; 5 dingen die me verrasten in Venetië

Wil jij deze website steunen? Super! Dat kan door te boeken via onze partners op deze pagina!

5 dingen die me verrasten in Venetië

Venetie7 - 5 dingen die me verrasten in Venetië

Venetie7 - 5 dingen die me verrasten in Venetië

Time flies! Het is inmiddels al weer meer dan een maand geleden dat ik een weekendje doorbracht in Venetië. Beste.Beslissing.Ooit. Ik spendeerde een heerlijk weekendje met struinen langs de kanalen, koolhydraten eten alsof mijn leven er vanaf hing en genieten van het herfstzonnetje in één van de mooiste steden ter wereld.

Ik was er ooit al wel eens een dagje geweest, maar ik vond het wel eens tijd er een volledig weekend door te brengen, zodat we alles konden zien wat er te zien was. En hoewel ik er vol verwachtingen heen ging, viel ik op sommige fronten van de ene verbazing in de andere. Dit waren vijf dingen die ik mij verrasten in Venetië! 

Venetie24 - 5 dingen die me verrasten in Venetië

Venetie4 - 5 dingen die me verrasten in Venetië

1. Het is niet zo druk

Dit ligt natuurlijk volledig aan perceptie, en verwachtingen. Iedereen, maar dan ook IEDEREEN zei dat Venetië retedruk zou zijn. En dat sloot ook aan bij mijn ervaring, toen er een paar jaar geleden in de zomer een dagje was. Maar dit keer… ik vond het echt enorm meevallen. Ja; sommige delen van Venetië (San Marco plein & Rialto Brug) zijn erg druk. Maar er waren ook delen van Venetië die vrijwel uitgestorven waren. In sommige straten liepen we helemaal alleen. Zodra je van de gebaande wegen af gaat, is het super rustig. Nu waren wij er natuurlijk ook in oktober, dus dat zal een verschil maken. Maar het viel me echt op hoe rustig het in grote delen van Venetië was.

2. Het is best groot

Als ik aan Venetië denk, dan denk ik aan een oude historische, knusse stad. Maar jeetje mineetje: die stad is dus gigantisch. Je kunt echt rustig vijftien kilometer per dag lopen. En als je van het treinstation naar het San Marco-plein wandelt ben je ook een stief kwartiertje bezig, zoals we dat in Brabant zeggen (en nee dat is geen letterlijk begrip). Misschien was het omdat ik Dubrovnik gewend was (dat is dus piepklein en retedruk), of misschien had ik gewoon een verkeerd idee, maar Venetië is dus echt veel groter dan ik dacht.

Venetie9 - 5 dingen die me verrasten in Venetië Venetie23 - 5 dingen die me verrasten in Venetië

3. Er is niet zo veel te doen

Tenminste: er zijn natuurlijk best een aantal dingen te doen. Maar het viel me eigenlijk tegen. Er zijn niet zoveel musea als bijvoorbeeld Parijs of Londen, en als je niet zoveel geld wilt neertellen blijft er helemaal niet heel veel over (gratis is een onbekend begrip in Venetië: afgezien van de Basiliek San Marco, maar daar ben je dan ook in drie minuten doorheen).

Zelf vond ik het wel lekker dat er niet zoveel te doen was, het maakte ons tripje een welverdiende mini-vakantie. Eentje die vooral bestond uit lekker eten, wijn, zon en slenteren door een prachtige bestemming. Echt heerlijk.

4. Het is er inderdaad duur

Tsja. Venetië is niet goedkoop. Een acceptabel hotel heb je niet snel onder de €100 per nacht, en ook een simpel etentje gaat al snel over de €40 heen. Maargoed. Dat is dan Venetië. Laten we maar hopen dat dat geldt wordt besteed aan een paar stevige dijken.

5. Het is écht wonderschoon.

Ja, ik wordt als reisblogger regelmatig doodgegooid met plaatjes van de mooiste plekken op aarde. En Venetië is er daar vaak eentje van. Maar dan kom je daar met het idee dat het dus best wel eens tegen kan vallen…. en dat deed het niet. Venetië was in het echt nog mooier en nog indrukwekkender dan op foto’s. Het was bijzonder om midden in zo’n poppenkast (op een positieve manier) rond te lopen. Ik vind de Venetiaanse architectuur één van de mooiste stijlen ter wereld, dus ik keek mijn ogen uit.

Mocht je naar Venetië willen: ik kan het iedereen aanraden! En schiet maar op, want je hebt geen idee hoe lang de stad nog bestaat ;-)

Venetie28 - 5 dingen die me verrasten in Venetië Venetie25 - 5 dingen die me verrasten in Venetië Venetie31 - 5 dingen die me verrasten in Venetië

Wat vond jij verrassend aan Venetië?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 reacties

 1. Ik ben er ook eens 1 dagje geweest en de dingen dien toen het meeste indruk hebben gemaakt waren de drukte, de warmte en de prijzen, haha! Ik vond het ook wel mooi, hoor, maar ik kon daar niet echt omheen kijken. Maar ik was er ook wel hartje zomer.

  | Reageer op deze reactie
 2. Interessant dat je wat van mijn vooroordelen bevestigd, maar ook laat zien dat het toch wel een mooie stad is.
  Toch trekt de stad mij niet. Kan er niet echt een vinger opleggen waarom niet.

  | Reageer op deze reactie
 3. Jildou

  Precies ook deze dingen. Ik was er in juli en hoewel het op het plein inderdaad zwart zag van de mensen was de rest van de stad redelijk rustig. Maar wat me niet verbaasde, jeetje wat was het warm!

  | Reageer op deze reactie
 4. !00 procent eens met punt 1 + 5. Ik was echt verbaasd dat we idd soms alleen liepen en ik was verbaas dat echt álles mooi is. Gotte love Venice!!

  | Reageer op deze reactie
 5. Leuk om jou ervaringen te lezen. Ik ben er wel 6 x geweest nu doordat ik een tijd vlakbij woonde. Veel mensen gaan alleen naar het echte centrum maar Lido en Giudecca zijn ook leuk om een bezoek te brengen. Er is zoveel meer te doen dan men denkt..

  | Reageer op deze reactie
 6. karbonkel

  Grappig om te lezen. Venetië is de stad die ik iedereen volmondig afraadt, ik was er in de zomer, het stonk, was overal druk en enorm duur. Ik was blij dat ik er maar een dag zat. Vond burano veel mooier, schoner en rustiger. Misschien dat ik ooit eens buiten het seizoen terug ga om de stad een nieuwe kans te geven. Mijn vriend wil er immers ook ooit nog heen

  | Reageer op deze reactie
 7. Klopt, de stad is duur, maar als je goed om je heen kijkt, zijn er best methodes om goedkoop te overnachten. Zo logeerde ik eens in Lido di Venezia, hartje zomer. Waar de hotels een fractie kosten van de prijzen die ze in het centrum vragen. Overdag lekker aan het strand en einde van de middag, als de dagjesmensen op hun retour gingen, in 10 minuten met de boot de lagune over en aanleggen bij San Marco. Heb je s’ avonds ook de hele stad voor je zelf. En zomeravonden duren lang…

  | Reageer op deze reactie
 8. Sanne

  Ik heb hier 3 jaar geleden 4 maanden mogen wonen! Waar ik van te voren ook wel wat vooroordelen had kan ik nu alleen maar jouw lijstje bevestigen! Zo mooi, vooral ook de rustige achterafstraatje, maar ook inderdaad de eilanden burano en murano zijn prachtig! En wonen naast een kanaaltje waar zingende mannen in gondels voorbij kwamen kan natuurlijk niet mooier. Het voorjaar of najaar is wel aan re raden ipv de zomer.

  | Reageer op deze reactie
 9. Ljenneke

  Venetië, staat echt zoo hoog op mijn travel wishlist, maar het komt er gewoon nooit van.
  Maar je hebt absoluut gelijk dat je niet weet hoe lang het nog zal bestaan. In 2016 toch maar eens gaan.

  | Reageer op deze reactie
 10. Ah, Venetië! Al jaren niet geweest. Leuke post, nu wil ik eigenlijk zo snel mogelijk weer een bezoekje brengen (voordat het te laat is).

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2022 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring