; De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers

Wil jij deze website steunen? Super! Dat kan door te boeken via onze partners op deze pagina!

De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers

italie sardinie cala goloritze pixabay - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers

Een zonnig eiland in de Middellandse Zee met prachtige stranden, gezellige dorpjes, mooie steden en een relaxte sfeer: Sardinië. Het Italiaanse eiland is een van de grootste eilanden in de Middellandse Zee en een geliefde vakantiebestemming. Dat komt niet alleen door het aangename klimaat, maar ook door de variatie in wat er allemaal te doen is op het eiland. Ontdek de geschiedenis van Cagliari, de hoofdstad van Sardinië, of gebruik de stad juist als thuisbasis van waaruit je verschillende delen van het eiland ontdekt.

Waar je ook verblijft op Sardinië, stranden kom je overal tegen. Een eiland met zulk mooi weer heeft over het algemeen een ruime keuze aan stranden. Zo zijn er de plekjes waar je perfect met een gezin heen kunt, omdat de zee er rustig is en de voorzieningen dichtbij. Voor de ware avonturiers zijn er de afgelegen stranden, verscholen achter rotspartijen waar je je niet overheen moet wagen zonder goede schoenen. Gezellige drukte of absolute rust, je vindt het allebei op Sardinië. Waar je precies moet zijn? Vind jouw droomstrand tussen de 35 mooiste stranden van Sardinië.

italie sardinie baia sardinie flickr 1024x683 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Baia Sardinia

Als kleine badplaats is Baia Sardinia hoofdzakelijk gericht op toeristen. Helemaal niet erg, want je hebt daardoor én een prachtig strand én alle voorzieningen binnen handbereik. Baia Sardinia is een aangelegde baai waar een fijn zandstrand een deel van de kustlijn vormt. Wanneer je in de omgeving van Baia Sardinia wandelt kom je nog meer naamloze, kleine strandjes tegen die rustiger zijn.

italie sardinie cala brandinchi 2 flickr 1024x451 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto, strand Cala Brandinchi

Beach Lu Impostu

In het noorden van Sardinië ligt Beach Lu Impostu. Als wit zandstrand met een azuurblauwe zee is Lu Impostu alles wat je van een strandvakantie verwacht. Op één detail na: je bent niet de enige met dat idee. Beach Lu Impostu is een prachtige stop tijdens je bezoek aan Sardinië, maar wel eentje die het beste tot zijn recht komt buiten het drukke hoogseizoen.

italie sardinie cala biriola flickr - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Cala Biriola

Rondom Cala Biriola liggen diverse rotspartijen die het strand afschermen van grote weersinvloeden. Een fotogeniek, rustig strand waar de meeste strandbezoekers zich kunnen vermaken. Niet alleen de lezers van een boekje op de handdoek, maar ook als snorkelaar of duiker vermaak je je hier prima.

italie sardinie cala brandinchi flickr 1024x681 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Cala Brandinchi

De prachtige tinten blauw die de zee bij Cala Brandinchi kleuren vormen de belangrijkste reden dat het strand de titel van ‘klein Tahiti’ draagt. Gezinnen komen hier graag doordat het een overzichtelijk strand met relatief rustig water is. Cala Brandinchi heeft ook meer dan eens hoog gescoord in lijstjes van mooiste stranden van Italië. Altijd goed dus!

italie sardinie featured cala goloritza flickr 1024x768 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Cala Goloritzé

Een van de mooiere stranden waar je iets meer moeite voor moet doen is Cala Goloritzé. Via een flinke, maar prachtige, wandeling kom je aan bij het strand. Geniet van het mooie uitzicht en de rust. Vergeet niet dat er ook nog een terugreis op je wacht met flinke klimstukken, dus vertrek weer op tijd vanaf Cala Goloritzé richting de bewoonde wereld.

italie sardinie cala gonone wikimedia 1024x768 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Cala Gonone

Het strand van Cala Gonone hoort bij het gelijknamige vissersdorpje. Het dorpje is een bekend stuk van Sardinië, waar vele vakantiegangers graag naartoe gaan. Je hebt dus alle voorzieningen dichtbij en ook de prachtige omgeving is een van de redenen waarom deze plek geliefd is.

italie sardinie cala liberotto flickr 1024x678 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Cala Liberotto 

Aan de oostkust van Sardinië ligt Cala Liberotto, bekend om de meerdere prachtige stranden op korte afstand van elkaar. Fijne kiezelsteentjes, zand en een heldere zee zijn de basis van Cala Liberotto. Er zijn diverse rotspartijen in en rondom de zee waar vissen zich graag laten zien. Neem je snorkelspullen mee dus!

italie sardinie cala luna flickr 1024x687 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Cala Luna

Het strand van Cala Luna is op diverse te manieren te bereiken, maar de leukste manier is toch wel een van de wandelroutes. Vertrek op tijd, neem voldoende drinken mee en geniet van de adembenemende omgeving richting het strand. Bijkomen met een duik in de zee of een goed boek doe je natuurlijk op Cala Luna zelf. Doordat er ook regelmatig boten met bezoekers langs Cala Luna komen, is het wel een strand wat rustiger is buiten het hoogseizoen.

italie sardinie cala mariolu flickr 1024x545 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Cala Mariolu

Cala Mariolu is een van de stranden die niet per auto te bereiken is. Hoewel er regelmatig boten langskomen, is het daardoor wel een iets minder druk strand dan de meeste toeristische trekpleisters. Je kunt er goed duiken vanaf de rotsen en de basisvoorzieningen als een plek waar je drinken kunt kopen zijn ook aanwezig.

italie sardinie cala pira wikimedia 1024x768 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers

Cala Pira

Verscholen in een bergachtig landschap ligt het strand Cala Pira. Het fijne aan de verscholen stranden op Sardinië is dat je er een stuk minder last hebt van wind. Ook het water is er daardoor rustiger en geschikt om te snorkelen, want de vissen zwemmen dichterbij de kust. Families vind je hier ook vaker, doordat het rustige water Cala Pira automatisch een veiligere plek maakt voor kinderen.

italie sardinie cala sinzias flickr 1024x768 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Cala Sinzias

De zuidoost kust van Sardinië bevat niet alleen de hoofdstad Cagliari, maar ook diverse stranden waar Cala Sinzias er één van is. Huur een parasol en een ligbed, geniet van het spectaculaire uitzicht op de kristalheldere zee en focus je volledig op het hier en nu. Even helemaal weg van alle verplichtingen en verantwoordelijkheden lukt ongetwijfeld op Cala Sinzias.

italie sardinie cala sisine flickr 1024x768 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Cala Sisine

Via hobbelige offroad wegen kom je met de auto bij het strand Cala Sisine aan. Hoewel de weg er naartoe enige toewijding vraagt, is het de moeite zeker waard. Cala Sisine is een prachtig en bovenal rustiger strand dan gemiddeld op Sardinië. Het kiezelzand grenst aan een azuurblauwe zee en geeft daardoor direct het gevoel van écht op vakantie zijn.

italie sardinie capo coda cavallo wikimedia 1024x683 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Capo Coda Cavallo

Nog zo’n paradijselijk stukje Sardinië vind je in Capo Coda Cavallo. Het schone, helderblauwe water en het aangename strand vormen de perfecte basis voor een relaxed dagje strand. Op Capo Coda Cavallo vind je bovendien een barretje waar je terecht kunt voor een verkoelend drankje wanneer je in de hete zon gelegen hebt.

italie sardinie capriciollo pixabay - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers

Capriccioli

Een gezellig strand waar je terecht kunt bij een restaurantje, geniet van het uitzicht op de blauwe zee vanaf je ligstoel en een verkoelende duik in het water neemt wanneer het je iets te warm wordt; dat is Capriccioli. Het strand Capriccioli vind je oostkust van Sardinië.

italie sardinie giunco wikimedia 1024x768 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Giunco

Het levendige vissersdorp Villasimius is een geliefde vakantiebestemming. Je vindt er onder meer het van alle gemakken voorziene strand Giunco. Ontdek de zee vanaf een stand-up paddleboard, relax in een hangmat of geniet van alle gemakken die de luxe strandbars hebben. Op Giunco vind je het allemaal.

italie sardinie il poetto pixabay - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers

Il Poetto

Een van de belangrijkste stranden in de hoofdstad Cagliari is Il Poetto. Het is daardoor een gemakkelijk te bereiken locatie, maar ook een drukbezocht strand. Wanneer je de kans hebt en gaat voor ontspanning, zoek dan een strand iets verder van Cagliari. Juist toe aan wat levendigheid en sfeer? Il Poetto is een prima plek!

italie sardinie is arutas flickr 1024x768 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Is Arutas

Aan de westkust van Sardinië ligt Is Arutas. Een bijzonder strand, omdat de kleurrijke steentjes die het strand vormen eruitzien als rijstkorrels. Verder kun je ook hier met een gerust hart de zee induiken voor wat verkoeling en daarna weer van de zon genieten vanaf je handdoek.

italie sardinie la cinta wikimedia 1024x682 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

La Cinta

La Cinta is een van de familiestanden op Sardinië. Doordat het water vanaf het strand rustig afloopt is het beginstuk er ondiep. Een stuk fijner wanneer je met kleine kinderen naar het strand gaat. Ook zonder kinderen is La Cinta een mooie plek. Een azuurblauwe zee met een zandstrand; wat wil je nog meer?

italie sardinie la pelosa flickr 1024x681 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

La Pelosa 

In het noordwesten van Sardinië ligt La Pelosa. Een tropisch ogend strand waar je jezelf gerust een hele dag kunt vermaken. Let wel op dat La Pelosa een geliefd strand is op het eiland, waardoor je er dus zelden in je eentje bent. Niet erg wanneer je er rekening mee houdt en dus goed om in je achterhoofd te houden.

italie sardinie lazzaretto wikimedia 1024x683 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Lazzaretto

Lazzaretto is een strand met enkele voorzieningen, maar ook de rust die je op de grotere stranden met nog meer voorzieningen niet vindt. Lazzaretto ligt iets meer afgelegen, waardoor de stroom bezoekers er lager is. Je vindt er daardoor een prima mix tussen een gezellige sfeer en even tot rust komen.

italie sardinie le bombarde wikimedia 1024x766 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Le Bombarde

Le Bombarde is een geschikt strand wanneer je gemakkelijk een middag wilt neerploffen in het zand. Geen behoefte aan bijzondere uitzichten, spectaculaire routes of andere bijzonderheden? Le Bombarde is met haar praktische ligging en basisvoorzieningen een geschikte keuze.

italie sardinie maddalena eigenfotonienke 1024x683 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers

Maddalena Archipel

Van de prachtige stranden op Sardinië maken we even een uitstapje naar de Maddalena Archipel die net boven Sardinië ligt. Vanaf het eiland worden hier regelmatig uitstapjes naar gemaakt en daarom hoort ‘ie er toch een beetje bij. De Maddalena Archipel kent verschillende fotogenieke en aangename stranden, dus onderzoek zeker de mogelijkheid voor een dagtrip wanneer je op Sardinië bent.

italie sardinie mari ermi wikimedia 1024x655 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Mari Ermi

Een van de wat langere stranden op Sardinië is Mari Ermi. Vanaf het strand kijk je uit de windsurfers die hun vaardigheden verbeteren, maar ook op de spelende kinderen in het ondiepe gedeelte van de zee. Doordat het strand wat ruimer is, zit je niet op elkaars nek en is het er vaak ook wat rustiger.

italie sardinie capo caccia wikimedia 1024x630 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto, Porto Conte e capo Caccia

Maria Pia

Maria Pia is een gezellig strand, waar verschillende type bezoekers graag komen. Zo vind je er gezinnen, koppels en ook grotere groepen vrienden die er een dag ontspannen. Naast het helderblauwe water en het lichtgekleurde zand heeft Maria Pia ook een bar en verhuurmogelijkheden voor bedjes en parasols.

italie sardinie monte e turno pixabay - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers

Monte e Turno

Tussen diverse kleine, lage rotspartijen ligt het strand van Monte e Turno. Een schoon strand met fijnzand waar je prima op ligt. Het is een van de kleine stranden op Sardinië, waardoor het paradijselijke plekje snel druk kan worden. Op tijd vertrekken dus!

italie sardinie piscinas flickr 1024x625 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Piscinas

De hoogste duinen van Sardinië leveren een woestijnachtig gevoel op. Wanneer je richting het strand Piscinas trekt waan je je ook even in een andere wereld. Het is een bijzondere plek om rond te lopen. Zorg wel dat je voldoende water bij je hebt, want wandelen door het zand kan best pittig zijn.

italie sardinie porto pinto flickr 1024x768 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Porto Pino

Ook Porto Pino geeft een heel ander gevoel dan de meeste stranden in Sardinië. Net als zijn voorganger Piscinas heeft ook Porto Pino uitgestrekte zandvlaktes. Je kunt er precies datgene doen waarvoor de meeste mensen richting het strand trekken: heerlijk zwemmen in de zee en uitgebreid weer opdrogen op het strand, om vervolgens weer de zee in te duiken. Hoe ontspannen wil je het hebben?

italie sardinie punta molentis pixabay - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers

Punta Molentis

Een van de idyllische stranden op Sardinië is Punta Molentis. Het strand daalt rustig af richting de azuurblauwe zee en is daarmee een veilig strand voor kinderen; het lichtgekleurde zand waarop je comfortabel de dag doorbrengt en de warme zon die soms zo warm is dat je er goed aan doet om een parasol te huren. Wat wil je nog meer op een strandvakantie?

italie sardinie putzu idu wikimedia 1024x768 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Putzu Idu

Aan de oostkust van Sardinië ligt het strand Putzu Idu. Met een lengte van bijna twee kilometer een strand waar je gemakkelijk een wandeling kunt maken langs de azuurblauwe zee. Heb je even genoeg van dat wandelen? Kom even tot rust wanneer je op het zand ligt.

italie sardinie cagliari pixabaay - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Strand Poetto, Cagliari

Sant’Elmo

Het strand van Sant’Elmo is ook weer een prima uitvalsbasis voor een dagje lekker niks doen. Wandel richting het strand, huur een parasol en ligbed voor extra comfort en doe zo min mogelijk. Dat is een van de mooiste manieren om te genieten van Sant’Elmo. En bovendien, niks doen is ook een kunst!

italie sardinie margerita di pula wikimedia 1024x768 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Santa Margherita di Pula

Wanneer je graag alle voorzieningen binnen handbereik hebt, dan is Santa Margherita di Pula een geschikte bestemming voor jou. De verschillende hotels, wat winkeltjes en diverse stranden vormen samen de basis van dit stukje Sardinië.

italie sardinie santa teresa eigenfotonienke 1024x683 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers

Santa Teresa di Gallura

Santa Teresa di Gallura ligt helemaal in het noorden van Sardinië en is een van de plekken waar je uitstekend watersporten kunt beoefenen. Snorkelen, duiken, windsurfen en varen, het is helemaal aan jou. Vanaf hier kun je ook met een eigen bootje richting de Maddalena Archipel.

italie sardinie scivu flickr 1024x768 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Scivu

Het strand Scivu staat goed aangeschreven dankzij de indrukwekkende golven en het ongerepte gevoel. Het strand is aanzienlijk rustiger dan de meeste stranden op het eiland en dat heeft zeker te maken met dat iets wildere gevoel. Laat je daar niet door afschrikken, want het is er inderdaad prachtig en een heerlijke plek om tot rust te komen.

italie sardinie scoglio peppino wikimedia 1024x229 - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers
Bron foto

Scoglio di Peppino

Scoglio di Peppino scoort ook erg hoog in de waardering van bezoekers. Vanaf het goudgele strand heb je uitzicht op verschillende mooie plekken van Sardinië, kun je terecht bij de barretjes voor wat drinken en huur je ook hier parasols en ligstoelen voor extra comfort. De zee is azuurblauw en nodigt zeker uit voor een verkoelende duik.

italie sardinie spiaggia dune pixabay - De 35 mooiste stranden op Sardinië voor echte zonliefhebbers

Spiaggia delle Dune

Nog zo’n bijzonder, woestijnachtig landschap vind je bij Spiaggia delle Dune. Het is een van de breedste stranden op het eiland, wat je je waarschijnlijk goed kunt voorstellen bij het zien van de foto’s. Naast relaxen is dit strand zeker een plek die je wilt vastleggen, dus zorg dat je je camera bij je hebt voor wat fotogenieke plaatjes van dit strand op Sardinië.

Dat waren ze dan: 35 mooiste stranden op Sardinië. Daar moet je wel uit kunnen kiezen tijdens je volgende tripje. Veel plezier!

Wat vind jij het mooiste strand op Sardinië?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2013-2023 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring