9x gratis dingen om te doen in Kopenhagen

door Explorista

Het mooie aan een citytrip is dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Je kunt het duurste vliegtuig nemen en in iedere bridal suite slapen waar je voorbij komt, maar zo rollen wij op Explorista natuurlijk niet! Het mooie van een budget citytrip is namelijk dat je daarna meer geld overhebt voor nóg een tripje. En hoe meer we van de wereld kunnen zien, hoe gelukkiger we daar van worden. Daarom moeten we slimme keuzes maken met ons budget, zeker op dure plekken. Vandaag daarom een lesje gebruik maken van gratis dingen: 9x gratis dingen om te doen in Kopenhagen

14059820219_eec37d2195_k

1. Bakken

Ga je ergens in het voorjaar of de zomer naar Kopenhagen? Breng dan een bezoekje aan het pretpark Bakken. Dyrehavsbakke, zoals de volledige naam geldt, is namelijk gratis toegankelijk voor iedereen. Mocht je ook werkelijk in attracties willen dan moet je helaas wel betalen, maar ach, sfeer snuiven is ook leuk toch? Mocht je daarvoor kiezen dan zou ik zeker op woensdag gaan en cash betalen, want daarmee bespaar je nog tot 50% op toegang tot de attractie. Neem ook je camera mee, want hier kun je hele mooie foto’s en video’s schieten. Ben je wel klaar met de pretpark vibes, dan sta je zo in Jægersborg Dyrehave.

2. Jægersborg Dyrehave

Rondom Bakken vind je een van de nieuwste (juli 2015) aanwinsten op de UNESCO World Heritage Site; Jægersborg Dyrehave. Een bebost park van ongeveer 11 km2 dat bekend staat om zijn velen herten (en ik bedoel ook echt héél veel herten, zo’n 2100). Ook vind je hier bomen die groeien op natuurlijke wijze, in plaats van geplant te zijn. Er worden alleen bomen gekapt als ze een gevaar worden voor het publiek. Dat levert natuurlijk een prachtig gezicht op. Zeker een aanrader als je meerdere dagen in de stad bent. De ideale plek om tot rust te komen!

21288655383_c082f1a528_k

3. Papiroen

Ze zeggen dat bij mannen liefde door de maag gaat. In dat geval ben ik een erg mannelijke vrouw, vermoed ik. Nou is eten niet gratis in Kopenhagen (if only), maar wel het bezoeken van Papiroen: de hemel voor foodies. Ze hebben er een grote diversiteit aan kramen met eten uit allerlei hoeken van de wereld. Kijk er rond of haal iets lekkers, ga zitten aan het water en sterk aan van het vele lopen door Kopenhagen. 

4. Christiania

Als je dan toch bij Papiroen bent, kijk dan ook gelijk rond in de buurt. Christiania is een wijk waar je de creatieve en vrije geesten in Kopenhagen tegenkomt. In 1971 besloten hippies dat het tijd was voor hun eigen maatschappij, los van de Deense overheid. Ze stelden hun eigen regels op en leven daar nog altijd naar. Dit is overigens wel een wijk met regels waar je je zeker als toerist aan moet houden. Camera’s (ook op telefoons) kunnen de inwoners absoluut niet waarderen (vanwege de drugsverkoop). Bij het bereiken van Christiania staan do’s en don’ts en het advies is om je daar ook echt aan te houden. Ondanks dat is het toch echt een bezoek waard, omdat het contrast met het schone en strakke in de rest van Kopenhagen zo groot is. Deze city trip klinkt opeens een stuk spannender vind je ook niet?

kopenhagenexplorista33

5. Nyhavn

Nog zo’n stadsdeel dat het bezoeken waard is; Nyhavn. Als je een plek zoekt om te genieten van de sfeer in de stad, dan is dit een perfecte locatie. Je vindt hier vele terrasjes, (jazz) muziek, kleurrijke huizen en een mooi stuk haven. Het is het meest levendige deel van de stad. Lang, lang geleden woonde hier trouwens Hans Christian Andersen. Mocht je langs zijn huizen willen dan zijn nummer 18, 20 en 67 de getallen die je moet onthouden!

6. Bezoek diverse musea

Het leuke aan Kopenhagen is dat ze diverse gratis musea hebben. Daarmee is het heel eenvoudig om een dagje te museum-hoppen. National Museum (EDIT: sinds 1 juli niet meer gratis), National Gallery en Danish Resistance Museum zijn altijd gratis, maar de overige musea hebben bijna allemaal een dag in de week waarop ze ook gratis toegankelijk zijn. Woensdag is een populaire dag wat betreft gratis toegang, dus hou daar rekening mee als je je reis boekt.

kopenhagenexplorista41

7. De Kleine Zeemeermin

Is ze groots en mind blowing? Nee, en als je krap in de tijd zit moet je haar zeker overslaan. Maar anders zou ik je aanraden erheen te gaan, ze wordt namelijk vaak als meest teleurstellende attractie ter wereld beschreven, en dat is dan ook wel weer grappig. Den lille Havfrue stelt ook werkelijk de hoofdpersoon uit het sprookje voor wat geschreven is door, hoe kan het ook anders, HC Andersen. Voor het schieten van mooie plaatjes is het aan te raden om rond zonsondergang bij deze dame te kijken.

8. Tårnet

De toren van het Christiansborg paleis is iets wat niet mag ontbreken op je to see lijstje. Deze toren is gratis te beklimmen (of nou ja, de lift brengt je naar boven, want je mag de trap niet op) en verrast je met een prachtig uitzicht over Kopenhagen. Je geniet trouwens ook van het hoogste uitzicht in Kopenhagen, want met zijn 106 meter is dit de hoogste toren in de stad. Let wel op dat de toren iedere maandag gesloten is!

5026168067_9e8f33383f_b

9. Free Walking Tour

Ook in Kopenhagen worden er gratis tours gehouden. Het is een van de leukste manieren om meer te leren over de geschiedenis van deze stad. Je kunt kiezen uit tours van 3 uur of tours van 1,5 uur. Als je trouwens nog wat geld hebt dan is het ook heel leuk om mee te gaan met hun pub crawls. Zo ontdek je diverse clubs in Kopenhagen, krijg je kortingen op drankjes (en dat zonder mannen/vrouwen te versieren!) en met een beetje geluk krijg je nog gratis drinken ook. (Milou heeft de Free Walking Tour van Sandemands gedaan en kan die enorm aanraden!)

Wanneer ga jij naar Kopenhagen?

Bron foto’s: Flickr: Micheal Button, Stig Nygaard, Mik Hartwell + eigen foto’s. 

Misschien vind je dit ook interessant

14 reacties

Dionne 26 november, 2015 - 09:28

Ziet er heel tof uit! Deze stad staat hoog op mijn wishlist!

Plaats een reactie
Fleur Sophia 26 november, 2015 - 12:56

Wat een leuk artikel! Ik zou zelf nog heel graag een keer naar Kopenhagen willen. Lijkt me een erg leuke stad!

Plaats een reactie
maxine 26 november, 2015 - 17:09

Wat leuk! Ik zou nog graag een keer naar Kopenhagen willen gaan. Hij staat hoog op mijn TO-GO lijstje.

Plaats een reactie
Lisa 26 november, 2015 - 17:11

Kopenhagen klinkt perfect voor een kleine citytrip. De kleine zeemeermin zou ik graag eens zien.

Plaats een reactie
Marloes | Budgetproof.nl 27 november, 2015 - 07:37

Deze sla ik op. Thanks Nienke :) iedere meer hoor ik weer dat ik hier eens naartoe moet gaan maar aangezien het relatief duur is ga ik liever nog maar alle andere goedkopere bestemmingen op m’n lijstje. Haha. Dit helpt wel!

Plaats een reactie
Hilde 27 november, 2015 - 12:08

Ik wil nog heel graag eens naar Kopenhagen dus deze tips zijn zeer welkom! :) Bedankt! :)

Plaats een reactie
Arjen 1 december, 2015 - 05:36

Een van mijn favoriete steden in Europa. Helaas wel wat aan de prijzige kant, dus deze budget tips kan ik zeker waarderen!

Plaats een reactie
Steven 7 maart, 2016 - 18:41

Top .!!!
Super goede tips , ben net onderweg terug naar huis .
Heb Kopenhagen kunnen doen op 2 dagen . Heb me een fiets gehuurd en zo de stad ontdekt .
Dag 1 , wat ( gratis ) museums bezocht door het slechte weer . Dag 2 terug de stad wat gezien en dan met de fiets naar de kleine meermin gereden , en dan verder door daar het UN gebouw . Terug via Kastelet en zo naar Christiania , geweldige toren !
Ik verbleef trouwens in Wakeup Copenhagen aan het centraal station , goede prijs kwaliteits verhouding voor de stad .

Merci

Merci !!!

Plaats een reactie
Explorista 7 maart, 2016 - 18:58

Wat goed om te horen! Leuk dat het zo beviel :)!!

Plaats een reactie
Nienke 4 november, 2016 - 23:38

Hoi Nienke,

Heel leuke tips, heb er veel aan gehad tijdens mijn trip,
Maar een teleurstelling was dat het nationaal museum in je lijst vanaf 1 Juli 2016 niet meer gratis is.
Je moet vanaf nu rond de 75 kronen betalen helaas, dus dat zou ik even veranderen voor andere bezoekers van je geweldige blog.
Groetjes ????

Plaats een reactie
Explorista 6 november, 2016 - 13:24

Thanks voor de tip!!

Plaats een reactie
Simone | Paper Travels 15 januari, 2017 - 22:44

Ah super! Dit soort tips zijn altijd reuze handig! Opgeschreven!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter

Adblock gedetecteerd

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker-extensie uit uw browsers voor onze website uit te schakelen.