Gardens by the Bay in Singapore: één van de mooiste plekjes in de stad

door Explorista

Ken je die foto’s van grote mechanische bomen met vrolijk gekleurde lichtjes? Dat is de Supertree Grove in Gardens by the Bay in Singapore, één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Singapore. Wij besloten er op een avond heen te gaan om de gratis lichtshow te bewonderen, en dat was een perfecte manier om onze avond te spenderen. Daarna gingen we nog eens terug om een regenachtige namiddag te besteden in de overdekte botanische tuinen. Superleuk!

Meer tips voor bezienswaardigheden in Singapore? Lees mijn reisgids.

Gardens by the Bay is een natuurpark dat 101 hectare beslaat. Het is echt héél groot, en dat wist ik van te voren helemaal niet. Ik dacht dat het alleen bestond uit de Supertree Grove, want dat is eigenlijk het enige waar ik ooit foto’s van heb gezien. Maar het bestaat dus uit veel meer. Zo zijn er drie tuinen: Bay South Garden, Bay East Garden and Bay Central Garden. Daarnaast zijn er twee conservatoria met botanische tuinen (Flower Dome & Cloud Forest) die voor een prijs te bezoeken zijn, en de SuperTree Grove natuurlijk, met zijn bekende OCBC Skywalk (die ook geld kost). De laatste heb ik niet gedaan, want die was beiden keren dat ik er was gesloten.

Koop hier je tickets voor Gardens by the Bay.

GardensbytheBaySingapore9

ConservatoriesSingapore1

Het park ligt naast de Marina Bay Sands, het bekende luxehotel met infinity pool met uitzicht over de stad. Het doel van Gardens by the Bay is om Singapore nóg leefbaarder te maken door nog meer gebruik te maken van natuur. De stad is al vrij groen, maar de stad wil niet meer ‘een stad met tuinen’ zijn, maar ‘een stad in een tuin’. Gardens by the Bay is sinds 2012 geopend. Het park zelf is gratis te bezoeken en heeft elke avond om 19:45 en 20:45 een gratis licht en muziekshow, waarbij de SuperTree Grove oplicht. Magisch!

ConservatoriesSingapore10

Natuurlijk is het park de hele dag door te bezoeken, en dat lijkt me al heerlijk, om door al die tropische planten te dwalen, maar wij gingen in eerste instantie ’s avonds. We pakten een taxi, en werden bij het park afgezet. Nadat we even in de war waren of we nu wel of niet moesten betalen (nee), kwamen we aan bij de superbomen die in het echt nog indrukwekkender zijn dan op de foto. We namen een plekje op de grond om naar de show te kijken, en zijn op een bepaald moment zelfs gaan liggen. Zo omhoog kijkend naar de zwarte hemel, waartegen de bomen in alle kleuren van de regenboog oplichten met prachtige muziek: ik kreeg echt tranen in mijn ogen. Ineens besefte ik me: ik ben er gewoon. Ik heb het gedaan. Ik ben in Singapore. Ik heb mijn droom waargemaakt, en nu lig ik op een willekeurige maandagavond in Singapore naar een lichtshow te kijken met op de achtergrond Marina Bay Sands, zo’n beetje het beroemdste hotel te wereld (en ik heb echt iets met hotels).

ConservatoriesSingapore7

GardensbytheBaySingapore21

De show duurt zo’n kwartiertje, en daarna hebben we lekker door de rest van het park gewandeld. Het toffe is dat deze helemaal in Chinese stijl versierd is vanwege het Autumn Moon Festival. Daardoor was het echt een soort ontdekkingstocht om alle mooie lichtjes te ontdekken. Wel was het ’s avonds nog steeds klam en vochtig, dus ik was blij dat ik voldoende water bij me had. Er waren een hele hoop standjes waar je eten en souvenirs kon kopen, en in het park zat zelfs een McDonalds (ik kan noch ontkennen noch bevestigen dat we daar een ijsje hebben gehaald voordat we naar huis gingen ;-)).

GardensbytheBaySingapore4

ConservatoriesSingapore8

‘S avonds zijn trouwens wel de botanische tuinen gesloten, dus die kun je alleen overdag bezoeken. Het park zelf is gratis te bezoeken, en alleen tussen 2 en 5 uur ’s ochtends gesloten. De Skywalk (9:00 tot 21:00) kost 8 SGD en de Flower Dome & Cloud Forest kosten samen 28 SGD (9:00 tot 21:00). Al met al een dikke aanrader als je een avondje in Singapore bent!

GardensbytheBaySingapore6

De botanische tuinen zijn ook een dikke aanrader. Je hebt de Flower Dome, dat echt meer een botanische tuin is, met verschillende hoekjes die ingedeeld zijn per werelddeel en welke planten daar voorkomen. En dan heb je de Cloud Forest, een hoge waterval die je kunt beklimmen, en dan via een prachtige route weer naar beneden. Echt magisch. Je kunt ze natuurlijk allebei met een combi bezoeken, en dat koste ons zo’n 2.5 uur. Als je super geïnteresseerd bent in planten dan ben je misschien wel langer bezig, maar wij gingen vooral een beetje om te kijken. Als je er maar eentje kunt doen, zou ik de Cloud Forest kiezen, want de waterval is echt heel gaaf.

GardensbytheBaySingapore11

GardensbytheBaySingapore18

GardensbytheBaySingapore15

GardensbytheBaySingapore22

GardensbytheBaySingapore14

Ben jij wel eens in Gardens by the Bay geweest?

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 30 oktober, 2017 - 09:36

Dit lijkt me zo’n toffe plek, zou het echt heel graag nog eens bezoeken! Denk je dat Singapore ook leuk is als citytrip of is het meer geschikt voor een doorreis?

Plaats een reactie
Marieke 6 november, 2017 - 22:35

Woooooow dat ziet er echt práchtig uit!!!
Klinkt ook echt alsof je je er wel een middag kunt vermaken. Singapore stond helemaal niet op mijn lijst, maar ik denk dat ik ‘m er toch maar bij schrijf ;)

Plaats een reactie
Explorista 7 november, 2017 - 16:27

Haha jaaaa, langer maken die lijst :) Ik vond het écht een leuke stad en keer graag nog eens terug. Het is ook heel chill reizen.

Plaats een reactie

Laat een reactie achter