8 tips voor een dagje uit in Amstelveen: de achtertuin van Amsterdam!

door Explorista

Wandelen en fietsen door de prachtige natuur, leuk shoppen, culturele uitjes, geiten knuffelen en culinair genieten: Amstelveen heeft alle ingrediënten voor een leuk dagje uit. En ook handig: Amstelveen ligt tegen Amsterdam aan, dus je bent er zo. Wist je dat het zelfs een van de groenste gemeentes van de Randstad is? Het is dus de perfecte escape als je de bebouwing even wilt ontsnappen.

Plan jouw dagje uit in Amstelveen met deze 8 tips!

Bron

Hoe kom je in Amstelveen?

Er zijn verschillende manieren om in Amstelveen te komen. De makkelijkste is met de auto: er zijn verschillende parkeergarages in het stadscentrum. Amstelveen heeft geen eigen treinstation, maar je kunt de trein pakken naar station Amsterdam-Zuid en vanaf daar tramlijn 25 pakken.

Als je vanuit Amsterdam komt zijn er helemaal veel opties: met de bus of tram (lijn 5) ben je binnen een half uurtje in Amstelveen. Op zondag t/m oktober rijdt er bovendien 2x per uur een elektrische museumtrein (lijn 30) van station Haarlemmermeer naar Amstelveen-Bovenkerk. Heel charmant!

Schotse Hooglanders spotten & geiten aaien

Een dagje uit in de natuur vlakbij Amsterdam? Dat kan in het Amsterdamse Bos! Het Amsterdamse Bos is groter dan Central Park in New York en ligt voor het grootste gedeelte in Amstelveen in Noord-Holland. En neem je camera maar mee op je wandeling. Zo kun je imposante Schotse Hooglanders spotten tijdens een wandeling. Gegarandeerd likes op je Instagram post!

Voor dierenliefhebbers hebben zijn er nog meer leuke activiteiten in het Amsterdamse Bos. Ga bijvoorbeeld geiten aaien bij Geitenboerderij Ridammerhoeve! Heb je zin om wat actievers te doen? Bij Klimpark Fun Forest kun je 9 verschillende parcours beklimmen. Door de afwisseling aan parcours is er genoeg uitdaging voor zowel volwassenen als kinderen. De perfecte workout voor een saaie zondag!

Fiets- en wandelroutes door groen, stad en polder

Amstelveen is een van de groenste gemeentes van de Randstad. Dat betekent dat het dé uitgelezen plek is om een middagje te wandelen of fietsen. Heb je zin in een wandeling door de polder, het bos, de parken of langs de Amstel? De stad heeft meerdere wandel- en fietsroutes samengesteld met verschillende afstanden. Zo kun je zelf kiezen waar je zin in hebt.

Bekijk hier alle Amstelveen routes.

Bron

Shoppen in modewalhalla Stadshart Amstelveen

Wist je dat het winkelcentrum Stadshart Amstelveen al twee keer is uitgeroepen tot ‘beste winkelcentrum van Nederland’? In het sfeervolle Stadshart Amstelveen vind je alle ingrediënten voor nieuwe garderobe. Zo kun je shoppen bij winkels als Bijenkorf, Zara, Massimo Duti, NA-KD, Scotch & Soda, Costes en meer.

Honger hoef je ook niet te krijgen. Tijdens je dagje shoppen kun je bij een van de vele restaurantjes bij Stadshart Amstelveen genieten van belegde broodjes, salades en meer.

De Poel.

Ga eten bij restaurants met een internationaal karakter

Sluit je dagje in Amstelveen af met een heerlijk diner bij een van de vele restaurants. Kom dineren in het sfeervolle Oude dorp of strijk neer op een van de zonnige terrasjes langs de Amstel. Zin in Japanse of Indiase keuken? Door haar grote Indiase en Japanse gemeenschap heeft Amstelveen een aantal van de beste Japanse & Indiase toko’s van het land.

Tip: Ga dineren bij het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Aan de Poel. In de zomer eet je buiten op het terras met een prachtig uitzicht over de Amstelveense Poel.

© Museum JAN

Bewonder de museums van Amstelveen

Cultuurliefhebber? Ga dan naar een van de musea in Amstelveen. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst is het bekendste museum van de stad, maar in het oude dorp van Amstelveen is ook Museum JAN te vinden. Dit museum blinkt uit in de glaskunst. De naam verwijst naar de oprichter van het museum, Jan van der Togt. Behalve glaskunst is er ook andere moderne kunst te bewonderen uit zijn persoonlijke collectie.

Zin in een dagje uit in Amstelveen? Bekijk de website www.visitamstelveen.nl voor meer informatie over activiteiten in Amstelveen en de actuele UITagenda!

Wat is jouw beste tip voor Amstelveen?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter