwikkelen. De stage kent veel vrijheid. Daarom is het belangrijk dat je met deze verantwoordelijkheid en deadlines om kunt gaan.

vhpdp_gkggc-pineapples

De stage:

–  Je schrijft foutloos Nederlands en Engels
– Je beheerst photoshop of lightroom en weet hoe je foto’s bewerkt
– Je hebt kennis van WordPress en het uploaden van posts
– Je houdt van schrijven en bruist van de artikelideeën
– Je kent de basis van SEO
– Je vindt het leuk om cijfers te analyseren en zien wat wel en niet werkt
– Je hebt kennis van social media en weet hoe Instagram, Youtube, Twitter en Facebook werken.
– Je leest reissites en bent op de hoogte van trends
– Je hebt gevoel voor stijl, een grote liefde voor reizen én bent pro-actief
– Je bezit een eigen laptop met photoshop of lightroom.
– Bonus: enige ervaring met graphic design en/of video editing is mooi meegenomen.

De stage start in februari (in overleg), en duurt 3-5 maanden. Het gaat om vier tot vijf dagen per week. Een stagevergoeding is mogelijk. Wij zijn gevestigd in Utrecht: ik vind het leuk als je regelmatig op locatie meewerkt, maar we staat flexibel tegenover thuis werken, zo lang je aantoont met die verantwoordelijkheid om te kunnen gaan.

 

Over Explorista:
Explorista is een merk voor female millennial travelers met stijl, bestaande uit twee websites en social media kanalen. Daarnaast run ik (Milou) ook FemaleDigitalNomads.com, een platform voor vrouwelijke digital nomads, en Explorista Media, een digital marketing agency voor reismerken. Explorista bestaat uit een Nederlandse (.nl) en internationale site (.net), die beiden met zijn eigen mogelijkheden en uitdagingen komen. Samen trekken ze ruim 30.000 bezoekers per maand.

Word jij enthousiast van deze vacature? Stuur dan een mailtje met je CV en motivatie naar info[@]explorista.nl, en wie weet zie ik je binnenkort voor een stagegesprek!

Liefs,
Milou

4 comments

 1. Lenneke

  Super gaaf!! Helaas ben ik niet voldoende gekwalificeerd en heb ik dan al een andere stage.
  Wel super leuk dat deze stage wordt aangeboden en iemand deze kans krijgt!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ahh het zijn richtlijnen hoor, als je aan de meeste voldoet zou ik toch mailen. Maar veel succes met je stage! Leuk!

   Beantwoorden

 2. My 2016 in travel: 19 trips + living abroad!

  […] travel. What’s even more fun is that with all my busy plans I’m looking for an intern this year! (Dutch only, sorry :-)) This way I can deliver even more cool content, and structurally […]

  Beantwoorden

 3. My 2017 New Years resolutions

  […] to write more useful, inspirational articles for all of you. I could actually use the help of a nice intern (sorry, Dutch […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *