Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet

door Explorista

Hondarribia6
Reizen is echt niet altijd rozengeur en maneschijn, maar zo nu en dan zijn er van die plekken en momenten waar alles opeens even samenkomt. Hondarribia, een kustplaats op de Spaans-Franse grens is zo’n locatie. De stad heeft alles: een gezellig centrum, een fijn strand en een groen heuvelachtig achterland met de mooiste uitzichten. Dít is hoe vakantie eruit ziet. Kijk met me mee.

Hondarribia1

Hondarribia17

Ik begin mijn tripje door de stad in het oude gedeelte, bij een indrukwekkend kasteel. Toegegeven: mooi is het niet, maar de huidige inrichting is wel erg leuk. Zo zit er een hotel, en heeft het een prachtige binnentuin. Als je goed kijkt kun je overigens aan de voorzijde zien dat het kasteel in de loop van de eeuwen uitgebreid is, en hoger is gemaakt.

Op de eerste verdieping tref je een pareltje aan voor kunst- en geschiedenisliefhebbers. Een zaal die helemaal in de oude stijl is ingericht als eetzaal. Met aan de muur tapijten uit de veertiende eeuw. Maar eerlijk gezegd brak mijn favoriete moment pas aan toen ik naar buiten stapte op het meest indrukwekkende terras dat ik de laatste tijd zag. Met uitzicht op glinsterend water en… Frankrijk. Echt waar.

Hondarribia5 Hondarribia4

Eenmaal struinend door het stadje tref je al snel de kerk waar ooit een koninklijk huwelijk plaatsvond. Mijn gatenbrein zou je de precieze deelnemers even niet kunnen vertellen, maar het waren in ieder geval een Spanjaar en een Francaise. De bedoeling? Vrede tussen de twee landen. Zoals je je kunt voorstellen is er regelmatig gevochten om het grensplaatsje.

En als je het niet kunt voorstellen, dan hoef je alleen maar naar de stadsmuren te lopen, et voila. De bescherming die het stadje zo nodig had in de vele gevechten. Overigens is het wandelen over de stadsmuren erg leuk, daarvan heb je mooi uitzicht over het stadje.

Hondarribia14 Hondarribia12

Al struinend door de schattige straatjes wandel ik langzaam richting het toeristische centrum, dat op zeeniveau ligt. Hier tref je de toeristenwinkeltjes, terrasjes en mensen in badkleding. Wat meteen opvalt zijn de wit/groene huisjes, die vroeger aan het strand lagen. In één ervan werd ooit zelfs een walvisbot gevonden, dat duizenden jaren oud bleek. Geloof ik. Zoiets. Het moet in ieder geval indrukwekkend geweest zijn. Ik let niet altijd goed op.

Persreisjes kunnen hard werken zijn. Maar toen ik in Hondarribia was, gleed dat even helemaal van me af. Dít is hoe vakantie er uit ziet.

Hondarribia2

Hondarribia18 Hondarribia9 Hondarribia7 Hondarribia8 Hondarribia13 Hondarribia10 Hondarribia3 Hondarribia15 Hondarribia11 Hondarribia16 Hondarribia19

Misschien vind je dit ook interessant

14 reacties

Tikva 13 januari, 2015 - 08:17

Ik heb gelijk even gegoogeld waar Hondarribia dan precies ligt (de grens Spaanse en Frankrijk is nogal lang). Jammer niet in het gedeelte waar wij komend jaar zijn. Maar gaat op de onthouden lijst. Je hebt tijdens deze reis echt veel plekken aangedaan waar ik mezelf zo zie lopen. Leuk!

Plaats een reactie
Resy 13 januari, 2015 - 09:05

Dat ziet er inderdaad uit als een hele fijne plek, die wordt zeker onthouden!

Plaats een reactie
Stéphanie | Expeditie Aardbol 13 januari, 2015 - 09:20

Weer zo’n stad waar ik nog nooit van had gehoord. Looks good, wil die omgeving snel een keer ontdekken, dus ga hem onthouden!

Plaats een reactie
Petra 13 januari, 2015 - 10:21

Wauw! En uitzicht op Frankrijk is wel gaaf!

Plaats een reactie
Susanne 13 januari, 2015 - 12:15

Mooi! Dat ziet er inderdaad heerlijk uit zeg!

Plaats een reactie
Lieke 13 januari, 2015 - 19:03

Wat ziet dat er uit als een leuk, authentiek, pittoresk dorpje!

Plaats een reactie
Marissa 13 januari, 2015 - 20:34

Wat een leuk dorpje! Ziet er echt leuk uit!

Plaats een reactie
Ruurdje 13 januari, 2015 - 21:46

Wat een mooie foto’s! Die zijn niet recent gemaakt zo te zien ;)
(Zit er nog een verhaal achter de hand op één van die foto’s trouwens? :))

Plaats een reactie
Explorista 14 januari, 2015 - 18:33

Haha nou! Die zijn in oktober gemaakt, dus dat valt eigenlijk best mee qua recent. Jazeker, je bedoelt die hand met die schelp? Hondarribia was een plek van waaruit veel scheepstochten vertrokken, en er werd veel gebeden voor de veilige terugkomst van schippers. Vandaar veel maritieme tintjes in de kerk.

Plaats een reactie
Hedwig 14 januari, 2015 - 08:03

Heyy, erg leuke blogpost!! Hier wil ik zeker weten een keer naartoe. Even een vraagje, welke camera gebruik.je voor foto’s maken? Want het zijn echt prachtige foto’s.

Plaats een reactie
Explorista 14 januari, 2015 - 18:34

Dankjewel, leuk om te horen! Ik gebruik een Nikon D5300.

Plaats een reactie
Marcella 18 januari, 2015 - 12:46

Mooie foto’s zeg, ziet er tof uit!

Plaats een reactie
Nanda 21 januari, 2015 - 12:06

Wat een aparte bestemming! Geweldig … *droomt even weg*

Plaats een reactie
Explorista 21 januari, 2015 - 12:33

Grappig hè.. en ligt gewoon in Spanje :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter