;

Goedkoop naar de Malediven: budget tips + goedkope resorts!

door Explorista

Welkom bij een nieuwe rubriek! In Budget Bucketlist behandel ik iedere maand een locatie die bij veel mensen hoog op de bucketlist staat, maar waarvan gedacht wordt dat een nier verkopen de enige manier is om er te komen. Ik zoek uit hoeveel een locatie daadwerkelijk kost, en hoe je het op een manier kunt aanpakken dat je de reis van je dromen maakt, met al je organen in tact. Dit keer: de Malediven!

De parelwitte stranden en azuurblauwe zee van de Malediven staan op menig dromers wensenlijstje. Maar… de paradijselijk eilandjes staan ook bekend om de poepiesjieke resorts waar je nog net niet met kaviaar ontbijt en je billen afveegt met bladgoud terwijl je kleine teen een heilige massage krijgt. Onbetaalbaar, dacht ik altijd, als ik dromerig staarde naar mijn screensaver. Maar dát is dus allang niet meer zo. De Malediven zijn prima betaalbaar geworden. Voor dit artikel ga ik uit van een tripje van twee weken naar twee eilanden op de Malediven.

Zie hier de tofste goedkope resorts in de Malediven.

1200px-Maldives-beach

Prijzen reis Malediven

Het is de laatste tijd eerder regel dan uitzondering dat ik goedkope deals voorbij zie komen naar de Malediven. Tickets van €450 of €500 zijn echt niet gek meer. En dan heb je nog alle reisorganisaties die pakketreizen naar de eilanden aanbieden. Laatst zag ik een ticket en een week hotel op de Malediven voor nog geen €600. Hállo.

Er zijn in essentie twee manieren om vakantie te vieren op de Malediven: óf je boekt een pakketreis en alles wordt voor je geregeld (vlucht, transfers, verblijf) of je gaat op eigen houtje. Vluchten komen hoe dan ook aan op hoofdstad Malé. Vanaf daar pak je de boot naar een van de andere eilanden, wat je niet meer dan vijf tot tien euro kost. Tussen de eilanden reis je met de lokale boten die niet meer dan een paar euro kosten.

Waar vind je die deals die ik eerder noemde? Ticketspy.nl, is hiervoor een goede om in de gaten te houden. Onder andere Arke en Neckermann hebben inmiddels de Malediven in hun assortiment. Normaal gesproken zijn die reizen duur, maar zo nu en dan willen ze ervan af, en zakt de prijs tot 1/3e van de normale kosten! Zelf zoeken kan ook. Ik vond via Skyscanner een retourvlucht voor in maart vanaf Amsterdam voor €422.

SONY DSC

Prijzen verblijf Malediven

Natuurlijk kun je terecht bij de resorts, en als ik naar de Malediven ga, zou ik dat zeker voor één of twee nachten doen. Maar je kunt ook stukken goedkoper verblijven. Hostels bestaan niet op de Malediven. Maar een (hotel)kamer valt wel tussen de 25 en 55 euro te scoren. Airbnb is hiervoor een aanrader. Niet alleen goedkoop, maar ook een leuk inkijkje in hoe locals leven.

Een aanrader voor het zoeken van hotels en guesthouses in Azië is Agoda.com.

Prijzen eten Malediven

Omdat de Malediven nog niet lang toestaat dat er ook guesthouses zijn buiten de bekende resorts, zijn er op veel eilanden weinig restaurants te vinden. In resorts eet je meestal op het terrein zelf, immers. Ook guesthouses bieden vaak maaltijden aan, inbegrepen in de prijs. Eten in een restaurant kost je maximaal zo`n zeven euro, maar bij lokale tentjes kun je ook al noodles vinden voor twee euro. Aangezien het een eiland is, is vis een populair ingrediënt.

Prijzen activiteiten Malediven

Laten we eerst eens even stilstaan… je bent op een paradijselijk eiland. Kijk om je heen: die stranden zijn gratis. Als je echter excursies wilt boeken, dan is dat het goedkoopst bij je guesthouse. Wandel er gewoon een paar binnen en kijk wat ze aanbieden, en wat daarbij inbegrepen zit. Populaire excursies zijn vissen, duiken en snorkelen. Ook kun je op excursie naar een resort. Het is vaak alleen op resort eilanden mogelijk om alcohol te drinken en in je bikini op het strand te liggen (de Malediven zijn streng Islamitisch). Tijdens excursies is het ook prima je bikini te dragen, omdat je zo ver op de oceaan zit. Op de ‘gewone’ eilanden kun je zwemmen, zolang je schouders en bovenbenen bedekt zijn. Excursies (budgetstyle… niet die van resorts) kosten normaal gesproken tussen de €25 en €60.

Malediven_Beach

Prijskaartje: €1000

In deze berekening zit: een retourvlucht Amsterdam, de prijs van 3x de ferry (naar eiland 1, naar eiland 2 en terug), twee weken overnachting, 4x uit eten per week, en drie excuries per week, wisselend qua prijs.

Nou… dat valt ontzettend mee voor twee weken op een paradijselijk eiland, of niet? Toegegeven, je verblijft in deze berekening niet in een luxeresort, maar gewoon budgetstijl. Je eet de helft van de tijd in je guesthouse, en vermaakt jezelf ook met een aantal dagen op het strand liggen met een boekje of een wandeling (gratis). Het is ook maar een indicatie hè. Maar mij valt die prijs echt ontzettend mee. Wanneer gaan we?

Valt die prijs je mee of tegen?

Bron foto’s: KingKurt22 via Wikicommons, Pascal Bovet via Flickr, Kornelia Haslbeck via Flickr, elitedivingagency.com via Wikicommons

Misschien vind je dit ook interessant

30 reacties

Wesley Pechler 5 januari, 2015 - 07:52

En bij die goedkoopste vluchtoptie van Skyscanner in maart heb je ook nog eens een overstap in Moskou van bijna een hele dag, 20 uur! Met een beetje goede planning haal je dus ook nog de Russische hoofdstad eruit. Awesome.

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2015 - 10:32

Whoehoe!

Plaats een reactie
TravelersMagazine.nl 5 januari, 2015 - 10:40

@Wesley Pechler: Vergeet niet dat je voor Moskou een transitvisum nodig hebt als je de airport verlaat! Het aanvragen van een visum voor Rusland (zelfs een transitvisum voor minder dan 24 uur) is nogal een gedoe. Iets duurder maar wel makkelijekr is om via DXB te reizen, al maakt de Emirates-vlucht dan wel weer een tussenlanding op de terugreis op Colombo, Sri Lanka. Aan de andere kant; kan je het mooi combineren ;)

Plaats een reactie
Nanda 5 januari, 2015 - 10:46

Wow… dat is wel heel erg voordelig. Goed gevonden. Ik had echt nooit bedacht (ja,…stom!) dat je tegenwoordig ook gewoon een AirBNB kunt pakken op de Malediven. En wel goed dat je dat even vermeld van het zwemmen!

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2015 - 11:08

Ik snap wel dat je dat niet wist, ik wist het eerst ook niet. Als een locatie eenmaal om één ding (resorts) bekend staat is het natuurlijk gek om te bedenken dat het ook anders kan :)

Plaats een reactie
Maud 5 januari, 2015 - 12:28

Oeh, dat ziet er zo goed uit. En wat valt de prijs mee <3 <3 <3 Als het aan mij ligt, vliegen we morgen nog!

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2015 - 12:50

Jeeej, ik ga mee!

Plaats een reactie
Jildou 5 januari, 2015 - 12:50

Het klinkt echt als een paradijselijk plekje, maar kennissen zijn er geweest en die vonden het persoonlijk niet echt bijzonder. Dat ligt natuurlijk ook aan iemands smaak, maar dan zou ik lievere één van de ABC eilanden zien.

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2015 - 12:53

Ik hoor wisselende dingen, maar de meeste mensen die er geweest zijn hoor ik er wel positief over. Ik hoor over sommige ABC-eilanden ook negatieve verhalen, dus dat is denk ik inderdaad smaak :)

Plaats een reactie
Jenny 5 januari, 2015 - 12:59

Mooie deal!

Ga ik onthouden voor als ik gepensioneerd ben, of niet meer in het onderwijs werk. Heb ik mooi de tijd wat extra te sparen om te gaan duiken. <3

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2015 - 14:20

Haha, nou, dat is nog eens langetermijn plannen. Ik duik niet, maar het schijnt er heel mooi te zijn!

Plaats een reactie
Stéphanie | Expeditie Aardbol 5 januari, 2015 - 15:09

Misschien moet ik toch mn vriend maar ten huwelijk vragen. Hebben we een zeeeeer goede reden om hier naartoe te gaan ;)!

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2015 - 16:12

Ha, kijk, dat is nog eens een plan!

Plaats een reactie
Jolisa 5 januari, 2015 - 15:27

Zit je dan je tentamens te leren… IK WIL REIZEN!

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2015 - 16:12

IK OOK!

Plaats een reactie
Sabine 5 januari, 2015 - 17:13

OMG! Hoewel we in september twee weken op vakantie gaan naar Bali wil ik dolgraag met mijn verjaardag in mei ook nog een weekje weg. Ik zat te kijken naar citytrips maar zo’n ultieme chillvakantie voor 8 – 10 dagen is natuurlijk ook wel ideaal als je daar helemaal niet zoveel meer voor betaalt.

Bedankt he, nog een item op de bucketlist erbij.

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2015 - 17:16

Hahah graag gedaan lieve Sabine. Milou: voor al uw oneindige wensenlijsten die nog een stukje langer moeten.

Plaats een reactie
Andrea 5 januari, 2015 - 20:21

Wat leuk! Ik ben in mei naar de malediven geweest. Echt een aanrader. Het is zo mooi. Echt zoals op de foto’s. Ik bleef zelf in zo’n resort, nooit aan gedacht om bij airbnb te kijken haha. Wie weet voor een volgende keer. Want het is wel een droom om weer terug te gaan hoor.

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2015 - 22:19

Oooooh een echte ervaringsdeskundige! Wat goed dat het niet tegenviel en juist alles was wat je ervan hoopte!

Plaats een reactie
Anne 5 januari, 2015 - 22:16

Ik liet dit net aan de vrouw zien en zei: we moeten hier naartoe. Ze was het met me eens ;)! En die prijs valt inderdaad heel erg mee, het ziet eruit alsof het zo paradijselijk is dat het meteen onbetaalbaar is. Nu lijkt het bereikbaar, hoera!

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2015 - 22:19

Leuk hè? Ik dacht echt altijd dat dit onbereikbaar was, behalve voor Beyoncé, maar dat valt echt mee. Stuur je me een kaartje uit de Malediven ;-)?

Plaats een reactie
Stephanie 5 januari, 2015 - 22:26

Oh my god.. die foto’s. Ik wil er NU meteen naartoe. Maar dat heb ik bij iedere foto van een paradijselijk eiland hi hi. Ik wil zelf dolgraag naar Bali, dus dat is mijn reisdoel voor 2016!

Maar wat een handig artikel, deze sla ik zeker op!

Plaats een reactie
Explorista 5 januari, 2015 - 22:52

Fijn om te horen! Och ja… Bali!! Die staat op mijn wishlist voor dit jaar.

Plaats een reactie
Hand Luggage Only 6 januari, 2015 - 02:17

Brilliant Milou! Maldives here I come! :-)

Plaats een reactie
Explorista 6 januari, 2015 - 10:07

Yes, wait for me!!

Plaats een reactie
Wacca 6 januari, 2015 - 11:42

Hooo, ik ben al even gelijk een gek aan het zoeken hoe we goedkoop naar de Maledives kunnen gaan, dus deze blogpost komt als geroepen! :D Dank je wel…

Plaats een reactie
Explorista 6 januari, 2015 - 12:16

Graag gedaan, blij dat je er iets aan hebt!

Plaats een reactie
Sarah 7 januari, 2015 - 23:31

€ 1000 is helemaal niet gek voor de Malediven! Ik zou het meteen doen. Ik zou het wel jammer vinden om mezelf niet meer te kunnen verwennen in zo’n paradijs… Dus ik denk dat ik nog eventjes spaar om toch lekker wat meer te kunnen doen. :)

Plaats een reactie
Explorista 8 januari, 2015 - 10:32

Absoluut :) We hebben allemaal andere wensen. Ik zorg ook altijd dat ik wat heb om ‘iets leuks’ mee te kunnen doen :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter

Adblock gedetecteerd

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker-extensie uit uw browsers voor onze website uit te schakelen.