De 28 leukste cafés & restaurants in Canggu, Bali

door Explorista

Canggu is de populairste plek voor digital nomads om te wonen in Bali. Lekker aan het strand, vol heerlijke restaurants, hippe cafés en prachtige boetiekjes. Het is hipsterparadise. Ik woonde er bijna twee maanden, en heb in die periode bijna elke dag wel buiten de deur gegeten. Daarom heb ik heel wat leuke adresjes verzameld om te delen met jou. Dit zijn de 28 leukste cafés en restaurants in Canggu in Bali. 

Cafés in Canggu

CangguMotioncafe

Motion Café

Voor gezond eten ben je bij Motion Café aan het goede adres. Het zit vol met hipsters, dus neem vooral je laptop mee.

Adres: Jalan Pantai Batu Bolong No.69B, Canggu

CangguMocca

Mocca Café

Ze hebben hier heerlijke smoothie bowls en de bediening is super lief.

Adres: Gang Nyepi, Canggu, Kuta Utara, Canggu

CangguElPasso

El Passo

Dit is mijn favoriete hide out in Canggu. Het zat redelijk dichtbij ons huis, en aangezien ze hier heerlijke smoothie bowls hebben kwam ik vaak terug. Mijn favoriete gerecht was echter avocado toast met poached eggs. Yummie! Je kijkt ook mooi uit op de rijstvelden.

Adres: Jl. By Pass Tanah Lot, Munggu, Mengwi, Kabupaten Badung

CanggurIntheRaw

IN THE RAW

Vegans rejoice: In the Raw is echt een café voor jou. Één van mijn huisgenoten kwam hier bijna iedere dag haar smoothies halen, en ik probeerde mijn eerste kombucha (best lekker!).

Adres: Jl. Batu Bolong No.103, Canggu

CangguMonsieurSpoon

Monsieur Spoon

Een schattig café in Franse stijl. Lekkere koffie, en fijne gebakjes. Hebben hier ook lunchopties, al was ik niet ondersteboven van mijn zalm-bagel.

Adres: Jl. Pantai Batu Bolong No.55, Canggu

Canteen1

Canteen

Een echte surfers-hotspot, ook wel te zien aan alle surfplanken die hier aan de muur hangen. Volgens mij had ik een breakfast bagel…. en hoewel ik niet meer zeker weet wat ik besteld had, weet ik wel nog dat ik het heel lekker vond.

Adres: Jl. Batu Mejan No.33, Canggu

Greenspotcafe1

Green Spot Café

Dit café is zeker niet zo hip als de andere café’s, maar ze hebben er wel heerlijk eten. Ik had een crumpets met mashed avocado en poached eggs en iedereen was er jaloers op. De andere ontbijtjes zagen er ook heerlijk uit trouwens :-). Bovendien niet duur, dus een goede tip!

Adres: Jl. Batu Mejan, Echo Beach, Canggu

BaliBuddhaCanggu1

Bali Buda

Een gezond ontbijtje scoor je hier… en dan mag je natuurlijk de carrot cake als toetje niet overslaan!

Adres: Canggu, North Kuta, Badung Regency, Bali 80351

 

Restaurants in Canggu

CangguBerawa

Berawa’s Kitchen

Een food court met allerlei leuke kleine standjes om eten te bestellen. Super leuk, en heel gezellig om met vrienden af te spreken. Ik had de veggie burger en cheesy fries en die kan ik allebei aanraden.

Adres: Jl. Raya Semat No.8, Tibubeneng

CangguLaBrisajpg

La Brisa

Één van de tofste plekken van Canggu. Er worden hier regelmatig feesten gehouden, maar als dat niet zo is, dan kun je hier chillen bij een zwembad, of uitkijken over de zee met een drankje of hapje. Niet goedkoop, wel tof.

Adres: Jl. Pantai Batu Mejan Gg. La Brisa Echo Beach, Canggu

CangguPizzahouse

Pizza House

Chille vibe en lekkere pizza’s. We hebben hier meerdere keren gegeten. Vooral leuk om in de tuin te zitten.

Adres: Jl. Batu Mejan, Canggu

CangguTheLawn

The Lawn

Één van de hipste plekken van Canggu. Één van de beste plekken voor een sunset in de stad. Chill hier met een cocktail, dobber in het zwembad en zie de zon in de zee zakken.

Adres: Jl. Pura Dalem, Canggu

CanggurOldMans

Old Mans Restaurant

De populairste plek van Canggu om uit te gaan. ‘S avonds barst het hier van de mensen. Ze serveren hier overigens lekkere burgers. Ik spotte hier overigens een reality star uit Engeland haha.

Adres: Jl. Pantai Batu Bolong, Kuta Utara, Canggu

CangguJi

Ji

Om onze anniversary te vieren nam Joris me mee naar Ji, de beste sushi-zaak van Canggu, recht naast Old Man’s en The Lawn. De sushi is echt heerlijk, en je kunt ook hier de zon prachtig onder zien gaan. Heel hip ingericht, ik voelde me alsof ik in één of ander super exclusief restaurant was.

Adres: Jalan Pantai Batu Bolong, Canggu Beach, Canggu

CangguPizzafabrique

Pizza Fabbricca

Grappig genoeg zit naast Pizza House ook Pizza Fabbricca, en als je meer een hipster-vibe zoekt dan zit je hier aan het juiste adres. De open keuken, de lekkere playlist en de heerlijke pizza’s maken dit een favoriet.

Adres: Jl. Batu Mejan, Canggu

CangguPitstop

Pit Stop

Dé plek om burgers te eten in Canggu. Ik had een burger met blauwe kaas en dat was echt een van de beste burgers die ik ooit in mijn leven op heb. Verder een weinig gezellig restaurant, maar het eten is het waard!

Adres: Jl. Nelayan No.2, Canggu

CangguLaMexicana

La Mexicana

Één van de lekkerste Mexicaanse restaurants waar ik überhaupt ooit gegeten heb, La Mexicana aan de hoofdweg is een dikke tip. Ik had heerlijke quesedillas, maar ook de burrito zag er goed uit. Oh, en mogen we even de geweldige Frida Kahlo afbeeldingen een shoutout geven?

Adres: Jl. Raya Canggu, Tibubeneng

CangguCreamery

Creamery

IJs gemaakt van liquid nitrogen? Jep, dat hebben ze bij creamery, wat ook wel gezien wordt als de beste ijszaak van Canggu. Ik kan er niets tegenin brengen: mijn ijs met cookie dough en chocoladesaus was héérlijk.

Adres: Jl. Pantai Berawa No.8, Tibubeneng, Bali

CangguMilkandMadu

Milk & Madu

Leuke zaak die ook ontzettend geschikt is met kinderen vanwege de speeltuin die erbij zit. Ik heb een heerlijke pizza op, maar ook het visgericht dat Joris had zag er heel smakelijk uit. UPDATE: Milk & Madu is vlak na mijn bezoekje uitgebrand. Hopelijk wordt hij opnieuw gestart!

Adres: Jl. Pantai Berawa No.52, Tibubeneng

CangguTYGR

TYGR Sushi

Mijn sushi-craving kent geen grenzen, dus zo belandden we bij TYGR Sushi. Ik vond dit echt een superleuke zaak. Misschien niet heel gezellig, maar de sushi was erg goed en ik droom nog steeds van de Japanse nacho’s die ze er serveren.

Adres: Jl. Pantai Berawa No.999X, Tibubeneng

ShadyShack1

The Shady Shack

Shady Shack is één van de populairste hotspots voor vegetariërs en veganisten. Ik at er een vegan burger, en die was erg smakelijk! Een vriendin van me bestelde de cashewtella cake en die was ook echt een dikke aanrader.

Adres: Jl. Tanah Barak No.57, Canggu

Luigis1

Luigi’s Hot Pizza

Recht naast Deus Ex Machina vind je Luigi’s pizza. Het heeft een beetje een industriële vibe met containers en alles, en daardoor is het blijkbaar een erg hippe hotspot. De pizza’s zijn heerlijk, en in het weekend gaan hier ’s avonds de voetjes van de vloer. Er wordt tijdens het eten ook best luide muziek gedraaid, dus het is niet de meest romantische plek voor pizza (ga dan voor Pizzafabrique), maar wel leuk met vrienden.

Adres: Jalan Batu Mejan, Canggu, Kuta Utara, Canggu

MoanaFishEatery1

Moana’s Fish Eatery

Ik zag dat dit een Polynesische keuken serveerde en dat fascineerde me wel, dus daarom besloot ik op een avondje gewoon te gaan eten. Ik bestelde hier een super lekkere pasta, maar de volgende keer neem ik echt één van de gerechten waarin tonijn de hoofdrol speelt, want die zág er toch lekker uit!

Adres: Jalan Raya Batu Bolong No.28, Canggu

LaFincaCanggu1

La Finca

Onze een-na-laatste avond in Bali hebben we hier doorgebracht, met het eten van heerlijke tapas en drinken van wijn. Dit is één van de beste Spaanse restaurants van Bali, en wij hebben ontzettend genoten. Ik vond vooral de mosselen (een special) en de spinaziekroketjes echt goddelijk.

Adres: Jl. Subak Sari No.77, Tibubeneng

LaBaraccaCanggu1

La Baracca

Misschien is het je al opgevallen: maar ik ben dol op pizza. En ik kan je de pizza bij La Baracca aanraden. Was het niet om de kwaliteit van het eten (de pizza met gorgonzola en peer was heerlijk!), dan alleen al vanwege het prachtige uitzicht op de rijstvelden.

Adres: Jalan Tanah Barak No.51, Canggu

LaLagunaCanggu1

La Laguna

Ze houden hier nogal van de restaurants met een ‘La’ voor de naam. La Laguna is één van de hipste spots in Canggu, en ik vond het oog voor detail erg leuk. Het is net alsof je in de Efteling rondwandelt, zoveel details zijn er overal doorgevoerd. Je hebt hier fantastische sunsets. Het eten vond ik niet denderend, dus ik zou hier eerder naartoe gaan voor een cocktail tijdens sunset :-).

Adres: Jalan Pantai Kayu Putih, Berawa, Canggu

Deus Ex Machina

Geen foto, sorry! Deus Ex Machina is een walhalla voor motorliefhebbers, want hier worden me toch een paar prachtexemplaren verkocht! Dit is een leuke plek voor een drankje. En als je op dinsdag (dacht ik?) taco’s komt eten, krijg je een gratis tattoo. Ja, echt.

Adres: Jl. Batu Mejan No.8, Canggu

The Avocado Factory

Nog zo eentje waar ik vergeten ben een foto te maken. Avocado Factory zit recht naast Pizza Fabbricca en zoals de naam misschien al weggeeft: alles draait hier om Avocado. Voor een avocado-lover als ik een waar geschenk!

Adres: Canggu, North Kuta, Canggu

Dat waren mijn aanraders voor restaurants in Canggu. Mocht je je in de omgeving begeven, dan hoop ik dat je iets aan mijn tips hebt. Ik vond het in ieder geval helemáál niet erg om research te doen :-).

Wat is jouw favoriete restaurant of café in Canggu?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter