; Hondarribia: hoe vakantie er uit ziet

Wil jij deze website steunen? Super! Dat kan door te boeken via onze partners op deze pagina!

Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet

featured image - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet

Hondarribia6 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet
Reizen is echt niet altijd rozengeur en maneschijn, maar zo nu en dan zijn er van die plekken en momenten waar alles opeens even samenkomt. Hondarribia, een kustplaats op de Spaans-Franse grens is zo’n locatie. De stad heeft alles: een gezellig centrum, een fijn strand en een groen heuvelachtig achterland met de mooiste uitzichten. Dít is hoe vakantie eruit ziet. Kijk met me mee.

Hondarribia1 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet

Hondarribia17 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet

Ik begin mijn tripje door de stad in het oude gedeelte, bij een indrukwekkend kasteel. Toegegeven: mooi is het niet, maar de huidige inrichting is wel erg leuk. Zo zit er een hotel, en heeft het een prachtige binnentuin. Als je goed kijkt kun je overigens aan de voorzijde zien dat het kasteel in de loop van de eeuwen uitgebreid is, en hoger is gemaakt.

Op de eerste verdieping tref je een pareltje aan voor kunst- en geschiedenisliefhebbers. Een zaal die helemaal in de oude stijl is ingericht als eetzaal. Met aan de muur tapijten uit de veertiende eeuw. Maar eerlijk gezegd brak mijn favoriete moment pas aan toen ik naar buiten stapte op het meest indrukwekkende terras dat ik de laatste tijd zag. Met uitzicht op glinsterend water en… Frankrijk. Echt waar.

Hondarribia5 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet Hondarribia4 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet

Eenmaal struinend door het stadje tref je al snel de kerk waar ooit een koninklijk huwelijk plaatsvond. Mijn gatenbrein zou je de precieze deelnemers even niet kunnen vertellen, maar het waren in ieder geval een Spanjaar en een Francaise. De bedoeling? Vrede tussen de twee landen. Zoals je je kunt voorstellen is er regelmatig gevochten om het grensplaatsje.

En als je het niet kunt voorstellen, dan hoef je alleen maar naar de stadsmuren te lopen, et voila. De bescherming die het stadje zo nodig had in de vele gevechten. Overigens is het wandelen over de stadsmuren erg leuk, daarvan heb je mooi uitzicht over het stadje.

Hondarribia14 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet Hondarribia12 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet

Al struinend door de schattige straatjes wandel ik langzaam richting het toeristische centrum, dat op zeeniveau ligt. Hier tref je de toeristenwinkeltjes, terrasjes en mensen in badkleding. Wat meteen opvalt zijn de wit/groene huisjes, die vroeger aan het strand lagen. In één ervan werd ooit zelfs een walvisbot gevonden, dat duizenden jaren oud bleek. Geloof ik. Zoiets. Het moet in ieder geval indrukwekkend geweest zijn. Ik let niet altijd goed op.

Persreisjes kunnen hard werken zijn. Maar toen ik in Hondarribia was, gleed dat even helemaal van me af. Dít is hoe vakantie er uit ziet.

Hondarribia2 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet

Hondarribia18 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet Hondarribia9 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet Hondarribia7 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet Hondarribia8 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet Hondarribia13 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet Hondarribia10 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet Hondarribia3 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet Hondarribia15 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet Hondarribia11 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet Hondarribia16 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet Hondarribia19 - Hondarribia: hoe vakantie eruit ziet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 reacties

 1. Ik heb gelijk even gegoogeld waar Hondarribia dan precies ligt (de grens Spaanse en Frankrijk is nogal lang). Jammer niet in het gedeelte waar wij komend jaar zijn. Maar gaat op de onthouden lijst. Je hebt tijdens deze reis echt veel plekken aangedaan waar ik mezelf zo zie lopen. Leuk!

  | Reageer op deze reactie
 2. Wat een mooie foto’s! Die zijn niet recent gemaakt zo te zien ;)
  (Zit er nog een verhaal achter de hand op één van die foto’s trouwens? :))

  | Reageer op deze reactie
  1. Haha nou! Die zijn in oktober gemaakt, dus dat valt eigenlijk best mee qua recent. Jazeker, je bedoelt die hand met die schelp? Hondarribia was een plek van waaruit veel scheepstochten vertrokken, en er werd veel gebeden voor de veilige terugkomst van schippers. Vandaar veel maritieme tintjes in de kerk.

   | Reageer op deze reactie
 3. Hedwig

  Heyy, erg leuke blogpost!! Hier wil ik zeker weten een keer naartoe. Even een vraagje, welke camera gebruik.je voor foto’s maken? Want het zijn echt prachtige foto’s.

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2022 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring