Explorista maandoverzicht 26: Engeland | November 2019

door Explorista

Er is één week die ieder jaar met dikke rode stift in mijn agenda staat: de World Travel Market in Londen, begin November. Dit is de Engelse versie van de Vakantiebeurs, en voor mij altijd een mooie kans om internationale bestemmingen te ontmoeten, maar ook om al mijn internationale reisbloggersvrienden op één plek te zien. Kijk mee naar wat ik deed tijdens mijn week in Londen!

Het was trouwens nog even spannend of ik überhaupt wel naar Londen zou kunnen. Ik had namelijk mijn trein geboekt voor “Brexit Day”, 30 oktober. Ik had ‘m geboekt omdat ik er vanuit ging dat Brexit wel weer uitgesteld zou worden, maar een paar dagen vantevoren leek het toch nog mogelijk dat het tóch zou gebeuren. Ik kneep ‘m wel even, haha. Maar uiteindelijk werd het natuurlijk wederom uitgesteld, en kon ik toch zonder problemen naar Londen.

De eerste avond verbleef ik bij vrienden en kletsten we lekker bij. De volgende dag vertrokken ze namelijk op een reisje, en mocht ik in hun appartement verblijven. Diezelfde dag kwam Nienke bij me logeren. Super gezellig. Die dag hebben we voornamelijk gewerkt, en ‘s avonds was de eerste borrel voor World Travel Market.

De volgende dag trokken we allebei ons eigen plan, en vond ik een super tof museum. The Old Operating Theatre & Herb Garret vlakbij London Bridge. Dit is het oudst nog bestaande operatietheater in Europa, en in het weekend kun je een demonstratie bijwonen waar je uitleg krijgt over de geschiedenis van het operating theatre, het voormalige ziekenhuis dat ernaast lag en Victoriaanse operatietechnieken in het algemeen. Ik vond dit zó tof!

‘S avonds hadden we een etentje met andere bloggers. Zo leuk om iedereen weer te zien. Sommige mensen zie je maar een of twee keer per jaar, en altijd weer op een andere plek, dat vind ik altijd heel speciaal.

Op zondag besloot ik een ander museum te bezoeken wat al een tijdje op mijn wishlist stond: John Soane Museum. Een gratis huismuseum van een excentrieke verzamelaar. Ik had er goede dingen over gehoord, maar om eerlijk te zijn vond ik het enorm tegenvallen. Er was vrijwel geen enkele uitleg over de collectie, en ik vond de wegbewijzering ook nogal vaag, waardoor ik verdwaalde haha. Daarna ben ik nog gaan lunchen met een vriend van me, en ‘s avonds ben ik naar één van mijn favoriete foodmarkets in Londen geweest: Mercato Metropolitano in Elephant & Castle.

Op maandag was het eindelijk zo ver en begon de World Travel Market. Voorgaande jaren vond ik de beurs zelf altijd verschrikkelijk. Zo groot en zo overwhelming! Ik geloof dat ik er nog nooit geweest was en niet gehuild had omdat ik zo overprikkeld was, haha. Maar dit keer stond ik veel sterker in mijn schoenen. Ik wist wat ik kon verwachten en had een aantal goede afspraken gepland. Die gingen allemaal goed.

Op maandagavond was er wederom een leuke borrel. Op dinsdag was ik weer de hele dag op de beurs, en na een drankje met een jarige vriend van me, ging ik vroeg naar huis voor een avond pizza en Netflix in bed. Op woensdag was ik ook weer op de borrel, en was ik ‘s avonds met een groepje vrienden in de kroeg.

Dat leidde nog tot een afterparty, en uiteindelijk kwam ik op een onmogelijk tijdstip terug naar de hotelkamer om vervolgens erachter te komen dat er een lekkage was geweest! Een deel van het plafond was ingezakt, en mijn hele bed was doorweekt! Gelukkig had ik al mijn spullen in een ander deel van de kamer liggen!

Toen ging ik weer naar huis, en sindsdien heb ik me vooral bezig gehouden met werken, werken, werken in voorbeiding op mijn vakantie naar Thailand. Ik ben namelijk afgelopen zaterdag naar Bangkok gevlogen. De komende 2.5 week zijn we vooral te vinden op Koh Chang, Koh Mak en Koh Kut, en nog een paar dagen in Bangkok (ons tweede bezoekje aan de stad).

Ik heb er echt zó veel zin in. Ik merkte de afgelopen weken echt aan mezelf dat ik moe was. Dat ik het afgelopen jaar zo hard heb geknald, dat ik toe was aan een break. Even mijn brein resetten, en nadenken over wat ik volgend jaar wil doen. Ik merk dat ik zin heb in nieuwe uitdagingen, en ik heb ook wel wat ideetjes (zoals een hele toffe soloreis in Januari!), maar laat ik eerst maar eens lekker aan het zwembad gaan liggen. De rest komt vanzelf wel.

We zijn in ieder geval met de feestdagen weer in Nederland, dus dat is ook een fijn vooruitzicht. De rest van het jaar wordt lekker rustig voor mij.

STATISTIEKEN NOVEMBER 2019:

Landen bezocht: 1

Engeland.

Nieuwe landen: 0.

Ik ben gemiddeld twee keer per jaar in Londen, dus Engeland voelt een beetje als mijn tweede thuis :).

Plekken bezocht: 1

Alleen Londen!

Aantal vluchten: 0

Ik ben met de Eurostar heen en terug naar Londen gegaan.

Aantal nachten in een hotel: 3

We sliepen de eerste nachten in het huis van vrienden van me, totdat zij terugkwamen van hun reisje, en toen verplaatsten we naar het waterballet-hotel, haha.

MIJN FAVORIETE BLOGPOST VAN DE MAAND: De grote tegenvaller: waarom ik Florence écht niet leuk vond

Op mijn site vind je vooral reisgidsen, of artikelen over dingen die ik zó tof dat ik ze graag met je deel. Maar ik vind dat je ook eerlijk moet zijn over de dingen die je minder leuk vond. Ik vond Florence veel te druk, en dit artikel ging dan ook gedeeltelijk over Florence, maar ook over het probleem van overtoerisme in het algemeen. Een belangrijk onderwerp waar ik vanwege mijn werk veel over nadenk.

HOOGTEPUNT VAN DE MAAND:

World Travel Market: Nou ja, daar heb ik inmiddels wel genoeg over gezegd toch? Mijn meetings waren erg productief, en de feestjes met al mijn vrienden waren heel gezellig.
Coworking-plek: Ik zit nog steeds drie keer per week in mijn coworking space en dat vind ik heel fijn. Het is niet alleen leuk om omringd te worden door andere vrouwelijke ondernemers, ik merk dat ik er ook productiever werk.
Travel Massive Amsterdam: Afgelopen maand ging ik ook een keertje naar een meet up van Travel Massive. Dat is een organisatie die meet ups organiseert voor mensen in de reisindustrie (niet alleen bloggers). Ik besloot er dit keer eens naar toe te gaan om andere mensen dan alleen bloggers te ontmoeten, en dat beviel goed! Het is leuk om je network uit te breiden.
Mediteren: De afgelopen maand heb ik met mezelf afgesproken om 30 dagen lang elke dag tien minuten te mediteren. En jeetje.. dat heeft zo’n verschil voor mijn anxiety gemaakt. Die tien minuutjes zijn echt mijn favoriete minuten van de dag.

DIEPTEPUNT VAN DE MAAND:

Mijn gezondheid: Afgelopen maand heb ik me toch aangerommeld met mijn gezondheid. Van ontstekingen tot gigantische nekkramp die meer dan een week aanhield, het was geen feestje. Hopelijk doet de Aziatische zon me goed!

Favoriete film of serie van de maand: The Devil Next Door & Who Killed Little Gregory?

Als je me al een tijdje volgt, dan weet je dat ik dol ben op true crime. Deze maand keek ik twee interessane true crime documentaries. De eerste was “The Devil Next Door”, een documentaire die draait om het proces tegen John Demanjuk, een bejaarde automonteur die verdacht wordt van “Ivan the terrible”, de bediener van de gaskamers, te zijn geweest in een concentratiekamp tijdens de holocaust.

Ik vond de eerste aflevering vrij traag, en kon me niet voorstellen dat ze hier een stuk of 5/6 afleveringen mee konden vullen, maar trust me: dit verhaal zit vol plottwists en ik bleef maar kijken.

De tweede documentaire die ik keek was “Who Killed Little Gregory”, dat draait om de ontvoering en moord van de vierjarige Gregory Villemin in de Jaren tachtig in Frankrijk. Zijn familie wordt al jaren lastiggevallen door een anonieme stalker die dreigt om het kind iets aan te doen, en uiteindelijk wordt helaas inderdaad daad bij woord gevoegd.

Er is nooit iemand veroordeeld voor de moord (dat is geen spoiler, dat wordt in de eerste minuut van de serie al verteld), dus de serie draait vooral om het voorloop van de zaak en de bizarre rol die de Franse media in dit verhaal speelde, en hun betrokkenheid bij de dood van meerdere (!) karakters in dit verhaal.

Favoriete aankoop van de maand: Mijn nieuwe kussen

Omdat ik zo’n gigantische nekpijn had afgelopen maand, heb ik een beter kussen gekocht. En JEETJE, wat een verschil maakt dat.Ik heb geen idee of het mijn nekpijn echt gaat voorkomen in de toekomst, maar ik slaap er in ieder geval zó lekker op. Je weet echt niet wat je mist als je altijd op goedkope kussens hebt geslapen.

Andere fijne aankopen: mijn nieuwe iPhone (die camera’s!!!) en een laptopstandaard en externe keyboard om mee te werken zodat ik een beter postuur heb en hopelijk dus minder last heb van mijn nek.

Vorig jaar rond deze tijd:

In November 2018 waren wij gedeeltelijk nog in Vietnam, in Hoi An, Ho chi Minh en Phu Quoc. Die maand kwam ons Digital Nomad avontuur officiële ten einde. We besloten dat we genoeg hadden van het rondzwerven, en dat we een eigen huisje wilde. Onze zoektocht begon, en leidde tot ons eigen paleisje in April dit jaar.

In November 2017 waren we in India voor de bruiloft van een vriend van me. Dat was voor mij zó’n bucketlistbestemming dat ik de kans aangreep om een reis te maken door India. We bezochten o.a. Rajasthan, Mumbai en eindigden in Goa.

Lees de blogposts uit November:

Ben jij nog weggeweest in November?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter