; 12 quotes over geluk die je ogen openen

Wil jij deze website steunen? Super! Dat kan door te boeken via onze partners op deze pagina!

12 quotes over geluk die je ogen openen

featured image - 12 quotes over geluk die je ogen openen

Geluksprofessor21 - 12 quotes over geluk die je ogen openen

Geluk is een onderwerp dat me mateloos fascineert. Ik weet namelijk hoe leeg en zwaar het is om écht ongelukkig te zijn. Ik zie hoe zwart die bladzijdes uit mijn leven waren, en ik weet (helaas) dat er een mogelijkheid is dat ik daar weer snel terug beland, als ik niet op mijn leven en geluk let. Geluk is voor mij dus een doel op zich, iets waar ik me bewust mee bezighoud. Ik analyseer mijn leven regelmatig, en kijk naar wat me gelukkig maakt, en waar ik behoefte aan heb. Ik investeer in goede gedachten, en leer vertrouwen op mijn intuïtie.

Ik lees zo nu en dan ook graag boeken over het onderwerp geluk. Boeken waarbij ik even herinnerd wordt aan wat belangrijk is. Boeken die de vraag stellen: wat is geluk? Soms is het goed daar bij stil te staan. Dit zijn mijn twaalf favoriete quotes over geluk uit ‘De Geluksprofessor’ van Patrick van Hees.

Geluksprofessor21 - 12 quotes over geluk die je ogen openen

This is a Dutch book, and so all the quotes are in Dutch. Sorry.

Happiness is a subject that fascinates me beyond belief. I guess it’s become I know how empty and hard it is to be truly unhappy. I remember how black those chapters of my life were, and I (unfortunately) know that there is always a chance of ending up back there, if I don’t watch out for my own life and happiness. Happiness for me is a goal in itself, something I make sure to focus on. I analyse my life on a regular basis, look at what makes me happy and where my needs lie. I invest in having good thoughts and have learned to trust my intuition.

Every now and then I enjoy reading about happiness. Books that remind me what is important in life. Books that ask the question: but what is happiness? I find occasionally it’s good to challenge yourself in that way. These are my twelve favorite quotes about happiness from ‘De Geluksprofessor’ (The Happinessprofessor) by Patrick van Hees.

1. “Van alle vormen van voorzichtigheid is voorzichtigheid in de liefde wellicht de meest fatale voor het ware geluk”

Quotegeluksprofessor - 12 quotes over geluk die je ogen openen

3. “Ik kan het me niet permitteren veel tijd te verspillen om geld te verdienen”

4. ” Het voor de hand liggende, wordt meestal het grondigst vergeten en het minst gedaan”

Quotegeluksprofessor2 - 12 quotes over geluk die je ogen openen

6. “Geluk is de mate waarin iemand voldoening schept in zijn leven als geheel”

7.  “Niemand is rijk genoeg om zijn verleden terug te kunnen kopen. Er is niets meer dan de dag van vandaag.”

8. “Wat me niet doodt, maakt me sterker”

quotegeluksprofessor3 - 12 quotes over geluk die je ogen openen

10. “Die toestand is het gelukkigst, waarin het overbodige niet wordt verlangd, en het noodzakelijke niet ontbreekt.”

11. “Het ongeluk is slechts de weg die het geluk neemt om ons te bereiken”

quotegeluksprofessor4 - 12 quotes over geluk die je ogen openen

 

Je kunt het boek hier kopen, en meer te weten komen over het verhaal.

Welke quote is jouw favoriet?

1. “Van alle vormen van voorzichtigheid is voorzichtigheid in de liefde wellicht de meest fatale voor het ware geluk”

Quotegeluksprofessor - 12 quotes over geluk die je ogen openen

3. “Ik kan het me niet permitteren veel tijd te verspillen om geld te verdienen”

4. ” Het voor de hand liggende, wordt meestal het grondigst vergeten en het minst gedaan”

Quotegeluksprofessor2 - 12 quotes over geluk die je ogen openen

6. “Geluk is de mate waarin iemand voldoening schept in zijn leven als geheel”

7.  “Niemand is rijk genoeg om zijn verleden terug te kunnen kopen. Er is niets meer dan de dag van vandaag.”

8. “Wat me niet doodt, maakt me sterker”

quotegeluksprofessor3 - 12 quotes over geluk die je ogen openen

10. “Die toestand is het gelukkigst, waarin het overbodige niet wordt verlangd, en het noodzakelijke niet ontbreekt.”

11. “Het ongeluk is slechts de weg die het geluk neemt om ons te bereiken”

quotegeluksprofessor4 - 12 quotes over geluk die je ogen openen

 

Je kunt het boek hier kopen, en meer te weten komen over het verhaal.

Welke quote is jouw favoriet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 reacties

 1. Clemens van Brunschot

  Ik weet er ook een: “Er is geen weg naar geluk, geluk IS de weg.”

  | Reageer op deze reactie
 2. Danique

  Lijkt me een heel goed boek! Ik ben zelf ook heel geïnteresseerd in (en bezig met) geluk, omdat dat voor mij ook iets heel belangrijks is en niet altijd iets vanzelfsprekends. Heb je toevallig het boek Geluk van Leo Bormans gelezen? Dat gaat erover hoe mensen wereldwijd en per cultuur geluk ervaren. Misschien vind je dat boek ook wel interessant!

  | Reageer op deze reactie
 3. Niet per se over dit artikel, maar ik zag nu toevallig aan de zijkant van je site ‘Explor- insta’ staan en ik vond het humor!
  (lees normaal op bloglovin’ op m’n telefoon, dan zie je dat niet)

  | Reageer op deze reactie
 4. Marja

  5 en 9 spreken mij wel aan. Geluk zit in jezelf en kan je ook leren.Het zijn vaak de kleine dingen die het doen (is ook een liedje van).
  Weet je waar ik ook gelukkig van wordt, dat ik als een straatvegertje het vuil van straat haal, wat een ander allemaal zomaar op de grond gooit.Je denkt nu misschien jij bent gek, maar ik wil zo graag, dat wij beter met ons milieu omgaan, en dat die soep-berg van plastic-afval verdwijnt. Daarom roep ik iedereen op om iedere dag een stukje vuil mee te nemen, die je onderweg tegen komt, zo dragen wij bij aan een beter milieu en een toekomst voor onze nakomelingen. Volgens Wubbo Ockels ligt de troef nu in onze handen, we gaan linksom of rechtsaf, en hij heeft gelijk. Verbeter de wereld en begin bij jezelf en geef het goede voorbeeld.veel liefs en allemaal proberen, je zal merken hoe gelukkig je hier van wordt.

  | Reageer op deze reactie
  1. Ik denk dat je groot gelijk hebt. Het geeft geluk om aan een mooier, groter doel te werken; in dit geval een schone planeet. Te weten dat je iets goeds doet voor de wereld :)

   | Reageer op deze reactie
© 2013-2023 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring