Universal Studios bezoeken in Singapore: wat je moet weten voor je bezoek

door Explorista

Is er iets leuker dan pretparken? Pretparken zijn echt even de ultieme vakantie, je bent alleen maar bezig met leuke dingen doen, hoeft je even een dagje niet bezig te houden met werk, eet voornamelijk junkfood, en zit vol met adrenaline. Ik ben er dol op, en voor mijn verjaardag besloot Joris me te trakteren op een dagje in Universal Studios in Singapore. We zijn al eens in de Universal Studios in Los Angeles geweest, dus we hadden al een goede vergelijking. Hoe was ons dagje Universal Studios Singapore: een aanrader of niet? En wat moet je weten voor een bezoekje? Mijn beste tips.

Lees hier mijn stadsgids met tips voor bezienswaardigheden in Singapore!

Over Universal Studios

Universal Studios ligt in Resorts World Sentosa op Sentosa Island, Singapore, het ligt op ongeveer twintig minuten rijden uit het centrum van Singapore. Het park is sinds 2010 open, en is eigenlijk helemaal niet zo groot, 20 hectare om precies te zijn (ter vergelijking; de Efteling is met 75 hectare bijna vier keer zo groot).

Het park bestaat uit zeven ”werelden”, die allemaal twee of drie attracties bevatten. De werelden heten:
Hollywood, New York, Sci-Fi City, Ancient Egypt, The Lost World (Jurassic Park), Far Far Away en Madagascar, allemaal in de stijl van hun naam gebouwd.

Naast een heel aantal winkels en restaurants (met verschillende keukens) kent het park een mix van rollercoasters, waterattracties en rustigere attracties zodat er iets is voor iedereen. Mijn favoriete attracties waren de BattleStar Galactica en Revenge of the Mummy achtbanen. De eerste is trouwens een dual achtbaan die bestaat uit twee verschillende attracties: HUMAN en CYCLON. De CYCLON was een stuk heftiger, en gaat wel vijf keer over de kop, en ik heb echt de longen uit mijn lijf gegild.

Koop hier je tickets voor Universal Singapore. 

Photo 04-10-2017, 18 00 34

Het park ziet er super netjes uit, en is heel goed verzorgd. Wat me eigenlijk vooral opviel was hoeveel fijner de achtbanen zijn in Singapore dan in de Westerse parken waar ik geweest ben. Niet alleen is de sluiting in achtbanen die over je borst gaat flexibel (fijn, want mijn borsten zijn ongeveer 1200x groter dan de gemiddelde borsten hier), de achtbanen schieten eigenlijk allemaal weg uit de startblokken, waardoor je niet die tergend lange klim naar boven hebt waarbij je al de fouten in je leven naloopt, eindigend met degene waar je op dat moment in beland bent.

Nog iets wat ik heel slim vond, waren de kluisjes bij de attracties. Bij achtbanen waarbij je geen spullen mee mag nemen uit angst dat ze uit je zakken vallen, staan kluisjes. Die activeer je heel simpel door je vingerafdruk. De kluisjes zijn een bepaald aantal minuten gratis (en dat wordt automatisch bepaald op basis van de actuele wachttijd bij de attractie), en daarna moet je betalen. De kluis openen kan wederom met een vingerafdruk. Hoe slim?!

Photo 04-10-2017, 16 50 04

Is Universal Studios Singapore druk?

Toen wij in het park waren was het een gemiddelde drukte, en wij waren er op de woensdag van een vakantieweek. Het was zeker niet rustig, maar ik heb het in de Efteling wel eens drukker gezien. Bij sommige attracties liep de wachttijd wel op tot twee uur, maar we hebben ook bij sommige attracties maar tien of twintig minuten moeten wachten. Onze langste wachttijd was iets meer dan een uur. Ik merkte dat het aan het einde van de dag zeker rustiger werd, dus het is het beste om de attracties met lange wachttijd óf helemaal aan het begin van de dag, óf aan het einde te doen. En dit spreekt voor zich: maar zorg dat je het liefst voor opening van het park al aanwezig bent.

Een andere optie is om een Universal Express pas te kopen, waarmee je in een snellere wachtrij kunt voor attracties, en overal in een kwartiertje wel in zit. Dat kan al vanaf 30 SGD voor één toegang per attractie of 50 SGD voor unlimited toegang tot alle attracties. Koop deze wel vooraf, in het park zelf is dit héél duur. Volgens mij kun je de Express passen wel alleen via de officiële website kopen.

Photo 04-10-2017, 16 50 14

In de wachtrij

Prijsniveau en tickets voor Universal Studios Singapore

Universal Studios Singapore is niet goedkoop. Hoewel de toegangskaartjes goedkoper zijn dan bijvoorbeeld in Amerika, is het eten wel weer duurder (negen euro voor een hotdog met een drankje). De toegangskaartjes kosten 76 SGD per persoon.

Koop hier je toegangskaartjes voor Universal Studios Singapore.

Photo 04-10-2017, 18 21 39

Hoe kom je bij Universal Studios Singapore

Adres: 8 Sentosa Gateway, 098269

Openingstijden: 10:00 – 20:00 (maar attracties sluiten al om 18.00)

Taxi: Wij namen een Grab en betaalden 16SGD vanuit de wijk Geylang.

Bus: RWS8, 188R, 963R

MRT: Station Harbourfront (NE1/CC29)

Sentosa Express: Waterfront Station

Aan het einde van de dag is het natuurlijk druk om het park te verlaten. Je kunt natuurlijk wachten op een taxi (dat duurde voor ons een half uur), of je kunt de gratis shuttlebus pakken, en vanaf daar een bus, MRT of taxi pakken naar je eindbestemming. Alle taxi en bus aankomst- en vertrekpunten zijn trouwens ondergronds, in een soort parkeergarage.

Photo 04-10-2017, 17 17 47

Al met al heb ik een leuke dag gehad in Universal Studios. De volgende keer zou ik iets beter van de voren hebben opgezocht hoe we bij het park konden komen, en wat voor attracties er waren zodat we beter een plan hadden en minder lang hoefden te wachten. En ik zou overwogen hebben de Express passen te kopen, afhankelijk van hoe duur die op dat moment waren. Al met al hebben we niet héél lang hoeven te wachten, en hebben we echt een leuke dag gehad. Mijn laatste tip is een kledingtip: het is warm en vochtig in het park. Draag iets comfortabels en luchtigs, neem een paraplu mee een draag fijne gympen waarop je een hele dag kunt lopen.

Mocht je van pretparken houden dan is dit zeker een leuke manier om je dag door te brengen, en het was voor mij een keileuke manier om mijn verjaardag te vieren :)

Photo 04-10-2017, 18 51 18

Ben jij wel eens in Universal Studios Singapore geweest?

Afflink

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

Manouk - Groetjes uit Verweggistan 18 oktober, 2017 - 18:51

Die flexibele dingen in de achtbaan zijn nieuw! Ze hebben ze sinds kort ook in Disneyland Paris. Echt fijn! Ik vind die wegschietachtbanen dus echt doodeng haha :’) Ik zit altijd doodsangsten uit in die achtbanen. Maar ze zijn wel tof!

Plaats een reactie
Explorista 19 oktober, 2017 - 18:06

Ohhh zijn die nieuw?! Ik had ze inderdaad nog nooit gezien in de pretparken waar ik geweest ben. En ik vind dat wel extra fijn. Haha ik vind wegschietachtbanen beter dan diegene die traag omhoog klimmen. Mij niet gezien :P

Plaats een reactie
Rianne 23 oktober, 2017 - 14:40

Oh gaaf! Klinkt alsof het daar een stuk beter geregeld is dan hier, zoals de kluisjes bijvoorbeeld. Handig!!

Plaats een reactie
Explorista 25 oktober, 2017 - 10:32

Ik vond dat zó slim!

Plaats een reactie
Marije 28 december, 2017 - 12:29

En als je savonds het park uitloopt ga dan tegenover het park aan het water zitten want daar hebben ze savonds een lichtshow.

Plaats een reactie

Laat een reactie achter